GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον σύντροφο του ΠΑΣΟΚ...

Από τον Δαμιανό Βασιλειάδη Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ Ανοιχτή επιστολή προς σύντροφο του ΠΑΣΟΚ Θέμα: Από μέσα ή από έξω;   ...

Από τον Δαμιανό Βασιλειάδη
Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτή επιστολή προς σύντροφο του ΠΑΣΟΚ
Θέμα: Από μέσα ή από έξω;  
"Φρόνιμα και ταπεινά πάω με κείνον που νικά. Αν θέλεις να χαρείς τη λευτεριά νωρίς, γίνε προδότης, γίνε. Θα ‘ναι μαζί σου οι νόμοι και η πλερωμένη γνώμη. Πέτα την ανθρωπιά σου. Κι απ’ τον αφέντη πιάσου. Κι άμα σε φτύσει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός. Και θα ‘χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία".
Κώστας Βάρναλης «Των φρονίμων τα παιδιά»
   Σύντροφε,
Γνωρίζεις πολύ καλά πόσο σε εκτιμώ, τόσο για το ήθος σου, όσο και για τη συγκρότηση και τις ικανότητές σου.
Γνωρίζω πολύ καλά επίσης, ποια θα είναι η καριέρα σου, εφόσον τελικά μείνεις στο ΠΑΣΟΚ.
Από στέλεχος σήμερα, πιθανός σύμβουλος αύριο, ίσως Γενικός Γραμματέας σε Υπουργείο μεθαύριο, μετά βουλευτής, ύστερα Υφυπουργός, κατόπιν Υπουργός και τελικά - και γιατί όχι- και πρωθυπουργός, άμα δώσεις «γην και ύδωρ στους ατλαντικούς και υπεραντλαντικούς «φίλους και συμμάχους μας!».
Ο Γιώργος, όπως πολύ καλά ξέρεις, είναι ένα μεσαίο στέλεχος ή και...
 πιο κάτω. Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσά σας. Έχουμε όλοι μας εμπειρίες ότι ακόμη και μηδενικά έγιναν υπουργοί και πρωθυπουργοί, αρκεί να έκαναν δήλωση υποταγής στα γνωστά αφεντικά εντός και εκτός Ελλάδας.
Το θέμα είναι, αν θα συμβιβαστείς, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου στο άρθρο του: Οι συμβιβασμένοι και προσεταιρισμένοι (εφημ. «Εξόρμηση», 18.3.1977) και αν ενταχτείς με τη θέλησή σου στην κατηγορία των προσεταιρισμένων, όπως ανέφερε ο ίδιος.
Τότε ο δρόμος σου είναι ανοιχτός, για να φτιάξεις μια λαμπρή καριέρα, με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το σύστημα.
Πολύ πιθανόν οι γονείς σου και το περιβάλλον σου να το επιθυμούν διακαώς και το θέμα αυτό περιπλέκει τα πράγματα.
Όμως εσύ πρέπει παρ’ όλα αυτά να αποφασίσεις για τη δική σου ζωή και το δικό σου μέλλον, καθώς επίσης και για τη δική σου ιστορική διαδρομή, για την οποία φέρεις ακεραία την ευθύνη και όχι οι γονείς σου.
Βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή σ’ ένα σταυροδρόμι.
Είναι ο δρόμος της αρετής και της κακίας, που έπρεπε να επιλέξει και ο Ηρακλής, όπως γράφει η μυθολογία. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει. Εκείνος, ως Ηρακλής, γνωρίζοντας τις άπειρες δυσκολίες στην επιτέλεση των άθλων του και αποδυόμενος σ’ έναν τιτάνιο αγώνα, ενάντια σ’ όλα τα στοιχεία της φύσης, επέλεξε τον δρόμο της αρετής. Απαρνήθηκε τα βασίλεια, στερήθηκε τις επίγειες απολαβές.
Τελικά νίκησε, κατακτώντας με την αξία του την αθανασία στους ουρανούς! Έτσι έμεινε στις ψυχές μας.
Είναι γνωστό ότι οι διαχρονικές αρχές και αξίες, όπως αυτές εκφράστηκαν και από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, δηλαδή Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση και Δημοκρατικές Διαδικασίες είναι ακόμη ζητούμενα και μάλιστα από την εποχή της επανάστασης του 1821.
Προδόθηκαν πάντοτε από τις εκάστοτε ηγεσίες, οι οποίες είτε ήταν ανεπαρκείς και ανίκανες, είτε υπόδουλες και υποτακτικές στον ξένο παράγοντα, ασχέτου χρώματος, ή το πιθανότερο και τα δυο μαζί.
Εσύ ποιον δρόμο θα επιλέξεις;
Οι σύντροφοί σου ήδη έκαναν την επιλογή τους. Θα τους εγκαταλείψεις, ακολουθώντας το δρόμο της κακίας;
Το τυχόν επιχείρημα ότι «εγώ κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου στο πόστο που είμαι», όπως προσπαθούν να δικαιολογηθούν και κάποιοι άλλοι σύντροφοί μας, δεν ευσταθεί.
Σε κάτι τέτοιους του κρατικού μηχανισμού στηρίχτηκε και ο Χίτλερ, ώστε να δουλεύει απρόσκοπτα η κρατική μηχανή, για να αιματοκυλίσει, μετά, με αυτήν την μηχανή, την ανθρωπότητα.
Εσύ παρέμεινες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ άλλοι σύντροφοί σου προτίμησαν να κάνουν την υπέρβαση, εγκαταλείποντας το πραγματικά και ουσιαστικά αντεθνικό, αντιλαϊκό και νεοταξικό ΠΑΣΟΚ.
Αυτό το πολιτικό ΠΑΣΟΚ, όχι το κοινωνικό, είναι ήδη ο ταξικός μας αντίπαλος. Γιατί η κοινωνική αριστερά βρίσκεται σε όλους τους πολιτικούς χώρους, για να το πω σχηματικά. Μιλάω για την πολιτική εκπροσώπηση, για τις ηγετικές ομάδες που καθορίζουν την πορεία. Μιλάω για το συγκρότημα εξουσίας, για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση.
Συνεπώς πρέπει να έχεις συνείδηση, τι πράττεις. Η ανοχή ήδη έχει κλείσει τον κύκλο της. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, για να στηρίξουν οποιοδήποτε άλλοθι.
Από μέσα από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατή καμία διεργασία, η οποία μπορεί να αναστρέψει την παρούσα κατάσταση και δημιουργήσει προϋποθέσεις επανόδου στις ρίζες. Η μετάλλαξή του είναι οριστική και αμετάκλητη.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ούτε ίχνος από τις διακηρυγμένες αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη, για να δικαιολογεί οποιαδήποτε ταύτιση μαζί του.
Το δίλημμα είναι τελικά αμείλικτο; Ή είσαι με την αντίδραση ή με την πρόοδο! Τα μεσοβέζικα δεν ισχύουν πια, αν υποθέσουμε, ότι ίσχυαν κάποτε.
Εσύ, ως ώριμο και συγκροτημένο πολιτικό άτομο, το γνωρίζεις πολύ καλά, όπως το γνώριζα κι’ εγώ εδώ και μερικές δεκαετίες, δηλαδή ακόμη και πριν την παραίτησή μου από το ΠΑΣΟΚ το 1997, γιατί από τότε θεώρησα ότι το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τις διακηρυγμένες μας αρχές.
Τι άλλο τραγικό πρέπει να συμβεί, ώστε να καταλάβει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί κατευθείαν στον εθνικό όλεθρο;
Πρέπει μήπως να αφανιστεί πρώτα η πατρίδα μας και μετά να δράσουμε για να αντιστρέψουμε τα πράγματα; Μα τότε θα είναι αργά. Θα έχει συντελεστεί η καταστροφή και θα έχει επέλθει το τέλος.
Τότε και σ’ αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία, που ανήκει και που βρίσκεται κανείς.
Τελικά επιλέγεις την καριέρα, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, υπηρετώντας την προσωπική, ιδιοτελή σου στρατηγική, ενάντια στα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.
Ή θέλεις να ταυτιστείς με το λαϊκό κίνημα, που τώρα μεν βρίσκεται σε υποχώρηση, για να μην πούμε σε ήττα, αλλά δεν θα αργήσει, για να το εκφράσουμε μεταφορικά, μετά τον χειμώνα να έρθει η άνοιξη;
Ήδη τα σημάδια δεν είναι μακριά για μια αντίστροφη πορεία. Για μένα δεν τίθεται θέμα, ότι θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες, ναι, στάχτες, ένα νέο κίνημα. Το πρόβλημα, που με απασχολεί είναι, πώς το νέο λαϊκό κίνημα δεν θα ξαναπροδοθεί.
Οι εξελίξεις στην εποχή μας είναι ραγδαίες και αύριο μπορούν να’ ρθουν τα πάνω κάτω.
Θα μετάσχεις στην κοινή με τους παλιούς σου συντρόφους πορεία, που είναι πορεία στο δρόμο της αρετής ή θα παραμείνεις στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ και του περιγράμματος, όπως το εκφράζει ο Κώστας Βάρναλης, για να μην αναφέρω και τον Κωνσταντίνο Καβάφη με τα γνωστά του ποιήματα, που συμπληρώνουν πλήρως το ποίημα του Βάρναλη και περιγράφουν ποιητικά την σκληρή πραγματικότητα, θέτοντας επί τάπητος το αμείλικτο σε τελευταία ανάλυση υπαρξιακό ερώτημα; Απελευθέρωση ή υποταγή, ελευθερία ή δουλεία;

ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ
ΚΑΤΗΝΤΗΣΑ σχεδόν ανέστιος και πένης.
Αυτή η μοιραία πόλις, η Αντιόχεια
όλα τα χρήματά μου τάφαγε:
αυτή η μοιραία με τον δαπανηρό της βίο.

Αλλά είμαι νέος και με υγείαν αρίστην.
Κάτοχος της ελληνικής θαυμάσιος
(ξέρω και παραξέρω Αριστοτέλη, Πλάτωνα.
τι ρήτορας, τι ποιητάς, τι ό,τι κι αν πείς).
Από στρατιωτικά έχω μιαν ιδέα,
κ’ έχω φιλίες με αρχηγούς των μισθοφόρων.
Είμαι μπασμένος κάμποσο και στα διοικητικά.
Στην Αλεξάνδρεια έμεινα έξη μήνες, πέρσι.
κάπως γνωρίζω (κ’ είναι τούτο χρήσιμον) τα εκεί:
του Κακεργέτη βλέψεις, και παληανθρωπιές, και τα λοιπά.

Όθεν φρονώ πως είμαι στα γεμάτα
ενδεδειγμένος για να υπηρετήσω αυτήν την χώρα,
την προσφιλή πατρίδα μου Συρία.

Σ’ ό,τι δουλειά με βάλουν θα πασχίσω
να είμαι στην χώρα οφέλιμος. Αυτή είν’ η πρόθεσίς μου.
Άν πάλι μ’ εμποδίσουνε με τα συστήματά τους-
τους ξέρουμε τους προκομένους: να τα λέμε τώρα;
αν μ’ εμποδίσουνε, τι φταίω εγώ.

Θ’απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
κι άν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκτιμήσει,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι άν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.

Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις.

Κ’ είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο.

Αλλά, κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό.
Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν.

ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ
Κι αν δεν μπορείς να κάμνεις τη ζωή σου
Όπως τη θέλεις
Τούτο προσπάθησε τουλάχιστον,
Όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις
Μες την πολλή συνάφεια του κόσμου,
Μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίσεις πηγαίνοντάς την,
Γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντάς την,
Στων σχέσεων και των συναναστροφών,
Την καθημερινή ανοησία,
Ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Ένα τελευταίο σχόλιο από μέρους μου για όλα τα προαναφερόμενα: Στο κάτω κάτω της γραφής θα πρέπει να δρα κανείς σ’ αυτόν τον κόσμο με μια κάποια «αξιοπρέπεια», για να έχει νόημα η ζωή.
Συντροφικά
Δαμιανός Βασιλειάδης

15 σχόλια

  1. Απλά για τα 4 δις που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα.
    Απλά γιατί ο κύριος Παπακωνσταντίνου θα δήλωνε παραίτηση αν χρειαζόταν να πάρει νέα μέτρα (δήλωσή του τον Μάιο του 2010)
    Απλά γιατί δεν μπορώ την κοροϊδία των ψευτών...πάλι

    Για αυτό Καμίνης για δήμαρχος και Κικίλιας για περιφερειάρχης, γιατί και οι ψεύτες πρέπει να παίρνουν αυτό που τους ανήκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συντροφε,

    οι διαχρονικες αξιες εχουν νοημα και περιεχομενο οταν μπορεις να τις ενταξεις στη σημερινη πραγματικοτητα.αλλιως αυτοδικαια μεταλλασονται σε δογματικες αντιληψεις και εικονισματα.
    σιγουρα κερδιζεις μια θεση στο πολιτικο Αγιο Ορος αν αυτο ειναι η επιδιωξη σου. ομως ζεις σημερα !!!
    η πλειοδοσια της ιδεολογικης καθαροτητας εμπεριεχει τον κινδυνο της υπαρξιακης εκτροπης και το επομενο βημα ειναι η ομαδικη.....αυτοκτονια.
    για δες ιστορικα ποσο πλεονασμα υπαρχει σε αυτη τη κατηγορια.

    τα νεκροταφεια ειναι γεματα, συντροφε!!!!

    γιωργος Ανταρης - Σπαρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι πόσους συναδέλφους στο χώρο δουλειάς σου, αν έχεις δουλέψει πότε, και μέσω των ρουφιανάτων-κλαδικών έχεις ρουφιανέψει πριν φθάσεις στις τωρινές σου απόψεις.
    Όπως και να 'χει ποτέ δεν είναι αργά. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε εισαι πολυ κολιμενο ατομο.τα παντα αλλαζουν με το χρονο.Μονο εσυ και η παπαρηγα μηνατε στασιμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ιρλανδια χρωσταει 800 τις εκατο του αεπ και δεν καλεσε το δντ εμεις τρεξαμε να το φερουμε γιατι??μηπως θελουν να πουλησουν την ελλαδα..αυτοι που μας κυβερναν.ετσι νομιζω θελουν να αφανησουν τον ελληνικον πολιτισμο.αυτο ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εργοδοτη Ελληνα που απασχολεις αλλοδαπους:
    ΕΡΧΕΤΑΙ και η δικη σου σειρα!!
    Διαβασε:

    Τον σκότωσαν, τον τεμάχισαν σε 28 κομμάτια και τον πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων για να εξαφανίσουν τα ίχνη του. Η συγκλονιστική υπόθεση, που σόκαρε την κοινή γνώμη τον περασμένο Μάιο, εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Αττικής.

    Δράστες της στυγερής δολοφονίας είναι ένας 35χρονος από την Αλγερία, δύο 30χρονοι Παλαιστίνιοι και ένας 25χρονος Ιρακινός, που σκότωσαν τον 40χρονο Αιγύπτιο ηλεκτρολόγο λόγω επαγγελματικών και οικονομικών διαφορών. Οι τρεις πρώτοι συνελήφθησαν κι ένας απ’ αυτούς ομολόγησε την πράξη του, ενώ ο Ιρακινός διαφεύγει στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Αλγερινός σχεδίασε τη δολοφονία, επειδή δεν πήρε τη δουλειά(!!) σε μία οικοδομή και έπεισε τους υπόλοιπους να βγάλουν από τη μέση τον άτυχο ηλεκτρολόγο. Αφού του έδωσαν ραντεβού στο διαμέρισμα του Παλαιστίνιου στην οδό Σκρα 82, στην Καλλιθέα, τον σκότωσαν, τον τεμάχισαν σε 28 κομμάτια, τα οποία τοποθέτησαν μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο που άφησαν δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Σαπφούς 44 στην ίδια περιοχή.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα 12 Νοε., 2010, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ:
    Ερχεται και η σειρα σας . . . . .
    ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑZΙ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

    Ο ΝΕΟΛΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Ο ΝΕΟΛΑΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 18 ΧΡΟΝΩΝ

    Ο ΝΕΟΛΑΙΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΤΙΠΟΤΕ

    Ο ΝΕΟΛΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ Μ. ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ Κ. ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ Ν ΣΜΥΡΝΗ [ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΜΕΣΑ]

    Ο ΝΕΟΛΑΙΟΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ

    ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
    ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
    ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

    ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΣΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ \

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΝΤΑΣ .. ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ
    ΠΑΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ
    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ Ο
    ΛΑΪΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ
    ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΑΣ

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ
    ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΜΑΗ
    ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΚΕΙΝΟΣ
    ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

    ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΗΣΕ , ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΗΚΕ
    ΦΙΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 55ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

    ... ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ
    ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ .... ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ,

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ
    ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ
    ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ...
    ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ
    ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ .

    .... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗ
    ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΡΙΜΠΑ

    Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΚ ΚΑΙ ΣΤΟ
    ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΗΤΑΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ
    ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΝ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ

    Να είσαι πάντα καλά σύντροφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο Ελληνικό και Αργυρούπολη θα στηρίξουμε τον ΚΟΡΤΖΙΔΗ.
    Είναι άφθαρτος και αγωνιστής και τον χρειαζόμαστε.

    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
    ΜΑΥΡΟ στους μνημονιακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οί Ερινύες ίπτανται ουρλιάζοντας.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
    ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑΜΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.
    ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥΣ
    νεοΝΑΖΙ..

    ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΑΓΚΥ
    ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΓΙΟΙ.~~~~~~~~~~~~~~~~~


    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
    ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


    ΑΜΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
    ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΑΓΚΥ
    ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΓΙΟΙ.

    ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΑΓΚΥ
    ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΓΙΟΙ.


    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
    ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


    ΑΜΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.
    ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥΣ
    νεοΝΑΖΙ..

    ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΑΓΚΥ
    ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΓΙΟΙ.~~~~~~~~~~~~~~~~~


    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    3.500 ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    Η Ευρωπαικη νεολαια σε Παρισι Λονδινο ακολουθωντας την Ελληνικη ξεσηκωνεται εναντια της ολιγαρχιας!!

    Πρωι πρωι για να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΝΕΙΟΥ 1973 ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΟΥ 2008 και για να τους "κοψουμε τα ποδια" στους δεξιους

    να παμε να ψηφισουμε προοδευτικους Δημοκρατικους Δημαρχους και Περιφερειαρχες ειπε παλι στη Μηλιωνη σημερα ο δρ Κουτσουκος

    Προσοχη η δεξιά μελλοντικά, αν τύχει και ξαναγίνει Κυβέρνηση, όχι μόνο θα υπογράψει «νέο πιο δουλικό Μνημόνιο» και το ΚΚΕ το γνωρίζει, αλλά θα ξεπουλήσει και την Ακρόπολη!

    Λενε οτι η τακτική του ΚΚΕ είναι λίγο «αφελής» απέναντι στη δεξιά, αν δεν είναι συνειδητά «προδοτική».

    Βεβαια αν το ΚΚΕ αν θέλει ίσες αποστάσεις από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει «άκυρο ή λευκό» και όχι κρυφά – φανερά να ψηφίζει Ν.Δ.!!

    Λενε οτι τρέμουν τα κόκκαλα των αγωνιστών του ΚΚΕ με την τακτική της «κυρίας με την βίλλα στον Διόνυσο»!

    Ψηφο στον Σγουρο παρα τα λαθη, ψηφο στον Καμινη που μπορει να κανει την εκπληξη ψηφο στοnΜιχα και στο Πασοκ το μονο κομμα εγγυηση σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @13 Νοε 2010 9:22:00 μ.μ.

    ΜΑΥΡΟ ΦΟΥΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΚΙΑ

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ

    ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ.
    ΛΕΙΠΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΤΑ "ΞΥΠΟΛΥΤΑ" ΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΠΑΡΙΖΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΡΓΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ...
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τον παρεξηγησαμε τον Παγκαλο.
    Μαζι τα φαγαμε συντροφοι ηθελε να πει ο ανθρωπος.....
    Εχει πολυ πλακα να ακους τη λεξη συντροφοι απο το ΠΑΣΟΚ, λες και ειναι αριστερα.....
    Αν εισαι αριστερος δεν μπορει να εισαι πλεον ΠΑΣΟΚ, τελεια και παυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση