GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς μεγαλοδημοσιογράφους...

Προς μεγαλοδημοσιογράφους, για τη συμβολή τους... στο «σημερινό μας χάλι»    Από τον Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλο    Είναι εξοργιστικό -και απ...

Προς μεγαλοδημοσιογράφους, για τη συμβολή τους... στο «σημερινό μας χάλι»
  
Από τον Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλο
  
Είναι εξοργιστικό -και από μια άποψη διασκεδαστικό- να σας βλέπουμε να ολοφύρεστε και να εξαπολύετε μύδρους κατά των πολιτικών, γιατί επί τόσα χρόνια... «δεν τόλμησαν να πάρουν οδυνηρά μέτρα και οδήγησαν έτσι τη Χώρα στο σημερινό της χάλι!».
Διερωτώμαστε: Δεν είσαστε άραγε εσείς που πολεμήσατε σκληρά, όλα αυτά τα χρόνια, κάθε πρόταση τεχνοκρατών και κάθε απόπειρα πολιτικών ακόμα και για...
 τις πιο ήπιες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, την υγεία, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση... ;
Θυμόμαστε: Τις τηλεοπτικές κραυγές και τους πηχιαίους τίτλους του λαϊκισμού, που ακόμα αντηχούν στ' αυτιά μας και βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας...
Ακούγοντάς σας σήμερα, ο κ. Πάγκαλος θα μπορούσε να σας πει: «Μαζί την φέραμε σ' αυτό το χάλι την Ελλάδα!».
Και αυτή τη φορά θα έλεγε την αλήθεια!

9 σχόλια

  1. Σοβαρότητα και δημοσιογραφία είναι έννοιες ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι μόνο οι μεγαλοδημοσιογράφοι, αλλά και κάθε λοδής κονδυλοφόροι, στην καρδιά ή τις παρυφές της άρχουσας νομεγκλατούρας, που πέρασε καλά και περνάει καλά και τώρα. Που βάζει πλάτη στο να μείνει αλώβητη η υπάρχουσα πολιτική τάξη, αιμοδότης της οποίας είναι, και σκαρφίζεται χίλια διο τερτίπια για να μην αλλάξει ουσιαστικά τιποτα. Κυρίως όμως να μην αλλάξει ο με ποδοσφαιρικούς όρους τρόπος που σκέπτονται οι πολίτες αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. GIASAS APO GERMANIA DISTIXOS H ELINES DEN KSEROUNE KA8OLOU TI 8A PI NA ISE NOMOTAGIS SE OLA EXOUN MA8I OTI ARPAKSOUN KA8ENAS GIA TIN PARTITOU DEN GNORIZOUN TI 8A PI SILOGIKI PROSPA8IA EINAI O KLEPSAS TOU KLEPSANTOS MEGALI EF8INI ISOS TIN MEGALITERI EXOUN H DIMOSIOGRAFI EINA KOMATOSKILA KAI KANOUN POLI KAKO STIN ELADA:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΜΥΡΝΙΟΣ
    Δεν έχει καλή μνημη ο αρθρογραφος. Οι "μεγαλοδημοσιογράφοι" (ακριβέστερα οι εκδότες και κατ εντολήν τους οι δημοσιογράφοι) στήριξαν αναφανδόν τον κ. Σημιτη, τον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις του. Στηρίζουν ΄τωρα ακόμα φανατικότερα τις μεταρρύθμισεις του κ. Παπανδρεου.
    Αλλα ούτε καλη κρίση διαθέτει ο αρθρογράφος. Διότι για μεν τους μεγαλοδημοσιογράφους θα μπορούσε απλώς να πει ότι είναι τα golden boys του χωρου. ΟΙ μεν τιθασσευουν την κοινή γνώμη οι δε το χρηματιστηριο. Αμοιβονται αντιστοιχα καλά.
    Και τελος: Οι δημοσιογράφοι είναι υπαλληλοι. Δεν έιναι ανεύθυνοι,αλλά είναι υπάλληλοι. Ο αρθρογραφος θα μπορουσε να το θυμίσει και να αναφερθεί (και να απευθυνθεί)στους επιχειρηματίες που ελεγχουν τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επελεξα για την ενημερωση μου, αλλα αυτο το εγκλημα εναντιον της εμπιστοσυνης των αναγνωστων σας δεν θα περασει ετσι, χασατε κυριοι και χασατε χοντρα ... 2 εβδομαδες πλυση εγκεφαλου οτι βγαινει ο Δημαρας ρε παιδια? τι πουλημα ειναι αυτο που μας ξηγηθηκατε? ντορα? σαμαρας? ποιος σας εβαλε να παιξετε τετοιο παιχνιδι εναντιον αυτων που σας εκαναν οτι ειστε σημερα? των αναγνωστων σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που’ ν’ ο παπάς?
    Οι αξιοπρεπείς όταν έβλεπαν ( κάμποσα χρόνια πριν στην οδό Αθηνάς ) να παίζουν τον παπά απείχαν. Το ίδιο και γω. Το ίδιο και οι χίλιοι δυό και βάλε. Οι παπατζήδες, μειονεκτικοί σε όλα, (εκτός από τον “παπά”) πάντα κέρδιζαν όσους συμμετείχαν στο παιχνίδι. Καμιά φορά κέρδιζαν και οι κράχτες, για λογαριασμό του παπατζή και εν μέρει για δικό τους. Πάντα, όμως έχαναν αυτοί που συμμετείχαν. Αλλά και οι άλλοι έχαναν από την αισθητική της τριτοκοσμικής τότε οδού Αθηνάς. Τώρα, μαζί με την ήδη τριτοκοσμική Ελλάδα, τόσο άξιοι και αξιοπρεπείς συμπολίτες μας δυστυχώς δέχονται να χάνουν ( και πολλά μάλιστα) από τους μειονεκτικούς κατά τα άλλα παπατζήδες.


    * παπατζής = διαχρονικά η Οικογένεια. τώρα "οικογένεια" ο Γιαχωβάς να την κλανει Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρήκα ένα κέρμα.... πεντάλεπτο είναι από ότι θυμάμαι...
    'Ο ευρών αμείβεται' ισχύει ακόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμεις φταιμε για ολα.ΟΙ πρωτοι που θα επρεπε να δερνουμε τρεις φορες ημερησιως ειναι οι μεγαλοδημοσιογραφοι-λαμογια και αδρα πληρωμενοι απο τους εκαστοτε διαπλεκομενους.Ειναι ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ και μετα ερχονται οι Πολιτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι πολυ απλο γιατι. Στην Ελλαδα εχουμε εδω και δεκαετιες κοινοβουλευτικη και μιντιακη δικτατορια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση