GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Γ. Καμίνης απαντά...

...στα ερωτήματα που τέθηκαν στην σελίδα του Γ. Αμυρά στο facebook! Απευθύνομαι στον κ. Αμυρά , στους πολίτες που συγκρότησαν τον συνδυ...

...στα ερωτήματα που τέθηκαν
στην σελίδα του Γ. Αμυρά στο facebook!

Απευθύνομαι στον κ. Αμυρά, στους πολίτες που συγκρότησαν τον συνδυασμό του και τους φίλους που υπέβαλαν τα ερωτήματά τους. Μέσα στον περιορισμένο χρόνο που είχα στη διάθεσή μου προσπάθησα να απαντήσω σε όλους με ειλικρίνεια και σαφήνεια. Όπως θα διαβάσετε, μεγάλα λόγια δεν σας είπα, ούτε συμφώνησα σε όλα μαζί σας. Η αίσθησή μου όμως είναι ότι χωρίς καμία διάθεση συνδιαλλαγής και έξω από οποιοδήποτε υπολογισμό, αυτό που εκφράσατε με την ιδιαίτερη συμμετοχή σας στις εκλογές είναι η κοινή διαπίστωση ότι η Αθήνα αυτή δεν αξίζει σε κανέναν από εμάς και ότι με ρεαλισμό και πολλή δουλειά μπορούμε άμεσα να αρχίζουμε να αλλάζουμε την πόλη μας και να ξανακερδίζουμε το δικαίωμά μας στην πόλη μας. Με όρους δημοκρατίας, ορθολογισμού και με...
πολλή δουλειά.
- ποιος θα είναι ο πρώτος ποδηλατόδρομος εντός της πόλης που θα κατασκευάσετε; πείτε μας από ποιες οδούς κ διαδρομές θα διέρχεται, συγκεκριμένη ημερομηνία της πρώτης πεταλιάς, το κόστος κ την πηγή χρηματοδότησης.
1. Ο πρώτος ποδηλατόδρομος θα πρέπει να πετύχει για να υπάρξει και δεύτερος και τρίτος. Και πάντως ο ποδηλατόδρομος θα πρέπει να είναι ένα συνολικό έργο, προσβάσιμο και προστατευμένο, όχι μια διακεκομμένη διαδρομή κινδύνων. Αν γίνει πρόχειρα, εύκολα και μόνο για να σας εντυπωσιάσει, αν δεν αγκαλιαστεί από τους ποδηλάτες και τελικά αποτύχει, τότε το στοίχημα του ποδηλάτου στην Αθήνα θα υπονομευτεί, μπορεί και να ενταφιαστεί.
2. Συνεπώς για να πετύχουμε σε αυτό θα πρέπει να μιλήσουμε με τους ίδιους τους ποδηλάτες, οργανωμένους και μη και με φιλικούς προς το μέσο ειδικούς συγκοινωνιολόγους, ώστε να μην κάνουμε μια τρύπα στο νερό, εκχωρώντας περισσότερα δικαιώματα στα αυτοκίνητα. Ας μην ξεχνάμε ότι δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με τις καλύτερες προθέσεις.
3. Αν εκλεγούμε θα αστυνομεύσουμε αυστηρά τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αν αυτός ο αυτός απαλλαγεί από ι.χ, φορτηγάκια, μηχανάκια, τρενάκια κλπ κάλλιστα μπορεί να αποκτήσει έναν ασφαλή πρώτο ποδηλατρόδρομο κατά μήκος. Πιλοτικά. Μια άλλη πρόταση που αξίζει να μελετηθεί από τους χρήστες του ποδηλάτου θα ήταν μια σοβαρή, μεγάλη και ολοκληρωμένη διαδρομή στο υποβαθμισμένο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τι θα κερδίσουν οι ποδηλάτες απ’ αυτό: θα αποκτήσουν άμεσα ένα σημαντικό δίκτυο ποδηλατόδρομων αρκετών χιλιομέτρων. Τι θα κερδίσει η πόλη με τη σειρά της; Και εδώ θα είναι η κοινωνική προσφορά των ποδηλατών: θα αποκτήσει ξανά ζωή και κίνηση το υποβαθμισμένο κέντρο. Αυτοί θα είναι η ιχνηλάτες της επιστροφής της κατοικίας, του εμπορίου, των υπηρεσιών και της ψυχαγωγίας στο κέντρο.  Εμείς πιστεύομε ότι οι ποδηλάτες στέλνουν ένα ευρύτερο κοινωνικό μήνυμα προσφοράς: άρα περιμένουμε να ανταποκριθούν σε τέτοια στοιχήματα. Ρεαλιστικά μιλώντας θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι τα πρώτα χιλιόμετρα ασφαλούς και λειτουργικού ποδηλατόδρομου θα μπορούσαν να εγκαινιαστούν τον Σεπτέμβριο του 2011. Δύσκολα θα μπορέσει να γίνει κάτι σοβαρό νωρίτερα.
4. όμως για να πετύχει ο ποδηλατόδρομος και να γίνει τρόπος ζωής θα πρέπει να αυξηθούν και οι χρήστες του ποδηλάτου. Η πρόταση που εφαρμόστηκε στο Παρίσι πέτυχε αυτό ακριβώς. Να μυηθεί ο απλός πολίτης στην κυκλοφορία με ποδήλατο μέσα από το σύστημα φτηνής ενοικίασης ποδηλάτου για μια μέρα και κατόπιν να καθιερώσει το μέσο αυτό στη καθημερινότητά του. Και αυτό μπορούμε να το ενισχύσουμε διεκδικώντας μαζί με άλλους δήμους και την Περιφέρεια α. να επιτρέπεται η μεταφορά του ποδηλάτου στο μετρό και στο τραμ και β. να συνεργαστούμε με τους εμπόρους ποδηλάτων ώστε με ένα κοινό ταμείο να επιδοτούμε τους φοιτητές στην αγορά ποδηλάτου (με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες).
5. προϋπόθεση για όλα αυτά είναι επαναλαμβάνω ο σχεδιασμός και η συνεννόηση από κοινού με τους φορείς του ποδηλάτου, με την κεντρική διοίκηση, με την τροχαία αλλά και με τους λοιπούς συστηματικούς χρήστες των δρόμων του κέντρου. Η συνάντηση για την κίνηση στη πόλη που είχαμε κάνει στις ξξφξφξφ φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι οδηγούς ταξί, λεωφορείων, μηχανοκίνητων δικύκλων και ποδηλάτες, άτομα με αναπηρία, κινήσεις πεζών μας έδειξε ότι μπορούμε να συζητήσουμε, και κυρίως να συνυπάρχουμε. Ωστόσο θα πρέπει και οι ποδηλάτες, όσο διευκολύνεται από τον Δήμο η ασφαλής τους κίνηση στους δρόμους και κατασκευάζονται επιτυχώς χρηστικοί ποδηλατόδρομοι να αποβάλουν ορισμένες κακές πρακτικές όπως είναι η κίνηση τους στο πεζοδρόμιο.
- ποια πεζοδρόμια (ονόματα οδών) θα διαπλατύνετε κ δενδροφυτεύσετε τον πρώτο μήνα των καθηκόντων σας;
Όποιος απαντήσει σε αυτή την ερώτηση έτσι απλά και στα γρήγορα θα υπονομεύσει την αξιοπιστία του. Και για εμένα η πολιτική απάθεια πλήττεται ακριβώς από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Συνεπώς τον πρώτο μήνα δεν θα έχω προλάβει να κάνω αυτό που ρωτάτε.
Το πρώτο μήνα ωστόσο θα βγω στους λίγους χώρους πρασίνου που διαθέτουμε  μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου και γεωπόνους. Θα μάθω πως δουλεύουν και τι χρειάζονται και θα τους ακούσω. Αυτό μπορώ να το κάνω τον πρώτο μήνα.
Αμέσως μετά θα πρέπει να συνεφέρουμε τα σημεία που έχουν ήδη πράσινο. Να περιφρουρηθεί έμπρακτα αυτό που έχουμε. Και αυτό μπορεί να γίνει τον δεύτερο μήνα. Οι ατενίστας καθάρισαν και φύτεψαν παρτέρια εγκαταλελειμμένα. Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία.
Σε κάθε γειτονιά οι εργαζόμενοι θα μπορούν να έχουν αρωγούς για το πράσινο τους ίδιους τους κατοίκους.
 Όλοι θα κερδίσουμε απ’ αυτό. Συνεπώς άμεση αποκατάσταση του πράσινου όπου υπάρχει, άμεση ενεργοποίηση και συνεργασία εθελοντών και κατοίκων με την υπηρεσία του Δήμου για αξιοποίηση κάθε τετραγωνικού που σήμερα στέκει άγονο.
Η πεζοδρόμηση δεν είναι μόνον υπόθεση του Δήμου: υπάρχει σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για ευρύτερες αναπλάσεις και μετασχηματισμούς του χώρου κλπ. Και πάλι όμως  θα πρέπει να ξέρουμε ότι η πεζοδρόμηση δεν θα είναι επωφελής δεν υποστηριχθεί και μετά την ολοκλήρωσή του. Σκεφτείτε να φτιάξουμε έναν ωραίο πεζόδρομο και να μην τον περιφρουρήσουμε, δηλαδή να τον αφήσουμε έρμαιο στην ιδιωτική αυθαιρεσία των τραπεζοκαθισμάτων. Κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τον ίδιο τον πεζόδρομο.
Ο δήμος πρέπει να επισκευάσει όλα τα σπασμένα πεζοδρόμια της Αθήνας. Με άλλα λόγια – και είναι θλιβερό αυτό – σχεδόν όλα τα πεζοδρόμια της Αθήνας. Πρόκειται για τιτάνιο έργο και μπορώ να δεσμευτώ ότι αυτό μπορεί να γίνει σε ένα με ενάμιση χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων μου.
Ως προς τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων σκεφτόμαστε καταρχήν πιλοτικά να το εφαρμόσουμε σε έναν κεντρικό εμπορικό δρόμο ανά γειτονιά.
- τί θα κάνετε ΑΜΕΣΑ για να μην κλείσει το Θέατρο Κωφών στην πλατεία Κουμουνδούρου; δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο του για το άθλιο κτήριο όπου στεγάζεται...
  1. Το θέατρο αυτό είναι για μας σημαντικό. Στην ερώτηση τι θα μπορούσε να γίνει άμεσα η απάντηση είναι απλή. Και είναι απλή γιατί είναι αποστολή του Δήμου να λύνει προβλήματα. Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμος να παραχωρήσει χώρο στο Θέατρο που ίδρυσαν οι Στρατής και η Νέλλη Καρρά ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Ο Δήμος μας διαθέτει το θέατρο Άννα και Μαρία Καλουτά, που έχει φόρτο μεγάλο σε εκδηλώσεις, αλλά μπορεί και οφείλει να φιλοξενήσει προσωρινά τις δραστηριότητες του Θεάτρου Κωφών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου στην οδό ακαδημίας δίπλα στο θεατρικό μουσείο. 
  2. Πέραν όμως από αυτή την άμεση αρωγή ο δήμος μπορεί να ανακαινίσει ένα από τα κτίριά του και να το προσφέρει στο συγκεκριμένο θέατρο επί τη βάση μιας συμφωνίας, στο οποίο θα μπορούν να στεγαστούν και άλλες ομάδες.- συμφωνείτε ή όχι με την πρόταση μας: για κάθε 5 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης διαγραμμίζεται η 1 για δωρεάν χρήση από αναπηρικά οχήματα. εαν ναι, σε πόσες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων σας θα έχει ολοκληρωθεί η διαγράμμιση;
Θα ήταν πολύ πρόχειρο να απαντήσει κανείς καταφατικά σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Θα πρέπει η πρότασή σας να εξειδικευτεί και να γίνει σαφέστερη η περιγραφή του προβλήματος. Στην Ελλάδα υπάρχει ο κίνδυνος να γεμίσουμε έτσι με ψευδεπίγραφα ανάπηρους που θα καταλαμβάνουν δωρεάν μια θέση πάρκινγκ, εις βάρος των ατόμων με αναπηρία που το έχουν ανάγκη. Αυτό που φαίνεται πιο ρεαλιστικό είναι η δημοτική αστυνομία να γνωρίζει ποιοι είναι χρήστες αναπηρικών αυτοκινήτων η αμαξιδίων και να διασφαλίζει την άμεση πρόσβαση τους και το παρκάρισμα των αυτοκινήτων τους. Εξάλλου, για μας ο αστυνόμος του δήμου μπορεί να προσφέρει αυτά που δεν προσφέρει το κράτος στις γειτονιές μας: αρωγή σε όσους το έχουν ανάγκη. Η εικόνα με το δερμάτινο τζάκετ και το μπερέ του Τσε Γκεβάρα που κόβει κλήσεις όλη μέρα, δεν αξίζει σε αυτά τα παιδιά που θα ήθελαν σίγουρα να εργαστούν πιο αποτελεσματικά υπέρ των δημοτών. Ο δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς μπορεί να περιφρουρήσει τέτοιου είδους δικαιώματα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όταν την γνωρίζει και όπου τον γνωρίζουν. Και να στέκεται αρωγός των ηλικιωμένων και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες.
  1. - τί θα κάνετε για να βρει στέγη το αρχαιότερο δημοτικό σχολείο της Αθήνας, το 15ο με 180 μαθητούδια που από το 2004 (ολυμπιακές δόξες) στεγάζεται σε κοντέϊνερ; σημειώνω ότι το σχολείο αυτό από την ίδρυση του το 1895 παραμένει χωρίς μόνιμη στέγη! μα δε βρέθηκε ούτε ένας στα 115 χρόνια;
Το 15 σχολείο δεν είναι μόνο ένα ιστορικό σχολείο, αλλά και ένα σχολείο που τιμά τη δημόσια εκπαίδευση και αποστολή του, την τιμά κάθε μέρα στο παρόν. Είναι από τα σχολεία όπου η σχέση παιδιών, δασκάλων και γονέων φτιάχνει μια πραγματική σχολική κοινότητα.  Με παιδιά χαρούμενα που μαθαίνουν και δεν αποστέλλονται από την ανασφάλεια γονέων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η ιστορία της Μαρασλείου κοινότητας είναι σημαντική για την ιστορία της Αθήνας, όπως και για το παρόν και το μέλλον της. Το επί χρόνια αίτημα ανέγερσης σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει τις ανάγκες μαθητών και δασκάλων καθυστέρησε από υπερβολικές αξιώσεις να κριθεί διατηρητέο ένα σώμα προσθηκών στο αρχικό κτίσμα του ιδρύματος. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων αποφάνθηκε πάντως εδώ και αρκετό καιρό ότι οι προσθήκες του αρχιτέκτονα Ν. Μητσάκη δεν είναι διατηρητέες και ότι συνεπώς μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή μιας σύγχρονης εγκατάστασης.  Ακολούθως, υπήρξε αργοπορία από το ΥΠΠΟ που ευτυχώς δεν συνεχίστηκε επ’ αόριστον με αποτέλεσμα απ’ ότι μαθαίνω να ξεκινούν επιτέλους οι εργασίες. Και αυτό χάρη στην κινητοποίηση και την σοβαρότητα όλης της σχολικής κοινότητας του Μαρασλείου, η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων για τον τρόπο που λειτουργεί.
- τί θα κάνετε, πότε κ με πόσα χρήματα, για να αποκαταστήσετε το Δημόσιο Σήμα;
Το Δημόσιο Σήμα είναι ένα σπουδαίο αρχαιολογικό μνημείο. Με πολλαπλές σημασίες για την πόλη μας. Όπως έχετε δει δεν αφίσταμαι της αρχικής μου θέσης, ότι επί της ουσίας ο δήμαρχος οφείλει να στέκεται κοντά στην πόλη και τους πολίτες ανεξάρτητα αν έχει την τυπική αρμοδιότητα και ευθύνη. Θα ήταν όμως ανεύθυνο και επικίνδυνο να αποκαταστήσουμε ως Δήμος, όπως με ρωτάτε, οποιοδήποτε τέτοιο εύρημα. Αυτό είναι δουλειά της αρχαιολογικής υπηρεσίας και πρέπει να είναι διότι μόνο αυτή γνωρίζει το σωστό και επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο για να κάνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, αυτό που οφείλει να κάνει ο Δήμος είναι α) να επιμένει στην αποκατάσταση και την ανάδειξη αυτών των αρχαιολογικών θησαυρών της Αθήνας, β) να φροντίζει για την πρόσβασή τους γ) να συμβάλλει ώστε να αναδειχθούν ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες βρίσκονται. Το Δημόσιο Σήμα βρίσκεται στον πολύπαθο, αλλά ζωντανό ακόμα Κεραμεικό και στην περιοχή αυτή ο Δήμος έχει πολλή δουλειά να κάνει.
- συμφωνείτε με τη δημιουργία μικρών υπαίθριων αγορών, όπου μετανάστες θα μπορούν να πωλούν προϊόντα των μικρομάγαζων της Αθήνας (ταμειακές, αμοιβή, ταυτοποίηση, υγειονομικός έλεγχος, συνεργασία δήμου με εμπορικά και βιοτεχνικά επιμελητήρια.
Συμφωνώ σαφέστατα, αλλά να σας υπενθυμίσω ότι κάτι τέτοιο έχω προτείνει από πολύ νωρίς στην προεκλογική μου εκστρατεία και στο πρόγραμμά μου. Η κατάληψη του δημόσιου χώρου από μικροπωλητές και το παραεμπόριο πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Αλλά δεν αρκεί ένα βλακώδες κυνηγητό μέσα στους δρόμους του κέντρου. Ή μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το κυνηγητό. Μικρές, αλλά και μια μεγαλύτερη εβδομαδιαία αγορά στο ιστορικό κέντρο θα ανακούφισε τους μικροέμπορους που θα πουλούσαν τα προϊόντα στους μετανάστες, αλλά θα έφερνε και τους μετανάστες, που σήμερα απλώνουν την πραμάτειά τους στους δρόμους, στην επιφάνεια. Ένα τέτοιο παζάρι νομιμότητας και συνύπαρξης θα αποδυναμώσει τα κυκλώματα παραεμπορίου (πίσω από τα οποία κρύβονται και άλλα χειρότερα κυκλώματα) αλλά θα μας έδινε ως πολίτες μια δυνατότητα να συναντηθούμε με τους μετανάστες και να επιβεβαιώσουμε ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε, νόμιμα, δημιουργικά, με ασφάλεια και προς όφελος της οικονομίας του Κέντρου.
kamia erotisi gia ta adespota?? ti thesi tou kaklamani ti kseroume idi, afairese tis potistres kai ta afinei na pethanoun apo ti dipsa....
Πολλοί θέτουν στην Ελλάδα ακόμα το θέμα αυτό πάνω σε μια λάθος βάση. Τα αδέσποτα δεν είναι προϊόν φιλοζωίας και η βαρβαρότητα κατά των ζώων δεν δικαιολογείται από καμία επίκληση σε έναν δήθεν πιο ουσιώδη ανθρωπισμό. Οι πράξεις βαρβαρότητας, η άσκηση βίας κατά όντων που διαθέτουν κεντρικό νευρικό σύστημα είναι βαθιά αντι-ανθρώπινη. Μαρτυρά για τερατώδεις πτυχές ορισμένων από εμάς. Η τρυφερότητα προς το ζώο είτε είναι οικιακή συντροφιά, είτε σκύλος οδηγός τυφλού, είτε σωστά εκπαιδευμένος φύλακας, είτε απλά αδέσποτο δεν είναι πολυτέλεια, ποτέ. Είναι δείγμα σεβασμού προς τη ζωή. Βαρβαρότητα όμως μπορεί να είναι και θεσμική, όταν ο δήμος καταργεί ποτίστρες που βάζουν σωματεία και εν γένει εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια φροντίδας των ζώων. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να ευαισθητοποιήσει με τρόπο σοβαρό όσους σκέφτονται να αποκτήσουν κατοικίδιο. Είναι μια ευθύνη και όχι ένα παιχνίδι ή ένα εργαλείο επίδειξης που το παρατάς μετά την χρήση. Η σχέση των Ελλήνων με τα ζώα είναι σχέση συμβίωσης, συνύπαρξης και όχι σχέση υποταγής. Σε ότι αφορά πάντως τις δύο προτάσεις του κυρίου Αμυρά που διάβασα θα ήταν ενδιαφέρουσες σε έναν δήμο με καλύτερα οικονομικά. Ακόμα και έτσι όμως η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όποιον υιοθετεί κάποιο αδέσποτο μπορεί να λειτουργήσει παράξενα. Να απαλλάξει ανθρώπους που δύνανται οικονομικά να φροντίσουν ένα σκυλί αλλά να μην απαλλάξει όσους θα ήθελαν μα δεν τους το επιτρέπει η οικονομική τους κατάσταση. Δεν πρέπει να φτιάξουμε νέες αδικίες. Οι πολίτες, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Αθήνας έχουν δείξει ότι επιθυμούν να προσφέρουν χωρίς αντάλλαγμα αρκεί οι δημόσιοι φορείς να μην υποσκάπτουν το έργο τους. Και εγώ αυτό δεν θα το κάνω ποτέ. Αντιθέτως θα είμαι αρωγός τους με όποια μέσα και αν διαθέτω αν εκλεγώ δήμαρχος.
Vagelis Poulis Ανάθεση έργων αισθητικής παρέμβασης (πεζόδρομοι, αναπαλαιώσεις σε προσόψεις κτηρίων, φωταγώγηση κτλπ) σε φοιτητές του Ε.Μ.Π...μετά από διαγωνισμούς και υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους!...κάτι τέτοιο θα σημαίνει μεγαλύτερη διαφάνεια, φρέσκες ιδέες και επιτέλους θα κάνει πράξη την περιβόητη διασύνδεση πανεπιστημίου-κοινωνίας! 
Η ιδέα αυτή (που ενώ δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας, ανταποκρίνεται στη βαθύτερη πολιτική ουσία του συνδυασμού μας) καταρχήν μου φαίνεται εξαιρετική. Πράγματι, η προοπτική να εντάξουμε τους νέους επιστήμονες στην αισθητική αναμόρφωση της πόλης μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να μας δώσει την ώθηση να υιοθετήσουμε επιτυχημένα μοντέλα μητροπολιτικής ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε το παράδειγμα της μεταολυμπιακής Βαρκελώνης, που σε αντίθεση με τη χαμένη ευκαιρία της Αθήνας, αποτέλεσε ένα πρότυπο ανάπτυξης, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των νέων να μετέχουν στον ανασχεδιασμό της πόλης.
Δημήτρης Κωτσάκης 
ως πεζος απο πεποίθηση ερωτώ: 1. εχει κάποιος σκοπό να απελευθερώσει τα πεζοδρόμια από τα περίπτερα; (βοηθώντας ταυτόχρονα τους συμπαθεις περιπτερούχους στο να έχουν ενα κανονικό ψιλικατζίδικο- μινι μαρκετ στήν άκρη και όχι πάνω στο πεζοδρόμιο).
Θεωρούμε ότι και τα περίπτερα έχουν θέση στον αθηναϊκό δημόσιο χώρο και μάλιστα αποτελούν μέρος της ιστορίας της πόλης. Το θέμα δεν είναι να τα εξαλείψουμε, αλλά να εξασφαλίσουμε και να προσδιορίσουμε το πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας τους.
2. έχει κάποιος σκοπό να αποδώσει το καθετί εκεί όπου ανήκει; Δηλ. πινακίδες, φανάρια, παρκόμετρα στο οδόστρωμα; (εννοείται κ μηχανάκια- αυτοκίνητα) Ότι αφορά το αυτοκίνητο να είναι στο χώρο του- όχι εκεί που περπατάω.
Έχουμε ήδη απαντήσει σε αυτό, αλλά καλά κάνετε και το επαναφέρετε. Προέχει να διασφαλίσουμε την ελεύθερη κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια. Και αυτό είναι κατεξοχήν δουλειά της δημοτικής αστυνομία.
3. έχει κάποιος σκοπό να ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ τα φανάρια των αυτοκινήτων 3 πχ μέτρα πιο μέσα από τη διασταύρωση; (έτσι ώστε να αναγκάζονται οι οδηγοί να σταματούν πιο πίσω και όχι ΠΑΝΩ στη ζέβρα των πεζών)
Ο δήμος μπορεί με τους πολίτες, την ενεργή συμμετοχή τους και με την χρήση εργαλείων όπως το google maps να καταγράψει όλες τις προβληματικές και επικίνδυνες τέτοιες καταστάσεις. Μετά η πολιτεία δεν θα μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν επεμβαίνει επειδή δε γνωρίζει.
4. Πινακίδες: εδώ στου γκύζη και ΠΑΝΤΟΥ στην Αθήνα εχει κατι πινακίδες από κάποτε, οι οποίες σε πληροφορούν πχ όταν είσαι 3ης Σεπτ/ίου ότι αν στρίψεις δεξιά θα βρεθείς στο Μαραθώνα...!! Ή πάλι είμαι στη Βαλτινών κ ευθεία μπροστά μου λέει προς παγκράτι και άλιμο..! Αυτές σας πειράζει να τις κόψω από τη ρίζα ή θα φαω 2 χρόνια φυλακη; κε Κακλαμάνη εσείς θα μπορούσατε να φαντασιωθείτε ότι είναι δέντρα. :-)
 Εν γένει η πόλη μας πάσχει στον τομέα της σήμανσης. Οι δρόμοι, η λατινική ορθογραφία, οι πινακίδες στις οποίες αναφέρεστε δεν βοηθούν. Αντιθέτως πολλές φορές παραπλανούν. Θα ήταν υπερβολικό να ρίξουμε την ευθύνη στον απερχόμενο Δήμαρχο γι αυτό. Χρειάζεται σε επίπεδο Περιφέρειας μια ολοκληρωμένη και ενιαία στρατηγική σηματοδότησης και διευκόλυνσης της κίνησης.

Panayiotis Kapetanakis 
1. Μία ερώτηση για πάρκα και χώρους πρασίνου; Και δεν εννοώ τις γλάστρες της πλατείας Κοτζιά! Το πάρκο μπροστά από τον Ευαγγελισμό πώς θα φτιαχτεί; 2. Πώς θα αποτραπεί η στάθμευση οχημάτων στις μπάρες αναπήρων στα πεζοδρόμια; Θα κάνει την... δουλειά της η δημοτική αστυνομία επιτέλους; 3. Τί θα γίνει με το αίσχος της Ομόνοιας; Θα πέρναγε βράδυ από εκεί ο Καμίνης με το παιδί του στο καρότσι ή ο Κακλαμάνης;
Χώροι πρασίνου: πρώτα απ’ όλα όσοι ανήκουν στον Δήμο να αναπτυχθούν, να αξιοποιηθεί και το τελευταίο παρτέρι που έχει εγκαταλειφθεί, να δημιουργήσουμε μεσαία πάρκα στις γειτονιές που υποφέρουν από την πυκνή και αφόρητη δόμηση. Επιμένω ότι η Αθήνα δικαιούται ανταποδοτικά οφέλη για την οικιστική και πολεοδομική πίεση που υπέστη τα τελευταία 50 χρόνια ένα τμήμα του Ελληνικού. Εκεί θα υπάρξει μια ανταλλαγή ισοδύναμων χρήσεων γης και θα μπορέσει έτσι να ελευθερώσει μεγάλες δομημένες σήμερα εκτάσεις εντός του Δήμου. Εκεί που οι άνθρωποι το έχουν ανάγκη. Και επίσης ο Δήμος θα ασχοληθεί σοβαρά, με γνώρισμα τη νομιμότητα και απόλυτη οικολογική φροντίδα με ζητήματα όπως την ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Ποιος ήταν ο στόχος της διπλής ανάπλασης που δεν έγινε και που με νόμιμους όρους πρέπει να γίνει: πράσινο για τους πολίτες, γήπεδο για τον ΠΑΟ και αναπτυξιακά οφέλη για τις δύο περιοχές. Ιδιοτέλειες, αντιδικίες, παρανομίες  και μια κακή δημοτική πολιτική σήμερα έχουν το εξής αποτέλεσμα: ούτε πράσινο, ούτε γήπεδο, ούτε ανάπτυξη. Είμαστε όλοι χαμένοι και κυρίως οι πολίτες, αλλά και οι φίλοι της ομάδας της πόλης.
  1. Πεζοδρομήσουν το κέντρο της Αθήνας, αποσύροντας τα αυτοκίνητα ; ...Και όχι 3-4 τετράγωνα, ασφαλώς, αλλά κάποιες δεκάδες χιλιομέτρων, σε πρώτη φάση. Διαπλατύνοντας τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές των δρόμων, με μία μεγάλη λωρίδα για τα ποδήλατα στο κέντρο, δίπλα δίπλα με μια για μικρά λεωφορεία που θα κινούνται με ηλιακή ενέργεια
Θα ήταν αδύνατον να σας δώσω μια δεσμευτική απάντηση σε μια τόσο τολμηρή και ενδιαφέρουσα ιδέα. Ασφαλώς η περιγραφή αυτή όσο ευχάριστες εικόνες φτιάχνει τόσο εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε μαξιμαλισμούς. Για μένα ο μαξιμαλισμός είναι ο εχθρός της πραγματικής αλλαγής των πραγματικών και συγκεκριμένων πραγμάτων.  Σε κάθε περίπτωση μία τόσο ριζική αλλαγή στην κυκλοφορία με απόλυτη απαγόρευση του ιχ θα σήμαινε αλλαγή του τρόπου ζωής. Και αυτό μπορεί πχ να επιφέρει παράδοξα αποτελέσματα, πχ να διώξει κατοίκους αντί να φέρει ξανά κατοίκους στη πόλη. θέλω να είμαι ειλικρινής αυτό που προτείνετε είναι ένα ορίζοντας. Αλλά θα απαιτούσε πολύ μεγαλύτερης κλίμακας διαπραγμάτευση του Δήμου με την κεντρική διοίκηση, με την περιφέρεια και με φορείς και θεσμούς που ασχολούνται με την Αθήνα. Αν σας πω ναι θα με πείτε πολύ σύντομα ψεύτη.
2)Εφαρμόσουν e-δημοτική διοίκηση με συναλλαγές μέσω διαδικτύου και κατάργηση των ουρών σε υπηρεσίες του δήμου ; 
Συμφωνούμε απολύτως και άλλωστε αυτή η δέσμευση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας.
3) Πριμοδότηση του μαζικού αθλητισμού και εμπέδωση της αξίας της άθλησης των δημοτών ;
Ο μαζικός αθλητισμός επί δημαρχίας Μπέη γνώρισε άνθηση στην Αθήνα. Σιγά-σιγά απαξιώθηκε τόσο από τον προσανατολισμό του Δήμου σε άλλες πιο γκλαμουράτες εκδηλώσεις, όπως το μπιτς βόλει στη Πλατεία συντάγματος, όσο και από την αλλαγή του τρόπου ζωής (όπως ξέρετε η παλιά άθληση στις αλάνες και στους δρόμους και λόγο του νέφους αλλά και λόγο της αλλαγής των προτύπων γίνεται σήμερα στα Γυμναστήρια). Ο Δήμος οφείλει όμως να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες. Και το κόστος είναι μικρό, οι δυνατότητες μεγάλες. Μπορούμε σε συνεργασία με του Υπουργείο παιδείας να διπλασιάσουμε αμέσως και αργότερα να πολλαπλασιάσουμε τους χώρους άθλησης. Με ποιόν τρόπο; Με την παραχώρηση και το άνοιγμα των σχολικών εγκαταστάσεων το σαββατοκύριακο, τις αργίες και τις διακοπές. Μια ορθολογική αναδιάρθρωση του προσωπικού του Δήμου θα πρόσφερε ικανό αριθμό φυλάκων. Σκεφτόμαστε επίσης να φτιάξουμε σε ανοικτούς χώρους πίστες για skate. Το κόστος γνωρίζω πως είναι μικρό, το κοινωνικό όφελος τεράστιο.
4) Μη συναίνεση στην πραγματοποίηση των καθιερωμένων παρελάσεων (τις οποίες δεν έχουμε ανάγκη) αναλαμβάνοντας το κόστος της «παρανομίας» ;
Δουλειά του Δημάρχου δεν είναι να εφαρμόζει την προσωπική του ιδεολογία, αλλά με βάση τις αρχές, τις αξίες και την εμπειρία του να ασκεί τη διοίκηση προς όφελος των δημοτών. Προσωπικά η σχολική παρέλαση μου φαίνεται παρωχημένος τρόπος εορτασμού των σημαντικών μας εθνικών επετείων. Αλλά αυτή είναι μια προσωπική άποψη και όχι μία προγραμματική δέσμευση.
5) Απαγόρευση της ανάμιξης κάθε εκκλησιαστικού δόγματος σε κάθε λογής εκδήλωση εντός του δήμου ;
Ο Δήμος οφείλει να σέβεται την ανεξιθρησκία, κάθε δόγμα και κάθε αντίληψη περί του ιερού, της αθείας συμπεριλαμβανομένης και όπου έχει αρμοδιότητα να την διαφυλάσσει. Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα ανάμιξης ή αλληλοδιασύνδεσης μεταξύ Δήμου και Εκκλησιών. Ως κοινωνικοί φορείς όμως οι εκκλησίες και ιδιαίτερα η αρχιεπισκοπή Αθηνών μπορεί να προσφέρει ανθρωπιστικό έργο και σε αυτό δεν θα την εμποδίσουμε. Αντιθέτως θα την διευκολύνουμε όπως και όποιον σε αυτή τη περίοδο κρίσης ενδιαφέρεται να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο ουσίας.
6) Συγκεκριμένη αξιοποίηση των δημοτικών κτηρίων με ουσιαστική δημιουργία υποδομών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με πρώτες αυτές των αστέγων και μεταναστών ;
Η διατύπωσή σας συμφωνεί απόλυτα με τις προγραμματικές μας θέσεις.
7) Προσαρμογή δημοτικών αποφάσεων στην ισχύουσα νομοθεσία με αυστηρές ποινές σε παραβάσεις καθαριότητας, κατάληψης χώρων από εμπόρευμα καταστημάτων ή τραπεζοκαθίσματα, κακοποίησης ζώων κλπ ;
Συμφωνώ απόλυτα και είναι κάτι που πρέπει να γίνει τάχιστα. Θα κριθούμε όμως όχι από την προσαρμογή των δημοτικών αποφάσεων αλλά από την ικανότητά μας να εφαρμόσουμε συστηματικά και στην πράξη αυτή την αυτονόητη αλλαγή. Θα χρειαστούμε την στήριξή σας σε αυτό διότι θίγονται εγκαθιδρυμένα μικροσυμφέροντα. Θα ζητήσουμε να μας ελέγξετε γι αυτό.
8) Απαξίωση κάθε περιττής δαπάνης με έμφαση στον άρτο και όχι στα θεάματα (π.χ. χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σύνταγμα) ; 
Δεν θα ήθελα να διαχωρίσω πρόχειρα τι είναι σήμερα άρτος και τι θέαμα. Πάντως έχουμε δεσμευτεί ότι θα αφιερώσουμε ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του δήμου στην κοινωνική μέριμνα. Αυτό σημαίνει ανακατανομή πόρων και απαιτεί στήριξη από τους δημότες. Από την άλλη ο Δήμος οφείλει να έχει τη δική του υποδοχή για τον πολιτισμό. Είναι όμως κρίμα να λειτουργεί σχεδόν ανταγωνιστικά με το εξαιρετικά πετυχημένο Φεστιβάλ Αθηνών και να μην συνεργάζεται μαζί του. Εμείς λέμε ενίσχυση της πολιτισμικής παραγωγής της πόλης, των νέων δημιουργών που ψάχνουν ένα βήμα, ένα φθηνό και καλό χώρο για πρόβες, τεχνικά μέσα που δεν μπορούν αν διαθέτουν μόνοι τους και φυσικά τις κατάλληλες σκηνές για να παίξουν τα έργα τους. Για το δέντρο. Η Αθήνα έχει δεινοπαθήσει από το κίτς του μεγαλύτερου δέντρου της δημαρχίας Αβραμόπουλου και έχει νωπές τις άσχημες μνήμες μιας άγονης αντιπαράθεσης τον δύσκολο Δεκέμβριο του 2008 με τον κύριο Κακλαμάνη να επιμένει πεισματικά να στήσει δέντρο και τελικά τα ΜΑΤ να περιφρουρούν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τον κόσμο να χλευάζει. Όμως ένας καλός, μη ενεργοβόρος, καλαίσθητος στολισμός της πόλης είναι αναγκαίος και για το εμπόριο και για την εικόνα της Αθήνας. Στο χέρι μας είναι να είναι αξιοπρεπές, όμορφο και όχι δαπανηρό.
Dimitris Papadimitriou 
ke kaklamani kai kyrie kamini
pote kai pia mera tha apofasisete na psapsete na vazete xeri sta lefta tioy dhmou ...pote kai pia mera tha vlepete ton antropo san antropo kai oxi san mixani atm....pote kai pia mera tha vgeite na peite se emas... olous ta lath sas ...pote kai pia mera tha skypsete to kefali kai tha zitisete sygnomi ....pote kai pia mera tha kanete olous emas na agapisoume aythn thn poli pou apo agapi egine misos ....pote kai mia mera tha peite thn alitheia ....pote kai mia mera tha perpatisete stous dromous na dite tous neous pou ktypan eneseis ...pote kai pia mera tha analogisteite toys fonoys pou exete diapraxei ...pote kai pia mera tha ginete xana antropoi ?
Οι ερωτήσεις σας είναι ρητορικές αλλά η αγωνία σας αυθεντική. Νομίζω ότι με αδικείτε προκαταβολικά και βιαστικά με βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με τον κύριο Κακλαμάνη. Θέλουμε την συναισθηματική σας φόρτιση κύριε Παπαδημητρίου γιατί εκφράζει την ανασφάλεια όλων. Αυτήν αποφασίσαμε να μειώσουμε παίρνοντας όλοι μαζί πίσω την πόλη μας. Διαβάστε με και θα δείτε ότι μεγάλες υποσχέσεις δεν θα βρείτε, κούφια λόγια ελπίζω να μην ηχήσουν στα αυτιά σας.
Μια ερώτηση, που θα έθετα: "Προτίθεσθε να εγκαταστήσετε πυκνό δημοτικό φωτισμό και συνεχείς περιπολίες στους παράλληλους της Αθηνάς δρόμους και ειδικά νοτίως αυτής, ώστε να είναι αυτό το πρώτο, άμεσο, από πλευράς Δήμου βήμα για την αποθάρρυνση των γνωστών φαινομένων παραβατικότητας, μέχρι να υπάρξει ριζική συνολική παρέμβαση του Κεντρικού Κράτους; Και πότε;"
Ναι είναι προτεραιότητά μας. Η Αθήνα θέλει φως και αυτό δεν είναι μεταφορικό. Θέλει φως τη νύχτα εκεί που οι άνθρωποι νιώθουν κίνδυνο. Επίσης έχω δεσμευτεί ότι η δημοτική αστυνομία θα πρέπει να αναλάβει σε μεικτά κλιμάκια με την ΕΛΑΣ - όπου αυτό είναι εφικτό - την εποπτεία δρόμων, πλατειών και αλσών. Η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας, ακόμη και χωρίς οπλισμό, είναι αποτρεπτική για μεγάλο μέρος της παραβατικότητας. Θα πρέπει όμως και η ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της. Και ασφαλώς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι με φόβο και αποκλεισμούς ολόκληρων περιοχών που μπορεί να ελέγχονται από μαφίες και τέτοια κυκλώματα, ανασυγκρότηση του ιστού δεν θα έχουμε. Η παρουσία του Δήμου και της συντεταγμένης πολιτείας δεν θα αφήσει πια τον δημότη μόνο του και δεν θα επιτρέψει και σε καμία ακραία ομάδα να παίξει το φασιστικό παιχνίδι της αυτοδικίας.
George Batistakis - Ερώτηση προς υποψηφίους β γύρου: Σε τί μέτρα σκοπεύετε να καταφύγετε (και σε πόσο διάστημα μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας) προκειμένου να απομακρυνθούν οι έμποροι ναρκωτικών (και επομένως και οι χρήστες) που λυμαίνονται την οδό Τοσίτσα, την οδό Πατησίων, την πλατεία Ομονοίας και άλλα κεντρικά σημεία του δήμου μας? 
Έχω πει πολλές φορές ότι ο χώρος που περιγράφετε και η εξαθλίωση των ανθρώπων μαζί με την χυδαία εκμετάλλευση τους από τα κυκλώματα της εμπορίας μας ντροπιάζει όλους και επαναλαμβάνω πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος. Και αυτό θα το κάνει το κεντρικό κράτος. Επίσης θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ και σταθερή συνεργασία του Δήμου με όλους τους αρμόδιους φορείς. Άβατο ναρκωτικών εμείς δεν πρόκειται να ανεχτούμε. Τα θύματα όμως των ναρκωτικών πρέπει να τα φροντίσουμε. Αυτό που θα κάνουμε άμεσα είναι να είμαστε παρόντες. Εκεί, στα δύσκολα!
Chara Fyseki Και για να ειμαι και on topic: Ti προτειθεστε να κανετε για τα προβληματα που δημιουργουν ακομα και μικρες βροχοπτωσεις σε πολλα σημεια της Αθήνας. ΠΧ ο σταθμος των Πετραλωνων ειναι απροσπελαστος μετα απο βροχη πεντε λεπτων. 
Λυπάμαι που θα το πω αλλά η λύση είναι απλή και μία, τουλάχιστον σε ότι αφορά άμεσα τον Δήμο. Πολύ απλά θα καθαρίζουμε τα φρεάτια. Και όπου έχει ευθύνες η ΕΥΔΑΠ θα την προλαβαίνουμε εμείς, ζητώντας όμως την αποζημίωση μας ως δήμος αν δεν έχει ανταπεξέλθει στο έργο της. Έχω ξαναπεί ότι οι εργαζόμενοι είναι η μεγάλη δύναμη του Δήμου και θέλουμε να νιώσουν χρήσιμοι. Πολύ απλά θα κινητοποιηθούμε.
Mitsos Korkarlis Ποιες είναι οι λύσεις που προτείνουν για να εκσυγχρονιστεί το πεπαλαιωμένο τουριστικό πακέτο (-οι κατά τα άλλα εκπληκτικοί- αρχαιολογικοί χώροι, τα ταβερνάκια, τα συρτάκια, πράγματα τα οποία θυμίζουν την πανέμορφη πλην συνηθισμένη Ελλάδα στους ξένους) που παρέχουμε και που πληρώνουμε αδρά για να διαφημιστεί, όταν άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης δεν πληρώνουν ούτε δραχμή; Πώς μπορούμε να προσελκύσουμε νέους της Ευρώπης για να έρθουν -τελικά- σε μία Αθήνα που θα συνδυάζει την παράδοση, τον αρχαίο πολιτισμό και την σύγχρονη κουλτούρα; 
Κατ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η Αθήνα δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τον τουρισμό. Και δεν πρέπει να φοβόμαστε τον τουρισμό. Τον επισκέπτη. Τι όμως συμβαίνει σήμερα; Υπάρχουν τρία τουλάχιστον προβληματικά πεδία.
  1. Η Αθήνα δεν επωφελείται από τα εκατομμύρια των αφίξεων-αναχωρήσεων που κάθε χρόνο γίνονται εδώ. Οι τουρίστες μένουν πολύ λίγες νύχτες, ίσα ίσα για να δουν τα αρχαία. Για τους ξένους η Αθήνα είναι η ασήμαντη ή άσχημη πρωτεύουσα μιας όμορφης χώρας. Και είναι ένα λάθος που οφείλουμε να διορθώσουμε άμεσα.
  2. Από την άλλη η Αθήνα δυσφημείται συχνά στα διεθνή μέσα. Έχουμε πει και για λόγους που έχουν να κάνουν με την τουριστική ανάπτυξη ότι θα υποστηρίξουμε φανατικά την ειρηνική διαμαρτυρία και θα βοηθήσουμε να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην δημόσια διεκδίκηση. Με κανόνες μα και πάντοτε ενάντια στη βία, οποιαδήποτε βία. 
  3. Το κέντρο έχει καταρρεύσει, επιχειρηματίες ξενοδόχοι που επένδυσαν σημαντικά ποσά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Βλέπουν την επένδυσή τους να απαξιώνεται, οι θέσεις εργασίας στον χώρο του τουρισμού κινδυνεύουν ή και χάνονται. 
Εμείς πιστεύομε ότι ο Δήμος μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης, στην οικονομία της. Και δεν το θεωρούμε πάρεργο να συμβάλλουμε στο να μας επισκέπτονται πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι. Και πιστεύομε ότι πρέπει να δράσουμε μαζί με τον ΕΟΤ,, αλλά και μόνοι μας αν για οποιοδήποτε λόγο αυτός δεν αποβεί επαρκής για την στήριξη της Αθήνας. Μαζί με τον ΕΟΤ και τους επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού, τους επιχειρηματίες, τους συλλόγους εργαζομένων, τα τουριστικά γραφεία, τις αεροπορικές εταιρείες κοκ.
Οι στόχοι μας: 1. τουρισμός όλη τη χρονιά. Συστηματικά πακέτα επισκεπτών υψηλού επιπέδου και ειδικών ενδιαφερόντων: μίλησα νωρίτερα για την πρόσκληση που πρέπει να απευθύνουμε σε αρχιτεκτονικές σχολές απ’ όλη την Ευρώπη. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία και με το ΕΜΠ.  2. Επιδότηση από προγράμματα του Δήμου για ενσωματωμένα εισιτήρια πολιτισμικών γεγονότων (πχ. γιατί να μην προσφέρεται σε ένα ποιοτικό τουριστικό πακέτο ένα εισιτήριο για το φεστιβάλ Αθηνών ή ένα εισιτήριο για μια εκδήλωση το Παλλάς ή στο Μέγαρο ή ακόμα και για μια ταινία στο Αττικόν –  έχουν πολλές πόλεις τόσο σπουδαίους χώρους;) 3. Διαρκής παρουσία γλωσσομαθών υπαλλήλων του Δήμου στις κεντρικές πύλες της πόλης. Σήμερα ο τουρίστας καταφθάνει στο Σύνταγμα από το αεροδρόμιο και νιώθει χαμένος στη μετάφραση. Ο Δήμος πρέπει να είναι παρόν με υπαλλήλους και εθελοντές για να καλωσορίσει και να διευκολύνει τον επισκέπτη. Η Αθήνα πρέπει να είναι φιλόξενη. 4. Θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα στον Δήμο  μέσα από το οποίο εθελοντές που αγαπούν και γνωρίζουν την Αθήνα και ξένες γλώσσες θα ξεναγούν για μια μέρα μικρές ομάδες τουριστών ώστε να γνωρίσουν την πόλη. Ο δήμος θα τους αποζημιώνει για τα έξοδά τους και θα τους προσφέρει μια συμβολική αμοιβή.
Βλέπετε ιδέες και λύσεις έχουμε, διάφορες και εφαρμόσιμες.

(Δια την διαδικτυακή μεταφορά: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

45 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ?
    ΣΑΝ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ...
    ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μόνος λόγος να εκλεγεί ο κος Καμίνης είναι για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.Ο άνθρωπος είναι λίαν επιεικώς για γέλια!Άλλος ενας καραμπινάτος κομματάρχης ΠΑΣΟΚΟΣ μέχρι το κόκκαλο που παριστάνει τον ανεξάρτητο και τον δήθεν όλων των δημοτών!Νούμερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον ακουσα χθές να απαντά σε κατοίκους του Αγιου Παντελεήμονα , στην τηλεόραση , οτι δεν εχει πάει και δεν εχει πρόθεση να πάει στην περιοχή για να μην " τον κάνουν ομελέττα και να μην τον προπηλακίσουν" , δηλαδή αν εκλεγεί δεν θα επισκέπτεται την ΜΙΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; ( Aγιος Παντελεήμονας , πλατεία Αττικής , Κυψέλη Πατήσια κοκ) , ειναι στα καλά του ο ανθρωπος ; θα μας διοικεί και θα αποφασίζει για τις περιοχές που ζούμε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακρυά απο τούς "τουρίστες" της πολιτικής , ο κύριος Καμίνης απλά προσπαθεί να ολοκληρωθεί σαν καριερίστας φθάνοντας στο "απώγειο" της "δόξας" του με το να γίνει και δήμαρχος , δεν ειμαστε υποκείμενα θεωρητικών αναλύσεων του στύλ που προτιμά ο κύριος Καμίνης , ζούμε σε γκέτο , εχουμε συγκεκριμένα προβλήματα , κινδύνεύουμε στην ιδια μας την χώρα , την ιδια μας την πόλη , την ιδια μας την γειτονιά , ελάτε κύριε Καμίνη να δείτε τις περιοχές μας , να συζητήσουμε , να διαμορφώσετε ιδίαν γνώμη και μετά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν εχετε ακόμη βαρεθεί τούς πονηρούς ψευτοκουλτουριάρηδες , τούς ανθρωπιστές που σκοτώνονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά δεν επιτρέπουν να πειράξει κανείς τα κεκτημένα του και τον δικό τους τρόπο ζωής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και αλλος Μεσσίας; ρε Καμίνη εμείς εχουμε αποφασίσει οτι ο σωτήρας μας , ο ηγέτης μας , ο διορατικός φύρερ μας , ο μεσσίας μας , ο θεόσταλτος για την σωτηρία και των ψυχών και των σωμάτων μας ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , εσί απλά τον ακολουθείς αλλά απο πολύ μεγάλη απόσταση , αραξέ την λοιπόν και παράτα μας μέσα στην μαυρίλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουτε ενα αβγό δεν θα χαράμιζα για αυτον , θα του εδινα μεγάλη αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν πάει ο Καμίνης στον Αγ Παντελεήμονα, ενώ ο Κακλαμάνης είναι εδώ κάθε μέρα! Τί λες ρε φίλε που επί 4 χρόνια μία φορά δεν έχει πατήσει το πόδι του σε άλλη περιοχή πέραν του Κολωνακίου, του Παγκρατίου και του Δημαρχείου του; Ο πιο άχρηστος δήμαρχος με διαφορά που πέρασε ποτέ. Περιμένουμε να βρέξει για να πλυθούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια.

    Χτες το βράδυ ήμουν στο Κολωνάκι. Φωτισμένοι όλοι οι δρόμοι και τα στενά, πεντακάθαρο, προσεγμένο. Εμείς οι υπόλοιποι πολίτες σε άλλες συνοικίες είμαστε δεύτερης κατηγορίας. Άντε να χαθεί ο αληταράς ο ψεύτης ο Κακλαμάνης, που προκειμένου να βγει έχει υποσχεθεί τα πάντα. Δεν μας λέει κιόλας γιατί όλα αυτά που υποτίθεται πως θα κάνει δεν τα έκανε τόσα χρόνια, που μόνο χαζόγελα και μ... είναι στα κανάλια.

    Σε τί να συγκριθεί με τον Καμίνη; Ο δεύτερος τον ξεπερνάει κατά πολύ στα πάντα: ήθος, σοβαρότητα, επιστημονικότητα. Α γύρο δεν ψήφισα Καμίνη, αλλά τώρα θα τον ψηφίσω, διότι είναι σαφώς πιο αξιόπιστος και σοβαρός. Το ότι είναι πιο χαμηλών τόνων είναι υπέρ του. Έχω δει και άλλους δημάρχους με αυτό το στυλ και ήταν πολύ πιο αξιόλογοι και αποτελεσματικοί από κάτι άλλους φανφάρες παρλαπίπες, τύπου Κακλαμάνη που το μόνο που τους νοιάζει είναι η εικόνα τους στην τηλεόραση.

    Το ΠΑΣΟΚ να μην χαίρεται και πανηγυρίζει γιατί στηρίζουμε τον Καμίνη ως άνθρωπο, όχι ως εκπρόσωπο του ξεφτιλισμένου κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι και Καμίνη ρε λεβέντες , ελεος.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ..
    ΑΥΤο ΤΑ ΝοΥΜΕΡο
    ΤΩΝ λαθροΠΑΣΟΚώλων !!!


    Ξέρετε την αλήθεια;
    Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010. Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
    Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.
    Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομύρια.

    Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011. Αν δεν καταλάβατε ακόμα το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9.650 εκατομύρια, δηλαδή υπεδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011. Για δείτε:

    Πάγωμα των συντάξεων!
    Μείωση των υψηλότερων συντάξεων!
    Αύξηση του ΦΠΑ
    Περαιτέρω αύξηση στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα!
    Φορολόγηση αυθαίρετων κτισμάτων!
    Πράσινα τέλη!
    Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομύρια
    Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομύρια.

    ΚΑι μετά από αυτά έρχεται το 2012.
    Πάρτε και το 2012 να το έχετε.
    Ζείτε ακόμα ;
    Για δείτε τι λέει για το 2012.
    Πάγωμα συντάξεων!
    Διεύρυνση φορολογικής βάσης ΦΠΑ!
    Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1!!
    Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο.
    Ανάπτυξη θέλετε.
    Πάρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομύρια.
    Προσέξτε τώρα και το τελευταίο.
    ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα 900 εκατομύρια!!!

    Αντέχετε;;
    Ε, πάρτε και το 2013
    Βλέπετε τι λέει;
    Πάγωμα συντάξεων και το 2013!
    ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσο ΟΛΕΣ οι περικοπές
    του 2010!!!

    Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει ;
    Δεν πειράζει.
    Υπομονή.
    Εσεις οι 500.000 Ελληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το … 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα.

    Πάρτε και το 2014.
    Προσέξτε τώρα.
    Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4700 εκατομυρίων!!!

    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙς ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!

    Από σήμερα λοιπόν ό,τι ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει.
    Αν έχετε τάσες αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ!!!

    Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, “κρύβοντας” με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο.
    Ε, λοιπόν.
    Οσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλέυουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο.
    Αντε καληνύχτα, συνάδελφοι μελλοθάνατοι….

    Υ.Γ. Οσοι μπορείτε, διακινήστε τα παραπάνω στοιχεία, με οποιονδήποτε τρόπο. Ετσι κι αλλιώς δεν μου φαίνεται ότι θα τολμήσει κανένα επίσημο μέσον να τα δημοσιοποιήσει ευρέως.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Καμίνης εχει δηλώσει «Αντιδρά ο τοπικός πληθυσμός.. Δεν μπορούμε να ζούμε όμως συνέχεια με την απειλή των τοπικών πληθυσμών…!!!»

    Ο τοπικός πληθυσμός ειναι οι Ελληνες κάτοικοι των περιοχών του κέντρου , και αν δεν εχετε καταλάβει καλά ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΗΣΥΧΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Ας ετοιμαζόμαστε λοιπόν , κατά τον "κύριο" Καμίνη να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας γιατί εχουμε μείνει και κατοικίσει αυτήν την χώρα για πολλούς αιώνες και πρέπει να τους αδειάσουμε τον τόπο προκειμένου να εγκατασταθούν οι "ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ" ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ.

    Αει στα τσακίδια Καμίνη ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΑ..............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 12 Νοε 2010 11:26:00 π.μ.

    Τούς "σοβαρούς" και "χαμηλών τόνων" να φοβάσαι φίλε μου , αυτοί ειναι οι πιό επικίνδυνοι , δεν παίρνεις ειδηση απο που θα σούρθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12 Νοε 2010 11:26:00 π.μ.

    Θα χαρεί το ΠΑΣΟΚ , θα παραχαρεί , θα ανοίγει σαμπάνιες και κόντρα σαμπάνιες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ παιδιά εμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν θα ψηφίσω τον Καμίνη ,γιατί ο αρχηγός ειπε η Σγουρός η εκλογές , για τον Καμίνη δεν ακουσα τίποτα , εαν ναί να μου το πείτε για να πάρω γραμμή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΜΙΝΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτά που θα "καταφέρουν" στην Ελλάδα οιΠαπανδρέηδες και Καμίνηδες ουτε κατά διάνοια και το πιό φασιστικό - ναζιστικό - ολοκληρωτικό καθεστώς δεν θα μπορούσε να τα φαντασθεί ..αυτοί ειναι δημοκράτες , σοσιαλιστές , ανθρωπιστές , ευγενικοί , ηρεμοι , μορφωμένοι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ ψηφίζω Καμίνη χα,χα,χα,χα,χα γιατί θέλω να διατηρήσω στούς χαλεπούς καιρούς το χιούμορ μου χα,χα,χα,χα,χα,χα.χα,χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 12 Νοε 2010 12:08:00 μ.μ.

    Μς επεισες τρέχω , αντίσκηνο και εξω απο το σχολείο να πάρω σειρά για την Κυριακή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. H λασπη που πετάει η ΝΔ κατά του Καμίνη δήθεν μου τάχα μου ότι είναι με τους μετανάστες δεν την τρώμε εδώ πέρα. Πρώτον και βασικότερο γιατί ο ήδη επί 4ετίας άχρηστος Κακλαμάνηες, που δεν έχει βέβαια τολμήσει να πατήσει το ποδάρι του στην περιοχή, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ οτι μπορεί κάτι να κάνει γιατί επί 4 χρόνια καθόταν και τους κοίταζε. Μόνο γύρω από το Δημαρχείο του η πρέζα και η πουτανιά έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο άνθρωπος είναι αχρηστίλας.

    Ο Καμίνης φυσικά δεν πρόκειται να τους εξαφανίσει την άλλη μέρα, αλλά εν πάση περιπτώση ο άνθρωπος ήταν τόσα χρόνια επικεφαλής στον Συνήγορο του Πολιτη, ένα ανεξάρτητο και επιτυχημένο θεσμό. Έκανε σοβαρή δουλειά και δεν βλέπω τον λόγο για να μην μπορέσει να κάνει δυο πράγματα περισσότερα στον Δήμο.

    Τα ψέμματα και την λάσπη που του πετάτε για τους λαθρο δεν πιάνουν. Κοιτάτε τα χάλια του Κακλαμάνη καλύτερα που έχει το θράσος να αναφέρετε σε προβλήματα που ο ίδιος έφερε και που μας λέει πως η Αθήνα είναι πολύ καθαρή πόλη. Μάλλον γυαλιά πρέπει να αλλάξει ο τύπος.

    Δεν ψηφίζω μνημόνια και αντιμνημόνια στις τοπικές εκλογές, γιατί τώρα με ενδιαφέρει η πόλη μου. Γι'αυτό και το ΠΑΣΟΚ να καταλάβει πως ψηφίζουμε Καμίνη και όχι το βρωμοκόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τα σχολια ειναι στημενα ειναι φως φαναρι ειναι η εκδουλευση στα λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ..........Οι στόχοι μας: 1. τουρισμός όλη τη χρονιά. Συστηματικά πακέτα επισκεπτών υψηλού επιπέδου και ειδικών ενδιαφερόντων: μίλησα νωρίτερα για την πρόσκληση που πρέπει να απευθύνουμε σε αρχιτεκτονικές σχολές απ’ όλη την Ευρώπη. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία και με το ΕΜΠ. 2. Επιδότηση από προγράμματα του Δήμου για ενσωματωμένα εισιτήρια πολιτισμικών γεγονότων (πχ. γιατί να μην προσφέρεται σε ένα ποιοτικό τουριστικό πακέτο ένα εισιτήριο για το φεστιβάλ Αθηνών ή ένα εισιτήριο για μια εκδήλωση το Παλλάς ή στο Μέγαρο ή ακόμα και για μια ταινία στο Αττικόν – έχουν πολλές πόλεις τόσο σπουδαίους χώρους;) 3. Διαρκής παρουσία γλωσσομαθών υπαλλήλων του Δήμου στις κεντρικές πύλες της πόλης. Σήμερα ο τουρίστας καταφθάνει στο Σύνταγμα από το αεροδρόμιο και νιώθει χαμένος στη μετάφραση..............


    Παιδιά επικοινωνεί ο τύπος ; μιλάει για την ανάγκη γλωσσομαθών υπαλλήλων ; τι λες ρε Καμίνη ; ακου για να μαθαίνεις για την Αθήνα και τι μιλάει... Αλβανικά , Αφγανικά , Πακιστανικά , Νιγηριανά , Σουδανικά , Μπαγκλαντεσιανά , Ιρακινά , Ιρανικά , Αραβικά .. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 30 ΓΛΩΣΣΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ !!!
    ΕΝΑΣ ΝΕΟ-ΝΤΟΡΑΚΙΑΣ ΕΠΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ-ΠΑΡΜΕΝΟΣ !!!.
    (Άλλος ένας πολίτικος αχρείος, ανίκανος και ανάξιος που νομίζει πως ο θώκος του δημάρχου ΑΘΗΝΑΙΩΝ του ανήκει για πάντα.)

    Η ΑΘΗΝΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΛΛΑΔΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ , ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ .

    Οι αρχαίοι Αθηναίοι εφευρέτες, αρχιτέκτονες και δημιουργοί της Δημοκρατίας , του Παρθενώνα και του κλέους της Ελλάδος ,στερούσαν το δικαίωμα από έναν κίναιδο να καταλάβει οποιοιδήποτε σημαντικό η ασήμαντο δημόσιο αξίωμα.
    Διότι γνώριζαν ότι οι ξεδιάντροποι κίναιδοι προκαλούν την δημοσιά αιδώ και είναι επιρρεπείς λόγο του αχαλίνωτου πάθους των στον εκβιασμό ,ορεξάτοι στην διαφθορά και πρόθυμοι στην κατάληψη της κάθε εξουσίας ,για κατάχρηση του δημοσίου χρήματος , προς εξυπηρέτηση του πανάκριβου πάθους των .
    ( Ο κίναιδος πρέπει να αγοράσει αυτό ,το όποιο συνήθως δεν πουλιέται και όταν αγοράζεται είναι πανάκριβο !!!)

    ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ .<< Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν >> (Ισοκράτης),.

    Α Ι Σ Χ Ο Σ ΦΟΥΣΤΟ-ΔΗΜΑΡΧΕ.
    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ, ΕΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ , ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΕΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ,
    Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ
    Ο ΦΟΥΣΤΗΣ ΚΩΛΟ -ΤΡΙΒΕΤΑΙ ,
    Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΤΑΙ…

    ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΛΙΓΟ Η ΛΟΥΓΚΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΠΑΛΙ...
    ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ….

    ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ,ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΟ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ,TO ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αρτέμης Μάτσας - Ο ηθοποιός «προδότης»...
    καθώς όμως φαίνεται, άλλος έχει το όνομα και άλλοι έχουν τη χάρη. ...
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΓΟΥΡΟΣ-ΚΑΜΙΝΗΣ
    ΜΠΟΛΑΡΗΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ..ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΗΠΑ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟ/ΤΟΥΡΚΟ/ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ
    ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ
    ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΩΝ
    ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΝΤ.

    ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ
    ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑ.

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΣ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΠΑ ΤΗΣ ΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
    ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΗΝ Ν.Υ. ΘΑ ΤΟ ΝΟΙΩΣΕΙ
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΔΥΝΗΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νόσημα και απόστημα της πόλεως των ΑΘΗΝΑΙΩΝ εγγένηται ο αχρείος Νικήτας ο Κακλαμανουλης:..

    Ο εχθρός της φύσης εξ ανωμαλίας.
    Ο αποτυχημένος πολίτικος
    O υποτακτικός της Ντόρας.
    Ο άμεσα συνυπεύθυνος του καρκατσουλιόυ , της βρωμάς , της ασυδοσίας και της ταλαιπωρίας της καθημερινής ζωής των πολιτών της ΑΘΗΝΑΣ

    Μην τον χαϊδεύετε !!! Δακτυλίστε τον !!! Μαυρίστε του τον κώλο !!!

    Είναι πολλοί του είδους του... Δεν είναι για ψήφιση...Είναι για λύπηση...

    ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ .
    << Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν >> (Ισοκράτης),.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο «άρτος» θα είναι λιγοστός τα Χριστούγεννα που έρχονται, όμως για «θεάματα» υπάρχουν... ελπίδες τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας, όπου μόνον οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα κοστίσουν 1,7 εκατ. ευρώ!

    Κάνοντας, προφανώς, πράξη το προεκλογικό σύνθημα του Νικήτα Κακλαμάνη για «πόλεμο στη μιζέρια», ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να κατακυρώσει με το παραπάνω κόστος σε δύο εταιρείες ( της LE SPOT ως συνηθως ) το έργο του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Στο παραπάνω κόστος δεν περιλαμβάνονται συναυλίες, παραστάσεις ή άλλα δρώμενα στους δρόμους της Αθήνας. Οσο για τις κατασκευές, αυτές αφορούν την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο .

    Αχ βρε ψωροκώσταινα πότε θα απαλλαγείς από τις διαχρονικές-διακομματικες βδέλλες που σου ρουφάνε το αίμα από κάθε πλευρά και από κάθε κρατικό φορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το παλιό σύνθημα κατά της Φρειδερίκης και του Κωνσταντίνου το θυμούνται;
    “Δέ σε θέλει ο λαός, παρ’ τη μάνα σου και μπρός”

    ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ :
    " Δε σε θέλει ο λαός, παρ΄τη μανα
    το σοι σου το πούστικο, και μπρος "

    Λενε οι Πασοκοι για τον Κικιλια οτι δεν εχει εμπειρια και δεν βλεπουν τους υπουργους που διορισε ο ΓΑΠ, υπουργους τυπου Νταλαρα ποσο εμπειροι ειναι.
    Αλλα ο νεποτισμος ειναι και εμπειρια στο ΠΑΣΟΚ.......έστι !!!

    Καμίνη συνήγορε της ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΝΙΚΗΤΑΣ...ΣΠΑΝΙΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ...ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ…

    ΕΝΑΣ ΝΕΟ-ΝΤΟΡΑΚΙΑΣ ΕΠΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ- ΠΑΡΜΕΝΟΣ !!!.

    Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ,
    Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ
    Ο ΦΟΥΣΤΗΣ ΚΩΛΟΤΡΙΒΕΤΑΙ ,
    Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΜΑΥΡΙΖΕΤΑΙ…

    Άλλος ένας πολιτικος αχρείος, ανίκανος και ανάξιος που νομίζει πως το μέλλον του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ του ανήκει εσαεί .

    Ο ΝΙΚΗΤΑΣ για καθαρά ιδιοτελείς λογούς συντάχτηκε με την διαφθορά ,την οικογενειοκρατία και την φαυλοκρατία που είχε επιβάλει η Ντόρο-φαυλο -κρατία στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ειδικότερα στον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ τα τελευταία έξη χρονιά.
    Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των μυκονιάτικων μισό -φανατικών ανδρων,της μηδενικότητας ,και του αμοραλισμού ουδέν προσέφερε στον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ .

    Στην πραγματικότητα είναι ένας πολιτικος κωλο - τούμπας ,χωρίς περιεχομενο,χωρις πυξίδα, χωρίς μπέσα…

    Κακλαμάνη ανακατεύτηκες με τους δεδηλωμένους φούστιδες και τις αδήλωτες πουτανες της διαχρονικής πολιτικής και ειδικότερα με την πρωθιερέια της διαπλοκής και τώρα με εντολή και ψήφο των νοικοκυραίων ,ΑΘΗΝΑΙΩΝ πολιτών , οι σκουπιδιάρηδες θα σε μαζέψουν μαζί με τα περιττώματα και τα μπάζα που συσσωρευτήκαν σαν βουνά και έπνιξαν την ΑΘΗΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. KAKΛΑΜΑΝΗΣ ( νυν δήμαρχος ΑΘΗΝΑΙΩΝ ) ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ της Ν.Δ. κ. ΣΑΜΑΡΑ

    Μέμνησον Δέσποτα!!!
    Μνήσθητί μου Κύριε ἐν το προεδρία σου!!!.
    «Τοῦ δείπνου σου τοῦ μυστικοῦ, σήμερον Πρόεδρέ μου με παρέλαβε·
    οὐ μὴ γὰρ τοῖς ἐχθροῖς σου τὸ μυστήριον εἴπω·
    οὐ φίλημά σοι δώσω, καθάπερ ὁ Ἰούδας·
    ἀλλ' ὡς ὁ λῃστὴς ὁμολογῶ σοι·»

    (ο αμνήμων ,ο κωλο-τούμπας, ο φούστης)

    O ΙΟΥΔΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ VERSIOΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΛΙΓΟ Η ΛΟΥΓΚΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΠΑΛΙ...

    ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ .............

    ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ,ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΟ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ,ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στην πλατεία Κοτζιά έχουν φτιαχτεί δύο στέγαστρα αντιαισθητικά τα οποία και κρύβουν τις προσόψεις των νεοκλασσικών της πλατείας και το Πανεπιστήμιο όπως φαίνεται από την Σταδίου. Κοιτάς προς τα πάνω και βλεπεις δύο τεράστιες σιδερένιες μ.... και κάτι τσιμέντα από κάτω, που δεν έχουν κανένα λογο ύπαρξης να "στολίζουν" την πλατεία. Πόσο στοίχισε δήμαρχε του. κ... αυτό το αντιαισθητικό κιτς; Ποιός ο λόγος να φορτωθέι μία τόσο μικρή πλατεία με τέτοιες ογκώδεις κατασκευές; Τι χωριατιές είναι αυτές; Κανένα γούστο, καμία αισθητική, πεταμένα λεφτά σε άχρηστα πράγματα και αηδίες. Άντε εξαφανειστείτε από το Δημαρχείο βλαχοδήμαρχοι. Άντε που μας το παίζεις και Αθηναίος. Μόνος σου τα είπες. Στην Ανδρο έχει γεννηθεί και μεγαλώσει. Από που κι ως που βγήκες και Αθηναίος;

    Να ξηλωθεί αυτή η αντιαισθητική αηδία της πλατείας Κοτζιά και μην διανοηθεί κανέι να βάλει πάνω στις πλατείες τέτοιες αηδίες ξανά. Τα δημοτικά τέλη δεν τα πληρώνουμε για άθλιες σιδηροκατασκευές και άχρηστη δημοτική αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε Καμίνη σας είδα στην εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου .
    Μου άρεσαν τα επιχειρήματά σας ,καθώς η σεμνότητα και η μετριοφροσύνη σας.
    Χίλια συγγνώμη που δεν σας ψήφισα την προηγούμενη Κυριακή. Ευτυχώς δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
    ΤΗΣ νεοΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ
    ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καμίνης η ηρεμη δύναμη , η πράσινη δύναμη ενας ακόμα δούρειος ιππος , ενας ακόμη ελληνοποιημένος Αμερικάνος ... θα μας κάνετε με το ζόρι ρε καθήκια ολους Χρυσαυγίτες αλλά εσείς θα ξεκουμπιστείτε απο την χώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ξεχνάτερ ολοι εδώ οτι τα μόνα κόμματα δεν ειναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , υπάρχουν και αλλα που απο τις επόνενες εκλογές θα ειναι μέσα στην βουλή!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καμίνη γιατί Αθήνα και οχι Κηφισιά , Χαλάνδρι η κάπου στα βόρεια ; τι δουλειά εχεις εσύ ενας καθαρόαιμος φλώρος στην Αθήνα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΟΛΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΟΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ - ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΝΑΝΕ ΓΕΡΗ ΚΑΒΑΤΖΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΕΩΣ ΤΟ 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΣΑΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑΠΟΧΗ ή ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλός ο Καμίνης, αλλά το προεκλογικό του κέντρο στην Πλατεία Κλαυθμώνος είναι ότι πιο κακόγουστο υπάρχει. Πλαστικούρα,κάτι κόκκινα γράμματα κολλημένα επάνω, κάτι παλέτες άσχετες. Έλεος. Ποιοί γελοίοι του πρότειναν αυτό το κιτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 12 Νοε 2010 1:25:00 μ.μ.

    Δεν πειράζει σε συγχωρώ αλλά να φέρεις αυτή την φορά και την μανούλα σου , τον πατερούλη σου και την αδελφούλα σου και να τους πείσεις να με ψηφίσουν ( εκτός και αν εχουν δεί και αυτοί την εκπομπή και εχουν πάθει απο την παρουσία μου)γιατί κάτι χρωστάς απο τον πρώτο γύρο και επίσης να προσέχεις οταν θα πάς να ψηφίσεις το καλτσόν σου να μην εχει κανένα πόντο και γίνουμε ρεζίλι γιατί κάτι τέτοια περιμένουν οι ακροδεξιοί για να μας περιγελούν.

    Δήμαρχος Αθηναίων
    Καμίνης

    αχαχαχά, αχαχαχάαχαχού,αχάαχαχαχά,αχαχαχά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 12 Νοε 2010 6:21:00 μ.μ.

    Εχει Πακιστανό διακοσμητή .

    Ελληνας ανεργος διακοσμητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μετά την επιτυχία που είχε "Το γλυκό της Κυριακής: Γαμήσι με αμμοχάλικο και φλόκια γλάσσο για πασόκους",

    ΤΩΡΑ
    Για τους εθνικοσοσια-ΛΗΣΤΕΣ οπαδούς του ΠΑνελλήνιου Συλλόγου Οργανωμένης Κλοπής και του αυτιστικού προδότη σάπιου σπέρματος φιλέλληνα τουρίστα bravoyorgo tsant mineiko ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ:

    «Το τραγούδι της Κυριακής: Γειά χαρά και βαφανκούλο, τελειώσαμε και πάρε και τον πούλο»

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    3,500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ.

    ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΑΓΚΥ
    ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΓΙΟΙ.


    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΑΝΟΙΧΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Καμίνης θα βγει δήμαρχος και με καθαρή διαφορά,όσο και να χτυπιέστε.Συνηθίστε στην ιδέα.
    Και ο Μπουτάρης θα βγει,έστω και πιο δύσκολα.
    Και θα είναι πολύ καλό για τις δυο αυτές πόλεις να ξεφύγουν από τη μιζέρια των τελευταίων ετών.
    Το μόνο ντέρμπι είναι στον Πειραιά,
    γιατί εκεί δεν υπάρχει υποψήφιος που να υπερέχει αισθητά (και ως προσωπικότητα εννοώ,όχι μόνο σε ποσοστά).Μιχαλολιάκος και Μίχας...πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση