GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπομονή! Θα μας σώσουν ...εξαθλιώνοντας μας

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός prevejohn@yahoo.gr Φίλες/οι τις τελευταίες ημέρες ζούμε το θέατρο του παραλόγου μια και η εξουσία έβγαλε την...

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
prevejohn@yahoo.gr
Φίλες/οι τις τελευταίες ημέρες ζούμε το θέατρο του παραλόγου μια και η εξουσία έβγαλε την μάσκα της και φάνηκε το σκληρό της προσωπείο!!!
Τα γεγονότα πολλά και σημαντικά και ξεκινώ από την υπόθεση της Κερατέας όπου η ίδια η πολιτεία παρανομεί έναντι των δικών της αποφάσεων δηλ. ότι όπως φαίνεται στα δικά της έγγραφα ο χώρος έχει επιλεγεί για Χ.Υ.Τ.Α και όχι Χ.Υ.Τ.Υ και φυσικά ξεχνά ότι η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηρισθεί ως Τοπίο ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους. ΦΕΚ 852/Β/3.9.1980 και το κυριότερο ότι είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος. ΦΕΚ 1070/Β/29.12.1995.
Προκλητικά αγνόησε και την απόφαση του δικαστηρίου για παύση των εργασιών και συνεχίζει να βάζει τους Ματατζήδες να δέρνουν τον κόσμο που απαιτεί την απομάκρυνση τους από τον τόπο τους.
Βέβαια τι άλλο θα μπορούσαμε να...
 περιμένουμε όταν το όλο εγχείρημα θύμισε τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες μια και πήγαν στα μουλωχτά τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου για να αιφνιδιάσουν τους κατοίκους και να δημιουργήσουν τετελεσμένες καταστάσεις υπέρ των εργολάβων που θέλουν μετά τα μεγάλα έργα και τα διόδια να βάλουν το μακρύ τους χέρι και στην διαχείριση των απορριμμάτων.
Το άλλο θέμα των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με την λεγόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία που υποτίθεται ότι έχουμε και η οποία διαγράφει τον βουλευτή (κ. Παπαχρήστου) που διαφώνησε με την κυβερνητική και κομματική γραμμή. Επίσης αυτή η ψευτοδημοκρατία αρνείται να δώσει το λόγο μέσα στην Βουλή σε μία εκλεγμένη από κάποιες χιλιάδες ανθρώπους ανεξάρτητη βουλευτίνα (κ. Σακοράφα) γιατί τα όσα θα πει δεν τους συμφέρουν.
Θα αναφερθώ τώρα στην απεργία και την μεγάλη πορεία χιλιάδων ανθρώπων της περασμένης Τετάρτης όπου είδαμε και βιώσαμε τερτίπια και μεθοδεύσεις που μας θύμισαν άλλες εποχές. Συγκεκριμένα είδαμε τους κουκουλοφόρους (κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες και στο διαδίκτυο) να χαριεντίζονται με τους Ματατζήδες και τελικά να στήνουν την προβοκάτσια με τις μολότοφ με την οποία πέτυχαν την αποκοπή του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών στα δύο με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να φτάσουν όλοι στην Βουλή για να βροντοφωνάξουν με μια φωνή "Κλέφτες .. Κλέφτες"
Φοβούμενοι ίσως την βοή του συγκεκριμένου συνθήματος αλλά και τον μεγάλο όγκο της συγκέντρωσης φρόντισαν να απεργήσουν την ίδια μέρα και οι αβανταδόροι δημοσιογραφοκαναλάρχες για να μη δουν και οι υπόλοιποι Έλληνες τις εικόνες και αναθαρρήσουν και αποφασίσουν να μπουν και αυτοί ενεργά στον αγώνα και στην προσπάθεια να τους πετάξουμε από το σβέρκο μας!!!
Για να απαλύνουν τις εντυπώσεις (ίσως και για να μετριάσουν τους προσωπικούς τους φόβους) βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να προσπαθούν να χρεώσουν στον Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α την αυθόρμητη οργή του κόσμου η οποία ξέσπασε πάνω στον άφρονα για μένα κ. Χατζηδάκη (μια και προσπάθησε γελαστός και σαν να μην συμβαίνει να περάσει ανάμεσα από τους οργισμένους διαδηλωτές.)
Όχι κύριοι δεν είναι έτσι, έτυχε να δω την σκηνή από σχετικά μικρή απόσταση και δηλώνω ότι τον κ. Χατζηδάκη όταν τον αντιλήφθηκε, τον κυνήγησε άναρχα μερίδα εξοργισμένου κόσμου. Ευτυχώς δεν συνέβηκαν τα χειρότερα μια και στο πρόσωπο του κ. Χατζηδάκη εκείνη την στιγμή όλοι εκείνοι που τον ξυλοκόπησαν έβλεπαν αυτούς που μας οδήγησαν εδώ, με τα ψέματα , την ανικανότητα, τις παραλήψεις, τις κλεψιές τους αλλά το κυριότερο με το θράσος τους να λένε ότι θα μας σώσουν... εξαθλιώνοντας μας!!!
Υποσημείωση:
Από ότι άκουσα ο Εισαγγελέας δείχνοντας ευαισθησία διέταξε έρευνα για το συμβάν αλλά φαίνεται ότι όλη αυτή η ευαισθησία εξαντλήθηκε και δεν περίσσεψε τίποτα και για τον απλό άνθρωπο από την Κερατέα που οι Ματατζήδες του έσπασαν το κεφάλι!!!

9 σχόλια

  1. Χριστουγεννιατικο ανεκδοτο

    Ακουσα το ακολουθο
    χριστουγεννιατικο ανεκδοτο
    (11 λεξεων) :

    - Αγιος Βασιλης ερχεται απο την Καισαρεία.
    - Ιδου και ο ετερος Καππαδοκης...

    Eπεξηγηση ανέκδοτου :
    Απο αυτο που λεει ο πρωτος συμπεραινεται οτι ο Αγιος Βασιλης ειναι Καππαδοκης,αφου ερχεται απο την Καισαρεία της Καππαδοκιας,
    και ο δευτερος απανταει με σκωπτικο γνωμικο, σχετικο με Καππαδοκες.
    Μαθε για το γνωμικο απο τις μηχανες αναζητησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι λοιπόν για τους κλέφτες, τους αφαιρούν απλώς τη κάρτα του κόμματος και τους προστατεύουν, τους καλύπτουν, και για τους βουλευτές που διαφωνούν με τη πολιτική γραμμή τους πετάνε έξω. Το μήνυμα που, με αυτό το τρόπο, στέλνουν στη κοινωνία είναι ξεκάθαρο. Και ο σκοπός αυτού του μηνύματος, ξεκάθαρος επίσης: η καθήλωση μέσα στο φόβο να πει κανείς τη γνώμη του ελεύθερα, να δράσει ελεύθερα και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Μπαμπούλας δηλαδή. Αυτός που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους φοβάται ο ίδιος την ελευθερία των πολιτών που είναι και η βάση της δημοκρατίας και προσπαθεί να το κρύψει με πρακτικές εκφοβισμού κάνοντας κατάχρηση εξουσίας στέλνοντας τέτοιου είδους μηνύματα στη κοινωνία. Όποιος δεν συμφωνεί με τον αφέντη τιμωρείται. Είναι ο ίδιος μηχανισμός εξουσίας με αυτόν της μαφίας και βέβαια έτσι λειτουργούσε και επί τουρκοκρατίας, και επί χιτλερισμού. Τιμωρία και αντίποινα. Τα σκουπίδια της πολιτικής σ' αυτή τη χώρα τα έχουμε κάτω από τα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν οι πολιτικοί που έχουμε είναι αυτοί ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να συμπληρώσω το παραπάνω σχόλιο μου : ο εκφοβισμός είναι πάνω απ όλα ψυχολογικός εκβιασμός αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο αυτό. Απ όσες ταινίες έχω δει με θέμα τη μαφία, αυτός που δεν υπακούει τελειώνει πολύ άσχημα. Αλλά που να πάρει ο διάολος, ποιος μπορεί να με υποχρεώσει να πάω να δω μια ταινία που δεν μου αρέσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλιέ Κυρία, Φράου Μέρκελ,
    επειδή εμείς τά καλά παιδιά τά Ελληνόπουλα,

    είμαστε ανίκανα νά μαζέψουμε τά σκουπίδια μας, τά καημένα, διότι έχουμε τά χεράκια μας άσπρα καί τρυφερά,

    καί δέν βρίσκουμε καί πού νά τά πάμε,
    σάάάς παρακαλώ, καλιέ κυρία Μέρκελ στείλτε τίποτα ανθεκτικούς καί πειθαρχικούς γερμαναράδες εδώ στήν Ελλαδάρα μας, νά μάς μαζέψουν τά σκουπίδια καί νά τά πάρουν εκεί στή Γερμανία,

    διότι, καλιέ κυρία, εμείς εδώ θά πάθουμε χολέρα καί μετά, προσέξτε, θά ρθούμε νά σάς κολλήσουμε καί εσάς, καλιέ κυρία... Ευχαριστώ, καλιέ κυρία Μέρκελ, ο θιός νά αναπάπση τά πεθαμένα σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΥ ΣΤΟΚΑτζή του είπε κανείς
    του ΜΑΛΑΚΑ.

    Ότι ακόμα και Το ΔΝΤ......
    αποδομεί πλήρως όσα δηλώνει δημοσίως ο κ. Παπανδρέου..

    Όποιος νόμιζε ότι καθάρισε με τα μέτρα που πήραμε μέχρι τώρα, με τον οικονομικό και κοινωνικό Αρμαγεδδώνα που έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία, δυστυχώς γελάστηκε. Έρχονται νέοι σκληροί νόμοι, νέα μέτρα σε όλα τα επίπεδα, και στις μειώσεις εισοδημάτων, και στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό.

    Το κείμενο της έκθεσης του ΔΝΤ με το οποίο μας δόθηκε η τρίτη δόση του δανείου είναι ενδεικτικό του τι μας περιμένει. Εκτός από τις επιχειρησιακές συμβάσεις, που σίγουρα πια θα υπάρξει διορθωτικός νόμος Γενάρη ή Φλεβάρη, οι τροικανοί προαναγγέλλουν κι άλλα επώδυνα μέτρα.
    Στην έκθεση του ΔΝΤ, παρ’ ότι γίνεται λόγος για την προσπάθεια της Ελλάδας και τις αντοχές που επιδεικνύουν οι πολίτες, υπάρχουν πολύ σοβαροί αστερίσκοι αφού ανοίγονται παράθυρα για νέα μέτρα.

    Το ΔΝΤ ζητά να γίνουν μέσα σε 2,5 μήνες 180 διαρθρωτικές αλλαγές με βασικότερες την αύξηση των φορολογικών εσόδων καθώς το σύστημα είσπραξης θα είναι στα καλύτερά του, μειώσεις των δαπανών, αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων.

    Σε ότι αφορά τους πολίτες άμεσα αφήνονται υπόνοιες για μέτρα στα εξής θέματα:

    Θα ανοίξει και πάλι θέμα ασφαλιστικού, έξι μήνες μετά το νόμο Λοβέρδου. “Περιμένουμε τις αναλογιστικές μελέτες σε κάθε ταμείο” λένε στην Τρόικα. Αφήνουν δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν γενναίες περικοπές σε επικουρικές συντάξεις αλλά και σε κύριες συντάξεις όπου διαπιστώνουν πρόβλημα σε κάποιο ταμείο. Το γεγονός ότι οι ίδιοι μειώνουν τους μισθούς, επομένως και τις εισφορές ουδόλως τους ενδιαφέρει.

    Ερχονται νέες περικοπές στις δαπάνες υγείας. Και φυσικά επειδή δε μπορούν να βρουν τα πιράνχας θα τα πάρουν από τον κόσμο με μειώσεις φαρμάκων που καλύπτονται, εισιτήρια στα νοσοκομεία, εξετάσεις που δεν θα γίνονται γιατί θεωρούνται “ακριβές” κ.λπ.

    Νέοι φόροι οι οποίοι μέχρι το Μάρτιο θα οριστικοποιηθούν. Μπορεί δηλαδή ο Χρυσοχοϊδης επικοινωνιακά να παίζει ότι μειώνονται οι τιμές σε 600 προϊόντα, στην ουσία όμως ο ΦΠΑ έχει εκτινάξει τις τιμές. Επίσης, δεν αποκλείονται νέες έκτακτες εισφορές και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

    Σε ότι αφορά το χρέος της χώρας και τις δανειακές της ανάγκες το ΔΝΤ αποδομεί πλήρως την ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο ο οποίος έλεγε ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο το 2013. Μέχρι το 2015 η Ελλάδα καλείται να δανειστεί και να πληρώσει 352,3 δισ. ευρώ όταν η πρόβλεψη τον Σεπτέμβριο έκανε λόγο για 313,8 δισ. ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή να δανειστούμε 38 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ ότι σχεδιάζαμε. Που θα τα βρούμε αυτά; Από τις αγορές; Φυσικά και όχι, οπότε η επιμήκυνση είναι θέμα χρόνου. Και μπορεί αυτό να μην είναι κατ’ ανάγκη κακό αλλά με μια χώρα που δεν έχει… σάλιο, που οι αγορές δεν δανείζουν, που χρειάζονται πολλά περισσότερα χρήματα για την αποπληρωμή ποιοι θα είναι οι όροι της επιμήκυνσης; Μήπως θα είναι νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο, νέα μέτρα;

    Οπότε, ας μην ηρεμεί ο κόσμος και λέει πως ότι ήταν να πάθει το έπαθε.
    Έρχονται πολύ χειρότερες ημέρες. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δύσκολα θα αντέξει η κυβέρνηση μέχρι το Μάρτιο και θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν τα μετρα ειναι για τους αλλους ολα μελι γαλα , αλλα οταν ειναι για μας τοτε βγαζουμε την μασκα και δειχνουμε την ταυτοτητα της ιδιοτελειας μας.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστουγεννιατικο ανεκδοτο

    Ακουσα το ακολουθο
    χριστουγεννιατικο ανεκδοτο
    (11 λεξεων) :

    - Αγιος Βασιλης ερχεται απο την Καισαρεία.
    - Ιδου και ο ετερος Καππαδοκης...

    Eπεξηγηση ανέκδοτου :
    Απο αυτο που λεει ο πρωτος συμπεραινεται οτι ο Αγιος Βασιλης
    ειναι Καππαδοκης,αφου ερχεται
    απο την Καισαρεία της Καππαδοκιας,
    και ο δευτερος απανταει με σκωπτικο γνωμικο, σχετικο με Καππαδοκες,
    χαρακτηριζοντας τον Αγιο Βασιλη
    "ετερον Καππαδοκην".
    Το σκωπτικο γνωμικο "Ιδου και ο ετερος Καππαδοκης" σημαινει, να κι αλλος ομοϊδεατης,με την εννοια του
    μπαγαποντη,του γυρολογου απατεωνισκου,που ερχεται προς
    υποστηριξη του υπαρχοντος.
    Τελος,παραθετω και ατακα του Λαμπρου Κωσταντάρα στο ρολο του Μαυρογιαλούρου απο την ταινια
    "Υπαρχει και φιλοτιμο", όπου εκφωνει αυτο το σκωπτικο
    γνωμικο με φοβερο στομφο, οταν εμφανιζεται ο Παπαγιαννοπουλος σε υποστηριξη του Ντούζου,
    προσπαθωντας ο ενας να καλυψει τον αλλον :
    - Χθες, ηταν δηλαδη αστειο αυτο που κανατε;
    - Ελα μωρε, πολυ ευεξαπτος εχεις γινει.
    - Ρε, θα μου την πληρωσετε και οι δύο. Θα σας κανω να τρεχετε με το χουνερι που μου αναψατε....
    - Ερχεται κι ο Γιωργος να σε ηρεμησει, μια πλακα ηταν...
    - Μμμμ... Ιδου κι ο ετερος Καππαδοκης. Φιδια κολοβα
    ειστε εσεις, οχι φιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...αυθόρμητη οργή του κόσμου η οποία ξέσπασε πάνω στον άφρονα για μένα κ. Χατζηδάκη (μια και προσπάθησε γελαστός και σαν να μην συμβαίνει να περάσει ανάμεσα από τους οργισμένους διαδηλωτές.)
    ΧΑΖΟ ΠΑΙΔΙ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση