GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγώνας για κοινωνία δικαίου...

Από το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/  Δήλωση Παναγιώτη Κουρουμπλή για την ημέρα Α.με Α. "Κοινωνία ίσων δεν υπάρχει και δε...

Από το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
 Δήλωση Παναγιώτη Κουρουμπλή για την ημέρα Α.με Α.
"Κοινωνία ίσων δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει. Κοινωνία δικαίου όμως πρέπει και μπορούμε να αγωνιστούμε για να υπάρξει".
"3 Δεκεμβρίου. Ημέρα αναφοράς ή υποκρισίας; Όσοι δεν έχουν την ίδια κοινωνική ταυτότητα, τη συνηθισμένη κανονικότητα και την κατεστημένη λειτουργικότητα είναι οι άλλοι. Είναι εκείνοι που βιώνουν το μαρτύριο των κοινωνικών διακρίσεων, του ρατσισμού και του αποκλεισμού. Μία κοινωνία που αντί να απελευθερώνει τις προσβάσεις της, συντηρεί τα εμπόδια των κοινωνικών διακρίσεων και του αποκλεισμού είναι μία κοινωνία αντιπαραγωγική.
Η σημερινή Κυβέρνηση οφείλει να εντάξει στις απόλυτες προτεραιότητές της, τον περιορισμό του κοινωνικού ελλείμματος που διανοίγει η οικονομική κρίση. Τα πρόσωπα με αναπηρία μαζί με τους άστεγους και τους...
 μακροχρόνια ανέργους αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της νέας φτώχειας. Εδώ απαιτείται άμεση κοινωνική και οικονομική στήριξη. Τα ζητήματα της ανεργίας που καθιστούν τους αναπήρους δύο φορές αναπήρους, πρέπει να αντιμετωπιστούν με ανάκληση της απόφασης αναστολής των προσλήψεων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η απαράδεκτη τοποθέτηση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων(ΣΕΒ) για μείωση του ποσοστού προσλήψεων των αναπήρων, των πολυτέκνων, των θυμάτων πολέμου και εθνικής αντίστασης και των μονογονεϊκών οικογενειών, από 8% σε 4%, πρέπει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί ως αντιπαραγωγική επιλογή. Οι οικογένειες που σηκώνουν το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της παρουσίας ενός παιδιού με βαριά αναπηρία(αυτισμός, σύνδρομο Down, εγκεφαλικές κακώσεις), πρέπει να υποστηριχτούν με μονάδες ημιαυτόνομων στεγών διαβίωσης.Τα επιδόματα που καταβάλλονται στα πρόσωπα με αναπηρία θα πρέπει να αποκατασταθούν χωρίς καμία περικοπή.
Καλούμεθα όλοι σε προσωπικό επίπεδο να επανεξετάσουμε την «ανάπηρη» στάση ζωής και συμπεριφοράς μας, διότι πολλές φορές γινόμαστε η αιτία και όχι η λύση συντήρησης των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού. Κοινωνία ίσων δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει. Κοινωνία δικαίου όμως πρέπει και μπορούμε να αγωνιστούμε για να υπάρξει".

8 σχόλια

  1. ΑΛΗΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΑΛΗΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΤΣΟΛΑΓΛΑΝΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΚΩΛΕ.

    ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΡΑ ΒΟΗΘΕ.

    ΚΑΙ ΠΕΣΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ
    ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΤΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.

    ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ...γιατί δεν σκοτώσανε..

    ΠΟΥΣΤΗΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντισταθείτε

    I M F
    G O.... H O M E.
    creece is not for sale.


    Επίσκεψη στην Ελλάδα, προκειμένου να μιλήσουν στη Βουλή, έχουν προγραμματίσει την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.


    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας προτείνουμε να κυκλοφορούμε όλοι με μπλουζάκια που θα έχουν αυτήν την εικόνα κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα.


    Και φυσικά η πρόταση ισχύει και για τους Έλληνες βουλευτές.
    Να εμφανιστούν στην Βουλή φορώντας μέσα από τα κουστούμια τους ένα παρόμοιο μπλουζάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΩΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΙΣΩ. ΤΙ Μ......Σ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sas erxetai gilotina alites

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα ακόμη, από τά διαχρονικά πράσινα λαμόγια!!!!
    Πρίν τό μνημόνιο (υπογραφή) τό ''έπαιζε'' δήθεν τσαμπουκάς.
    Τήν ημέρα ψήφισής του στό μπουρδέλο-βουλή,όχι μόνον τό ψήφισε,αλλά καί στήν συνέχεια εψήφισε όλους τούς νόμους,τούς σχετικούς μέ τήν εφαρμογήν του,αδιαμαρτύρητα!!!!

    Άλλος ένας αλήτης τής πασοκο-αλητο-αλητ!!!

    Όλοι οί πασοκο-αλητο-αλητ,τήν ''ιδια'' κουκούλα υποκρισίας/αλητείας φορούν!!!

    Φτουυυυυυυυύ σου ξεφτίλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ____________________________________

    Αντισταθείτε


    Επίσκεψη στην Ελλάδα, προκειμένου να μιλήσουν στη Βουλή, έχουν προγραμματίσει την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.


    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας προτείνουμε να κυκλοφορούμε όλοι με μπλουζάκια που θα έχουν αυτήν την εικόνα κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα.


    I M F
    G O.... H O M E.
    creece is not for sale.


    Και φυσικά η πρόταση ισχύει και για τους Έλληνες βουλευτές.
    Να εμφανιστούν στην Βουλή φορώντας μέσα από τα κουστούμια τους ένα παρόμοιο μπλουζάκι.
    ====================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε δεξιά κωθώνια, νεοδημοκράτες...

    Τα θέλει ο κώλος σας, τα μπινελίκια σας μου φαίνεται!!

    Είσαστε τρισάθλιοι και θρασύτατοι !!

    Ο μπουχέσας σας και όλη η «νόμιμη και ηθική» συμμορία του, κατέστρεψαν τη χώρα ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ!!!

    Έλεγαν ψέματα στην Ευρώπη (6% έλλειμμα, ενώ ήταν 15,6%!!!), γκρέμισαν το κύρος της Ελλάδας και μας κατεξευτέλισαν διεθνώς ως λαό και ως χώρα.

    Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, έμεινε για να καθαρίσει τα σκατά, που αφήσατε πίσω σας, παλιοτόμαρα!!!

    Για να δείτε πόσο γελοίοι είστε, δέστε το κύρος που έχει ο Γιώργος στο εξωτερικό, ένας αγαπητός και τολμηρός ηγέτης, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλαμβάνει ευθύνες στα δύσκολα, φερέγγυος απέναντι στους ξένους ηγέτες και από την άλλη- Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, Ο ΨΕΥΤΗΣ (ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ- "μας εξαπάτησε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση"), Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (ομόλογα, κουμπάροι, βατοπέδια, "νόνιμες και ηθικές off shore" κλπ.) και ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!!!!

    Και τώρα έχετε τον γελοιότερο και μεγαλύτερο από τον μπουχέσα λαϊκιστή, το Σαμαρούλη, που θα "μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε 1,5 χρόνο" (?!?!) , ο ψεύτης και αφερέγγυος προδότης της παράταξης του (όχι μόνο την πρόδωσε, αλλά έριξε και την κυβέρνησή της!!).

    Μόνο που δε μοιράζει καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, ο γελοιότατος!!!

    Είστε για λύπηση γελοία δεξιά υποκείμενα, σας έχει πάρει χαμπάρι πλέον ο λαός και δεν τρώει άλλο κουτόχορτο από το κόμμα-απολίθωμά σας!!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    ...αλλά ποιός την έχασε τη ντροπή του για να τη βρείτε εσείς???
    ...ΒΡΕ, ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ Ο ΔΕΞΙΟΣ???
    Αυτός πουλάει και τη μάνα του ακόμα, για το συμφέρον!!!


    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέχρι 20 Δεκεμβρίου η απογραφή των Αιγοπροβάτων, στο Μητρώο.
    ΘΑΝΑΣΗ ..ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
    Προλαβαίνεις
    για να είσαι απο τα πρώτα του Πασόκ, για σφάξιμο το ΠΑΣΧΑ !

    ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..
    ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙ πολυτελείας...

    Εγραψε το ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    but I am also one of the pigs and I am proud to be one of the pigs

    πως την λενε την μαμα του…
    ..να δεις πως την λενε……
    ΜΗΠΩΣ....

    ΜΑΡΓΑΚΑΡΕΤ...
    Η ΣΚΡΟΦΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑ !!!!!


    σημ. Σκρόφα γουρούνα είναι η θηλυκιά με γουρουνάκια.
    Ένα πράγμα δηλαδή ..ολοιδιο..
    Γιωργάκης-Νικοs-Αντρίκος
    και Σοφία της .Μινεσότα. !

    ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ..ΘΑΝΑΣΗ
    Οταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται οτι ειναι ενα υπερήφανο γουρούνι, αρα και η υπόλοιπη κυβέρνηση αποτελείται απο άλλα υπερήφανα γουρούνια ,
    ο αγαπητός αντιπρόεδρος
    Τι ζόρι τραβάει και το αρνείται ?
    ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ..ΠΡΑΣΟ, ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση