GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο εργασιακός μεσαίωνας ήταν πάντα εδώ...

Από το Ελληνάκι http://manier-manier.blogspot.com/%20%20 Ώρες ώρες, είναι για να θαυμάζει κανείς τον δημόσιο λόγο αυτού του τόπου, αλλά ...

Από το Ελληνάκι
http://manier-manier.blogspot.com/%20%20


Ώρες ώρες, είναι για να θαυμάζει κανείς τον δημόσιο λόγο αυτού του τόπου, αλλά και την υποκρισία που διατρέχει ολόκληρη την κοινωνία. Αυτές τις φωνές που ξεπετάγονται ξαφνικά και, διαρρηγνύοντας ιμάτια, φωνάζουν για το..
..φοβερό κακό και τις αδικίες που τους βρήκε ξαφνικά. Σε αυτό το «ξαφνικά» θέλω να εστιάσω, σε συνδυασμό με το κλισέ των τελευταίων ημερών περί επιστροφής στον εργασιακό μεσαίωνα.
Όταν μιλάμε για επιστροφή στον οποιουδήποτε είδους μεσαίωνα, προφανώς υπονοούμε ότι κάποια στιγμή είχαμε ξεπεράσει το στάδιο του μεσαίωνα, είχαμε επιτρέψει την έλευση του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στην Ελλάδα, είχαμε δημιουργήσει μία υποτυπώδη αστική Δημοκρατία με ισχυρή αστική τάξη και ισχυρά θεσμικά και νομοθετικά όργανα που λειτουργούσαν υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων αυτής της τάξης. Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά όποιος έχει τέτοια γνώμη, μάλλον βρίσκεται σε κάποια χρονική διάσταση αρκετούς....αιώνες πριν τον πραγματικό μεσαίωνα.
Συμπεραίνει λοιπόν κανείς, ότι κάποιοι άνθρωποι είτε είχαν μαύρα μεσάνυχτα για το εργασιακό καθεστώς στην Ελλάδα τα τελευταία 10 – 15 χρόνια, είτε σκοπίμως επέλεγαν να έχουν μαύρα μεσάνυχτα αφού η δική τους θέση προφανώς ήταν καλά αμειβόμενη, είχε προοπτικές ανάπτυξης, αξιολογούταν δίκαια από κάποιο αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης και δεν υπέκυπτε σε κανενός είδους «αφεντικίστικους» εκβιασμούς. Δυστυχώς, τα νέα για όλους αυτούς είναι ότι τέτοιου είδους θέσεις σπάνιζαν ούτως ή άλλως, ενώ τα φοβερά «διαφωτισμένα» δικαιώματα τύπου κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα στόλιζαν το γραφείο του λογιστηρίου καθαρά για λόγους ξεκαρφώματος σε περίπτωση ελέγχου της επιθεώρησης εργασίας. Προφανώς όμως, για να έχει κανείς τόσο μαύρα μεσάνυχτα, είτε δουλεύει στο Δημόσιο, είτε έχει μπλέξει τη θεωρία με την πράξη σε σημείο που δεν έχει καμία επαφή με το πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.
Όποιος φωνάζει σήμερα για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και άλλα τέτοια τσιτάτα, προφανώς παραβλέπει ότι εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα διαγεννεακής δικαιοσύνης για το οποίο φωνάζει καθημερινά μία ολόκληρη γενιά˙ αυτή που έχει γίνει ευρέως γνωστή ως «γενιά των 700 ευρώ». Παραβλέπει το γεγονός ότι επί της ουσίας η εργατική νομοθεσία εφαρμοζόταν μόνο σε περιπτώσεις που κάποιοι «γενναίοι» εργαζόμενοι τολμούσαν να κάνουν καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, εάν και εφόσον δούλευαν με σύμβαση εργασίας και όχι με δελτία παροχής υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας όμως αργότερα σίγουρο εξιτήριο από την επιχείρηση. Παραβλέπει το γεγονός ότι στις οικογενειοκρατικές και «κουμπαρίστικες» επιχειρήσεις, κανένας νέος εργαζόμενος δεν αξιολογούνταν για τις ικανότητές του αλλά για το πόσο νέος ήταν σε σχέση με τους «παλαίουρες». «Ο στρατός είναι το μεγαλύτερο σχολείο της ζωής» δεν λέει το ρητό ακόμα και σήμερα; Παραβλέπει επίσης το γεγονός ότι κάθε νέα πρόσληψη, επί του πρακτέου είχε προφορικές συμφωνίες μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, που κατά κανόνα δεν είχαν καμία σχέση με τις συμβάσεις που αποστέλλονταν στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
Κυρίως όμως, παραβλέπει το γεγονός ότι ο εργασιακός μεσαίωνας βρισκόταν ούτως ή άλλως μέσα στη συντριπτική πλειοψηφία των συνειδήσεων και της νοοτροπίας των επιχειρηματιών αυτής της χώρας, αλλά και του ίδιου του Κράτους που ουδέποτε συνέδεσε τις απολαβές των εργαζομένων με την πραγματική παραγωγή. Με ελάχιστες εξαιρέσεις στις οποίες εφαρμόζονται πιο σύγχρονες θεωρίες διοίκησης αλλά και οι στοιχειώδεις αρχές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, οι περισσότερες επιχειρήσεις λειτουργούν με τη νοοτροπία φάμπρικας του 19ου αιώνα: Έχω τον υποδεέστερο υπάλληλο και όσο περικόβω από το κόστος της μισθοδοσίας, τόσο μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους μπορώ να έχω για ολόκληρη την εταιρία. Χωρίς περιθώρια εξέλιξης, συνεχούς επιμόρφωσης, διασύνδεσης αμοιβής με την παραγωγικότητα και ουσιαστικής μισθολογικής ή ιεραρχικής προαγωγής.
Ο εργασιακός μεσαίωνας λοιπόν υπήρχε στην Ελλάδα χρόνια τώρα. Απλά για αυτόν φώναζαν μόνο κάποιες «μειονότητες» νεαρότερης ηλικίας που κατηγορήθηκαν και ως δειλοί ή γραφικοί, επειδή αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για πιο αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Μετά από ορισμένες ευνοϊκές ρυθμίσεις που εξασφάλισαν κάποια εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα, η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού αλλά και ολόκληρη η κοινωνία βολεύτηκαν στις δάφνες τους ξεχνώντας ότι τα θεμέλια που στήριζαν ολόκληρη την παραγωγή ήταν σαθρά, για τον απλούστατο λόγο ότι η σαπίλα δεν άγγιζε το δικό τους πορτοφόλι. Τώρα όμως που καταρρέει το οικοδόμημα, μιλάνε για επιστροφή στον μεσαίωνα. Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα έλλειψης συλλογικής συνείδησης, τα αποτελέσματα του οποίου σκάνε στα μούτρα της ελληνικής κοινωνίας. Και δυστυχώς για όλους αυτούς, το εγγύς μέλλον έχει ακόμα πολλά σκασίματα…

13 σχόλια

  1. Μή,μή μάς φωτογραφίζεις,
    έσκουξαν οί συνδικάλες.
    Καί οί σύν αυτοίς εποχούμενοι
    διορισθέντες.
    Καλή η ανάρτηση,αλλά...άργησες.
    Εδώ στό press 2 χρόνια κατάντησα
    πουτάνα,νά γράφω καί νά γράφω...
    Πάντως Ελληνάκι,έγραψες πολύ καλά
    καί νά συνεχίσεις.
    Κάποιοι εντεταλμένοι δέν γράφουν
    πλέον.
    Ούτε γιά νοσοκομεία-προμήθειες,
    ούτε γιά αφορολόγητους 24 δίς,
    ούτε γιά Τούρκικη φρεγάτα,
    ούτε γιά φορολόγηση offsore,
    ούτε γιά νέους φόρους,
    ούτε γιά siemens (oral γκλούπ),
    ούτε γιά νέες θέσεις εργασίας,
    ούτε γιά πάταξη φοροδιαφυγής,
    ούτε γιά αύξηση ΦΠΑ(τόσες φορές)
    Εξαφανίστηκαν,ή...διορίσθηκαν.
    Γκάριζαν σάν τό Πελεγκρίνο-Κύρ
    Μέντιο- πρίν καί τώρα...
    Τώρα η τσουτσού τής επικοινωνίας
    κατέπεσε από 25 στά 5.
    Συμπέρασμα:
    EΣΥ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ
    ΝΕΟΣ-Α,ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΟΓΑΒΓΑΒ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντίνος16 Δεκ 2010, 12:11:00 π.μ.

    Την έκφραση πες τα Χρυσόστομε την έχεις ακουστά αγαπητέ φίλε?
    Λοιπόν μέσα στον ορυμαγδό βλακείας και ηλιθιότητας περί οτιδήποτε ασχέτου, μέσα στις χιλιάδες καταχωρήσεις (συγγνώμη post νεοελληνιστή) επιτέλους μίλησες φίλε μου!
    Ε! λοιπόν απλά έχω να σου πω:
    Πες τα Χρυσόστομε (το χ κεφαλαίο για τις αλήθειες που αναφέρεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχει μεγαλύτερη ασχετοσύνη από το να υποτιμαμε τον Μεσαιωνα..
    Εκει υπήρχε ιεραρχία , σεβαστη από όλους..Πανω στον ουρανο ηταν ο Θεός, μετα από αυτόν οι μεγαλομάρτυρες-μαρτυρες-άγιοι-οσιοι μετα από αυτούς οι άγγελοι, χωρισμένοι σε 7 κατηγορίες (αρχάγγελοι-αγγελοι κλπ.)
    Κάτω στη γη ο Θεός ειχε ορισει για τα κοσμικά τον αυτοκρατορα και τα πνευματικά τον Πάπα.κατω από τον αυτοκρατορα πριγκιπες, βαρωνοι, μαρκησιοι, κομητες κλπ. Κατω από τον Πάπα καρδιναλιοι, επίσκοποι παπάδες διακοι ..

    Το κάθε παιδί από τη γέννησή του ανηκε σε μια τάξη..θα ευρισκε δουλιά σε μια συντεχνια , εκει που ήταν ο πατερας του .κλπ

    Εκει λοιπόν υπηρχε ΤΑΞΗ..οχι το μπαχαλο το τωρινο..
    Γι΄αυτό άλλη φορά μην θιγετε τον Μεσαίωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπαρχει μεγαλύτερη ασχετοσύνη από το να υποτιμαμε τον Μεσαιωνα..
    Εκει υπήρχε ιεραρχία , σεβαστη από όλους..Πανω στον ουρανο ηταν ο Θεός, μετα από αυτόν οι μεγαλομάρτυρες-μαρτυρες-άγιοι-οσιοι μετα από αυτούς οι άγγελοι, χωρισμένοι σε 7 κατηγορίες (αρχάγγελοι-αγγελοι κλπ.)
    Κάτω στη γη ο Θεός ειχε ορισει για τα κοσμικά τον αυτοκρατορα και τα πνευματικά τον Πάπα.κατω από τον αυτοκρατορα πριγκιπες, βαρωνοι, μαρκησιοι, κομητες κλπ. Κατω από τον Πάπα καρδιναλιοι, επίσκοποι παπάδες διακοι ..

    Το κάθε παιδί από τη γέννησή του ανηκε σε μια τάξη..θα ευρισκε δουλιά σε μια συντεχνια , εκει που ήταν ο πατερας του .κλπ

    Εκει λοιπόν υπηρχε ΤΑΞΗ..οχι το μπαχαλο το τωρινο..
    Γι΄αυτό άλλη φορά μην θιγετε τον Μεσαίωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι αληθεια οτι εμεις οι Ελληνες δεν ταχαμε υπολογισει καλα ειχαμε στηλει να πληρωσουν το λογαριασμο τα παιδια μας και τα εγγονια μας αλλα ελα που ο λογαριασμος αλλαξε γνωμη και θελει να τον πληρωσουμε τωρα Ποιοι εμεις οι δασκαλοι της κομπινας και της αρπαχτης που μας φταινε οι πολιτικοι το κεφαλαιο και ολοι οι αλλοι Ειναι δυνατον να πληρωσουμε εμεις Ποτε θα τα κανουμε ριμαδιο αλλα δεν πληρωνουμε ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχεις απολυτο δικιο,τα εχω ζησει ολα αυτα,και πολλες επιθεωρησεις εργασιας ηταν παραρτηματα των εργοδοτων,δηλαδη πληρωναν τους υπαλληλους για να τους πληροφορουν για τυχον ελεγχους και λοιπα,το θεμα ειναι οτι ο μεσαιωνας εγινε κολαση με τα νεα μετρα,τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία περάσαμε χτες, ρίξαμε μολότωφ, οι πασόκοι του παπασπύρου έδειραν το χατζηδάκη, η Cayenne της μαμάς όπως και το μαγαζί της στη Βαλαωρίτου καμμία ζημιά, όλα καλά.

    μετά πήγα jk για ποτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

    Με αφορμή τις εκλογές στο κτηματολόγιο kai τους απολυμενους λίγα λόγια

    Με αφορμή τις εκλογές στο κτηματολόγιο λίγα λόγια.
    Η αδράνεια του προηγούμενου Σωματείου των εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε οδήγησε στην απόλυση 12 υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση στις απολύσεις συναδέλφων αορίστου χρόνου. Ειδικά ο Πρόεδρος Βαγγέλης Δήμας, ο Γραμματέας του Σωματείου Νίκος Παραμάνας και έπειτα ακολουθεί ο Βασίλης Βράκας, δεν έβγαλαν άχνα ... Από κοντά και η Ελισάβετ Γκολφινοπούλου που εισηγήθηκε τις απολύσεις ενώ η ίδια διορίστηκε την επόμενη των εκλογών!Είναι πρωτοφανές ένα Σωματείο να μην συμπαραστέκεται καν στους αγώνες και τα δικαστήρια των απολυμένων , να μην παρουσιάζονται καν ως μάρτυρες. Εϊχαν και το θράσος να θέλουν να επανεκλεγούν για να συνεχίσουν το «έργο τους». Δηλαδή την υποτέλεια, την αντισυναδελφικότητα και την προδοσία. Ντροπή.Tελικά πήραν αυτό που άξιζαν και κανείς δεν επανεκλέχτηκε δείγμα του πόσο τους είχε σιχαθεί ο κόσμος(παίζει να είναι η μεγαλύτερη ανατροπή σε συνδικαλιστικές εκλογές που έχω υπόψη μου).Την ζημιά όμως την έκαναν και δεν πρόκυτε ποτέ να λογοδοτήσουν για τα παιδιά που χάσαν τις δουλειές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Ραγκούσης προσπάθησε να εξομοιώσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των Ελλήνων στα εκληματικά μέτρα της κυβέρνησης, που μετέχει ο ίδιος, με το να προσδώσει στους απεργούς τον χαρακτήρα του τραμπούκου-δολοφόνου ?

    Τέτοια προσβολή για τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων είναι πρωτοφανής από σοσιαλιστή.
    Κατά τον Ραγκούση όποιος απεργεί είναι εν δυνάμει δολοφόνος ?

    Όταν έτρωγε παπούτσι ο Τζέφρη, ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια κατά του Σωτήρα του Σύμπαντος και τώρα είναι δικαιολογημένη αγανάκτηση ;;;
    Ο Πραπαβέσης τα έβαλε ο άνθρωπος με τους ΚΥΠατζίδες που περιστοίχιζαν τον Τζέφρη και το έκανε επώνυμα.

    Άραγε ο Ραγκούσης θα έλεγε για δικαιολογημένη αγανάκτηση αν στην θέση του Χατζηδάκη ήταν πχ ο Πάγκαλος ;
    Δύο μέτρα και δύο σταθμά και μάλλον σχεδιασμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις, θα έλεγα εγώ…

    “Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών” ;
    Τι λες ωρέ Ραγκούση!
    Μωρ’ τι μας λες ωρέ Ραγκούση!!!

    Δικαιολογημένη ωρέ Ραγκούση θα είναι ΤΕΤΟΙΑ έκφραση της αγανάκτησης των πολιτών ΜΟΝΟΝ όταν πάρει φαλάγγι όλους εσάς που ΦΕΡΑΤΕ το Μνημόνιο!

    Νομίζω ότι έχουμε πια την πλήρη απόδειξη ότι πρόκειται για προβοκάτσια.______________________


    .... τι ψάχνεις,
    “μικροί” άνθρωποι, μικρά μυαλά.
    Πασόκ.....
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παρασκήνιο ότι ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και ότι η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου τίποτα δεν φαίνεται να κουνάει απο τη θέση του τον επανομαζόμενο βαρώνο του κτηματολογίου.Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να <> όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας.Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Όμως η εισήγηση του για απομάκρυνση διδάκτορα υπαλλήλου αορίστου χρόνου (με τον οποίο σύμφωνα με καταγκελίες είχε τσακωθεί), με την ταυτόχρονη θετική εισήγηση του στην πρόσληψη αποφοίτου λυκείου για επιστημονικό έργο (?) έχει προκαλέσει τριγμές στην εικόνα του.Επίσης ο δικτατορικός τρόπος που έλεγχε τα διάφορα κτηματολογικά γραφεία που βρίσκονταν υπό την εποπτεία του (Αθήνα,Χανιά κλπ),ενώ ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος (το πιάσατε ε?) τον έχουν κάνει μία μισητή φιγούρα στους υπαλλήλους.

    Ο προέδρος Αρβανίτης προσπαθώντας να τον διασώσει (τοπογράφος ο ίδιος όπως και ο Καλημέρης και ως γνωστό κόρακας κοράκι μάτι δεν βγάζει) τον μετάφερε σε άλλη υπηρεσία κτηματογράφησης ώστε να μην φαίνεται πολύ και να μην προκαλεί με τη παρουσία του.
    Τα ερωτήματα όμως πολλά.Γίνεται το κτηματολόγιο να είναι τσιφλίκη των τοπογράφων και όποιος δεν τους αρέσει να τον απομακρύνουν?? Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά? Είναι δυνατό να εργάζεται η γυναίκα κάποιου υπαλλήλου σε ανάδοχους του κτηματολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παρασκήνιο ότι ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και ότι η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου τίποτα δεν φαίνεται να κουνάει απο τη θέση του τον επανομαζόμενο βαρώνο του κτηματολογίου.Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να <> όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας.Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Όμως η εισήγηση του για απομάκρυνση διδάκτορα υπαλλήλου αορίστου χρόνου (με τον οποίο σύμφωνα με καταγκελίες είχε τσακωθεί), με την ταυτόχρονη θετική εισήγηση του στην πρόσληψη αποφοίτου λυκείου για επιστημονικό έργο (?) έχει προκαλέσει τριγμές στην εικόνα του.Επίσης ο δικτατορικός τρόπος που έλεγχε τα διάφορα κτηματολογικά γραφεία που βρίσκονταν υπό την εποπτεία του (Αθήνα,Χανιά κλπ),ενώ ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος (το πιάσατε ε?) τον έχουν κάνει μία μισητή φιγούρα στους υπαλλήλους.

    Ο προέδρος Αρβανίτης προσπαθώντας να τον διασώσει (τοπογράφος ο ίδιος όπως και ο Καλημέρης και ως γνωστό κόρακας κοράκι μάτι δεν βγάζει) τον μετάφερε σε άλλη υπηρεσία κτηματογράφησης ώστε να μην φαίνεται πολύ και να μην προκαλεί με τη παρουσία του.
    Τα ερωτήματα όμως πολλά.Γίνεται το κτηματολόγιο να είναι τσιφλίκη των τοπογράφων και όποιος δεν τους αρέσει να τον απομακρύνουν?? Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά? Είναι δυνατό να εργάζεται η γυναίκα κάποιου υπαλλήλου σε ανάδοχους του κτηματολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παρασκήνιο ότι ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και ότι η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου τίποτα δεν φαίνεται να κουνάει απο τη θέση του τον επανομαζόμενο βαρώνο του κτηματολογίου.Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να <> όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας.Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Όμως η εισήγηση του για απομάκρυνση διδάκτορα υπαλλήλου αορίστου χρόνου (με τον οποίο σύμφωνα με καταγκελίες είχε τσακωθεί), με την ταυτόχρονη θετική εισήγηση του στην πρόσληψη αποφοίτου λυκείου για επιστημονικό έργο (?) έχει προκαλέσει τριγμές στην εικόνα του.Επίσης ο δικτατορικός τρόπος που έλεγχε τα διάφορα κτηματολογικά γραφεία που βρίσκονταν υπό την εποπτεία του (Αθήνα,Χανιά κλπ),ενώ ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος (το πιάσατε ε?) τον έχουν κάνει μία μισητή φιγούρα στους υπαλλήλους.

    Ο προέδρος Αρβανίτης προσπαθώντας να τον διασώσει (τοπογράφος ο ίδιος όπως και ο Καλημέρης και ως γνωστό κόρακας κοράκι μάτι δεν βγάζει) τον μετάφερε σε άλλη υπηρεσία κτηματογράφησης ώστε να μην φαίνεται πολύ και να μην προκαλεί με τη παρουσία του.
    Τα ερωτήματα όμως πολλά.Γίνεται το κτηματολόγιο να είναι τσιφλίκη των τοπογράφων και όποιος δεν τους αρέσει να τον απομακρύνουν?? Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση