GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου και Λυκείου...

Από Μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου & Λυκείου     Στις 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο το...

Από Μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου & Λυκείου  
Στις 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο του
Πειραιά, οι Μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου και αργότερα οι μαθήτριες του Λυκείου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και πλαισίωσαν το Δημαρχείο φωνάζοντας και διεκδικώντας την περιουσία του σχολείου τους. Προηγουμένως είχαν...
 προσκαλέσει σε Δημόσιο Διάλογο όλους όσους αφορούσε το θέμα του κτηριακού προβλήματος της Ραλλείου. Στην συγκέντρωση αυτή ζητούσαν εξουσιοδότηση από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κο Χρυσοφάκη του σχολείου τους ώστε να παραστούν στο Δικαστήριο εναντίον του Δήμου στο Εφετείο Αθηνών. (Τα σχολεία πρωτόδικα είχαν δικαιωθεί το 1982). Ο συγκεκριμένος κύριος δεν υπέγραψε με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2011.
Το ψήφισμα καθηγητών και μαθητριών ραλλείου:
Τα Δεκαπενταμελή Μαθητικά Συμβούλια του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου και Ραλλείου Πειραματικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά καθώς και οι Σύλλογοι Καθηγητών των δύο σχολείων διαμαρτυρόμαστε για τη ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ από τη Σχολική Επιτροπή (και κυρίως τον Πρόεδρό της) στον Δικηγόρο που τα εκπροσωπεί να παραστεί στη Δίκη με αντίδικο το Δήμο Πειραιά. Η Δίκη γίνεται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών (πρωτόδικα τα σχολεία μας έχουν δικαιωθεί) και αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου απέναντι από την Πλατεία Κοραή που υφάρπαξε το 1971 ο τότε Δήμαρχος Σκυλίτσης με διάταγμα της χούντας.
Η απουσία Δικηγόρου από τη δική μας πλευρά ενέχει τον κίνδυνο να δικαστούμε ερήμην και στερεί από τα σχολεία μας το δικαίωμα να υπερασπιστούν την ιστορία τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον τους.
Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ σε μια δημοκρατική κοινωνία (όπως θέλουμε να λεγόμαστε) κάποιοι που διορίστηκαν για να προασπίσουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα της Ραλλείου να στερούν από τα σχολεία μας το δικαίωμά τους να υπερασπιστούν "το δίκιο τους" δικαστικά.
Άραγε γιατί φοβούνται κάποιοι τη Δίκη;
Αλλά η πραγματική μας μάχη αρχίζει τώρα !
Και η επίσημη ανακοίνωση του σχολείου μας:
Για τις 22 Νοεμβρίου 2011 αναβλήθηκε η δίκη της Σχολικής Επιτροπής του σχολείου μας με αντίδικο το Δήμο Πειραιά για τη διεκδίκηση του οικοπέδου απέναντι από την πλατεία Κοραή (εκεί που στεγαζόταν το σχολείο μας πριν το απομακρύνει με διάταγμα της χούντας το 1971 ο τότε δήμαρχος Σκυλίτσης) κατόπιν κοινού αιτήματος των δικηγόρων των δύο πλευρών.
Διαβάστε τι γράφει σε μήνυμα η Γυδάκου Νότα :
Να το χρονικό της σημερινής μας διαμαρτυρίας :
Πρωί πήγαμε και ετοιμάσαμε όλα τα πανό, το σχολείο "έβραζε" από αγανακτισμένες μαθήτριες.
Στη συνέχεια ψηφίσαμε και σχεδόν όλο το σχολείο αποφάσισε να παραστεί στην διαμαρτυρία !
Ξεκινήσαμε, έξω από το σχολείο μας ήταν έξω οι καθηγητές ΄τες μας και οι γονείς μας, στηρίζοντας μας.
Στο δρόμο προς το δημαρχείο κρατούσαμε με καμάρι το πανό και φωνάζαμε συνθήματα.
" Η Ράλλειος ζει και με μια φωνή διεκδικεί "
" Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε "
Στη συνέχεια κλιμακώθηκε η ένταση και το από το Δημαρχείο δεν μπορούσε να μπει και να βγει κανείς. Εξαγριωμένες μαθήτριες ζητούσαν το αυτονόητο, αυτό που τους αξίζει . Διεκδικούσαμε το κτήριο μας, την περιουσία του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.
Όλες μία φωνή. Το κλίμα εκπληκτικό. Οι αυριανοί πολίτες! Που ήταν αυτοί που τους φωνάξαμε. Γιατί μας φοβούνται; ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ για διάλογο .
Δεν σταματάμε εδώ, είμαστε αποφασισμένες.

10 σχόλια

  1. “Από βραδίς το Στράτο τον πιάσαν δυο καλοί
    του λεν στο συνδικάτο να πάει να γραφτεί.
    Πάρτο απόφαση βρε Στράτο, να γραφτείς στο συνδικάτο…”


    Αξέχαστες εποχές.
    Τότενες πλέρωνε το ΚΚΕ.
    Τώρα η Αριχιεπισκοπή.
    Πάντα κάποιος πλερώνει την υψηλή τέχνη, άμα λάχει, σε τούτη την παλιοζωή.


    Ρε βάλτε σε λέω την ηλεκτρική χαστουκιέρα στην μπρίζα να φορτίζει καλού κακού…
    Δεν καταλαβαίνουν
    τα βόδια της ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ
    ρε από το καλό.

    Δεν υπάρχει ίχνος στην ψυχή και στον καημό του Έλληνα που να μην έχουν αποπατήσει ρε σε λέω!!!
    Ίχνος…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωώ καί βάι βάι!!!
    Η ταμπακιέρα (διεκδίκηση)είναι
    πιό κρυφεία (καμία αναφορά!) καί
    από τό πρώτο μπαλαμούτι.
    Ορμόνες+κατεύθυνση=....άσε..
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφθορα στην Παιδεια


    Η διαπλοκή και η διαφθορά θριαμβεύει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωαννινων στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο Παιδαγωγικο Ινστιτουτο....

    Ακομα καλυπτουν την μεγαλυτερη απατη στην παιδεια

    την γνωστη Ευανθια Μακρη Μποτσαρη με τα "πλαστα" πτυχια και με την λειψη προυπηρεσια

    που εγινε σε μια νυχτα καθηγητρια για να κλεψει απο το Παιδαγωγικο Ινστιτουτο τα Ευρωπαικα προγραμματα εκατομυριων ευρω!!

    Πλακωνει και ο ευρωπαική υπηρεσια καταπολεμησης απατης OLAF

    και ο οργανισμος ευρωπαικων προγραμματων να ελεγξει την διαφθορα


    και οι εισαγγελεις του Πρωτοδικειου Αθηνας ακομα καλυπτουν την υποθεση και ακουγεται οτι θα "εχουν προβλημα"

    γιατι καλυπτουν απατες εναντιον του δημοσίου συμφεροντος!!

    Καποιοι ξηλωνονται!!!

    Ο Γιαννης Παναρετος τι θα κανει?

    Αδιαφθοροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν οι απατες καλυπτονται στην ελλαδα στειλτε τες στην ευρωπη
    ολαφ

    About 17,000,000 results (0.11 seconds) Search ResultsEUROPA - OLAF - Welcome to OLAF, the European Anti-Fraud OfficeWorking Together to Fight Fraud -

    OLAF/ASEAN Anti-Fraud Partnership ... Our partners. Embezzlement, smuggling, double funding: an overview of OLAF cases ...
    ec.europa.eu/anti_fraud/index_en.html - Cached - Similar►EUROPA -

    OLAF - Welcome to OLAF, the European Anti-Fraud OfficeFollowing the untimely death on 9 January 2010 of the first Director General ...
    ec.europa.eu/dgs/olaf/index_en.html - Cached - Similar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ

    Η ΔΕΞΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΣΚΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ

    ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΚΟ"

    Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ (ΝΕΟ) ΕΛΛΗΝΑΣ"

    Η τεχνητή ευμάρεια, στην οποία ζούσαμε τα τελευταία 30 χρόνια και που η Ευρώπη "έκανε" πώς δεν την βλέπει (γιατί μας πουλούσε και μείς τα χαϊβάνια καταναλώναμε), έσκασε (όπως οι ιρλανδικές τράπεζες) σαν φούσκα! ( Η Ιρλανδία όμως, έχει μια άριστα λειτουργούσα και φουλ στις ξένες επενδύσεις αγορά και θα συνέλθει γρήγορα από την κρίση)

    Φουσκωμένοι, για τα δεδομένα μας μισθοί, φουσκωμένες τιμές σε μια από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη- 4 ευρώ ο καφές στο Κολωνάκι, 1 ευρώ στο Σανζ- Ελιζέ (καλά, ποιοί είμαστε, ρε πούστη μου!), φουσκωμένη κατανάλωση βασιζόμενη μόνο σε εισαγωγές, αλλάζαμε τα αυτοκίνητά μας πιο συχνά από τους Γερμανούς κλπ. κλπ.

    (Στην πραγματικότητα, οι μισθοί μας θα έπρεπε να είναι κοντά σε αυτούς της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, γιατί εμείς τι παραπάνω είμαστε απ’ αυτούς?
    Επειδή έχουμε έναν τουρισμό? Μα κι αυτός πανάκριβος είναι!
    Όποιος ξένος έχει αποφασίσει να έρθει για διακοπές στα Βαλκάνια ή στην Νοτιοανατολική Ευρώπη γενικότερα, πρώτα θα κοιτάξει προς Τουρκία μεριά και ύστερα προς Κροατία, σε λίγα χρόνια δε και προς Αλβανία. Διότι εδώ δεν έρχονται κατά κανόνα οι πλούσιοι! Έρχονται οι της εργατικής τάξης. Βλέπε Βρετανούς στη Ρόδο κα Κρήτη!)

    Και όλα αυτά μετά την είσοδό μας στην ΕΟΚ το 1981!

    Από τότε, μας έκατσε καλά...
    Καθόμασταν...και πληρωνόμασταν...

    Η οικονομία μας, την ίδια ώρα, έχανε συνεχώς σε ανταγωνιστικότητα, αλλά εμείς...σφυρίζαμε αδιάφορα, "δε βαριέσαι, η Ευρώπη νά' ναι καλά..."

    Ναί, αλλά οι Γερμανοί δεν είναι μπουνταλάδες, όπως νομίζουμε! Δεν τρώνε κουτόχορτο!

    Και ήρθε η ώρα του λογαριασμού...
    Όποιος τρώει και πίνει, πρέπει και να πληρώσει!

    Τελικά, το μεγαλύτερο πρόβλημά μας, το οποίο νομίζω ότι είναι η κύρια αιτία, όλων μας των δεινών, που μας οδήγησαν ως εδώ, είναι η "στραβή" εθνικιστική ιδέα, που έχουμε σχηματίσει για τον εαυτό μας, ότι είμαστε ανώτεροι, εξυπνότεροι από τους άλλους λαούς, πιο ξύπνιοι και πονηροί, ενώ οι ξένοι είναι μπουνταλάδες και δεν ξέρουν τί τους γίνεται!!

    Αυτή η νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην Τουρκοκρατία και πιθανόν σε εκείνες τις ιστορικές συνθήκες και με εκείνους τους λαούς (βλέπε Τούρκους), με τους οποίους περιστοιχιζόμασταν να ίσχυε, δεν μπορεί να ισχύει σήμερα και μάλιστα αναφορικά με λαούς, όπως οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Σουηδοί, οι Φινλανδοί, που είναι έτη φωτός μπροστά μας!

    Είμαστε, και λυπάμαι που το λέω, μόνο "τύποις" Ευρωπαίοι!!

    Στην πραγματικότητα είμαστε βαθύτατα καθυστερημένοι ανατολίτες (δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε λέξεις όπως ρουσφέτι, βιλαέτι, δοβλέτι, μπαξίσι), σε πολλά πράγματα ακόμα πρωτόγονοι (π.χ. δεν είναι δυνατόν το 2010 να υπάρχουν ακόμα στην Αθήνα ξύλινες κολώνες με καλώδια να κρέμονται στον αέρα και να μην είναι όλα υπογειοποιημένα, δεν είναι δυνατόν να βλέπεις ένα δάσος από κεραίες πάνω στα τσιμέντα, ενώ θα μπορούσε κάθε πολυκατοικία να έχει την κεντρική της κεραία, οι πόλεις μας να είναι οι πιο βρόμικες και με το μικρότερο ποσοστό πρασίνου σε όλη την Ευρώπη και άλλα πολλά), για να μην μιλήσουμε για το χάλι της παιδείας μας!

    Δεν είναι τυχαίο, ότι οι βέροι Ευρωπαίοι, βρίσκονται δεκαετίες μπροστά από εμάς σε βιοτικό, τεχνολογικό, επίπεδο ζωής, ποιότητας ζωής κλπ.

    Εμείς οι Νεο-έλληνες όμως, συνεχίζουμε τον ύπνο του δικαίου…

    Ποτέ δεν φταίμε εμείς, αλλά είμαστε πάντα θύματα σε (κατά φαντασίαν) συνομωσίες που εξυφαίνουν οι εχθροί της χώρας!

    Και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ότι είμαστε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης ΚΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!!!

    Αυτή είναι η δυστυχία του να είσαι (νεο) έλληνας ή… σαφέστερα "Ελλαδίτης"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Στρος-Κάν ήλθε και είπε καθαρα: Το οικονομικό πρόβλημα σας δεν είναι πολιτικό, είναι εθνικό.

    Δυστυχώς οι πολιτικοί μας και εμείς κάπως δεν διδαχθήκαμε από το παρελθόν.
    Το σημερινό μνημόνιο είναι κάπως ίδιο με του 1843.

    Το 1893 είχαμε την κατοχή ξένων, όταν ο Χ.Τρικούπης είπε "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Εγινε χαμός την εποχή εκείνη.

    2010. Ένα μνημόνιο από τα παλιά. Δεν είπαμε επισήμως ότι επτωχεύσαμε, αλλά και σήμερα "δυστυχώς επτωχεύσαμε". Αν δεν το λένε επισήμως είναι γιατί είμαστε στο ευρώ.
    Αν είμασταν στην δραχμή θα είχε υποτιμηθεί, κάθε μέρα θα είχαμε νέες ισοτιμίες προς το χειρότερο και δεν θα είχανε καμιά αξία τα λεφτά μας.
    Μειώσεις μισθών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσουν να γίνονται, σαν να πέρναμε δραχμές που δεν θα είχαν αγοραστική αξία.
    Αν ακολουθήσουν με μνημόνια και άλλες χώρες, οι ευρωπαίοι αναγκαστικά θα άλλαζαν οικονομική πολιτική και αυτό μας συμφέρει.

    Οι αμεσοι υπεύθυνοι, όλοι οι πολιτικοί, για την σημερινή κατάντια, μυαλό δεν βάλανε να κάτσουν κάτω να φτιάξουν ένα άλλο "λεξιλόγιο" εκτός του κομματικού.

    Μυαλό και σκέψη έχει σήμερα ο έλληνας που περνάει δύσκολες μέρες επιβίωσης και αν εξεγερθεί, οι πολιτικοί της διαφθοράς, δεν θα έχουν θέση σ'αυτόν τον τόπο.
    Με την ασυλία τους, έχουν καταντήσει άσυλο την βουλή με τον νόμο της παραγραφής και τις εξεταστικές τύπου: "Ο καραγκιόζης εισαγγελεύς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Παπανδρεου εχει δειξει οτι μπορει να παιρνει αποφασεις και να εφαρμοζει μετρα οταν χρειαζεται. Κατι τετοιο θα περιμενε ο κοσμος και απο τον σαμαρα, το κομμα του οποιου εφερε τα πραγματα εδω.

    Ομως ο Σαμαρας προτιμα τον ευκολο και λαικιστικο δρομο του "οχι σε ολα". Τον δρομο του ΚΚΕ δηλαδη.

    Δεν νομιζω να συναιναισει στις μεταρυθμισεις. Θα κρατησει αυτην την σταση μεχρι τελους, δεν θα "του βγει" και καποια στιγμη θα φυγει νυχτα απο την Ρηγιλλης για να ερθει καποιος ικανος.

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Στρος Καν στη συνάντησή του με το Σαμαρα, του ψυθήρισε "και γιατι δεν τα κανατε εσεις οταν εισασταν στην κυβερνηση?"

    Πολλοι στην ΝΔ σημερα υποπιτπουν σε μια διανοητικη αφαιρεση "οτι τα μετρα που ανεφερε ο Κωστας Καραμανλης οταν ξυπνησε, θα ηταν πιο ηπια και οχι πιθαναγκαστικα".

    Μα ξεχνουν να αναφερουν οτι τα οποιαδηποτε μετρα χρειαζονταν και νεα δανεια, που θα εδινονταν μονον αφου εγκρινονταν πρωτα οι εθνικες στατιστικες.
    Χωρις αυτες οτιδηποτε δεν μπορουσε να πραγματοποιηθει.

    Και εκει και τοτε ακριβως, κατεθεσε τα οπλα ο Καρμανλης, ηξερε οτι δεν θα αντεξει τον εξευτελισμο να συνεχιζει να δινει καλπικα στοιχεια και ετσι να μην μπορει πλεον να δανειστει η Ελλαδα ουτε δραχμη, με αποτελεσμα την αναγκαστικη πλεον σταση πληρωμων επι δικης του διακυβερνησης. Και ετσι "το 'στριψε" (ή λιποτακτησε των ευθυνων του)

    Και ας προσπαθει ακομη ο Παπαθανασιου να μας πουλησει σημερα "αληθειες" χωρις αντικρισμα.
    Ολα τα αλλα ειναι λογια τζαμπα, χωρις αντιτιμο, ...ετσι, σε δουλεια να βρισκομαστε.

    Και αυτο το αναγνωριζουν οι Ελληνες, γι αυτο και η υποστηριξη στον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ, παρ ολα τα επαχθη και δυσβασταχτα μετρα!

    Τοσο απλα και καθαρα. Αποτυχε η ΝΔ σε μια απο τις καλυτερες και μεγαλυτερες ευκαιρειες να δειξει τι μπορει - η μαλλον - τι ξερει, ωστε να μπορει!

    Καιρος να λεμε τα συκα-συκα και την σκαφη-σκαφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον οικιστικο εκβαρβαρισμο και τελεια διαλυση του ωραιοτερου φυσικου χωρου με την δημιουργια τερατο-πολεων και τσιμεντο-χωριων απο τον πολλα περιφημο υπουργο Δημοσιων Εργων, στην αρχη της σταδιοδρομιας του, Κ. Καραμανλη ή την απεμποληση της Κυπριακης κυριαρχιας, την εχετε παραβλεψει λογω της πολιτικης μυωπιας σας.

    Ομιλειτε περι φαυλοτητος της απιθανης τωρινης, μα εκλεγεισης υπο του ελληνικου λαου κυβερνησεως και κρουετε κωδωνα κινδυνου.
    Δεν ειχατε βεβαια την σοβαροφανεια να κανετε το ιδιο χρησιμοποιωντας την ιδια λεξιλαγνεια στην προηγουμενη κυβερνησι που διελυσε την χωρα.
    Διεθνως ο ΓΑΠ ισταται σε πολυ καλο επιπεδο και κινειται ωσαν επιδεξιος αρχηγος κρατους και οχι σαν χωριατοπαιδο οπως ο προηγουμενος.
    Αυτα απ'εδω (ΗΠΑ), οπως αντικειμενικα φαινονται τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση