GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε αναζήτηση αυτοσεβασμού...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Το κρίσιμο ζήτημα για τους έλληνες σήμερα είναι η ανάκτηση της χαμένης τους υπ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/

Το κρίσιμο ζήτημα για τους έλληνες σήμερα είναι η ανάκτηση της χαμένης τους υπερηφάνειας και η απόκτηση εθνικής αλλά και ατομικής αυτοπεποίθησης. Ένας λαός, που για δεκαετίες είχε ουσιαστικά στηριχθεί στην προστατευτική παρουσία του δημόσιου τομέα, βρίσκεται τώρα δίχως υποστήριξη και με ανύπαρκτο προσανατολισμό μπροστά σε ένα τελείως άγνωστο πολιτικό τοπίο. Η ανάμιξη του Έλληνα στην πολιτική δεν είχε σχεδόν ποτέ σαν κινητήρια δύναμη την ισχύ των ιδεών και την παρουσία της ιδεολογίας. Η εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα ήταν σχεδόν πάντοτε αποτέλεσμα της προσδοκίας για κάποιας μορφής οικονομική πατρωνία από το κράτος. Είτε με την μορφή υποστήριξης στις οποιεσδήποτε δοσοληψίες του με τον δημόσιο τομέα και την απρόσωπη γραφειοκρατία είτε με την μέθοδο του διορισμού σε κάποια κρατική θέση για τον πολίτη η πολιτική κατείχε τα κλειδιά που του άνοιγαν τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.
Ακόμα κι εκείνοι που δεν προσέβλεπαν σε ατομικές εξυπηρετήσεις από το...
 κράτος, περίμεναν όμως αποφάσεις που επηρέαζαν την καθημερινότητα και τα εισοδήματά τους. Η Ελλάδα είναι ίσως η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό αποδεκτών δημοσίων προσόδων από οποιαδήποτε άλλη, τουλάχιστον της Ευρώπης. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει η πολιτική συνήθεια ο Πρωθυπουργός κάθε Σεπτέμβριο να εμφανίζεται σε μια αμφίβολης χρησιμότητας οικονομική εκδήλωση, την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και να εξαγγέλλει παροχές προς τους πολίτες. Σε όλες τις χώρες ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του διαχειρίζεται τα δημόσια οικονομικά με τρόπο αποτελεσματικό ώστε οι πολίτες, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και οικονομικής σταθερότητας, να προωθούν τα συμφέροντα και τις δουλειές τους. Μοναχά στην Ελλάδα η κυβέρνηση επιδίδεται κάθε χρόνο σε οικονομικές παροχές προς τους πολίτες. Και στη συνέχεια φέρνει καινούργια φορολογικά νομοσχέδια - κι αυτό ελληνική πρωτοτυπία - για να εξασφαλίσει τους πόρους για τα καινούργια έξοδα που η ίδια αυτόβουλα δημιούργησε.
Με την οικονομική κατάρρευση του ελληνικού κράτους όλα αυτά οδηγήθηκαν σε ένα άδοξο τέλος. Η πολιτική δεν είναι πλέον σε θέση να μοιράσει δημόσιους πόρους. Το κράτος δεν μπορεί πια να κάνει κάποιους πλούσιους και κάποιους άλλους φτωχούς. Τα κόμματα δυσκολεύονται να διαμεσολαβήσουν ανάμεσα στον εκλογέα - πελάτη και τις επαγγελματικές του προοπτικές. Το πάρτυ της οικονομικής συμμετοχής σε δημόσιες προσόδους είναι αδύνατον να συνεχισθεί. Το χειρότερο μάλιστα είναι πως η προσοδοθηρία με την οποία είχαν συνηθίσει να ζούν οι Έλληνες, με χρήματα μάλιστα δανεικά από το εξωτερικό, έγινε γνωστή στα πέρατα της οικουμένης. Η Ελλάδα συνδέθηκε με την διαφθορά, την άκοπη καλοπέραση και την επιβίωση σε βάρος των κόπων των άλλων. Η εικόνα της χώρας και του λαού μας τσαλακώθηκε. Η δημοκρατία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα αντικαταστάθηκε από την κλεπτοκρατία που αντιπροσωπεύει το σημερινό δημόσιο προφίλ της χώρας.
Σαν συνέπεια η κοινή γνώμη στρέφεται κατά της πολιτικής. Την οποία θεωρεί υπεύθυνη για τα αδιέξοδα. Και στην οποία φορτώνει και τα οικονομικά αδιέξοδα αλλά και την διεθνή δυσφήμιση της χώρας. Και δίχως δεύτερη σκέψη υποστηρίζει πως η χώρα θα μπορούσε εύκολα να βγει από τις σημερινές δυσκολίες αρκεί οι πολιτικοί να ύψωναν τον ανάστημά τους και να αρνούνταν την συμφωνία (Μνημόνιο) με τους καινούργιους μας δανειστές. Αυτή η συμπεριφορά αντανακλά μια μάλλον φυσιολογική αντίδραση απέναντι στην κρίση. «Άρνηση της πραγματικότητας», την αποκαλούν οι ψυχολόγοι. Κι έχει να κάνει με την αναχωρητικότητα από τα πραγματικά προβλήματα και την εύρεση καταφυγίου σε ιδανικές καταστάσεις. Η χώρα σήμερα ξοδεύει για τις ανάγκες της (μισθοί λχ και συντάξεις) πολύ περισσότερα από όσα εισπράττει από την παραγωγική της δράση. Τα δάνεια λοιπόν της λεγόμενης Τρόικας δεν καλύπτουν μόνο τις δανειακές μας υποχρεώσεις. Καλύπτουν και ζωτικές καθημερινές μας ανάγκες. Που διαφορετικά θα έπρεπε να βγούμε από το ευρώ και να πτωχεύσουμε για να τις ικανοποιήσουμε. Σε ένα περιβάλλον βέβαια φρικιαστικών κοινωνικών αδιεξόδων, αναταραχής και διάλυσης του αστικού μας ιστού.
Ταυτόχρονα ο κόσμος εγκαταλείπει κι αδιαφορεί για την πολιτική. Εξ' ού και τα τεράστια νούμερα αποχής από τις εκλογές. Δίχως δυνατότητα επίλυσης - μέσω παρεμβάσεων - προσωπικών προβλημάτων, για τους περισσότερους η πολιτική είναι αδιάφορη. Συνακόλουθα το πολιτικό σύστημα βυθίζεται σε μια σοβαρότατη κρίση νομιμοποίησης. Οι εκλογείς θα πρέπει να εθιστούν στην ιδέα πως η πολιτική είναι προτάσεις και ιδέες. Κι όχι αναζήτηση μεθόδων επίλυσης προσωπικών αδιεξόδων. Μόνο μέσα από αυτήν είναι δυνατή μια πιθανή έξοδος από την κρίση. Και μόνο αυτή είναι σε θέση να οδηγήσει την χώρα στην αποκατάσταση της τραυματισμένης της υπόληψης και στην ανόρθωση του ηθικού του λαού. Η πολιτική πρέπει να εγκαταλείψει τον παλιό της ρόλο. Του πάτρωνα δηλ. που ήταν επιφορτισμένος με την προώθηση των προσωπικών ζητημάτων και προσδοκιών των πελατών - ψηφοφόρων του. Αυτό όμως οφείλουν να το κατανοήσουν κατά κύριο λόγο οι εκλογείς. Και να επιλέξουν παρατάξεις απαλλαγμένες από το μικρόβιο του λαϊκισμού, της μικροπολιτικής και του επαρχιώτικου παραγοντισμού. Διαφορετικά, εύκολη διέξοδος από τα σημερινά αδιέξοδα δεν θα υπάρξει. Η κρίση μπορεί να αποδειχθεί μια ευκαιρία για τον τόπο, για να αποτινάξει από πάνω του τις αρρωστημένες συνήθειες του παρελθόντος.

23 σχόλια

  1. ΦΙΛΕ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ 1973 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΡΠΑΞΑΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΛΑΒΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.
    ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΠΟΡΩΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ... ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΥ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΧΑ,ΧΑ, ΧΑ.ΠΑΙΞΑΤΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΨΕΥΔΗ.ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΜΕ ΓΕΜΑΤΑ ΚΕΜΕΡΙΑ.ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝΕΝΟ,ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΑΦΕΛΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ.ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΥΣΤ ΘΑΤΣΕΡΙΣΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πολιτικ(οί) πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική σύντομα διοτι οσο καθυστερούν,

    θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

    Φίλε Ανδρέα,
    τα μασάς σήμερα!

    Δεν πάει αλλο, κοροιδεύουν τον εαυτό τους, δεν τους είδες στη βουλή δεν τους ακουσες;

    Χοντρό το δούλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΠΑΛΙΟΚΟΥΡΑΔΑ ΠΑΛΙ ΒΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ??ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. to pio kalo ke realistiko arthro.
    mpravo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πιο κλειστό επάγγελμα του κόσμου Αμερικάνος γιατρός
    Medical Schools in Region Fight Caribbean Flow

    http://www.nytimes.com/2010/12/23/nyregion/23caribbean.html?ref=nyregion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η λογική του μονόδρομου είναι αντιεπιστημονική.
    Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα σύνολο εναλλακτικών λύσεων.
    Ακόμα και στην ιατρική. Ακόμα και στα πλαίσια της συμβατικής ιατρικής υπάρχει ένας αριθμός εναλλακτικών λύσεων.
    Στην οικονομία οι λύσεις είναι περισσότερες.
    Και στη Δημόσια Πολιτική οι εναλλακτικές τείνουν στο άπειρο.
    Συμφωνα με τη Συστημική που είναι η πιό Σύγχρονη επιστήμη για τη χάραξη Δημόσιας Πολιτικής.

    Η μοναδική λύση δεν είναι ποτέ επιστημονική.
    Είναι και κάτι το άκρως φασιστικό.

    Και η πολιτική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση αυτή είναι κατάλληλη για να πτωχεύσει και να λεηλατηθεί μία μπανανία και όχι για την ανάπτυξη της χώρας.

    Η Κυβέρνηση αυτή συμπεριφέρεται σαν αποικιοκράτης στη χώρα. Όπως ο μαύρος φύλαρχος σε μία μπανανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε κωλομάγουλε, όσο δε μας λες τι ποσοστό ευθύνης σου αναλογεί, από την εκ μέρους άσκηση της εξουσίας, για το σημερινό κατάντημα της Πατρίδας μας , όσα κι αν γράφεις ό,τι κι αν γράφεις εμείς τα έχουμε γραμμένα στις ΑΡΧΙΔΑΡΕΣ ΜΑΣ και βάρδα και σε πετύχουμε σε καμμιά γωνία.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Ένας λαός, που για δεκαετίες είχε ουσιαστικά στηριχθεί στην προστατευτική παρουσία του δημόσιου τομέα, βρίσκεται τώρα δίχως υποστήριξη και με ανύπαρκτο προσανατολισμό μπροστά σε ένα τελείως άγνωστο πολιτικό τοπίο. "


    ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ -ΠΟΛΙΤΗ ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νεα

    με αιτηση του δρ Κουτσουκου στην Εισαγγελια Αρειου Παγου και Πρωτοδικων Αθηνας ζητειται να βγουν απο το αρχειο η υποθεση ΑΣΠΑΙΤΕ Ευανθια Μπποτσαρη Ευρωπαικα Προγραμματα κλπ...

    Τα ερευνητικα σκανδαλα της δεξιας ακομα να τα καθαρισει το Πασοκ. Μολις πηραν καποιοι μια θεσουλα αμεσως φαινετα ξεχασαν

    και την Ευη Μποτσαρη την πρωην συμβουλο της Γιαννακου που περασαν απο τα χερια της εκατομυρια Ευρωπαικα Προγραμματα
    Στο κολπο και αρκετοι δηθεν πασοκοι που τα πιαναν απο τα δεξια

    Οι καταγγελιες ακομα συνεχιζονται και στο Υπουργειο και στην Εισαγγελια και ολοι κανουν τον τυφλο!! Θα πεσει σκουπα στο Υπουργειο Πιαδειας και ΑΣΠΑΤΕ συντομα!!

    Θα γελασει ο καθε πικραμενος αν δουμε ποιοι προδοτες απο το Πασοκ τα πιαναν απο την δεξια!!
    Ερχονται αποκαλυψεις

    Νομολογια: Οποιος απο τα μπλογκ αποκαλυπτει απατες εις βαρους του Δημοσιου ΔΕΝ διωκεται βασει νομολογιας Εφετειου Αιγαιου που υιοθετει Ευρωπαικο Δικαιο

    Ελληνες χτυπατε τους απατεωνες του Δημοσιου αλυπητα. Καντε μηνυσεις στους επιορκους εισαγγελεις που καλυπτουν σκανδαλα εις βαρος δημοσιου!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΣΥ ΡΕ ΜΟΥΣΤΡΑ ΧΟΝΤΡΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ??ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ???8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ???ΑΡΑ ΠΑΛΙΟ ΚΟΥΡΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 45 ΣΟΥ.
    ΩΡΑΙΑ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΛΑΨΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ.
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΞΩ ΣΚΥΛΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΚΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσα πήρες ρε ηλίθιε για να γράφεις αυτές τις μπούρδες?
    Ο κόσμος ξύνησε πια και δε μασάει.

    Πρόσεξε μη σε πετύχει κανείς στο δρόμο γιατί θα έχεις την τύχη του χατζηδάκη.

    Αλλά όχι αίματα
    Όπως τα λέει ο Πανούσης.
    Φρέσκα ανθρώπινα απόβλητα στη μούρη και να είναι από μετανάστη διαροιούχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειδηση


    Επιστήμη και Διαφθορα.
    O συγγενής που ήρθε από το κρύο
    Άγνωστο ως σήμερα είδος ανθρώπου «είχε διασταυρωθεί με το σύγχρονο άνθρωπο».

    Ομως αυτος δεν ειχε σχεση με την διαφθορα που υπαρχει σημερα στην Ελλαδα!

    Ακουγεται οτι τα σkανδαλα της δεξιας οταν γινοντουσαν ανακρισεις τα πορισματα φταναν στα Πρωτοδικεια και εκαι μπαινανε στο "αρχειο"!!!

    Ακουγεται και ειναι εξακριβωμενο οτι πολιτευτης Πασοκ εχει κανει μηνυσεις κατα παντος Εισαγγελεα και Ανακριτη του Πρωτοδικειου Αθηνας που "αρχειοθετουσε" τα σκανδαλα εις βαρος του Δημοσιου

    Αναμενονται εξελιξεις και καρατομησεις και στην Δικαιοσυνη!!

    Ερχεται και Ανασχηματισμος!!

    Ψηφοφοροι Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοιτάξτε όλοι σας τη φάτσα σας στον καθρέφτη...και μετά φτύστε την !Οι πολιτικοί σας φταίνε μόνο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Ανδριανόπουλε, θα περίμενα στο πράγματι σοβαρό σημερινό σου άρθρο-σχόλιο να έκανε κοντά στα όσα σωστά υποστηρίζεις να κάνεις την αυτοκριτική σου, μπαίνοντας στην καρδιά της αιτίας της σημερινής οικονομικής, και όχι μόνο, κατάπτωσης της χώρας μας, που είναι η πρώτη: η οικονομική πολιτική που υποστηρίζεις και υπηρέτησες ως τώρα, που δεν έχει σχέση με προγραμματισμούς και με προστασία του εργαζόμενου πέρα από την ανάγκη να ζει,εργαζόμενος, στο περιθώριο!Η πολιτική σας δε αυτή του περιθωρισμένου εργαζόμενου καθοδήγησε και καθοδηγεί και τις συμπεριφορές του στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα οικονομικοπολιτικοκοινωνικά του δεσμά, που η πολιτική σας τον κρατά,όπως είπα, περιθωριασμένο. Έχεις τη γενναιότητα να το δεχθείς;


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα σχολιάσω μόνο αυτό:
    "....Ταυτόχρονα ο κόσμος εγκαταλείπει κι αδιαφορεί για την πολιτική. Εξ' ού και τα τεράστια νούμερα αποχής από τις εκλογές..."

    Η μη συμμετοχή είναι και αυτή μια πολιτική κίνηση. Μαζί σου θα διαφωνήσει και αυτός:
    http://www.youtube.com/watch?v=oZxE8L38h6U
    CFR Meeting: Zbigniew Brzezinski Fears Global Political Awakening

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "...ανάκτηση της χαμένης τους υπερηφάνειας..." άλλος πολιτικοεραστής κι αυτός, κάτι ανάλογο με εκείνον του Πειραιά, που έχοντας πλήρη ταύτιση του ήθους του με το βίο του, από τη μια ψαχνόταν να ξεδώσει, κι από την άλλη δίδασκε το λόγω του θεού.

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τον σεβασμο τον κερδιζεις ,δεν τον απαιτεις. Εσυ ακου τι σεβασμο έχεις .
    Μουνι , αρχιδι , παλιοπουστα,κουραδοκεφτε ,αρχιμαλάκα του κερατα.πουστάραααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε πουτσα υπαρχεις;
    Και αν υπαρχεις, αν ειχες αυτοσεβασμο θα επρεπε να εχεις κανει 100 χαρακίρια.
    Εσυ για το μονο που μπορεις να μιλησεις είναι για τον πουτσο που τρως .
    Σκατοκερατα,κρυφόπουστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση