GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα...

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Νομού Ηλείας «...κινέζικα μεροκάματα, αυτός είναι τώρα ο σκοπός που επιδιώκει το αγγλικό κεφάλαιο» Καρλ Μαρξ, «...

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση
Νομού Ηλείας
«...κινέζικα μεροκάματα, αυτός είναι τώρα ο σκοπός που επιδιώκει το αγγλικό κεφάλαιο»
Καρλ Μαρξ, «Κεφάλαιο», τόμος 1ος, σελ. 622
   «...η ανάπτυξη της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής έριξε τους εργάτες όλου του κόσμου. Δεν πρόκειται πια για το κατέβασμα των αγγλικών μισθών στο επίπεδο των μισθών της ηπειρωτικής Ευρώπης, αλλά για το κατέβασμα στο λίγο - πολύ κοντινό μέλλον των ευρωπαϊκών μισθών στο κινέζικο επίπεδο»
Καρλ Μαρξ, «Κεφάλαιο», Τόμος 1ος, σελ. 885
   Αυτή η μεγαλοφυής σύλληψη του Καρλ Μαρξ δεν προέκυψε μετά τις ...επισκέψεις του «κυρίου ΔΝΤ» και του «κυρίου Κομισιόν», ούτε μετά το τέλος του... χτεσινού υπουργικού συμβουλίου του...
 Παπανδρέου.
Διατυπώθηκε πριν από περίπου ενάμιση αιώνα, το 1867. Στη θέση της τότε «μητρόπολης» του καπιταλισμού, της Αγγλίας, σήμερα είναι τα κέντρα των ιμπεριαλιστών, που ακόμα και στους πιο αδυσώπητους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, όπως οι σημερινοί για το ποιος ιμπεριαλιστής θα βγει λιγότερο λαβωμένος από την κρίση, δεν ξεχνούν το βασικό: Να είναι ενωμένοι, αδυσώπητοι και άτεγκτοι απέναντι στους μισθωτούς σκλάβους.
Το «λίγο - πολύ κοντινό μέλλον» που προέβλεψε ο Μαρξ, η εποχή που οι ευρωπαϊκοί μισθοί (μαζί και του ελληνικού λαού), στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των κεφαλαιοκρατών, θα συμπιέζονταν από τους κεφαλαιοκράτες με βάση τα κινέζικα πρότυπα, έφτασε.
Ο καπιταλισμός, αυτό το απάνθρωπο σύστημα, που στερεί από τους εργαζόμενους τους κόπους τους, που σφετερίζεται για λογαριασμό μιας χούφτας κηφήνων τον αμύθητο πλούτο που παράγει το αίμα και ο μόχθος του εργάτη, έχει φτάσει σε κανιβαλικό παροξυσμό.
Οπως επιβεβαιώθηκε η οικονομική «προφητεία» του Μαρξ για τη μετατροπή του βίου του εργαζόμενου λαού σε κόλαση - μια κόλαση που χτες επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο των χορτάτων - έτσι ακριβώς αναδεικνύεται ως ζήτημα ζωής και θανάτου η αναγκαιότητα για την εκπλήρωση και της πολιτικής του «προφητείας».
Ο «πολιτικός» Μαρξ, ενιαίος και αδιαίρετος με τον «οικονομικό» Μαρξ, ο Μαρξ των οδοφραγμάτων και της ταξικής πάλης, απέδειξε ότι το υπερώριμο αίτημα της ανατροπής του σάπιου κεφαλαιοκρατικού καθεστώτος είναι μια υπαρκτή, μια ρεαλιστική δυνατότητα και προοπτική, εφόσον οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να την «περπατήσουν».
Ο 21ος αιώνας, μόλις 20 χρόνια από τις ανατροπές που οδήγησαν τον κόσμο σε ένα πρωτοφανές πισωγύρισμα, αποδεικνύεται πολύ νωρίς ότι θα είναι ο αιώνας που θα απαντήσει τελεσίδικα στο δίλημμα: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»...
Ο ελληνικός λαός βιώνει ήδη, με τον πιο κτηνώδη τρόπο, το δεύτερο σκέλος του διλήμματος, με το μαύρο μέλλον που του επιβάλλουν οι κυνικοί «γκαουλάιτερ» της πλουτοκρατίας. Σ' αυτόν τον «πόλεμο» η απάντηση είναι μονόδρομος: «Πόλεμος» ταξικός, οργανωμένος, ανυποχώρητος, με πειθαρχία και αποφασιστικότητα. Μέχρι τέλους!

4 σχόλια

  1. Πασοκ

    Το Πασοκ δεν υποχωρει γιατι εχει ιδεολογικο καθοδηγητη τον δρ Κουτσουκο, τον ηγετη των εντιμων πρασινοφρουρων τον προστατη των υπερδανεισμενων

    τον ανθρωπο που θα καθαρισει "παραδικαστικα κυκλωματα" που υπαρχουν σσε βαρος του κοσμακη!

    Ακουγεται οτι η απατη ΑΣΠΑΙΤΕ Ευανθια Μακρη Μποτσαρη φτανει στο τελος της και μαζι της θα συλληφθουν επιορκοι εισαγγελεις και δικαστες που ειχαν στο συρταρι την υποθεση διαφθορας εις βαρος του Δημοσιου

    Ακουγεται οτι μπορει να συλληφθει μια Εισαγγελεας που "καλυπτε" πολλα πορισματων του Σωματος Επιθεωρητων.....η Ε.Ρ.

    Μαζι της "καιγονται" ολοι οι εισαγγελεις του Πρωτοδικειου Αθηνας που αναμενεται να σκορπισουν στην επαρχια και στα συνορα....

    Η σαπιλα θα φυγει συντομα!

    Καλα Χριστουγεννα!

    Χριστος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 80% των Δ Υπαλληλων ειναι ΠΑΣΟΚ.
    Το ΠΑΣΟΚ διευρυνε και την πελατειακη του βαση με παροχες τυπου Αντιστασιοακες Συνταξεις σε οποιον ζουσε σε βουνο !!! αλλα και στο Συνταγμα. Εφαγαν αδικα… πολλοι πολλα $$ και ειναι εντεταλμενοι ΠΑΣΟΚΟΙ πλεον για 2 γενιες.

    Ολοι Πασοκ ειναι εκει, απο την κορυφη μεχρι τα νυχια! η ΝΔ ηταν τοση ανικανη στην τελευταια διακυβερνηση της που ουτε εναν εκφωνητη της ΕΡΤ δεν μπορουσε να αλλαξει!!

    Το Πασοκ ειναι καθεστως και ειναι γεγονος ! ειναι παντου !

    Πρέπει να το διαλύσουμε τώρα.
    Πριν αυτοί μας διαλύσουνε σαν χώρα
    και σαν λαό. * δεν θέλουν και πολύ ακόμα με το ενεργούμενο ηλίθιο, που εκτελεί κάθε εντολή απο Ν.Υork.

    Και αυτά τα ΖΩΑ σαν τον διανοητικά Ανάπηρο Δρ της Μαλακίας ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ και τα όμοιά του ΒΟΟΕΙΔΗ....... εξακολουθούν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ !!!

    Ακόμα και αν αρχηγός του
    είναι ένας ΗΛΙΘΙΟΣ κυριολεκτικά, αυτό υπονοεί ο Γιανναράς στη σημερινή “Καθημερινή”, που εκτομίζει τη φοβερή φράση
    ότι ο ΓΑΠ έχει
    “σχεδόν βλέμμα πτηνού” :
    ================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κινέζικα μεροκάματα, αυτός είναι τώρα ο σκοπός που επιδιώκει το αγγλικό κεφάλαιο.
    Ενώ αγαπητέ λες και γράφεις την αλήθεια , όπως πράγματι την διαπιστώνει και ο Μάρξ , αδυνατείς να κατανοήσεις ότι αυτή είναι η αλήθεια και σήμερα.
    Ποιος πληρώνει κινέζικα μεροκάματα σήμερα?
    Η απάντηση απλή. Ποιοι άλλοι εκτός από τους Κινέζους καπιταλιστές? Ποιά χώρα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρηματικού κεφαλαίου?
    Φυσικά η Κίνα. Γιατί? Γιατί πληρώνει κινέζικα μεροκάματα. Αν ήθελε την ευημερία των Κινέζων, απλώς μοίραζε αυτό το απόθεμα στον λαό και αύξαινε τα μεροκάματα.
    Όλη η Μαρξιστική ανάλυση έχει πλήρη εφαρμογή στην Κίνα. Αυτή επιδιώκει να γίνει πρώτη υπερδύναμη χάρις στο ελάχιστο μεροκάματο που επιβάλλει το ολοκληρωτικό της σύστημα και όχι η καπιταλιστική αγορά και στην καπιταλιστική συσώρευση της υπεραξίας που παράγουν οι Κινέζοι εργάτες και η χρησιμοποίηση της υπεραξίας αυτής για τον έλεγχο των δημοκρατικών χωρών του καπιταλισμού με δούρειους ίππους σαν την ελληνική τυχοδιωκτική κομματοκρατία που κυβερνά την ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια.
    Ήδη τα πρώτα κινέζικα μεροκάματα πληρώνονται από την κοσκο στο λιμάνι, χωρίς να αναγκαστεί να κάνει την εργατική μεταρρύθμιση η κυβέρνηση.
    όταν την τελειώσει, τότε θα δούμε τα καινούργια κινέζικα μεροκάματα παντού.
    Και μη νομίζεις ότι θα πάει το ΠΑΜΕ να μπλοκάρει το λιμάνι ζητώντας ελληνικά μεροκάματα για τους δούλους της κοσκο.
    άσε να χτυπήσει πρώτα κάθε υγιή τομέα του ελληνικού κεφαλαίου και αφού τα αποτελειώσει και αφού ξεκουραστεί, ε τότε κάποτε θαρθεί και η ώρα των κινέζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση