GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καλή μπάλα δεν φερνει βαθμούς...

Από τον Γιώργο Στεργιόπουλο   http://www.sportsecrets.gr/    Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωτ...

Από τον Γιώργο Στεργιόπουλο
 http://www.sportsecrets.gr/  
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, όχι μόνο για τους βαθμούς έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα, αλλά γιατί παίζει και πολύ καλή μπάλα σε οποιαδήποτε έδρα, χωρίς να κλείνεται και να φοβάται τον αντίπαλο!
Ο Σάκης Τσιώλης έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες του την άγνοια κινδύνου που χρειάζεται η κατηγορία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αποδίδει εξίσου καλά, είτε παίζει στην Τούμπα, είτε στις Σέρρες, είτε στην Κέρκυρα. Αυτό για μια λεγόμενη μικρομεσαία ομάδα είναι...
 ότι καλύτερο, αλλά πολλές φορές δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτό το έχουμε δει ειδικότερα σε κάποια ματς στην έδρα των «ερυθρολεύκων», που μόνο έδρα δεν μπορεί να θεωρηθεί το Πανθεσσαλικό! Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έχουν πιάσει αρκετές φορές υψηλά στάνταρ, αλλά δεν έχουν καταφέρει να βάλουν την μπάλα στο πλεκτό και να κάνουν αυτές τις εύκολες νίκες που λέμε, που δίνουν αυτοπεποίθηση στους παίκτες και τον προπονητή!
Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που πρέπει να διορθώσει ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός, είτε μέσω της προπόνησης, είτε μέσω των μεταγραφικών κινήσεων του Ιανουαρίου. Από εδώ και πέρα, το πρωτάθλημα μπαίνει σε μια πολύ κρίσιμη καμπή και εκτός από τις καλές εμφανίσεις και τα μπράβο η ομάδα πρέπει να μαζεύει και εύκολους πόντους, που θα την κρατήσουν άνετα στην κατηγορία.
Τέλος, πρέπει και ο Αχιλλέας Μπέος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στη φυσική του έδρα το ΕΑΚ Βόλου, έτσι ώστε να αρχίσουν και οι αντίπαλοι να νιώθουν στο πετσί τους τη σημαίνει «Austrian Boys»!!!

2 σχόλια

  1. ΝΑΙ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ
    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ (ΝΕΟ) ΕΛΛΗΝΑΣ"

    Η τεχνητή ευμάρεια, στην οποία ζούσαμε τα τελευταία 30 χρόνια και που η Ευρώπη "έκανε" πώς δεν την βλέπει (γιατί μας πουλούσε και μείς τα χαϊβάνια καταναλώναμε), έσκασε (όπως οι ιρλανδικές τράπεζες) σαν φούσκα! ( Η Ιρλανδία όμως, έχει μια άριστα λειτουργούσα και φουλ στις ξένες επενδύσεις αγορά και θα συνέλθει γρήγορα από την κρίση)

    Φουσκωμένοι, για τα δεδομένα μας μισθοί, φουσκωμένες τιμές σε μια από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη- 4 ευρώ ο καφές στο Κολωνάκι, 1 ευρώ στο Σανζ- Ελιζέ (καλά, ποιοί είμαστε, ρε πούστη μου!), φουσκωμένη κατανάλωση βασιζόμενη μόνο σε εισαγωγές, αλλάζαμε τα αυτοκίνητά μας πιο συχνά από τους Γερμανούς κλπ. κλπ.

    (Στην πραγματικότητα, οι μισθοί μας θα έπρεπε να είναι κοντά σε αυτούς της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, γιατί εμείς τι παραπάνω είμαστε απ’ αυτούς?
    Επειδή έχουμε έναν τουρισμό? Μα κι αυτός πανάκριβος είναι!
    Όποιος ξένος έχει αποφασίσει να έρθει για διακοπές στα Βαλκάνια ή στην Νοτιοανατολική Ευρώπη γενικότερα, πρώτα θα κοιτάξει προς Τουρκία μεριά και ύστερα προς Κροατία, σε λίγα χρόνια δε και προς Αλβανία. Διότι εδώ δεν έρχονται κατά κανόνα οι πλούσιοι! Έρχονται οι της εργατικής τάξης. Βλέπε Βρετανούς στη Ρόδο κα Κρήτη!)

    Και όλα αυτά μετά την είσοδό μας στην ΕΟΚ το 1981!

    Από τότε, μας έκατσε καλά...
    Καθόμασταν...και πληρωνόμασταν...

    Η οικονομία μας, την ίδια ώρα, έχανε συνεχώς σε ανταγωνιστικότητα, αλλά εμείς...σφυρίζαμε αδιάφορα, "δε βαριέσαι, η Ευρώπη νά' ναι καλά..."

    Ναί, αλλά οι Γερμανοί δεν είναι μπουνταλάδες, όπως νομίζουμε! Δεν τρώνε κουτόχορτο!

    Και ήρθε η ώρα του λογαριασμού...
    Όποιος τρώει και πίνει, πρέπει και να πληρώσει!

    Τελικά, το μεγαλύτερο πρόβλημά μας, το οποίο νομίζω ότι είναι η κύρια αιτία, όλων μας των δεινών, που μας οδήγησαν ως εδώ, είναι η "στραβή" εθνικιστική ιδέα, που έχουμε σχηματίσει για τον εαυτό μας, ότι είμαστε ανώτεροι, εξυπνότεροι από τους άλλους λαούς, πιο ξύπνιοι και πονηροί, ενώ οι ξένοι είναι μπουνταλάδες και δεν ξέρουν τί τους γίνεται!!

    Αυτή η νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην Τουρκοκρατία και πιθανόν σε εκείνες τις ιστορικές συνθήκες και με εκείνους τους λαούς (βλέπε Τούρκους), με τους οποίους περιστοιχιζόμασταν να ίσχυε, δεν μπορεί να ισχύει σήμερα και μάλιστα αναφορικά με λαούς, όπως οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Σουηδοί, οι Φινλανδοί, που είναι έτη φωτός μπροστά μας!

    Είμαστε, και λυπάμαι που το λέω, μόνο "τύποις" Ευρωπαίοι!!

    Στην πραγματικότητα είμαστε βαθύτατα καθυστερημένοι ανατολίτες (δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε λέξεις όπως ρουσφέτι, βιλαέτι, δοβλέτι, μπαξίσι), σε πολλά πράγματα ακόμα πρωτόγονοι (π.χ. δεν είναι δυνατόν το 2010 να υπάρχουν ακόμα στην Αθήνα ξύλινες κολώνες με καλώδια να κρέμονται στον αέρα και να μην είναι όλα υπογειοποιημένα, δεν είναι δυνατόν να βλέπεις ένα δάσος από κεραίες πάνω στα τσιμέντα, ενώ θα μπορούσε κάθε πολυκατοικία να έχει την κεντρική της κεραία, οι πόλεις μας να είναι οι πιο βρόμικες και με το μικρότερο ποσοστό πρασίνου σε όλη την Ευρώπη και άλλα πολλά), για να μην μιλήσουμε για το χάλι της παιδείας μας!

    Δεν είναι τυχαίο, ότι οι βέροι Ευρωπαίοι, βρίσκονται δεκαετίες μπροστά από εμάς σε βιοτικό, τεχνολογικό, επίπεδο ζωής, ποιότητας ζωής κλπ.

    Εμείς οι Νεο-έλληνες όμως, συνεχίζουμε τον ύπνο του δικαίου…

    Ποτέ δεν φταίμε εμείς, αλλά είμαστε πάντα θύματα σε (κατά φαντασίαν) συνομωσίες που εξυφαίνουν οι εχθροί της χώρας!

    Και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ότι είμαστε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης ΚΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!!!

    Αυτή είναι η δυστυχία του να είσαι (νεο) έλληνας ή… σαφέστερα "Ελλαδίτης"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση