GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπούμερανγκ θα γίνει...

Aπό το  http://stelios-kolopaido.blogspot.com/ Μπούμερανγκ θα γίνει για την κυβέρνηση η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ. Το κίνη...

Aπό το  http://stelios-kolopaido.blogspot.com/

Μπούμερανγκ θα γίνει για την κυβέρνηση η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ.
Το κίνημα «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» φουντώνει και ενώ ξεκίνησε από την μη πληρωμή των διοδίων θα επεκταθεί σε λίγο σε όλες τις αυθαίρετες και άδικες αυξήσεις.
Αυτό οφείλεται στην ουσιαστική αδυναμία ελέγχων στα ΜΜΕ όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, στις υπερβολικές αυξήσεις που γίνονται υπερβολικότερες λογω της ταυτόχρονης μείωσης των μισθών και των μεροκάματων, καθώς και στην αδιαφάνεια των συμβάσεων και... την σκοπιμότητα των αυξήσεων στα διόδια.
Έτσι αντί να αυξήσει η κυβέρνηση τα έσοδα μάλλον θα τα μειώσει γιατί δεν θα πληρώνει κανείς.
Δεν απέχουμε πολύ από το φαινόμενο της Αργεντινής, όπου πεινασμένοι πολίτες θα κάνουν «ρεσάλτα» στα super markets και θα τα λεηλατούν γιατί και τα προϊόντα θα είναι πολύ ακριβά και γιατί ο κόσμος δεν θα έχει λεφτά να τα αγοράσει.
Η ιστορία του Δ.Ν.Τ στην εποχή της παγκοσμιοποίησης επαναλαμβάνεται δυστυχώς σαν τραγωδία και στην Ελλάδα.

5 σχόλια

  1. 16η Οκτωβρίου 2011

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη
    Ακολουθουν προσωπικες μου απόψεις.
    Συνεχίζοντας το δημοσίευμά μου
    http://press-gr.blogspot.com/2011/01/17-2011.html
    θέλω να επισημάνω ότι για το συμφέρον του Γιώργου Παπανδρέου
    και του ΠΑΣΟΚ θα ήταν λάθος να ξαναγίνουν εκλογες πριν συμπληρωθουν 2 χρόνια,διότι ακραίως
    πρόωρες εκλογες,δηλαδη πριν τη συμπλήρωση διετίας,θα έδιναν την εντύπωση πανικου,πράγμα που θα
    επηρέαζε αρνητικότατα τους ψηφοφόρους.
    Απο την άλλη πρόωρες εκλογες τούς χρειάζονται προς
    ελαχιστοποίηση της φθορας που έφερε η απόφαση προσφυγης στο ΔΝΤ.
    Θα όριζα λοιπον ως βέλτιστη,
    γι' αυτους,ημερομηνία εκλογων
    τη 16η Οκτωβρίου 2011.
    Είναι,με βάση τα αναφερόμενα στο πιο πάνω προηγούμενο
    δημοσίευμά μου,4 μέρες μετα την πανσέληνο,και στο γλυκο
    καλοκαιράκι τρεις εβδομάδες μετα την οπωρινη ισημερία.
    Υφίσταται δε,γι'αυτους,και ο ωφέλιμος συνειρμος με τη
    18η Οκτωβρίου (1981).
    Οι δύο φυσικοι και ο συνειρμικος παράγοντας σε συνέργεια
    θα αυξήσουν το τότε ποσοστο του ΠΑΣΟΚ,θα έλεγα,κατα τρία δέκατα
    της ποσοστιαίας μονάδας,πράγμα μη αμελητέο.
    Τέλος,δεν πρόκειται για ακραίως πρόωρες εκλογες,άλλωστε επίσης και
    ο Κ.Αλ.Καραμανλης έκανε εκλογες στα 2 χρόνια και μερικες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι πού θα πάει αυτό το βιολί : «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»;
    Υποκινείται από την κ. Παπαρήγα, που προτρέπει το λαό σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ.!
    Δεν καταλαβαίνει, όμως, ότι αυτό το κίνημα ,μπορεί να είναι δημοφιλές (κανείς δεν θέλει να πληρώνει).Είναι, όμως, καταστροφικό , γιατί , ΔΕΝ πρόκειται και κανείς να αναλάβει καινούργια έργα, με τη μέθοδο της μακροχρόνιας εκμετάλλευσης.
    Το κράτος σήμερα, δεν έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για νέα έργα, που βοηθούν στην ανάπτυξη. Επομένως θα μαραζώσουμε χάριν της « προοδευτικής» κ. Παπαρήγα, που ενώ η ίδια απολαμβάνει τα ευεργετήματα των νόμων που την βολεύουν (π.χ. εκλογή βουλευτών, είσπραξη μισθών), αρνείται να εφαρμόσει άλλους νόμους που, κατά την κρίση της , δεν την βολεύουν (π.χ . έλεγχος οικονομικών των κομμάτων ).
    Άλλο πράγμα να ζητάς λογικό τίμημα και να διαδηλώνεις γι αυτό, και άλλο πράγμα να ΜΗ πληρώνεις τίποτα!
    Αύριο το «κίνημα» θα επεκταθεί και στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ. Καταλαβαίνει τι θα γίνει τότε;;;
    Ο καθένας στη ΖΟΥΓΚΛΑ… θα μπορούσε να κηρύξει ΑΝΥΠΑΚΟΗ αρκεί να διαθέτει δύναμη, είτε μυϊκή, είτε οικονομική. Οι νόμοι, όμως , τον εμποδίζουν. Έτσι είναι η οργανωμένη κοινωνία.
    Σε ποιο σημείο του πλανήτη, σε ποιο πολιτικό σύστημα ,είτε καπιταλιστικό είτε σοσιαλιστικό ,του υπαρκτού ή ανύπαρκτου σοσιαλισμού, στο παρόν ή στο παρελθόν, έχει δει η κ. Παπαρήγα , να εκπέμπεται το κήρυγμα : ΑΝΥΠΑΚΟΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκουσα πως και στη Νέα Σμύρνη θα γίνει μια συνάντηση πολιτών αύριο Τρίτη στις 8,00 μμ στην Πλατεία Ν. Σμύρνης στο Παλαιό Δημαρχείο.

    Όμως θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ξεχωρίσουμε τα δύο πράγματα:

    1. Άλλο πράγμα τα εργασιακά θέματα στις συγκοινωνίες (απολύσεις προσωπικού, πολλοί από τους απολυόμενους είχαν προσληφθεί σωρηδόν προεκλογικά, αποσύνδεση των ελλειμάτων των συγκοινωνιών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με συνέπεια να πληρώνουμε εμείς πολύ περισσότερα από αυτά που θα πληρώσουμε με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων).

    2. Άλλο πράγμα οι αυξήσεις στα εισιτήρια, στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε.

    Τώρα πως θα αντιδράσουμε;

    Διατυπώθηκε παραπάνω μία άποψη ότι δηλαδή "θα πρέπει να αρνηθούμε να πληρώσουμε και να μπαίνουμε χωρίς εισιτήριο αφού θα είμαστε πολλοί και δεν μπορούνε να μας κάνουνε τίποτα".

    Δηλαδή να κάνουμε όπως στην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα (1942)που οι Έλληνες αντέδρασαν δυναμικά στην προσπάθεια στρατολόγησής τους για να μεταφερθούν και να εργαστούν σε εργοστάσια κατασκευής όπλων στη Γερμανία.

    Είναι το ίδιο;

    Και τι θα πει ως προς τις συγκοινωνίες και ενδεχόμενη άρνησή μας να ακυρώσουμε το εισιτήριο το "είμαστε πολλοί και δεν μπορούνε να μας κάνουν τίποτα";

    Θα μας δούν οι ελεγκτές, θα φοβηθούν και θα φύγουν;

    Ή μήπως δεν θα γίνει αυτό, δεν θα δούν κανένα οργισμένο πλήθος για να φοβηθούν, αλλά απλά θα σημειώσουν στο μπλοκάκι τους πρόστιμα για 2-3 άτομα στο τραμ και μετά θα φύγουν για να μπουν σε άλλο τράμ;

    Και τι θα γίνει τότε;

    Είμαι σίγουρος ότι για το ποστ μου αυτό (που κατά κανόνα το σβύνουν ώστε να περάσουν οι διοργανωτές μόνο τη δική τους απόλυτη άποψυ) θα εισπράξω πάλι βρισιές και ειρωνείες ότι δηλαδή είμαι δούλος του Μνημονίου κλπ.

    Σκασίλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορουμε να αφήνουμε τουλάχιστον το εισιτήριο μας σε τέτοιο σημείο, ώστε να το βρίσκει και να το χρησιμοποιεί και κάποιος άλλος συμπολίτης μας.

    και εμείς καμια φορά αν βρούμε απο άλλους ...καλό θα ηταν!

    Ετσι που μας καταντησαν 30 χρόνια τώρα -με μια καλοστημμένη κομματική κοινοβουλευτική χούντα-... ότι γλυτώνουμε καλό είναι!

    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλούνται οι έχοντες άγνοια επί των θεμάτων να μην αναρτούν ανοησίες: Οι ιδιώτες-κοινοπραξίες δεν χρηματοδοτούν τα έργα κατασκευής ή συντήρησης των εθνικών δρόμων. Βάζουν μόνο το 8% του κόστους, το ελληνικό δημόσιο βάζει το 37% και το υπόλοιπο 55% είναι δάνεια από τράπεζες που συμμετέχουν στις κοινοπραξίες και φυσικά θα πληρωθούν και αυτές από τον δύσμοιρο ελληνικό λαό τελικά. Ερώτηση: Πού ακούστηκε κάποιος να βάζει μόνο 8% των κεφαλαίων σε ένα έργο και όχι μόνο να καθορίζει τις τιμές των διοδίων αλλά και να παίρνει όλο το μπαγιόκο; Έχεις κάποια απάντηση επ' αυτού κύριε 1:26;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση