GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αλή Μπαμπά απο την Αλαμπάμα...

Tης Ξανθίππης Γκλαβοπούλου ( http://ta-syka-syka.blogspot.com/2011/01/blog-post.html ) Τι κοινό μπορεί να έχει ένας άνθρωπος αποδεδειγμ...

Tης Ξανθίππης Γκλαβοπούλου
(http://ta-syka-syka.blogspot.com/2011/01/blog-post.html)
Τι κοινό μπορεί να έχει ένας άνθρωπος αποδεδειγμένα ήρεμος και χαμηλών τόνων με οικολογικές ευαισθησίες που αγαπάει το σώμα του και το φροντίζει με κάποιον θρασύτατο και προκλητικό που έχει πάρει τον τιμητικό τίτλο «του τρελού του χωριού» και ο οποίος δεν μπορεί στην κυριολεξία να πάρει τα πόδια του από το βάρος ?
Τι μπορεί να συμπεράνει κάποιος, όταν αυτοί οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι κυβερνούν μια χώρα?  Ότι έχουν κάτι κοινό,  μη οφθαλμοφανές,  που τους ενώνει και τους κάνει  συνοδηγούς σε ένα αυτοκίνητο που χάνει λάδια αλλά πρέπει να τερματίσει  στις δύσκολες πίστες του grand prix.
Ποιος  υποχρέωσε τον  πρόεδρο του χωριού να τον κάνει αντιπρόεδρο αφού είναι «ηλίου φαεινότερον»  ότι αυτοί οι δύο δεν θα μπαίνανε μέσα ούτε στο ίδιο ταξί…
και ακόμη περισσότερο τι  είναι αυτό που τον κρατάει ακόμα στην θέση του,  όταν οι βολές που πέφτουν από παντού για το άτομό του δεν έρχονται από το Ιράκ αλλά περνούν δίπλα από τα αυτιά του μέσα στο Μαξίμου!
Ο άνθρωπος που βγάζει γλώσσα και την βουτάει  πρώτα στην χολή,  δεν  το κάνει  για να θεωρηθεί  γραφικός, υπερρεαλιστής  και  πατριώτης.  Υπηρετεί το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκε με παρρησία  και  κάνει  την «βρώμικη» δουλειά.. Αυτή που δεν θέλει να κάνει κανένας άλλος… Άρα τον  έχουν ανάγκη?  Θεωρούν απαραίτητο πριν ανακοινωθούν  μέτρα λιτότητας να πρέπει να βγει ο τελάλης-πρωτοπαλλήκαρο  να διαλαλήσει με προκλητικό τρόπο τις θέσεις και να μετρήσει  μετά τα ρίχτερ των σεισμολογικών κραδασμών?  Οι άνθρωποι  που σπούδασαν επικοινωνία στα ευαγή  ιδρύματα του εξωτερικού  κρίνουν απαραίτητη  μια τέτοια παρουσία?
Από την άλλη, όταν τα σκάνδαλα που τον ακολουθούν  έχουν την συχνότητα δείκτη χρηματιστηρίου σε καιρό οικονομικού πολέμου  αναρωτιέται  κανείς αυτό που θα έλεγε και κάποιος συγχωριανός μου… «ποιον μπάρμπα έχει…»
Ποια είναι λοιπόν τα κοινά σημεία  των Ιμίων, του Οτσαλάν, της Τρόικας και του ΔΝΤ, του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου ?
Στο CSI Greece αν βάζαμε όλες τις φωτογραφίες στο τοίχο και προσπαθούσαμε να διαλευκάνουμε την υπόθεση ψάχνοντας για το κοινό ένοχο σημείο,  όλες οι υποψίες θα έπεφταν μόνον σε έναν.  Στον… «Αλή Μπαμπά» απο την Αλαμπάμα!! Σ’αυτόν που ξέρει που θα βρει θησαυρούς και βρίσκει του σωστούς ανθρώπους …

"Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να εμποδίζει τους πολίτες να κάνουν λάθη.Είναι δουλειά των πολιτών να εμποδίζουν την κυβέρνηση να κάνει λάθη."    Robert H.Jackson 1892-1954 Αμερικανός Δικαστής

"'Oποτε έχετε αποτελεσματική κυβέρνηση, έχετε δικτατορία" Harry S.Truman 1884-1972 Αμερικανός πολιτικός

8 σχόλια

  1. Οι «κοτσάνες» του Πρωθυπουργού δεν είναι αθώες: Είναι «εντολές»!
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πολιτικός της «κοτσάνας». Άπειρες είναι οι «κοτσάνες» που κατά καιρούς εκτοξεύει και μένουμε εμβρόντητοι: Από το «θα τρέμουν τα συμφέροντα», μέχρι το « μηδέν εις το πηλήκιον»!
    Ο Γ.Π., λόγω της πολιτικής του καχεξίας και της δραματικής φτώχειας των πνευματικών πόρων Παιδείας και Ψυχολογίας ελληνικής, λειτουργεί σαν ένας κακός Αμερικανός «πιστολάς». Αν δεν έχει γίνει το ανέκδοτο ακόμα της ελληνικής κοινωνίας αυτό οφείλεται στα ΜΜΕ που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επικαλύψουν και να εξωραΐσουν τις «κοτσάνες» του, τα λόγια και τα έργα της κυβέρνησής του.
    Βεβαίως, υπάρχει και...

    η θετική πλευρά του ζητήματος. Το ατομικό πολιτικό μέγεθος του Γ.Π. κάνει πιο ευανάγνωστη την πολιτική και τις «εντολές» που υλοποιεί και πιο ορατά τα αδιέξοδα του καθεστώτος που υπηρετεί.
    Σήμερα είναι τόσο μεγάλη η κρίση και παρακμή του συστήματος, τόσο δραματικά τα αδιέξοδά του, που το σύστημα απαιτούσε πολιτικούς απατεώνες μεγάλου βεληνεκούς και κοινωνικού βάρους. Αλλά και αυτοί έχουν εκλείψει, λόγω της δραματικής γεροντικής κατάπτωσης: Ιδεολογικής και πολιτικής.
    Στην Ελλάδα όλα αυτά παίρνουν ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις, λόγω της ασφυκτικής εξάρτησης των ελληνικών δομών εξουσίας με τους Αμερικανούς «νταβάδες» και τις ποικίλες και πολύχρωμες «βάσεις» που έχουν στη χώρα μας.
    Όταν, φυσικά βιάζεις τόσο βάρβαρα την Πολιτική, αυτή σε τιμωρεί: Σου «βγάζει» Πρωθυπουργό τον πιο «λίγο» και ακατάλληλο…
    Μηχανεύεται, λοιπόν, ο άμοιρος ο Πρωθυπουργός, μαζί με τους τεχνοκράτες, Αμερικανούς συμβουλάτορες διάφορα τεχνάσματα απάτης, απλοϊκά και βλακώδη για τα ελληνικά δεδομένα.
    Ο ελληνικός λαός έχει συσσωρευμένες, μεγάλες και ιστορικές εμπειρίες σε κάθε παραλλαγή απάτης και σε κάθε είδους τέτοιων ταχυδακτυλουργικών τεχνασμάτων. Και μάλιστα από μεγάλους «μαστόρους» της πολιτικής ταχυδακτυλουργίας και απάτης, από «ποιητές» της εξαπάτησης…
    Ο άμοιρος ο Πρωθυπουργός λέει τα ίδια που έχουν παιχτεί στην ελληνική κοινωνία πολλές φορές, αλλά δεν ξέρει ούτε αντιγραφή να κάνει. Έτσι μένει σε κάποιες ηχηρές φράσεις περί «εθνικών κινδύνων», «διαφθοράς», «διαφάνειας», κ.λπ, τις συνδέει αυθαίρετα με τα οικονομικά αδιέξοδα και κατασκευάζει βλακώδη «κλισέ» τα οποία εμφανίζει σαν θαυματοποιό φάρμακο…
    Μετά το «εύρημα» του κινδύνου της «εθνικής μας υπόστασης» (καθόλου αθώο «εύρημα», απλώς άκομψα διατυπωμένο), μας προέκυψε η νέα αλχημεία: Η διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Πάγκαλος είναι ο τρελλός που λέει την αλήθεια που πονάει! "Από μικρό κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια" και "όποιος θέλει το καλό μου με κάνει και κλαίω και όποιος θέλει το κακό μου με κάνει και γελάω" . Τι θέλουν να πουν όλοι; Πως όλα στη χώρα βαίνουν καλώς από άποψη Δημόσιας Διοίκησης: Αν Ναί τότε καλά τα λέει ο Πάγκαλος. Κάνουμε πως δε βλέπουμε τώρα που κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους, τη στιγμή που όλος ο κόσμος το λέει χρόνια τώρα ο καθένας φωναχτά ή συζητητά! Προσωπικά βρίσκω πολλή υποκρισία με όλους όσοι διαμαρτύρονται για την αποκάλυψη του κοινού μυστικού. Ας χωρίσουμε επιτέλους πως τα δάχτυλα δεν είναι όλα τα ίσα, πράγμα που παράλειψε απλά να πει ο Πάγκαλος, αλλά για τον κοινό νου εξυπακούεται!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΩΠΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ
    «Οι απειλές εγκλωβίζουν τα θύματα στα κυκλώματα γιατι η κ. Ρουμπανη Νικη ειναι το κυκλωμα μαζι με την Δαμανακη μΜαρια την ιδιωκτητη πορνειων στην Συγγρου με την καλυψη του μπατσου πατερα της!»

    «Η μαστροπεία, όπως αυτή εμφανίζεται και δρα, είναι πλέον μια οδυνηρή πραγματικότητα και αποτελεί ένα κεφάλι της Λερναίας Υδρας», υπογραμμίζει η κ. Νίκη Ρουμπάνη, ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΙς ΓΥΝΑΙΚΕς ΜΕΤΑ ΤΙς ΕΚΔΙΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗς ΔΑΜΑΝΑΚΗ μΑΡΙς ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝΒ πρόεδρος της ΜΚΟ Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, που διατηρεί την τηλεφωνική γραμμή SΟS «Δίπλα σου».

    «Η συνεργασία μας με την αστυνομία είναι αρκετά βελτιωμένη,γιατι τους δινουμε μεριδιο απο τις βιζιτες αλλά όταν δεν υπάρχει στέγαση, περίθαλψη και πολύπλευρη στήριξη θυμάτων, τα κυκλώματα ανθίζουν. Μερικές φορές νιώθουμε αβοήθητοι, διότι το πρόβλημα είναι τεράστιο.

    Από την εμπειρία μας με τα θύματα σωματεμπορίας, διαπιστώνουμε ότι τα κορίτσια αυτά, που στην πλειονότητά τους είναι πολύ νεαρής ηλικίας, και πασσαρουμε σε γερους και ανηλικα χρειάζονται πολύ χρόνο για να συνέλθουν ψυχολογικά και να μπορέσουν να ενταχθούν στο υγιές τμήμα της κοινωνίας. Η ζωή τους κινδυνεύει πολλές φορές από αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και κατάθλιψη.

    Ελάχιστες γυναίκες καταφέρνουν να ξεφύγουν από αυτά τα κυκλώματα. Το γεγονός ότι δεν έχουν νόμιμα χαρτιά, ο τρόμος για την οικογένεια που βρίσκεται πίσω στην πατρίδα, η πλύση εγκεφάλου ότι ''αν το σκάσεις, θα σε σκοτώσουμε'', ''αν πας στην αστυνομία θα σε δώσουν πίσω’’, έχουν ως αποτέλεσμα τα θύματα να εγκλωβίζονται στα κυκλώματα», προσθέτει η κ. Ρουμπάνη.

    Μαρίνα Ζιώζιου
    marina@pegasus.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι λεει αυτος ο αλητης ο μπουχεσας ο μειοδοτης ο προδοτης ο παγκαλος?!
    αφου ειμαστε ενα εθνος μορφωμενων αγγελων, κανεις μας, ποτε μα ποτε, δεν ζητησε ρουσφετι, δεν εκανε κομπινα, δεν ψηφισε καραγκιοζηδες ανικανους απατεωνες πολιτικους με κινητρο το ιδιωτικο του συμφερον, δεν χρησιμοποιησε "βυσμα" στο στρατο για να λουφαρει σε βαρος των αλλων, δεν φοροδιεφυγε, δεν λαδωσε, δεν λαδωθηκε,τιποτα τιποτα τιποτα απο ολα αυτα. λεει ψεμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΜΜ

    11 Ιαν 2011 8:35:00 μ.μ.


    ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,

    ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ,

    ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

    ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ "ΑΡΓΟΣ" .... ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
    (ΤΟΣΟ ΑΛΛΟΥ Η ΥΠΕΡΒΑΡΗ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ?!?!)

    ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙ, ΟΤΙ ΕΝΩ ΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ....

    ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΕΙ,

    ΜΑΣ ΥΠΟΨΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ.

    ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ???
    ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΖΩΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΙΣ ???
    Η ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΤΡΩΣ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ?!?!?!
    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΓΙΔΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ12 Ιαν 2011, 3:34:00 μ.μ.

    Αρθρο αφηρημένο και με οχι και
    τόσο επιτυχημένους υπαινιγμούς.Χρει
    αζόμαστε μια πιο χειροπιαστή πολιτι
    κή κριτική.Οι διαφορές στους χαρακ
    τήρες ΓΑΠ-Πάγκαλου είναι γνωστές αλ
    λά,δεν προσδιορίζουν την ουσία της
    πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια θέλει @@ και να την πείς και να την ακούσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ασχολειστε με αυτον
    τον ΑΡΡΩΣΤΟ ρε σεις ολοι;

    Αυτο θελει και εκεινος να του δινουμε αξια
    για να υπαρχει . . . . . .

    Καλα ειπε καποιος
    οτι χρησιμευει μονο για σαπουνι . . . . . .

    και τι ποιοτητας!!
    Να λεμε και τα καλα......



    Φτανει ομως, ως εδω και μη παρεκει
    πες τε τιποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση