GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρειάζεται φράχτης στα σύνορα;...

Από το http://friendshipiseverything.blogspot.com/    Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που ψάχνει νέους τρόπους για να προστατεύσει τα σύνορά...

Από το http://friendshipiseverything.blogspot.com/
  
Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που ψάχνει νέους τρόπους για να προστατεύσει τα σύνορά της. Πρόσφατα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την λαθραία είσοδο χιλιάδων μεταναστών, η Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα «σηκώσει» φράχτη κατά μήκος των διάτρητων συνόρων της με τη Τουρκία.
Αρχικά το σχέδιο προέβλεπε φράχτη μήκους 150-200 χιλιομέτρων, οι αντιδράσεις όμως των ΜΜΕ, που συνέκριναν το σχέδιο με αυτό που ήδη υφίσταται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ήταν έντονες, οπότε και αποφασίστηκε να μειωθεί στα 15 χιλιόμετρα μήκος και στα 2 μ. ύψος, κοντά στη πόλη της Ορεστιάδας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, περισσότεροι από 100.000 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα το 2010. Η Ελλάδα είναι η...
 μόνη χώρα της ΕΕ που είδε αύξηση στη λαθρομετανάστευση.
«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο… η χώρα έχει εξαντλήσει τα όρια της στο ζήτημα αυτό», είπε ο υπουργός.
Το σχέδιο της Ελλάδας καταδικάστηκε ήδη από την Διεθνή Αμνηστία. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της, «Αν επιτραπεί στην Ελλάδα να χτίσει τείχος, τότε η ΕΕ θα παραβιάσει τις αρχές της σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα». Από την πλευρά της, η ΕΕ (αλλά και η Τουρκία) δήλωσαν πως η κάθε χώρα μπορεί να αποφασίζει παρόμοια θέματα από μόνη της.
Κατά μέσο όρο, περίπου 200 λαθρομετανάστες εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα από τη Τουρκία. Η προέλευσή τους είναι κυρίως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, και η Αφρική. Πολλοί αναζητούν άσυλο στην ΕΕ, άλλοι απλώς ψάχνουν για εργασία. Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές, το 90% των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, εισέρχονται μέσω της Ελλάδας.
Τον Νοέμβριο η ΕΕ οργάνωσε ειδικές συνοριακές ομάδες -Rapid Border Intervention Teams – (RABITs) που επιχειρούν κατά μήκος των ελληνικών συνόρων. Όμως δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, αφού οι περισσότεροι λαθρομετανάστες τους έψαχναν, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εισόδου τους στην ΕΕ αλλά και η παροχή ασύλου.
Ο Metim Corabatir, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα προσφύγων στη Τουρκία, δήλωσε σε συνέντευξή του πως η κάθε χώρα δικαιούται να προστατεύσει τα σύνορά της, όμως έχει αποδειχθεί πως οι φράχτες δεν αποτρέπουν τη λαθρομετανάστευση.
Η Τουρκία, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί το κύριο σταυροδρόμι για αυτούς που θέλουν να έρθουν στη Δύση. Έτσι οι περισσότεροι λαθρομετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας, με σκοπό το πολιτικό άσυλο στην ΕΕ. Σύμφωνα με τον Corabatir, μέχρι πρόσφατα οι λαθρομετανάστες έμπαιναν στην Ελλάδα μέσω των νησιών της στο Αιγαίο, σήμερα αυτό έχει αλλάξει αφού η θάλασσα άρχισε να ελέγχεται πιο αποτελεσματικά, με τη βοήθεια της ΕΕ. Οι περισσότεροι τώρα, εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα μεταξύ των δυο χωρών.
Ο ακριβής αριθμός των λαθρομεταναστών στη Τουρκία δεν είναι γνωστός, οι περισσότεροι εγκαταλείπουν τη χώρα σύντομα, αφού τη χρησιμοποιούν απλά ως σημείο «μετεπιβίβασης». Κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 200.000-400.000 άτομα κάθε χρόνο.
Παρόλο που πολλοί από τους λαθρομετανάστες δεν επιθυμούν να παραμείνουν στη Τουρκία, αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει, αφού η τουρκική οικονομία σημειώνει άνθηση, και άρα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για ανεύρεση δουλειάς. Όπως λέει ο Corabatir, «πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο, πιστεύουμε πως σύντομα η Τουρκία θα μετατραπεί σε τελικό προορισμό για πολλούς οικονομικούς μετανάστες».
S.A. -AOL News

8 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΡΑΧΤΗΣ.
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΙΟΣΚΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pion empodizi of raxtis ektos apo tous lathrometanastes ke tous lathreborous ;.mipos tithte thema amfisvitisis ton siniron mas ke den to katalavame;.i tourki opios perasi ta sinora tous tou rixnoun sto psaxno. ta exoume di

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα των Πολιτικών μας δεν τους κόβει το νιονιό ή έχουν βαλθεί κάποιοι από αυτούς να μας στείλουν όλους στην κόλαση, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Β! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ?
    Και εξηγούμαι. Αυτές τις μέρες τέθηκε το Μέγα Ζήτημα αν η μη απόδοση του ΦΠΑ είναι Διαρκές έγκλημα ή Στιγμιαίο, ( Θυμίζει τον Καραμανλή με τους Χουντικούς!)
    Που τους αθώωσε με το ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!
    Έτσι γίνετε η συζήτηση αν πρέπει να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο ο μη αποδίδων, κλέπτων κατ’ εξακολούθησην τον ΦΠΑ ή όχι, αφού τη ΣΤΙΓΜΗ που αποκαλύφτηκε από τους ελεγκτές το αδίκημα του, στην διάρκεια του ελέγχου, δεν προέβαινε σε κλοπή! Πως? ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝΕ?
    Θεέ και Κύριε! Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ ΜΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και να πει ότι σε μια χώρα σαν την δική μας που έχει μπει στο λάκο με τα φίδια και εξ αιτίας τους, με τις άστοχες επιλογές τους, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΕΡΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, και χωρίς να βγούνε από την αίθουσα της Βουλής, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ούτε για πιουν νερό, να έχουν ΨΗΦΙΣΕΙ την λύση η οποία θα είναι μία και μόνη.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ!
    Και το Εθνικό Τυπογραφείο να είναι σε συναγερμό έτσι που μόλις τους πάνε το κείμενο, όχι με κουτσό γάιδαρο αλλά με PORSE και οδηγό αγώνων, να το τυπώσουν και να γίνει το γρηγορότερο Νόμος του Ελληνικού Κράτους.
    Γιατί αυτός που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ, κάνει ένα έργο που είναι ΔΙΑΡΚΕΣ, δεν το κάνει μια φορά, αλλά ξανά και ξανά και ξανά γιατί πιστεύει πως έχει να κάνει με ΚΟΠΑΝΟΥΣ!!!
    Και από που και ως που θα συλλαμβάνατε ο μη αποδίδων τον ΦΠΑ, μόνο αν το ποσό υπερβαίνει τις 75.000 ΕΥΡΩ? Μα η μεγαλύτερη συνολικά ποσότητα μη αποδιδόμενου ΦΠΑ, τα ΔΙΣ, είναι στις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους και άλλους.
    Όχι λοιπόν από τις 75.000ΕΥΡΩ, αλλά κάθε επιχείρηση μέσα σε τρεις μήνες να τον αποδίδει αλλιώς σύλληψη! ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
    Και στο κάτω κάτω αφού ζούμε στην εποχή της Πληροφορικής, άσχετο αν σε αυτή την Χώρα οι έχοντες τελειώσει Ανώτατη Σχολή Πληροφορικής δεν έχουν καθορισμένα από το ρημαδιασμένο Κράτος καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, συνδέστε όλες μα όλες τις ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και θα έχουμε μείωση απόδοσης ΦΠΑ τουλάχιστον 80/100.
    Και επίσης Κυρίες και Κύριοι Βουλευτίνες και Βουλευτές εδώ και τώρα είναι Εθνική ανάγκη να αλλάξει ο Νόμος περί Αυτοφώρου, και Αυτόφωρο να θεωρείτε κάθε αδίκημα μέχρι και την παρέλευση πέντε ετών από την τέλεση του.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
    Γιατί κυρίες και κύριοι κάθε κλέφτης φοβάται το Αυτόφωρο, αυτό τον καίει, καθώς αν πάει σε Δικάσιμο και να την κοπανήσει μπορεί, και να συνεχίσει την ζωή του κανονικά, και να καθυστερήσει την εκδίκαση για καμιά δεκαριά χρόνια, και με Βούλευμα να απαλλαγεί, και Χάρης να τύχη, άσε που μπορεί να έχει και Μπάρμπα στην Κορώνη, και ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο Μπάρμπας…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αίσχος των αμέτρητων διοδίων της Ελλάδας στον Ευρωπαικό Τύπο


    Οι Έλληνες πληρώνουν για τα 500 χλμ. Αθήνα – Θεσσαλονίκη γύρω στα 50 ευρώ. Πολλά λεφτά, αν σκεφθεί κανείς ότι 30 ευρώ κοστίζουν τα διόδια για όλες τις εθνικές οδούς της Αυστρίας επί ένα χρόνο",
    γράφει σήμερα η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel!

    «Πολλοί Έλληνες επαναστατούν κατά των διοδίων», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ στην Tagesspiegel:
    «Η λαϊκή οργή δεν είναι αδικαιολόγητη, διότι σε πολλές περιπτώσεις οι...οδηγοί πληρώνουν διόδια για δρόμους που δεν υπάρχουν. Οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν αδρά και βασανίζονται οδηγώντας μέσα από ατέλειωτα εργοτάξια οδοποιίας.

    Πουθενά στην Ευρώπη δεν κατασκευάζονται τόσο πολλές εθνικές οδοί, όσο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το ύψος των επενδύσεων αγγίζει τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου. Ποσόν που η υπερχρεωμένη χώρα δεν μπορεί να καλύψει μόνη της και γι’ αυτό στην κατασκευή τους συμμετέχουν και ιδιώτες επενδυτές. Οι ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες προσφέρουν τα κεφάλαιά τους, φροντίζουν για την παροχή πιστώσεων και εισπράττουν σαν ανάδοχοι των έργων διόδια για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές μάλιστα εισπράττουν διόδια και πριν από την έναρξη των έργων.

    Και αυτό δεν μπορεί να το χωρέσει το κεφάλι των Ελλήνων. Πληρώνουν για τα 500 χλμ. Αθήνα – Θεσσαλονίκη γύρω στα 50 ευρώ. Πολλά λεφτά, αν σκεφθεί κανείς ότι 30 ευρώ κοστίζουν τα διόδια για όλες τις εθνικές οδούς της Αυστρίας επί ένα χρόνο. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι η εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης, που κατασκευάζεται από μία κοινοπραξία υπό την Hochtief, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Χειρότερη είναι η κατάσταση στην εθνική οδό Κορίνθου – Πάτρας, όπου είναι έτοιμη μόνο μια λωρίδα σε κάθε κατεύθυνση και στην άλλη υπάρχει ακόμη εργοτάξιο.

    Έτσι στην εθνικό οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης το 45% των οδηγών αρνείται να πληρώσει διόδια.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι ρε παιδιά, τι να τον κάνουμε τον φράχτη. Το πρόβλημα θα εξαλειφθεί από μόνο του όταν εξαλειφθεί η φτώχεια στον πλανήτη και αυτοί οι δύσμοιροι δεν θα χρειάζεται να παραβιάζουν τα σύνορά μας. Αυτό προβλέπεται να συμβεί το 2012 κατά τη διάρκεια της Δευτέρας Παρουσίας (ή της Τρίτης, δεν είμαι σίγουρος). Μέχρι τότε πρέπει απλώς να κάνουμε υπομονή. Τι είπατε; Αν ΔΕΝ γίνει Δευτέρα Παρουσία; Μα τι αντιδραστικοί είστε επιτέλους; Δεν διδάσκεστε τίποτε από την προοδευτικότητα του Σύριζα; Τόσο πολύ σας ενοχλούν πια, πέντε εκατομμυριάκια μουσουλμάνοι που θα έλθουν στη χώρα μας να χαρούν τον ήλιο; Σκέφτομαι μάλιστα ότι θα ήταν καλό να επιβάλλουμε στις γυναίκες μας ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ να φορούν μπούρκα, ή έστω τσαντόρ και φυσικά μακριά φορέματα χειμώνα καλοκαίρι. Διότι όπως και να το κάνουμε, οι μουσουλμάνοι μας τις βλέπουν έτσι ημίγυμνες και σκανδαλίζονται. Δεν είναι πρέπον. Πρέπει να υποκύψουμε στις επιθυμίες των φιλοξενουμένων μας. Τι λέτε και εσείς; Δεν συμφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΡΑΧΤΗΣ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ !!!
    ...
    ...
    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΧΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΑΛΛΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΙΝΕΙΚΟ).
    ...
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    ...
    Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 22 ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ 1.200.000 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ....
    ...
    ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ, Η ΜΠΑ ?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να το κανουμε το φράχτη και τα ντουβάρια ρε;

    Το φράχτη του μυαλού μας πρέπει να γκρεμίσουμε, να δουμε τι γίνεται περα απ τη μυτη σας.

    Είπε μια μαλακία ο Παπουτσής και χράπ ολοι μαζί αναπαράγετε την αρλούμπα.

    Φράχτη να κλείσουμε τους πολιτικούς ποτε θα χτίσουμε;

    Ζώα, έ ζώα,

    που λεει και ο κ. Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βάλτε φράχτες, βάλτε τείχη, πετάξτε καί ανάμεσά τους μερικά θηρία ( πού να μή τρώνε αλλά μόνο για εκφοβισμό) καί σε ένα μήνα το πολύ θα έχουμε ξεκαθαρίσει τό πρόβλημα κατά 80%.

    Γιατί αυτοί δεν είναι απλώς μετανάστες, αυτοί είναι άγρια καί απολίτιστα στίφη πού θέλουν να μπούνε στήν Ευρώπη καί να μάς σκοτώσουν όλους...

    Άντε παιδί μου Παπουτσή με τίς ευχές όλων μας, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα !

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση