GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνεργοι Φαρμακοποιοί...

Του Δημήτρη Μελέτη    Η προσπάθεια εκμετάλλευσης άνεργων φαρμακοποιών και η ανηθικη "μη προταση" του Πανελληνιου Φαρμακευτικου ...

Του Δημήτρη Μελέτη  
Η προσπάθεια εκμετάλλευσης άνεργων φαρμακοποιών και η ανηθικη "μη προταση" του Πανελληνιου Φαρμακευτικου Συλλογου για το ανοιγμα του επαγγελματος
Αγαπητοί κύριοι,
Πολλά δημοσιεύματα, εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τη συνάντηση του ΠΦΣ με τον υπουργό υγείας κ. Λοβέρδο, τα οποία ανέφεραν το θετικό μεταξύ τους κλίμα και τις προτάσεις στις οποίες φαίνεται να καταλήγουν σχετικά με το άνοιγμα το επαγγέλματος. Έπειτα απο τη συνάντηση αυτή, ο ΠΦΣ αποφάσισε να αναστείλει τις απεργειακές κινητοποιήσεις. Ποια είναι όμως η ουσία της πρότασης και τι κρύβεται πίσω απο αυτή;
Ο κ. Αμπατζόγλου, πρόεδρος του Π.Φ.Σ και οι...
 υπόλοιποι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων, κατά την συνάντησή τους με τον υπουργό υγείας, πρότειναν σαν μοναδική πρόταση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, την συστέγαση των νέων φαρμακοποιών με κάποιον παλαιό. Τι σημαίνει αυτό; Ο νέος φαρμακοποιός, θα πρέπει να βρει έναν παλαιό, και αφού του καταβάλλει χρηματικό αντίτιμο το οποίο θα καθορίζεται από τον τελευταίο, να γίνεται μέτοχος στο παλαιό φαρμακείο, σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 49%, σχηματίζοντας ομόρρυθμη εταιρία (ΟΕ).
Υπάρχει μάλιστα η πρόταση, να μπορούν να συστεγάζονται έως και πέντε άδειες (προφανώς η μία θα είναι του παλαιού φαρμακοποιού), ώστε το ποσοστό (επομένως και το χρηματικό ποσό απόκτησής, και τα κέρδη) του 49% να μπορεί να μοιραστεί ανάμεσα σε έως και 4 νέους φαρμακοποιούς. Προκύπτει φυσικά το ερώτημα, με δεδομένη την μαχητικότητα που έχουν επιδείξει οι φαρμακοποιοί για την διατήρηση των κεκτημένων, ποιος φαρμακοποιός με μία εύρωστη επιχείρηση θα θελήσει να μοιραστεί το κέρδος του φαρμακείου με κάποιον ή κάποιους νέους συναδέλφους, τη στιγμή που παλεύουν με νύχια και δόντια να κρατήσουν τον επιπλέον ανταγωνισμό μακριά και τη στιγμή που εδώ και χρόνια, ενώ έχουν την δυνατότητα να σχηματίσουν ΟΕ μεταξύ τους, δεν το έχουν πράξει παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Την απάντηση μπορεί να την σκεφτεί πολύ εύκολα κάποιος. Αυτή η λύση, έχει προταθεί εκ του πονηρού, ώστε να ευνοήσει εκείνους τους ιδιοκτήτες φαρμακείων οι οποίοι έχουν συσσωρευμένα χρέη. Προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα, θα την αναζητήσουν από νέους άνεργους φαρμακοποιούς, που στην ανάγκη τους για εργασία, θα δανειστούν από τις τράπεζες για λογαριασμό των παλαιών, ωστε να αγοράσουν ποσοστό σε μία προβληματική επιχείρηση. Έτσι, και το υπερχρεωμένο φαρμακείο «ανασαίνει» από το ρευστό που θα μπει σε αυτό, και η κοινωνία θα νομίζει ότι άνοιξε το επάγγελμα.
Πέρα από το ανήθικο της συγκεκριμένης πρότασης, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ανάγκη των νέων φαρμακοποιών για εργασία, το καθεστώς σχηματισμού ΟΕ, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο σχηματισμός ΟΕ μεταξύ νέου και παλαιού φαρμακοποιού, ισχύει εδώ και χρόνια, καθώς αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αγοραπωλησία των αδειών των φαρμακείων. Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί, συστεγάζεται με έναν νέο φαρμακοποιό σχηματίζοντας ΟΕ, έναντι των ποσών που πλέον είναι γνωστά και κυμαίνονται από 200.000 έως και 1.000.000 ευρώ, και στη συνέχεια αποχωρεί από την ΟΕ αφήνοντας το φαρμακείο στον νέο φαρμακοποιό.
Στην ουσία δηλαδή, η πρόταση των φαρμακοποιών για το άνοιγμα του επαγγέλματος, είναι να συνεχιστεί η αγοραπωλησία αδειών (!) και να παραμείνει το καθεστώς ως έχει.
Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο ανάστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Σε περίπτωση που εφαρμοστει η συγκεκριμένη πρότασή τους, το επάγγελμα συνεχίζει να παραμένει κλειστο, ενω δημιουργείται μία ευκαιρία ανέξοδης χρηματοδοτησης των προβληματικών φαρμακείων, εις βάρος άνεργων επιστημόνων.

13 σχόλια

  1. Με τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αντίθετα με όλες τις άλλες κοινωνικές τάξεις οι συμβολαιογράφοι θα εισπράξουν αυξήσεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης της αμοιβής τους ως ποσοστό με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Δηλαδή είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα του επαγγέλματός τους «ως κλειστού επαγγέλματος». Έχουν γραφεί πολλά για τα προνόμια διαφόρων επαγγελματικών ομάδων ως απόρροια του πελατειακού συστήματος και της δυνατότητας να έχουν ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ο λαός ονομάζει όλες αυτές τις τάξεις «βδέλλες». Νομίζω ότι ήρθε η ώρα της τελικής κρίσης. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι το καίριο κτύπημα στην καρδιά του πελατειακού αυτού συστήματος και της κατ’ επίφαση δημοκρατίας μας. Η ανοχή που επεδείχθη από την κοινωνία στις οριζόντιες εισοδηματικές περικοπές θα εξαφανισθεί αν τολμηθεί συμβιβασμός με αυτές τις «βδέλλες» του συστήματος. Κρίνω πως ο τρόπος που θα χειρισθεί ο Γιώργος το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα είναι καθοριστικό γι’ αυτόν και το μέλλον της πατρίδας μας (αν παραδεχθούμε ότι η πατρίδα είναι όλων μας και όχι μόνο των φαρμακοποιών, των συμβολαιογράφων, των δικηγόρων κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κτυπήστε το θηρείο που εξέθρεψε το παλατειακό σύστημα. Κτυπήστε νέοι και νέες τα πάσης φύσης κατεστημένα που υποθήκευσαν το μέλλον σας (και το μέλλον των δικών μου παιδιών) για να ζούν στη χλιδή σε βάρος των φτωχών ελλήνων φορολούμενων. Οργανωθείτε και αντισταθείτε. Ανοίγοντας τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγετε την πόρτα για το δικό σας μέλλον. Μη συμβιβάζεστε. Μπορεί να είστε ικανότεροι, τιμιότεροι και ποιο χρήσιμοι από τους ασκούντες επάγγελμα κληρονομικώ δικαίω. Ίσως οι γονείς σας που σας σπούδασαν με απίστευτες στερήσεις να μην έχουν να πληρώσουν για τις άδειες που θα σας παραχωρήσουν. Είναι κρίμα για τον τόπο μας μια τέτοια γενιά να εκλιπαρεί για μια δουλειά με 600 - 700 € ή να αποζητά το μέλλον της οπουδήποτε εκτός της ελλάδας. Βομβαρδίστε τους όπως σε αυτό το υπέροχο κείμενο με τις θέσεις σας με τις αντιρήσεις σας. Δεν πρέπει να γίνει ούτε ο ελλάχιστος συμβιβασμός στα θέμα των κλειστών επαγγελμάτων. Βοηθείστε να κτυπηθεί στην καρδιά του αυτό το τέρας του πελατειακού συστήματος που οδήγησε την πατρίδα μας στη χρεοκοπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αντίθετα με όλες τις άλλες κοινωνικές τάξεις οι συμβολαιογράφοι θα εισπράξουν αυξήσεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης της αμοιβής τους ως ποσοστό με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Δηλαδή είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα του επαγγέλματός τους «ως κλειστού επαγγέλματος». Έχουν γραφεί πολλά για τα προνόμια διαφόρων επαγγελματικών ομάδων ως απόρροια του πελατειακού συστήματος και της δυνατότητας να έχουν ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ο λαός ονομάζει όλες αυτές τις τάξεις «βδέλλες». Νομίζω ότι ήρθε η ώρα της τελικής κρίσης. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι το καίριο κτύπημα στην καρδιά του πελατειακού αυτού συστήματος και της κατ’ επίφαση δημοκρατίας μας. Η ανοχή που επεδείχθη από την κοινωνία στις οριζόντιες εισοδηματικές περικοπές θα εξαφανισθεί αν τολμηθεί συμβιβασμός με αυτές τις «βδέλλες» του συστήματος. Κρίνω πως ο τρόπος που θα χειρισθεί ο Γιώργος το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα είναι καθοριστικό γι’ αυτόν και το μέλλον της πατρίδας μας (αν παραδεχθούμε ότι η πατρίδα είναι όλων μας και όχι μόνο των φαρμακοποιών, των συμβολαιογράφων, των δικηγόρων κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπαρχουν φαρμακεία στην ελλάδα. Εμπορικά μαγαζιά υπάρχουν μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Πολιτικοί μας λένε όλοι τους πως θέλουνε να πατάξουνε την φοροδιαφυγή!

    Όμως η λύση αυτού του δύσκολου προβλήματος όπως τους είπε κάποιος σοφός είναι στην κορφή ενός ψηλού μα πολύ ψηλού βουνού γραμμένη σε ένα χαρτάκι που ίσα ίσα χωρά σε μια παλάμη κρυμμένη κάτω από μια πέτρα.
    Βρήκανε όμως οι φωστήρες μας το βουνό, τι τσακάλια θα ήταν άμα δεν το βρίσκανε, αλλά όπως κοιτάξανε προς την κορφή του, τους έπιασε ζάλη, πώς να βγούμε εκεί πάνω ρε μπαγάσα ρωτά ο ένας τον άλλο και η μια την άλλη για να πάρουμε το χαρτί και να δούμε τι γράφει;
    Είπανε πολλά και διάφορα, καλέσανε και τους κρατικούς συμβουλάτορες, συσκεφτήκανε όλοι μαζί και χωριστά, για να δούνε ποιος έχει την καλύτερη ιδέα για το εγχείρημα της αναβάσεως, μαλώσανε ξανά και ξανά, γίνανε από δεκαπέντε χωριά χωριάτες, και στο τέλος για να μην υπάρχει και περίπτωση κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας είπαν να γράψουν όλοι τις ιδέες τους σε ένα χαρτί, να το βάλουν σε ένα φάκελο, να τον σφραγίσουν με την μεγάλη σφραγίδα του κόμματος τους, και ανοίγοντας μετά όλους μαζί τους φακέλους να ακολουθήσουν την καλύτερη.
    Έτσι συμφώνησαν και είπαν να προχωρήσουν στην δουλειά του ο καθένας.
    Πέρασαν τα τρία τέρμινα που είχαν ορίσει προθεσμία, αυτό ξέχασα να σας το πω, και ξανασυναντήθηκαν μπροστά στο βουνό όπου επί τη ευκαιρία και για να μην πλήττουν είχαν στρώσει ένα γερό τραπέζι για τους κοιλιόδουλους συναδέλφους.
    Αφού φάγανε και ήπιανε είπαν τώρα είναι και η ώρα να ανοίξουμε τους φακέλους μας να διαβάσει ο κάθε εκπρόσωπος τα δικά του, του κόμματος του.
    Άρχισαν λοιπόν οι εκπρόσωποι να διαβάζουν τα σχετικά και δεν θα το πιστέψετε, όλοι, μα όλοι, είχαν ακριβώς την ίδια ιδέα, πως έγινε αυτό κανείς δεν ξέρει, ούτε και αυτοί οι ίδιοι, που τελικά αφού σταμάτησαν να λέει ο ένας τον άλλο κλέφτη, απατεώνα και λοιπά, ομονόησαν και το θεώρησαν θέλημα Θεού.
    Έτσι θα σας γλυτώσω και εγώ από τις πολλές ιδέες αφού τελικά ήταν μία και θα σας την περιγράψω.
    Θα βρούμε λέει η ιδέα τους, ένα σοφό υπεραιωνόβιο άλογο, θα ανεβούμε όλοι μας πάνω του καβάλα, το πώς θα γίνει αυτό θα μας το λύσουν οι τεχνικοί σύμβουλοι, και θα ξεκινήσουμε για την κορφή.
    Παρεμπιπτόντως οι ομάδες εργασίας που θα έχουμε ορίσει θα ξεκινήσουν έργα διευκόλυνσης για την πορεία μας να μην κουράσουμε και πολύ το άλογο, το οποίο βρέθηκε μεν αλλά είχε και τα κουσούρια του, δηλαδή είχε χάσει το ένα του μάτι στην μάχη του Μαραθώνα, είχε σπάσει δυο σπονδύλους στον αυχένα στην άλωση της Κωνσταντινούπολης, είχε χάσει τα μισά του δόντια από μια οβίδα στον πρώτο Παγκόσμιο, στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το ένα του πόδι από το γόνατο και κάτω, αλλά κατά τα άλλα εντάξει .
    Έτσι η ομάδα Άλφα, που θα αποτελείτε από έμπειρους καραβομηχανικούς, από τα ριζά του βουνού μέχρι και την κορφή του, προσέξετε το αυτό, θα στρώσει την πλαγιά με βιομηχανικό γράσο αρίστης ποιότητος και σε πάχος τριάντα εκατοστά., χαλάλι και δεν θα λυπηθούμε τα λεφτά,
    Η ομάδα Βήτα που θα αποτελείται από επίλεκτους των ΕΚΑΜ, θα τοποθετήσει κυκλικά και σταυροειδώς αγκαθωτό σύρμα αυτό με την πεταλούδα, ανά πενήντα μέτρα μέχρι και την κορυφή, χαλάλι και δεν θα λυπηθούμε τα λεφτά.
    Η ομάδα Γάμα, που θα αποτελείτε από έμπειρους Αμερικανούς λαθροκυνηγούς, που θα τους έχουμε καλέσει εκτάκτως, θα τοποθετήσει εκατοντάδες παγίδες όπως αυτές που χρησιμοποιούν για να πιάνουν βουβάλια, χαλάλι και δεν θα λυπηθούμε τα λεφτά.
    Έτσι τα τσακάλια μας αφού έγιναν όλα αυτά ανέβηκαν όλοι στο άλογο, του ευχήθηκαν καλό δρόμο, πριν του είχαν προσφέρει και ήπιε για να μην διψάσει στο δρόμο και τους καθυστερήσει μπόλικο ρετσινόλαδο, και του είχαν φορέσει πέταλα πέντε νούμερα μεγαλύτερα του για να μην χρειαστεί από την φθορά άλλα στο δρόμο, αλληλοευχήθηκαν και ξεκίνησαν άδοντας το ενθουσιώδες τραγούδι¨ Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε.........¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανονικά οί άδειες εξάσκησης
    επαγγέλματος,δέν είναι δίκαιο νά
    μετρούνται μέ τό 1μ λευκόχρυσο στό
    Παρίσι.Εταιρεία μέτρων καί σταθμών.Έτσι σέ σταθερή θερμοκρασία μετράς τό μήκος.
    Δλδ πόσο απέχει ο ένας επιτηδευματίας από τόν άλλον.
    Η εποχή τής χούντας καί τών πρασι-
    νοφρουρών-blue φρουρών ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    Τά κομματόσκυλα νά πάρουν τό πούλο
    καί νά εξαφανιστούν παρέα μέ τά
    ψάρια στήν ακρογυαλιά.
    Νά εκφράζονται ώς άηχοι.
    Μέ βράγχυα.
    Μπλούπ-μπλούμ μέ ανοιχτό στόμα
    καί φυσαλίδες.
    Παρασιτούντες πολύχρωμοι γύλοι.
    Ούτε γιά αλευρομένο τηγάνι δέν κάνετε.
    Τής μάνας σας.Τό τηγάνι εννοώ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έπρεπε να βαρέσει κανόνι η χώρα για να μάθω πως το φαρμακείο είναι κλειστό επάγγελμα. Τι είναι τούτο πάλι δεν μπορώ να καταλάβω. Κάτι σαν το τούκα πρό. Όσοι πρόλαβαν άνοιξαν φαρμακείο Για να ανοίξουν οι νεοι πρέπει να ρωτήσουν τους παλιούς! Αν δεν συμφωνίσουν οι παλιοί οι νέοι θα πάνε μάλλον στις λαϊκές. Α ρε Ελλαδάρα αθάνατη!
    Γιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΜΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΣΦΥΡΙΧΤΕΜΟΥ ΚΛΕΦΤΙΚΑ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΑΦΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΩΗΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΙΟΙ,ΔΗΚΗΓΟΡΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙΤΟΥΣ???ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙΜΟΥ.ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΘΙΣΕ ΚΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΘΗΡΙΑ (ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΩΛΕΣ _ΟΧΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ_ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ)

    ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ......ΧΑ ΧΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑ, ΠΕΡΝΙΕΣΑΙ ΓΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ???


    ΕΓΩ ΥΠΟΥΡΓΙΣΚΕ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. ΜΠΟΡΩ????

    ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

    ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΑ ΓΙΑ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...


    ΚΟΙΤΑ ΓΛΥΨΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ...



    ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ, ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΌΛΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΉΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...

    ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ..... ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΦΥΣΕΩΣ ΑΧΡΕΙΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κτυπήστε το θηρίο που εξέθρεψε το παλατειακό σύστημα. Κτυπήστε νέοι και νέες τα πάσης φύσης κατεστημένα που υποθήκευσαν το μέλλον σας (και το μέλλον των δικών μου παιδιών) για να ζούν στη χλιδή σε βάρος των φτωχών ελλήνων φορολούμενων. Οργανωθείτε και αντισταθείτε. Ανοίγοντας τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγετε την πόρτα για το δικό σας μέλλον. Μη συμβιβάζεστε. Μπορεί να είστε ικανότεροι, τιμιότεροι και ποιο χρήσιμοι από τους ασκούντες επάγγελμα κληρονομικώ δικαίω. Ίσως οι γονείς σας που σας σπούδασαν με απίστευτες στερήσεις να μην έχουν να πληρώσουν για τις άδειες που θα σας παραχωρήσουν. Είναι κρίμα για τον τόπο μας μια τέτοια γενιά να εκλιπαρεί για μια δουλειά με 600 - 700 € ή να αποζητά το μέλλον της οπουδήποτε εκτός της ελλάδας. Βομβαρδίστε τους όπως σε αυτό το υπέροχο κείμενο με τις θέσεις σας με τις αντιρήσεις σας. Δεν πρέπει να γίνει ούτε ο ελλάχιστος συμβιβασμός στα θέμα των κλειστών επαγγελμάτων. Βοηθείστε να κτυπηθεί στην καρδιά του αυτό το τέρας του πελατειακού συστήματος που οδήγησε την πατρίδα μας στη χρεοκοπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απαράδεκτο!
    τα φαρμακεία είναι κληρονιμική επιχείριση.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

    ο Λοβέρδος κότα, ενώ για τους φορτιγατζήδες ..... όλη η σκληρότητα.

    ΑΔΙΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο εκλεκτός Αναστάσης για άλλη μια φορά τα είπε όλα με απόλυτα εύστοχο τρόπο. Εγώ να προσθέσω μια παραίνεση προς τους νέους φαρμακοποιούς: Ξεσκίστε τους στις μηνύσεις! Και εννοώ τον φαρμακευτικό σύλλογο και το υπουργείο! Προσφύγετε ΑΜΕΣΑ στο Συμβούλιο Επικρατείας, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Θα ήταν σκόπιμο δε να εκθέσετε την γνώμη σας, στέλνοντας υπόμνημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΠΡΙΝ ο Λοβέρδος στείλει το νομοσχέδιο για έγκριση. Φρονώ μάλιστα ότι ο υπουργός ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ αυτές τις κινήσεις από εσάς για να του "λύσετε" τα χέρια! Και να είστε σίγουροι ότι είμαστε ΟΛΟΙ μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση