GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δασικοί χάρτες και Κτηματολόγιο...

Από το http://www.ktimatologio.gr/    Με τον νόμο 3818/2010, η Πολιτεία αποσκοπεί στην προστασία του δασικού πλούτου και τη θωράκιση τ...

Από το http://www.ktimatologio.gr/  
Με τον νόμο 3818/2010, η Πολιτεία αποσκοπεί στην προστασία του δασικού πλούτου και τη θωράκιση των περιοχών του Ν. Αττικής από καταπατήσεις, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2009, μέσω της σύνταξης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών.
Τα βασικά στάδια της διαδικασίας ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών στο Ν. Αττικής είναι:
- Θεώρηση των δασικών χαρτών από την αρμόδια Διεύθυνση Δασών εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από την...
 υποβολή τους στην ανωτέρω υπηρεσία.
- Ανάρτηση του προσωρινού δασικού χάρτη στα γραφεία των Διευθύνσεων Δασών, της εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε. ή το Γραφείο Κτηματογράφησης του οικείου δημοτικού ή κοινοτικού καταστήματος και στο οικείο Δασαρχείο, αλλά και στο διαδίκτυο εφόσον είναι τεχνικώς δυνατό.
- Υποβολή αντιρρήσεων από κάθε ενδιαφερόμενο και εκδίκαση των αντιρρήσεων από τριμελής επιτροπή.
- Διόρθωση του δασικού χάρτη από την Κτηματολόγιο Α.Ε. με βάση τις αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής εκδίκασης των αντιρρήσεων κατά του προσωρινού δασικού χάρτη.
- Κύρωση του δασικού χάρτη από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.
Επιπλέον, και προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά τα δάση και οι δασικές εκτάσεις από ενδεχόμενη πυρκαγιά, ο Ν. 3818/2010 θέσπισε διαδικασία επιτάχυνσης της κτηματογράφησης και κατάρτισης δασικών χαρτών για όλες τις περιοχές της χώρας, που πλήττονται από πυρκαγιά, ως ακολούθως (άρθρο 27Β):
«Οι περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιά κηρύσσονται υπό κτηματογράφηση μέσα σε ένα μήνα από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, εφόσον δεν τελούν ή δεν έχουν κηρυχθεί υπό κτηματογράφηση. Η εταιρεία «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» αναθέτει χωρίς καθυστέρηση τη σύνταξη δασικού χάρτη της πληγείσας περιοχής κατά τις κείμενες διατάξεις.»
Η ευθύνη για την κατάρτιση των δασικών χαρτών ανήκει στις δασικές υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας τους, η Κτηματολόγιο Α.Ε. αναλαμβάνει να εκτελέσει το έργο για τις περιοχές που κηρύσσονται υπό κτηματογράφηση (Ν. 2664/1998).
Στο πλαίσιο αυτό, η Κτηματολόγιο Α.Ε. έχει συντάξει μελέτες κατάρτισης δασικών χαρτών για 322 περιοχές (ΟΤΑ προ Καποδίστρια), που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο Εθνικό Κτηματολόγιο (παλαιά προγράμματα). Τα δάση, οι δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις στις περιοχές αυτές ανέρχονται σε 3,6 εκατ. στρέμματα.
Για τις 107 νέες περιοχές που κτηματογραφούνται από τον Ιούνιο του 2008, η εταιρεία έχει ήδη αναθέσει συμβάσεις μελετών κατάρτισης δασικών χαρτών. Σε αυτές τις μελέτες έχουν συμπεριληφθεί και 6 περιοχές που καλύπτουν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007. Οι εκτιμώμενες δασικές εκτάσεις στις περιοχές αυτές είναι 1,9 εκατ. στρέμματα.
Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας τη σημαντική εμπειρία και την τεχνογνωσία της Κτηματολόγιο ΑΕ στην κατάρτιση δασικών χαρτών, με το Νόμο 3818/2010 για την «Προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής» της ανέθεσε την κατάρτιση δασικών χαρτών για τις πληγείσες από πυρκαγιά περιοχές του Νομού Αττικής, αλλά επίσης θέσπισε διαδικασία επιτάχυνσης της κτηματογράφησης και κύρωσης δασικών χαρτών και για περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιά εκτός του νομού Αττικής.
Με απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κας Τ. Μπιρμπίλη, τον Ιανουάριο 2010 κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση οι εναπομείνασες 44 περιοχές του Νομού Αττικής που έχουν κηρυχθεί υπό Κτηματογράφηση για τις οποίες η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ξεκίνησε τη διαδικασία για την κατάρτιση μελετών δασικών χαρτών. Με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών κατάρτισης δασικών χαρτών, ο Ν. Αττικής καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από δασικούς χάρτες.

7 σχόλια

  1. Μαζέψτε πρώτα τα τσουλάκια από το Κτηματολόγιο και μετά μιλάμε για δασικούς χάρτες.Τρελλό σεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΩΞΑΝ ΣΟΒΑΡΟΥς ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕς ΠΑΣΟΚΟΥς ΚΑΙ ΒΑΣΤΗΞΑΝ ΔΕΞΙΕς ΠΟΥΤΑΝΕς ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕς

    ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΚΗ ΚΟΛΗΤΕς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΟΥΝ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν σήμερα 2 κυρίες υπάλληλοι στο Κτηματολόγιο,που έχουν παίξει σε ροζ-ερωτικό dvd.Κατά πόσο τιμά τη υπηρεσία κτηματολογίου η συμμετοχή σε ερωτική ταινία 2 υπαλλήλων του;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προσωρινή διαταγή δικαστηρίου που δικαιώνει τους απολυμένους κτηματολογίου,ξεφτιλίζει την διοίκηση και την νομική υπηρεσία για τους χειρισμούς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πρώην Διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας της Κτηματολόγιο α.ε. παραιτήθηκε,λόγω των ξεκάθαρα παράνομων διορισμών που έφεραν στη δημοσιότητα το πόρισμα του αρεοπαγίτη Λ.Ρακιντζή,τα blogs και οι εφημερίδες.Συμμετείχε στις συσκέψεις,αλλά δεν αντιδρούσε στους παράνομους διορισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν βγουν οι 3 πρώτες περιοχές, Νέα Πεντέλη, Παλαία Πεντέλη και Μαραθώνας θα δούμε πως θα καταλήξει το σκηνικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση