GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κόσμος προχωρά και η Ελλάδα οπισθοχωρά...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/    Η επιθεώρηση Nature στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα εστιάζει σε 13 συγκεκριμένες εξελίξεις ...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/
  
Η επιθεώρηση Nature στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα εστιάζει σε 13 συγκεκριμένες εξελίξεις που αναμένεται ότι θα γίνουν μέσα στο 2011.
Σύμφωνα λοιπόν με το Nature, μέσα στο 2011 αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν από γεώτρηση σε βάθος 2.500 μέτρων στους παγετώνες της Γροιλανδίας οι άνθρωποι του προγράμματος NEEM για την κατανόηση των συνθηκών της προτελευταίας μεσοπαγετώδους περιόδου (130.000- 115.000 χρόνια πριν).
Με την κατάσταση του πλανήτη σήμερα θα ασχοληθεί ο δορυφόρος του GOCE του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και οι δορυφόροι Aquarius και Glory. Ο πρώτος θα...
 κάνει ακριβή χαρτογράφηση του βαρυτικού πεδίού της Γης, ο δεύτερος θα μετρήσει την αλμυρότητα των Ωκεανών και ο τρίτος, την ποσότητα των ηλιακών σωματιδίων που φτάνει στη Γη και τα αερολύματα.
Τρεις θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν οι έρευνες του τομέα της βιοτεχνολογίας και της γενετικής.
Η επιστημονική κοινότητα ευελπιστεί ότι μέσα στο 2011 η ανθρωπότητα θα ανακαλύψει τους ακριβείς μηχανισμούς με τους οποίους οι μεταλλάξεις προκαλούν τις ασθένειες, ότι η έρευνα του Κρεγκ Βέντερ θα συνεχιστεί και θα φτάσουμε σε πολυκύτταρους οργανισμούς με συνθετικό γενετικό υλικό, αλλά και ότι τo κόστος για τη χαρτογράφηση του γονιδιώματος θα πέσει κάτω από 1.000 δολάρια. Επίσης σημαντικό βήμα που αναμένεται να γίνει τον χρόνο αυτό είναι η ευρύτερη χρήση των βλαστοκυττάρων στα εργαστήρια για δοκιμές φαρμάκων και μελέτη ασθενειών. Σημαντική επίσης θεωρείται η πιθανή έγκριση από τις ΗΠΑ του φαρμάκου τελαπρεβίρη για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C.
Τέλος, πολλά αναμένονται από τις έρευνες στη Φυσική, την Αστροφυσική και την Κοσμολογία. Ξεχωρίζουν τα πειράματα του CERN, τα πειράματα για τη σκοτεινή ύλη του Σύμπαντος, οι αυξανόμενες παρατηρήσεις εξωπλανητών που μέσα στο 2011 ευελπιστούν οι επιστήμονες ότι θα καρποφορήσουν με την ανακάλυψη μιας νέας Γης, η απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων των ΗΠΑ και οι δοκιμές προς την κατεύθυνση της παραγωγής ενέργειας μέσω πυρηνικής σύντηξης.

8 σχόλια

  1. ωραία ελληνικά, συνεχάστε την καλή προσπάθεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. APLI DIMOSIOGRAFI ETREXAN NA KRIPSOUN TA 50000000 EVRW.FANTASTITE TOUS POLITIKOUS MAS POSA EXOUN KOUVALISI STIS TRAPEZES EXOTERIKOU AFTA THA KSEPLIRONOUME GIA POLES 10ETIES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SIXORISTE ME ENA 0 EGINE LATHOS
    5 ITAN TA EKATOMIRIA POU ETREXE NA KRIPSI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KE SINEXISTE KE ESIS TIN DIKISAS PROSPATHIA AFTI POU KANETEGIA EDO KE XRONIA PALIOKIFINES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αμορφωτος λαος πολυ συχνα υποδουλωνετε σε αρχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ine fisiko oti to sistima apo mono tou den prokite na alaxi.i politikoi ta lamogia tha ta tseponoun. ta MME opou fisa o anemos ke apo pion tha paroun ta pio pola! epomenos afto pou meni ine na alaxoume emis ke na veltiosoume ke ligo ta elinika mas!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι, όταν η Ελλάδα οπισθοχωρά είναι βέβαιον ότι οπισθοχωρεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση