GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταναστευτική πολιτική και όχι φράχτες...

Του Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ Υπ. βουλευτή Αχαΐας ΝΔ   Το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη -αλλά πρώτα και κύρια στη χώρα μας-...

Του Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ
Υπ. βουλευτή Αχαΐας ΝΔ  
Το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη -αλλά πρώτα και κύρια στη χώρα μας- έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Η κατάσταση επιβάλει τη χάραξη μιας μακρόπνοης και ορθολογικής μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία θα πρέπει να στηρίζεται: 1) στην εναρμόνιση του δικαίου που ρυθμίζει το άσυλο και στον καθορισμό του καθεστώτος των προσφύγων, 2) στην καταπολέμηση των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες, 3) στην ενίσχυση του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και 4) στη συνεργασία των χωρών υποδοχής με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.
Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει του Ευρωπαίους εταίρους μας ότι: 1) η παράνομη μετανάστευση αποτελεί κοινό πρόβλημα των χωρών της ΕΕ και συνεπώς χρειάζεται κοινή και ριζική αντιμετώπιση, 2) απαιτείται συνέπεια στην...
 τήρηση των συλλογικών συμφωνιών από όλες, ανεξαιρέτως, τις χώρες που έχουν συνυπογράψει, 3) η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη συμφωνία που συνυπέγραψε το 2001 για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών και 4) ότι πρέπει να ενισχυθεί η πρόσφατα συσταθείσα Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή “Frontex”.
Μεταξύ των προτάσεων που πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι: 1) Η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες. 2) Η ενίσχυση των ελέγχων. 3) Η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων. 4) Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα: 1) Ενημέρωσης των ευρωπαίων πολιτών σε ζητήματα μετανάστευσης. 2) Περιθωριοποίησης των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού. 3) Ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μεταναστών στην απασχόληση. 4) Ενημέρωσης των νόμιμων μεταναστών σε ζητήματα εργασίας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης. 5) Εκπαίδευσής τους και στοιχειώδους εκμάθησης της γλώσσας των κρατών υποδοχής. 6) Υγειονομικής περίθαλψης των νόμιμων μεταναστών και εξέτασή τους για τυχών μεταφορά μολυσματικών ασθενειών και επιδημιών. 7) Επίλυσης του στεγαστικού τους προβλήματος και διευκόλυνσής τους στην απόκτηση στέγης. 8) Πάταξης της λαθρομετανάστευσης. 9) Θωράκισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. 10) Επαναπροώθησης των λαθραίων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.
Οι φράχτες, που σχεδιάζει τοποθετήσει η κυβέρνηση στον Έβρο, δεν θα φέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Μόνο με την ταυτόχρονη εφαρμογή του συνόλου των παραπάνω μέτρων και την ένταξή τους σε μια μακρόπνοη μεταναστευτική πολίτική, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

9 σχόλια

  1. Telos ebale h Eyrwph sta klhronomika Farmakeia. An perimename apo thn Ellada.., kahkame... Oi neoi ptyxioyxoi Farmakopoioi me adeia askhshs epaggelmatos den mporoyn na anoi3oyn Farmakeio, enw ta paidia twn Farmakopoiwn klhronomoysan etoimh ergasia. Telos stis syntexnies twra. Na katargh8oyn ola ta plh8ysmiaka kai gewgrafika oria gia thn idrysh newn Farmakeiwn. Ises eykairies gia oloys toys neoys episthmones twra!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΓΚΡΗ.....ΑΛΛΑ....
    1.ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    2.ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    3.ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ(ΑΦΜ,ΙΚΑ,ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ,ΟΚΟΓΕΝΕΙΑ),ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ.
    4.ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ Ε.Ε ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΗΘΗΣΗΣ.
    5.ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΦΡΟΝΤΕΞ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
    6.ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.
    7.ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΣΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ(ΚΙΝΕΖΟΙ,ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Οι φράχτες, που σχεδιάζει τοποθετήσει η κυβέρνηση στον Έβρο, δεν θα φέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Μόνο με την ταυτόχρονη εφαρμογή του συνόλου των παραπάνω μέτρων και την ένταξή τους σε μια μακρόπνοη μεταναστευτική πολίτική, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.:
    Πάνω στο τελευταίο της αρχικής ανάρτησης έχω νέα απο την Αμερική.

    "Homeland Security chief cancels costly virtual border fence"

    Το πρωί το CNN είχε εκπομπή για τον φράκτη με το Μεξικό. Τα νέα ειναι πως δικόπτεται η ανέγερση του φράκτη λόγω εξόδων (κοντά 2 δίς $) και ανεπάρκειας προστασίας.
    Σε μάς μάλλον θα φέρουν απο εκεί ένα κομάτι έτοιμο με τα ηλεκτρονικά του.

    ΜΕΓΕΙΑ ΜΑΣ

    Links:

    Homeland Security chief cancels costly virtual border fence

    http://edition.cnn.com/2011/US/01/14/border.virtual.fence/index.html?eref=ib_us

    http://amfix.blogs.cnn.com/2010/03/18/1-1-billion-virtual-border-fence-scrapped/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oi "syntexnies" twn paliwn Farmakopoiwn "skotwnoyn" toys neoys synaderfoys Farmakopoioys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τοκογλυφικές κλίκες ΤΡΕΜΟΥΝ να μιλήσουν για τον επιθετικό, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ, κυρίως αφροασιατών που θα οδηγήσει σε κανιβαλισμό, όπως ακριβώς ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ οι βεντέτες τους Μάγιας, Αζτέκοι, Ίνκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα καλά, είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ;;; Όλα αυτά που λες είναι μεν απολύτως σωστά, αλλά είναι ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ! Για το ΣΗΜΕΡΑ και το ΤΩΡΑ, έχεις να προτείνεις κάτι; Αν όχι, κρείτον σιγάν του λαλείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μακροπνοη - πολιτικη - μπλα μπλα μπλα



    ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ Τ Ω Ρ Α
    δεν εχουμε ΚΑΙΡΟ για χαραξεις μακροπνοων(;;!!)
    πολιτικων!
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; Εχουμε και λεμε, λοιπον:
    Ή αφηνουμε ΑΝΟΙΧΤΑ τα συνορα μας, ΧΩΡΙΣ συνοριοφυλακες, (να γλυτωνουμε και τους μισθους τους ντε) και οποιος θελει να μπαινει οποιος θελει να βγαινει, σαν στο σπιτι του, χωρις διαβατηρια και αλλες γραφειοκρατικες διαδικασιες, ή παιρνουμε ΜΕΤΡΑ Τ Ω Ρ Α:

    1ον) 20ετη φυλακιση στους ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ των λαθρομεταναστων και ΣΤΕΡΗΣΗ της Ελληνικης υπηκοοτητος τους.
    2ον) ΑΜΕΣΗ επιστροφη ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ στην χωρα τους οσων συλλαμβανονται
    3ον) Προσφυγη στο Διεθνες δικαστηριο κατα της Τουρκιας (ή οποιας αλλης χωρας) απο το εδαφος της οποιας διερχονται οι λαθραιοι ζητωντας ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για το κοστος επαναπατρισμου τους συν το Ιατρικο, νοσηλευτικο κλπ., που τυχον θα χρειαστει.
    4ον) Ενημερωτικα spots στις T.V. των χωρων απο τις οποιες ερχονται οι περισσοτεροι λαθραιοι, ενημερωνοντας τους για την πραγματικοτητα που θα αντιμετωπισουν ερχομενοι εδω, σε αντιθεση με τις ψευτικες ελπιδες των λαθρεμπορων που τους παρασυρουν

    Ολα τα αλλα ειναι για την πλακα. Αν δεν εχετε την δυνατοτητα να ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ μια τετοια πολιτικη, παραιτηθειτε

    χλεχλεδες. . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ OTAN ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΜΕ:

    1) ΜΙΣΘΟYΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ
    2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
    3) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
    4) ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
    5) ΦΑΓΗΤΟ
    6) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
    7) ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
    8) ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΡΑΧΤΗ 12,5 ΧΙΛ.
    9) ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
    10) ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
    11) ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ
    12) ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
    13) ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
    14) ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    15) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ;

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

    MEXΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

    Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2.000.000 ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;

    ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο JEFFREY KAI OI...YΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

    Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ USA,ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΩ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση