GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μαύρο χρήμα του τζόγου...

Γράφει ο Μικρός Ήρωας    Τα φρουτάκια και ο τζόγος είχαν την τιμητική τους τις μέρες των γιορτών σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς...

Γράφει ο Μικρός Ήρωας  
Τα φρουτάκια και ο τζόγος είχαν την τιμητική τους τις μέρες των γιορτών σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Συνελήφθηκαν τόσοι που έπαιζαν, εντοπίστηκαν τόσα σημεία με παράνομο τζόγο και φρουτάκια κλπ κλπ
Πιασάρικο θέμα για τους δημοσιογράφους που πρέπει να «βγάλουν» είδηση αλλά είναι κοινό μυστικό ότι παράνομες λέσχες και σημεία τζόγου με φρουτάκια υπάρχουν σε κάθε Ελληνική πόλη. Σε αυτό ακριβώς βασίζεται και το σχέδιο του υπουργείου για την νομιμοποίηση του τζόγου. Τόσο χρήμα αφορολόγητο στις πράσινες τσόχες και τους ηλεκτρονικούς κουλοχέρηδες, να μην πάρει και το κράτος ένα μικρό μερίδιο; Αυτό θα ήταν απολύτως λογικό ΑΝ ο τζόγος είχε απαγορευτεί αδίκως και αποτελούσε μια ωφέλιμη παραγωγική δραστηριότητα.
Ο τζόγος όμως δεν περιορίζεται χωρίς λόγο στην Ελλάδα και πολλές ακόμα χώρες του κόσμου. Είναι η πλέον αντιπαραγωγική δραστηριότητα για μια οικονομία καθώς τα...
 κεφάλαια απλά μεταφέρονται από τις τσέπες των παικτών προς τις τσέπες της «μπάνκας». Σε χώρες που θεωρούνται παράδεισοι του τζόγου απαγορεύεται να παίξουν οι κάτοικοι της χώρας και πελάτες των καζίνο και των λεσχών είναι οι τουρίστες.
Κατά κάποιο τρόπο αυτή είναι και η κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα αν θεωρήσουμε ότι πλέον είμαστε τουρίστες στον τόπο μας. Γιγάντιες εταιρίες τζόγου από το εξωτερικό ζητούν ένα κομμάτι από τις οικονομίες του Έλληνα που ψάχνει για ελπίδα. Δυστυχώς η Ελλάδα φαίνεται έτοιμη να το προσφέρει αυτό το κομμάτι με αντάλλαγμα μια γρήγορη ένεση ρευστότητας από τις άδειες που θα πληρώσουν οι προαναφερόμενες εταιρίες.
Το ότι ήδη υπάρχουν φρουτάκια και παράνομες λέσχες σε κάθε πόλη γίνεται επιχείρημα υπέρ της νομιμοποίησης αντί να αποτελέσει λόγο για να περιοριστεί η παρανομία. Η νομιμοποίηση του τζόγου όμως είναι αντίστοιχη με τη νομιμοποίηση οποιουδήποτε άλλου εθισμού για άντληση κεφαλαίων. Γιατί ο τζόγος είναι αποδεδειγμένα ένας πολύ σοβαρός και καταστρεπτικός εθισμός.
Στο τζόγο όπως και σε κάθε ναρκωτικό υπάρχουν έμποροι και εξαρτημένοι που δεν μπορούν να ξεφύγουν χωρίς τη βοήθεια ειδικών θεραπευτών.
Στο τζόγο όπως και σε κάθε ναρκωτικό υπάρχει πραγματικό μαύρο χρήμα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στο τζόγο όπως και σε κάθε ναρκωτικό υπάρχουν οι άνθρωποι που καταστρέφονται μαζί με τις οικογένειες τους και οι λίγοι που πλουτίζουν από αυτό.
Αντί για νομιμοποίηση θα μπορούσε να το κράτος να ξεκινήσει από την αντιμετώπιση των έμπορων του τζόγου ως εμπόρους ναρκωτικών και να βρει τι κερδίζουν, που τα επενδύουν, αν ξεπλένουν χρήμα και πόσο χρήμα. Μετά ας πάρουν αυτό το χρήμα πίσω. Θα γεμίσουν τα ταμεία χωρίς να δημιουργήσουν ένα Ελλάς Βέγκας.

4 σχόλια

  1. Στη σημερινή Ελλάδα, οι γενίτσαροι εξακολουθούν και υπάρχουν. Έχουν μεν άλλο όνομα αλλά ουσιαστικά κάνουν το ίδιο πράγμα … ΠΟΛΕΜΟ! Το σώμα των γενίτσαρων στην σημερινή Ελλάδα είναι το σώμα της εφορίας, που όπως και τότε, κάνει πόλεμο και είναι το κυρίως σώμα στρατού της κρατικής μηχανής. Η μόνη διαφορά είναι ότι επί Τουρκοκρατίας η φορολογία ήταν 10%, ενώ σήμερα είναι 35% + ΦΠΑ.

    Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο πόλεμος αυτός είναι ανελέητος. Κάθε τόσο και λιγάκι, οι μοντέρνοι γενίτσαροι κάνουν γιουρούσι και μαζεύουν λεφτά από τις παραγωγικές τάξεις. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο πληθυσμός (ειδικά η μέση μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να παράγει κάτι) τρομοκρατείται μόνο και μόνο από το άκουσμά τους! Αν δεν είσαι μεγάλη επιχείρηση και δεν αντέχεις οικονομικά να τους αντισταθείς νομικά, δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγεις.

    Όπως συνέβαινε με τους γενίτσαρους επί Τουρκοκρατίας, έτσι και σήμερα, η εφορία (αλλά και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας) έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη, πλούτη και επιρροή μέσα στην κρατική μηχανή. Κανένας δεν μπορεί να τους ελέγξει και να τους δαμάσει. Πολλές φορές, μάλιστα, λειτουργούν εκτός νόμου και εκτός θεσμών. Όπως και τότε, είναι κράτος εν κράτει.

    Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το «μπαξίσι» (κοινώς λάδωμα) εξακολουθεί να είναι θεσμός. Το ερώτημα δεν είναι πόσες επιχειρήσεις και ιδιώτες έχουν πληρώσει «μπαξίσι», αλλά πόσοι δεν έχουν πληρώσει!

    Είναι απίστευτο το ότι σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα:
    —-Χρωστούν κάποιο φόρο
    —-Χρωστούν στα ταμεία
    —-Χρωστούν αναδρομικά κάπου
    —-Χρωστούν διάφορα πρόστιμα
    —-Χρωστούν αποζημιώσεις για κάτι

    Το κράτος, στην προσπάθειά του να βρει πόρους για να μπορεί να σπαταλά, στραγγαλίζει την παραγωγική διαδικασία και εξαρθρώνει την παραγωγική ικανότητα της χώρας μας. Όσο λιγότερη επαφή έχει ο πολίτης με το κράτος, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει ο κρατικός μηχανισμός να διαφθείρει και να αποσπάσει εκβιαστικά «μπαξίσι».

    Επίσης, άλλες τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει ο πολίτης να προσπαθήσει να διαφθείρει τον δημόσιο λειτουργό. Λίγοι στην Αμερική ξέρουν καν που βρίσκεται το κτίριο της εφορίας και, ακόμα λιγότεροι, έχουν έρθει σε επαφή μαζί της. Όσο λιγότερους υπάλληλους έχει το κράτος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα κάνει τη δουλειά του. Όσο πιο απομονωμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός, τόσο λιγότερη διαφθορά θα υπάρχει.

    Χρειαζόμαστε λιγότερο κράτος και περισσότερη τεχνολογία. Χρειαζόμαστε αλλαγή θεσμών, αλλαγή νόμων και –προπάντων- αλλαγή νοοτροπίας.

    Προπάντων,χρειαζόμαστε αλλαγή κυβέρνησης.
    Η αλητοσυμμορία πασοκ απέδειξε ότι δεν μπορεί να αποφύγει το ..πεπρωμένο της:
    "να ..λαδώνει για να την ψηφιζουν".
    να διορίζει για νά μήν χάσει τήν πελατεία της..

    Η σχέση αλητοσυμμορίας πασοκ με τούς πολίτες είναι σχέση πωλητού με πελάτη.

    ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΠΑΝΤΑ.
    Καί θά ηταν αφέλεια νά πιστέψει κανείς ότι θά αλλάξει τώρα η.."κάποτε"..

    Η δομή της αλητοσυμμορίας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.

    ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόκερ.
    Τό χαρτί τού νεκρού τό γνωρίζεις?
    Ο σερίφης wild Bill Hickok,είχε
    ζεύγη άσσους καί οχτάρια.
    Τόν πυροβόλησε κάποιος εκδικούμενος
    τόν αδερφό του.
    Ε,λοιπόν αυτό τό χαρτί τό μοίρασαν
    στόν βλάκα τζογαδώρο Έλληνα.
    Καί αυτός είναι ημίτυφλος όπως ο
    νεκρός θρύλικός σερίφης στή Δύση.
    Η ιστορία είναι αληθινή.
    Πέρα από αυτά τά...χαλαρά,ακόμα
    δέν κατάλαβα πώς θά φορολογηθεί
    ο κάθε εμπλεκόμενος ιδιώτης.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάλι ο μικρός ήρωας γράφει για τα φρουτακια και τον τζόγο. Ανώνυμα έτσι για να μην καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί και ποιους προστατεύει .Μα καλά δεν βλέπεις ότι με την ανοχή και την αναβολή θέσπισης νόμου τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης μετατρέπονται σε ιντερνέτ καφέ και ότι οι φουσκωτοί αρχίζουν να κυριαρχούν και στην Αθήνα η μήπως σε ενδιαφέρει να πάρει την δουλειά ο ΟΠΑΠ α.ε με τους αμερικανούς μέτοχους Με τον νόμο δεν θα μπορούν να μπουν φρουτακια έτσι όπως τα ξέρετε και βασικά ΠΟΤΕ πάνω από ενα.Μην γίνεσαι λοιπόν πολέμιος του νόμου γιατί έστω και χωρίς να το θέλεις γίνεσαι αχυράνθρωπος
    yiasoti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πάλι ο μικρός ήρωας γράφει για τα φρουτακια και τον τζόγο. Ανώνυμα έτσι για να μην καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί και ποιους προστατεύει .Μα καλά δεν βλέπεις ότι με την ανοχή και την αναβολή θέσπισης νόμου τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης μετατρέπονται σε ιντερνέτ καφέ και ότι οι φουσκωτοί αρχίζουν να κυριαρχούν και στην Αθήνα η μήπως σε ενδιαφέρει να πάρει την δουλειά ο ΟΠΑΠ α.ε με τους αμερικανούς μέτοχους Με τον νόμο δεν θα μπορούν να μπουν φρουτακια έτσι όπως τα ξέρετε και βασικά ΠΟΤΕ πάνω από ενα.Μην γίνεσαι λοιπόν πολέμιος του νόμου γιατί έστω και χωρίς να το θέλεις γίνεσαι αχυράνθρωπος
    yiasoti

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση