GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί πάταξης φοροδιαφυγής...

α) 100 Ε - 23% ΦΠΑ= 77 Ε β) 77 Ε - 35% Φόρο εισοδήματος = 50,05 Ε γ) 50,05 Ε - εισφορές σε ασφάλιση και σύνταξη (20 Ε) =30,05 Ε δ) ...

α) 100 Ε - 23% ΦΠΑ= 77 Ε
β) 77 Ε - 35% Φόρο εισοδήματος = 50,05 Ε
γ) 50,05 Ε - εισφορές σε ασφάλιση και σύνταξη (20 Ε) =30,05 Ε
δ) 30,05 Ε - πάγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, δημοτικά τέλη, ΕΡΤ (3 Ε) = 27,05 Ε
ε) 27,05 Ε - φως, νερό,τηλέφωνο (άκρος απαραίτητα διαβίωσης) 12,5 Ε= 14,55 Ε
στ) 14,55 Ε - βασικά είδη διατροφής (14 Ε) = 0,55 Ε
Σε κάθε 100 ευρώ που βγάζουμε περίπου τα 72,50 πάνε άμεσα στο κράτος, χωρίς να υπολογίσουμε τις μίζες που υποχρεωτικά δίνουμε ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή σε Δ.Ο.Υ. πολεοδομίες, νοσοκομεία κ.λ.π.
Ενδεχόμενες οφειλές σε...
 τράπεζες δεν υπολογίζονται καν.
Με τις άκρως απαραίτητες δαπάνες για επιβίωση σε κάθε 100 Ε μας μένει στην καλύτερη περίπτωση σχεδόν 0,55 Ε.
Ποια φοροδιαφυγή να παταχθεί ρε ΒΛΑΚΕΣ! Όλοι ζούνε από το ποσό που δεν αποδίδουν στην εφορία, όλη η αγορά ζει από το ποσό της φοροδιαφυγής.
Ποιους φόρους να πληρώσουμε; Παίρνουμε όλο το ρίσκο της επιχείρησης, δουλεύουμε για το κράτος και μας λένε ότι χρεοκόπησαν και ότι όλος ο...
 Δημόσιος τομέας χρωστάει; Εμείς ζούμε με το ελάχιστο του ιδρώτα μας και αυτοί που διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων μας θέλουν και άλλα λεφτά; Τι θα τα κάνουν; Ότι έκαναν και τα προηγούμενα; Οι φόροι είναι για τα δημόσια βάρη και όχι για τα κομματικά πάρτι και τις συντεχνίες των μαφιόζων του Δημοσίου.
Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ μου για την χρεοκοπία που έφερες μπας και πάνε στα τσακίδια όλοι τους, αρχίσουμε από την αρχή και πιάσουν τόπο τα χρήματά μας.
Γ.K.

8 σχόλια

  1. ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ:

    Απο το προσφατο παρελθον μας..:

    Μπορώ να έχω αύξηση 70% τοις εκατό στο μισθό μου και εγώ?

    Και προσέξτε, δεν αναφέρομαι σε μισθό 600 Ευρώ αλλά 3.500 ως πρώτο μισθό.
    Ρε μας δουλεύουν οι δικαστάδες? 70% τοις εκατό αύξηση? Βέβαια θα μου πεις έχουν και ένα δίκιο. Ποιος διάολο δίνει μισθό στους προέδρους Ανεξάρτητων Αρχών 8.000 Ευρώ το μήνα?

    Αναφέρομαι φυσικά στην απόφαση του μισθοδικίου που εξισώνει τον μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου με τον μισθό του Προέδρου του Ραδιοτηλεοπτικού, που είναι και ο καλύτερα αμοιβόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα σήμερα. Η ρύθμιση για τον πρόεδρο ΑΠ συμπαρασύρει φυσικά και όλες τις βαθμίδες δικαστών με αποτέλεσμα ο πρώτοδίκης που τώρα παίρνει περίπου 3500 να πάρει αύξηση με τελικό ποσό 5.800. Και ανοίγει ο δρόμος για δικαστικές επιδιώξεις αναδρομικών που κυμαίνονται από 50.000 Ευρώ για την πρώτη κλίμακα έως 150.000 για την μεγαλύτερη. Έκαστος έτσι? Για να συνεννοούμαστε. Για να μην μπω στις λεπτομέρειες του ποσοστού τόκου και των ετών που δικαιούνται αναδρομικά και που εμείς φυσικά δεν δικαιούμαστε ούτε να ονειρευτούμε. Άντε πες το αυτό σε όσους διεκδικούν το επίδομα των 176 Ευρώ.

    Άκουσα χτες τον πρόεδρο των δικαστών να λέει πως είναι άδικες οι κριτικές, γιατί λεει σε αυτά τα χρήματα συνυπολογίζεται και το δωμάτιο που χρειάζεται ο δικαστής στο σπίτι του για να εργαστεί. Δεν μου λέτε κύριοι, όλους αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες που μισθώνουν ολόκληρο επαγγελματικό χώρο και δεν βγάζουν ούτε στον ύπνο τους τα λεφτά που βγάζετε εσείς, τους ρωτάτε πως κοιμούνται τα βράδυα? Όλους αυτούς τους ανθρώπους που παίρνουν δουλειά στο σπίτι, και μη φανταστείτε μιλάμε για δυάρι άντε στην καλύτερη τριάρι, τους ρωτήσατε που βρίσκουν δωμάτιο να εργάζονται? Εσείς στην βίλα σας όλο και κάποια αποθηκούλα (!) μπορείτε να εξοικονομήσετε.

    Άκουσα σήμερα τον Πρόεδρο των Εισαγγελέων να λέει πως δεν πρέπει να γκρινιάζουμε, αφού θέλουμε αμερόληπτο και ανεξάρτητο δικαστή ώστε να μην χρηματίζεται. Μια χαρά ανεξαρτησία προσφέρουν τα 3.500 σαν πρώτο μισθό αγαπητοί μου, και δε σας είδα να κρατάτε τα χεράκια σας φρόνιμα. Δώστε σε ένα μέσο Έλληνα 3.500 μια φορά το χρόνο και κωλοτούμπες θα κάνει. Ή μήπως θέλετε να πείτε πως τα πολλά λεφτά σας δημιουργούν πολλές ανάγκες και όσα και να έχετε πάντα θα θέλετε περισσότερα. Ε, πέστε το ανοιχτά τουλάχιστον μην ντρέπεστε.

    Αλλά θα επιμείνω. Ποιος δίνει τέτοιο μισθό στους προέδρους των Αρχών? Δεν ήξερε πως ο Πρόεδρος του ΑΠ θα διεκδικούσε αυτό που του παρέχει το Σύνταγμα συμπαρρασύροντας και όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες? Με ποιο δικαίωμα οι πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών εισπράττουν τέτοιους παχυλούς μισθούς? Όταν οι περισσότεροι από αυτούς συνήθως έχουν ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα από τη θέση που τους έκανε επαρκείς για να αναλάβουν τη θέση αυτή. Γιατί δεν κόβεται ο δεύτερος μισθός/σύνταξη σε αυτούς φίλοι μου. Αυτοί τα παίρνουν όλα. Όχι σαν εμάς τα σκουληκάκια που δεν δικαιούμαστε δύο συντάξεις και θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στη σύνταξη των 300 ή εκείνη των 322 Ευρώ για να ζήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια ΓΚ!!! Έχεις πιάσει ακριβώς το νόημα. Ευτυχώς δεν είσαι μόνος σου. Χιλιάδες άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες αρχίζουν να κατανοούν το παραμύθι περί φοροδιαφυγής και να ξυπνάνε.
    Όλους εμάς που κινούμε την Οικονομία, μας βαφτίζουν παράνομους με διάφορους παράλογους νόμους που είναι νομοτελειακά αδύνατον να μην τους παραβιάσεις ακόμα και αν προσπαθήσεις ευσυνείδητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μεγαλύτερη ανοησία που διάβασα ποτέ.Οτι σας στέλνουνε το δημοσιεύετε; Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ ΔΙΚΑΙΑ.

    ΠΑΝΤΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΩΦΕΙΛΕΣ.

    ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΕΡΑΙΩΣΗ".

    ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ "ΠΕΡΑΙΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

    ΜΟΝΟ Μ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΠΕΡΑΙΩΣΗ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΑΒΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΩΝ 9000 ΕΥΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ 3 ΑΜΑΞΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΤΛΠ.
    ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΦΟΡΟ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ???ΠΟΤΕ???ΜΕ ΤΑ 9000 ΕΥΡΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ, ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ 1000 € ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ 200€ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 125 € ΓΙΑ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ 147€ ΓΙΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΦΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ


    «Λεφτά υπάρχουν», αλλά τα έχουν οι 10 τραπεζίτες και 10 ολιγάρχες – εφοπλιστές ειπε ο δρ Κουτσουκος

    γιατι ο Γιωργος ΔΕΝ μπορει να το πει γιατι τον περιτρυγυριζουν η παρεα Ραγκουση Παμπουκη Γερουλανου Παπακωσταντινου που τον εκμεταλευεται και τον δουλευει!!

    Γιωργο
    προσεχε μηπως στο τελος στην καρεκλα σου κατσει ο Παπακωσταντινου και σου μειναι το ποδηλατο με τρυπια σελλα!!

    ΓΙΩΡΓΟ
    ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΗΛΙΘΙΕ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΥΠΝΙΑ?

    ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 14 ΔΙς Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΗΡΕ 750 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΙΖΑ!!





    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους μου δίνεται η ευκαιρία να πώ κάτι πάνω σε αυτό το θέμα. Βλέποντας και τις απαντήσεις των μισθωτών ανωτέρω έχω να ρωτήσω το εξής:

    Ποιός μισθωτός έχει πληρώσει ποτέ ου 35% επί του μικτού εισοδήματος του, ανεξάρτητα του ποσού και χωρίς κανένα δικαίωμα έκπτωσης (αφορολόγητο, στεγαστικά, παιδιά κλπ). Ποιός? Αν ήταν υποχρεωμένος θα το πλήρωνε ευχάριστα λη θα προσπαθούσε να γλυτώσει ότι μπορούσε?

    Και αναφέρομαι στους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες που είναι συνεταίροι σε μία ΕΠΕ και που μπορεί να βγάζουν κέρδη (το μερίδιο τους) μέχρι 20-25000 το χρόνο απο τα οποία θα πρέπει να πληρώσουν και 5000 ΟΑΕΕ.

    Που είναι οι εξαγγελίες του αρχάγγελου κ. Παπακωνσταντίνου περί κατάργησης των αυτοτελών φορολογήσεων, όλα στην κλίμακα κλπ.

    Και εδώ ας μην ξεχνάμε παρακαλώ ότι όταν ο ελευθ. επαγγελματίς έχει 1000 ευρώ έχει ήδη προσφέρει 230 ευρώ στο κράτος μέσω φορολόγησης της υπεραξίας της εργασίας του.

    Έλλεος πιά με τις παπαριές περι φοροφύγάδων. Βεβαίως και υπάρχει η φοροδιαφυγή. Αλλά με το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα απορώ πως είναι μόνο τόση. Απορώ ακόμα και προσωπικά γιατί δήλωνα τα κέρδη που δήλωνα όλα αυτά τα χρόνια και δεν περίμενα και εγώ τη "τελευταία" περαίωση για να καθαρίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση