GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Washington Post: Οι αποζημιώσεις και οι Γερμανοί...

Από το http://www.epikaira.gr/    Ως μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χαρακτηρίζει η Washington Post τη σφαγή...

Από το http://www.epikaira.gr/  
Ως μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χαρακτηρίζει η Washington Post τη σφαγή των κατοίκων του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, σε εκτενές ρεπορτάζ της για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με αφορμή την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας- Ιταλίας για την καταβολή τους.
Η γερμανική αντίδραση δεν άργησε να έρθει δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος πήρε θέση για το θέμα επικρίνοντας την ελληνική στάση, λέγοντας «ότι δεν την καταλαβαίνει».
Όπως δημοσιεύει η Washington Post, επικαλούμενη το Associated Press, οι κάτοικοι του Διστόμου έχουν κερδίσει ήδη μία «μάχη» στα ιταλικά δικαστήρια για τις...
 γερμανικές αποζημιώσεις καθώς παρόμοια αιτήματα έχουν και Ιταλοί ενάγοντες.
«Ναζιστικά στρατεύματα σκότωσαν 214 αμάχους στις 10 Ιουνίου 1944, στο Δίστομο. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες θηριωδίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στην τότε κατεχόμενη Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Η Γερμανία από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι τακτοποίησε τις υποθέσεις των αποζημιώσεων με μεταπολεμικές συμφωνίες και έχει απευθυνθεί για το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα στηρίξει τους κατοίκους του Διστόμου, συμπαρατασσόμενη με την ιταλική θέση.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle ανακοίνωσε σχετικά: «Στη Γερμανία αναγνωρίζουμε την ευθύνη της ιστορίας μας και συνειδητοποιούμε το πόσο υπέφερε ο ελληνικός λαός κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε. «Αλλά εμμένουμε στη θέση μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι η νόμιμη άποψή μας θα επικρατήσει στο δικαστήριο».
Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε δηλώσεις του στο Mega, είπε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει η Ελλάδα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων για το Δίστομο, είναι μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό», σημειώνοντας πως η γερμανική πλευρά έχει ενημερωθεί σχετικά.
Αναφορικά µε την άρνηση του ελληνικού υπουργείου ∆ικαιοσύνης προ δεκαετίας να επικυρώσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για την καταβολή των πολεµικών αποζηµιώσεων στους κατοίκους του ∆ιστόµου, έγινε γνωστό ότι σύµφωνα µε υφιστάµενο νόµο κάθε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου που δικαιώνει πολίτη έναντι ξένου κράτους και απαιτεί την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του κράτους αυτού επί ελληνικού εδάφους, για να γίνει εκτελεστή, απαιτείται η άδεια του υπουργού ∆ικαιοσύνης.

3 σχόλια

  1. Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Πασόκ, Η Νέα Δημοκρατία, Το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Το ΛΑΟΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η Δημοκρατική Αριστερά, ΟΙ Οικολόγοι Πράσινοι, Η Δημοκρατική Συμμαχία, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ των Φαρμακοποιών να μην μειωθεί το ποσοστό κέρδους τους! 25/100 κατά τους Φαρμακοποιούς, 36/100 κατά το υπουργείο Υγείας.
    Ρε που ζούμε ! Μπας και Αληθινή Κυβέρνηση και Κράτος είναι οι Φαρμακοποιοί και οι παραπάνω που το δεχτήκανε αμίλητοι και με σκυμμένο κεφάλι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη σημερινή Ελλάδα, οι γενίτσαροι εξακολουθούν και υπάρχουν. Έχουν μεν άλλο όνομα αλλά ουσιαστικά κάνουν το ίδιο πράγμα … ΠΟΛΕΜΟ! Το σώμα των γενίτσαρων στην σημερινή Ελλάδα είναι το σώμα της εφορίας, που όπως και τότε, κάνει πόλεμο και είναι το κυρίως σώμα στρατού της κρατικής μηχανής. Η μόνη διαφορά είναι ότι επί Τουρκοκρατίας η φορολογία ήταν 10%, ενώ σήμερα είναι 35% + ΦΠΑ.

    Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο πόλεμος αυτός είναι ανελέητος. Κάθε τόσο και λιγάκι, οι μοντέρνοι γενίτσαροι κάνουν γιουρούσι και μαζεύουν λεφτά από τις παραγωγικές τάξεις. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο πληθυσμός (ειδικά η μέση μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να παράγει κάτι) τρομοκρατείται μόνο και μόνο από το άκουσμά τους! Αν δεν είσαι μεγάλη επιχείρηση και δεν αντέχεις οικονομικά να τους αντισταθείς νομικά, δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγεις.

    Όπως συνέβαινε με τους γενίτσαρους επί Τουρκοκρατίας, έτσι και σήμερα, η εφορία (αλλά και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας) έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη, πλούτη και επιρροή μέσα στην κρατική μηχανή. Κανένας δεν μπορεί να τους ελέγξει και να τους δαμάσει. Πολλές φορές, μάλιστα, λειτουργούν εκτός νόμου και εκτός θεσμών. Όπως και τότε, είναι κράτος εν κράτει.

    Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το «μπαξίσι» (κοινώς λάδωμα) εξακολουθεί να είναι θεσμός. Το ερώτημα δεν είναι πόσες επιχειρήσεις και ιδιώτες έχουν πληρώσει «μπαξίσι», αλλά πόσοι δεν έχουν πληρώσει!

    Είναι απίστευτο το ότι σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα:
    —-Χρωστούν κάποιο φόρο
    —-Χρωστούν στα ταμεία
    —-Χρωστούν αναδρομικά κάπου
    —-Χρωστούν διάφορα πρόστιμα
    —-Χρωστούν αποζημιώσεις για κάτι

    Το κράτος, στην προσπάθειά του να βρει πόρους για να μπορεί να σπαταλά, στραγγαλίζει την παραγωγική διαδικασία και εξαρθρώνει την παραγωγική ικανότητα της χώρας μας. Όσο λιγότερη επαφή έχει ο πολίτης με το κράτος, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει ο κρατικός μηχανισμός να διαφθείρει και να αποσπάσει εκβιαστικά «μπαξίσι».

    Επίσης, άλλες τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει ο πολίτης να προσπαθήσει να διαφθείρει τον δημόσιο λειτουργό. Λίγοι στην Αμερική ξέρουν καν που βρίσκεται το κτίριο της εφορίας και, ακόμα λιγότεροι, έχουν έρθει σε επαφή μαζί της. Όσο λιγότερους υπάλληλους έχει το κράτος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα κάνει τη δουλειά του. Όσο πιο απομονωμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός, τόσο λιγότερη διαφθορά θα υπάρχει.

    Χρειαζόμαστε λιγότερο κράτος και περισσότερη τεχνολογία. Χρειαζόμαστε αλλαγή θεσμών, αλλαγή νόμων και –προπάντων- αλλαγή νοοτροπίας.

    Προπάντων,χρειαζόμαστε αλλαγή κυβέρνησης.
    Η αλητοσυμμορία πασοκ απέδειξε ότι δεν μπορεί να αποφύγει το ..πεπρωμένο της:
    "να ..λαδώνει για να την ψηφιζουν".
    να διορίζει για νά μήν χάσει τήν πελατεία της..

    Η σχέση αλητοσυμμορίας πασοκ με τούς πολίτες είναι σχέση πωλητού με πελάτη.

    ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΠΑΝΤΑ.
    Καί θά ηταν αφέλεια νά πιστέψει κανείς ότι θά αλλάξει τώρα η.."κάποτε"..

    Η δομή της αλητοσυμμορίας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.

    ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. PALI KALA POU TO THIMITHIKAME META APO 70 XRONIA!
    KALA TO LENE O PNIGMENOS APTA MALIA TOU PIANETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση