GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

249 ημέρες χωρίς κυβέρνηση το Βέλγιο...

Φοιτητές σχηματίζουν τη βελγική σημαία και τις λέξεις «ένα = ένα» στα φλαμανδικά και τα γαλλικά, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Λ...

Φοιτητές σχηματίζουν τη βελγική σημαία και τις λέξεις «ένα = ένα» στα φλαμανδικά και τα γαλλικά, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Λουβέν-Λα-Νεβ. 
Με τόνο χιουμοριστικό ή σοβαρό, ο βελγικός Τύπος «γιόρτασε» σήμερα, με πρωτοσέλιδους τίτλους, την ισοφάριση από το Βέλγιο του παγκόσμιου «ρεκόρ» της πιο μακράς πολιτικής κρίσης, καθώς η χώρα βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στους Φλαμανδούς και τους γαλλόφωνους πολίτες της.
Το Βέλγιο ξεπέρασε σήμερα τις 249 ημέρες χωρίς να έχει μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 13ης Ιουνίου 2010. Αυτό ήταν το χρονικό διάστημα που είχαν χρειαστεί οι Ιρακινοί, κάτοχοι ως τώρα του «ρεκόρ» ακυβερνησίας, για να ....
φτάσουν πέρυσι σε μια συμφωνία κατανομής της εξουσίας ανάμεσα στους Κούρδους, τους σουνίτες και τους σιίτες.
«Επιτέλους πρωταθλητές κόσμου!», είναι ο τίτλος της εφημερίδας της Φλάνδρας, De Standaard. Η πρώτη σελίδα της καλύπτεται από φωτογραφία που δείχνει Βέλγους ποδοσφαιρικούς οπαδούς να πανηγυρίζουν έπειτα από μια νίκη.
«Κατερρίφθη το ρεκόρ!», λένε οι γαλλόφωνες εφημερίδες L' Echo και Le Soir. Η τελευταία δημοσιεύει μια καταμέτρηση των 249 ημερών η οποία θυμίζει τοίχο κελιού φυλακής, με σειρές από γραμμές χαραγμένες με κιμωλία πάνω σε μαύρο φόντο.
«Ευτυχώς μπορούμε να γελάσουμε. Ένα βεβιασμένο γέλιο. Όμως στη μέση αυτού του ατελείωτου πολιτικού μπλοκαρίσματος, καλύτερα να επιλέξουμε το γέλιο από την κατάθλιψη», εκτιμά ένας από τους αρθρογράφους της Le Soir.
Σε σοβαρότερο τόνο, η εφημερίδα Le Capitale μιλάει για «παγκόσμιο ρεκόρ που μας ντροπιάζει», ενώ η De Morgen έχει τίτλο «η θλίψη του Βελγίου», μια αναφορά στο μυθιστόρημα «Η θλίψη των Βέλγων» του διάσημου εκλιπόντος Φλαμανδού μυθιστοριογράφου Ούγκο Κλάους.
Για την εφημερίδα Le Libre Belgique, «η κατάσταση δεν μπορεί να παραταθεί επ' αόριστον επειδή οι αγορές, το γνωρίζουμε, δεν είναι ευχαριστημένες με το σημερινό κενό και θέλουν μια αληθινή κυβέρνηση που θα προετοιμάσει δομικές μεταρρυθμίσεις».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

8 σχόλια

  1. Ηλιακή έκρηξη απειλεί με μπλακάουτ τις επικοινωνίες
    Η έκρηξη -στο μέγεθος του πλανήτη Δία- σημειώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα γίνει έκρηξη και πλήξει την Ελλάδα, θα γλυτώσουμε απο τους ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ: Τρέμη, Καψή (τους καψήδηδες τους ξέρουμε 60 χρόνια τώρα, και είναι πάντα ίδιοι, πάππου προς πάππον), Καμπουράκη, Οικονομέα,Πρετεντέρη, Σπυράκη, και το φίδι κολοβό και φίλο του Χριστοφοράκου, εκπρόσωπό του στις Φόρμουλες, Τσίμα.
    Απορώ, πως αυτοί οι άνθρωποι, μπορούν ακόμη και κυκλοφορούν στο δρόμο, και δεν τους "παίρνουν ένα πάσσο". Κοπρόσκυλα ολκής!!!!!

    "Αντιλαμόγιας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "249 ημέρες χωρίς κυβέρνηση το Βέλγιο..."

    Πάλι καλά. Εδώ εμείς δεν έχουμε κυβέρνηση 29 χρόνια τώρα και δεν κουνιέται μύγα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγα μωρε, πώς κανετε έτσι! Γιατί, εμείς που έχουμε "Κυβερνηση", τι καταλαβαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έγινε ρε κορίτσια εκεί στο Βέλγιο;Δεν είχε αποτέλεσμα η αποχή από το σεξ που κηρύξατε;
    Τσάμπα το αράχνιασμα δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι κλάμα είναι αυτό που έχει πέσει στην Βουλή των Ελλήνων από τους Εθνοπατέρες και τις Εθνοπατέρισες μας αυτές τις μέρες που συζητείτε το Νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα για μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, γιατρούς ;
    Για να μην πειραχτούν τα προνόμια τους και τα οποία βεβαίως βεβαίως δεν θα πειραχτούν, πασαλείμματα θα γίνουν έτσι που να μην μπορεί κάποιος αδαής να κάνει συγκρίσεις με το πριν και το μετά.
    Και με αρχή βεβαίως το προηγούμενο με τους Φαρμακοποιούς που το αποκορύφωμα εκεί ήταν να λέει πριν την συζήτηση από τηλεοράσεως, ο Λοβέρδος ότι κερδίζουν από τα φάρμακα 36/100, και ο πρόεδρος φαρμακοποιών Αθήνας 26/100, και στην Βουλή συνεννοημένα κάποια από τα καμάρια μας απουσία του Λομβέρδου να το κατεβάζουν κάτω από 20/100.
    Για να μην πειραχτεί το ποσοστό κέρδους τους ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ! ΤΟΣΗ ΕΓΝΟΙΑ!
    Επίσης οι φαρμακοποιοί να λένε ότι μας κάνουν την χάρη, να θυσιάζονται, και να κερδίζουν ΜΟΝΟ 16/100 για πανάκριβα φάρμακα που με νόμο του άθλιου κράτους, της Βουλής, ή Υπουργική απόφαση έφυγε η χορήγηση τους από τα νοσοκομεία και πήγε σε αυτούς,. Και ναι μεν 16/100, αλλά αυτό τους βάζει περισσότερα ευρώ στην τσέπη από ένα φτηνό με 36/100.
    Και η κληρονομιά της άδειας που την πήραν από το κράτος και είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Λαού πάλι κληρονομιά στα παιδιά τους, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΕ!
    Έτσι αφού ουσιαστικά κυβερνούν την Ελλάδα τα κλειστά επαγγέλματα τι τους θέλουμε τους πολιτικούς ; Για να μας κάνουν απλώς και μόνο τσιριμόνιες τάχα μου το δίκιο του εργάτη και κουροφέξαλα; Και γιατί ο Φαρμακοποιός ο Μηχανικός ο Δικηγόρος, και ο Γιατρός της γειτονιάς μας να μην είναι και οι εκπρόσωποι μας ; Τι τις θέλουμε τις εκλογές αφού εν τέλει αυτοί θα πάρουν τις αποφάσεις για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας, για το μεροκάματο μας, για την σύνταξη μας, για τον θάνατο μας αφού παρακρατήσουν βεβαίως τα ποσοστά τους;

    Έτσι προτείνω
    Πρόεδρος Δημοκρατίας
    ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

    Πρωθυπουργός
    ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

    Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Υπουργός ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης

    Υπουργείο Οικονομικών
    Υπουργός ο Πρόεδρος Συμβολαιογράφων Αθηνών

    Υπουργείο Εξωτερικών
    Υπουργός ο Διευθυντής του τμήματος Διεθνών Σπουδών Νομικής Αθηνών

    Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
    Υπουργός ο Πρύτανης της Νομικής Σχολής Αθηνών

    Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
    Υπουργός ο Πρύτανης Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

    Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας
    Υπουργός ο Πρύτανης Σχολής Ναυπηγών ΕΜΠ

    Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής
    Υπουργός ο Πρύτανης Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας

    Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων
    Υπουργός ο Πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Πάτρας

    Υπουργείο Υποδομών μεταφορών και δικτύων
    Υπουργός ο Πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Ιωαννίνων

    Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης
    Υπουργός ο Πρόεδρος Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης

    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης
    Υπουργός ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Ηρακλείου Κρήτης

    Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων
    Υπουργός ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Αθήνας

    Υπουργείο δικαιοσύνης διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων
    Υπουργός κατά παρέκκλιση ο Πρόεδρος δεσμοφυλάκων φυλακών Κορυδαλλού

    Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
    Υπουργός κατά παρέκκλιση ο Διευθυντής των Φυλακών Κορυδαλλού

    Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
    Υπουργός κατά παρέκκλιση ο Πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΔΝΤ, ΟΥΤΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΥΤΕ Ε.Ε. ....
    ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση