GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μιχελάκης και ο "κοσμάκης"...

Από το http://greekstory.wordpress.com/ Το τελευταίο διάστημα , ο Αντώνης Σαμαράς έχει σημάνει την έναρξη γενικού ρεκτιφιέ του κομματικο...

Από το http://greekstory.wordpress.com/
Το τελευταίο διάστημα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει σημάνει την έναρξη γενικού ρεκτιφιέ του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας. Με τα νέα γραφεία, το νέο σήμα, το νέο site (προς το παρόν, ευτυχώς, σε beta έκδοση), η προσπάθεια ανανέωσης της εικόνας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο αυτό, επελέγη ο δημοσιογράφος Γιάννης Μιχελάκης ως η προμετωπίδα του επικοινωνιακού μηχανισμού της ΝΔ, ο οποίος, σε επίπεδο στελεχών ενισχύεται από...
 δύο αναπληρωτές (Γεροντόπουλο, Τζότζολα), έναν επικεφαλής Γραφείου Τύπου (Μουρούτη) και έναν ειδικό επί του διαδικτύου (Πτωχό). Ολοι αυτοί προφανώς περιστοιχίζονται από συνεργάτες, ενώ, όπως διαβάζω στο ενημερωμένο newpost.gr, άλλα 22 εργαζόμενοι παρακολουθούν διαρκώς το διαδίκτυο και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Μία μικρή αίθουσα σύνταξης δηλαδή.
Ο κυβερνοχώρος υποδέχθηκε τον διορισμό Μιχελάκη με ανάμικτα συναισθήματα. Ορισμένα sites ασχολήθηκαν με λεπτομέρειες από το παρελθόν του δημοσιογράφου στον Ant1 και αλλού, άλλα σφύριξαν αδιάφορα (όταν θέλει το συνάφι σνομπάρει μέσω της αποχής, γνωρίζοντας πόσο η μη-δημοσιότητα πληγώνει τους συναδέλφους), ενώ πιο συγκροτημένοι ιστότοποι πολιτικού περιεχομένου, προέβησαν σε περαιτέρω ανάλυση.
Στο statesmen.gr θεωρούν ότι ο Μιχελάκης έχει όλες τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας της Συγγρού, προκειμένου να διαπρέψει, εισάγοντας νέο μοντέλος επικοινωνίας. Εκεί σημείωναν με την ανάληψη των καθηκόντων: «Η αλλαγή στο μοντέλο δημοσιοποίησης των θέσεων της ΝΔ είναι εμφανής, καθώς τα briefings των πολιτικών συντακτών που διοργανώνονταν μέχρι πρότινος, έχουν αντικατασταθεί από στοχευμένες ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που δίνουν θεσμικές απαντήσεις στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ή επιχειρούν να διαμορφώσουν μέρος της ατζέντας της καθημερινότητας, επί της οποίας θα διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση.» (βλ. Τι αλλάζει ο Μιχελάκης)
Στο newpost.gr ήταν πιο επιφυλακτικοί, ίσως γιατί δεν αντέχουν ‘διάδοχες καταστάσεις’ (μετά την επικοινωνιακή ομάδα Καραμανλή, το χάος). Έγραφαν πρόσφατα σε άρθρο με τίτλο ‘Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο Μιχελάκης…’ σχετικά με την αποτελεσματικότητα του καθημερινού γαλάζιου μπρίφινγκ: “θα γίνεται μια ώρα πριν από αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή. Αυτό εμπεριέχει ένα καλό: να βάζει ζητήματα και ενίοτε να επιβάλει την πολιτική ατζέντα. Εμπεριέχει και ένα κακό: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τον “γράφει” κανονικά και να περνάει τη δική του ατζέντα, αφήνοντας τις απαντήσεις στον Μιχελάκη για τις γραπτές ανακοινώσεις του απογεύματος. Θα εξαρτηθεί βέβαια από τα θέματα που θα θέτει…”.
Σήμερα, η ατάκα της ημέρας με την οποία ξεκίνησε το μπρίφινγκ στη Συγγρού ελπίζουμε να μην κριθεί αποτελεσματική γιατί πρωτίστως ήταν ανάρμοστη: “Το όχι στα σκληρά μέτρα δεν είναι για να χαιδέψουμε τα αυτιά του κοσμάκη”, είπε ο Μιχελάκης, καταμαρτυρώντας τη νοοτροπία της πολιτικής-ρετιρέ. Δεν χρειάζεται να σχολιάσω περαιτέρω. Η διαδρομή σκέψης που φανερώνει η λέξη “κοσμάκης” είναι αυτό ακριβώς από το οποίο προσπαθούμε, ως πολίτες και ως χώρα να ξεφύγουμε.
Καλή αρχή Εκπρόσωπε…

6 σχόλια

  1. Πάρτε του μια πίπα, ρε πράσινα λιγούρια, έτσι και αλλιώς θα τον παρακαλάτε για δουλειά σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τους καλύτερους δημοσιογράφους πούχει να παρουσιάσει η λογική δημοσιογραφία.
    Είναι δεξιός αλλά έχει τετράγωνη λογική και χωρϊς κόμπλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι καημένοι ξοδεύονται με την απεργία της ΕΘΕΛ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΥΜΩΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΚΟΚΚΙΝΟΙ, ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ !!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΣΑ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΔΙΑ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΝ !!!
    ΤΟΟΟΣΟ ΖΩΑ ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ, Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΝΔ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΚΟΡ.
    ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ....

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ.

    ΓΙΑ ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ....
    ΜΕ ΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ 20%, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ .....
    ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ "ΝΕΟΥΣ", ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΥΒΕΛΗ,ΔΗΜΑΡΑ ....
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ .....
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ... ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ !!!!

    ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ "ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ", ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ.

    ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ, ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΝΕ .... ?!?!?!
    ΑΝΙΑΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κουρδιστιρι
    ==
    2 Φεβ 2011 11:50:00 μ.μ.

    ==
    Ο Κ.Κ δεν ειναι τωρα πρωθυπουργος ρε μαμμουνι.
    Τι μας σκοτιζεις ταρχιδια λοιπον??

    Δεν βλεπεις οτι τωρα εχουμε "πορδηπουργο" ενα διανοητικα αναπηρο παιντι ,αυτο το βλημα της τσαντ??

    Εχεις διαβασει τι ιστορια μαθαινουν τωρα τα παιδια της γ'γυμνασιου??

    Σιχαμερο αποστημα,μπασταρδο βρωμοσκυλο..

    Κατι τετοιους βλεπω και σιχτιριζω τους "αρχαιους" μου προγονους ,που αντι να ξεπαστρεψουν τελειως τα "αριστερα" κακοποια στοιχεια ,ακολουθησαν την συνταγη του "γερου παπατζη,γεωργιου παπανδρεου" και τους στελναν εξορια σε ξερονησια...

    Οποια εντροπη!!

    Θα μπορουσαν ναχαν ξεπαστρεψει καμποσες χιλιαδες και ναχε ξεβρωμισει η Ελλαδα απο κατι σιχαματα απογονους σαν και σενα αλητη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που τον βρήκε ο Αντωνάκης αυτόν τον Μιχαλάκη;παγκοσμίως αγνωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση