GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Οι ΄Ελληνες δεν έχουν ελπίδα” λέει ο Αντ. Σαμαράς σε ξένη εφημερίδα...

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου, http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ “Οι ΄Ελληνες δεν έχουν ελπίδα”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέ...

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

“Οι ΄Ελληνες δεν έχουν ελπίδα”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη συντηρητική ισπανική εφημερίδα “El Mundo”, αναφερόμενος στην πολιτική του Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς την “πολιτικό θεατρινισμό".
Πώς ακριβώς το είπε; Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν συμφωνεί με τον πρωθυπουργό που κατηγόρησε για παρεμβατισμό το ΔΝΤ και την Ευρώπη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε:
-Αυτό είναι πολιτικός θεατρινισμός για να καλύψει τις καταστροφικές πολιτικές του. Αυτός ήταν που είπε στον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου. Δεν μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό, επειδή αρνείται να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνησή του αδυνατεί να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη. Δεν πιστεύει στην ανταγωνιστικότητα, και έχει παγιδεύσει τη χώρα σε μια αυξανομένη συσσώρευση χρέους. Οι Έλληνες δεν έχουν ελπίδα.
Για το ποιος φταίει για την οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα και αν ...
η χώρα μπορέσει να πληρώσει το χρέος της, είπε:
-Το παλιό μοντέλο του να δανειζόμαστε χρήματα, να αγνοούμε την ανταγωνιστικότητα και το να ζούμε πέρα από τις δυνατότητες μας. Αυτό άρχισε να συμβαίνει το 1991. Τότε υπήρχε πλεόνασμα. Κυρίως, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άλλη τροπή με τον πατέρα του Παπανδρέου. Με αυτόν ξεκίνησε το έλλειμμα. Θα πληρώσουμε το χρέος, εάν συμβούν δύο πράγματα: πρώτον, να ξεκινήσει αμέσως η οικονομική ανάκαμψη. Τα τωρινά μέτρα της οικονομικής πολιτικής μάς υποβάλλουν σε μια όλο και πιο βαθιά ύφεση. Δεύτερον, πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεράστια ποσότητα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων που μένουν ανεκμετάλλευτα. Υπογραμμίζω, όμως, ότι η αξιοποίηση δεν σημαίνει την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Το ξεπούλημα δεν αποτελεί επιλογή για μας.
Η συνέντευξη κλείνει με την ερώτηση του πώς θα βγουν από αυτή την κατάσταση οι περιφερειακές χώρες της Ευρώπης, με τον Αντώνη Σαμαρά να αποφαίνεται:
-Δουλεύοντας σκληρά, αλλάζοντας τα πάντα γύρω μας και διατηρώντας τον μοναδικό μας χαρακτήρα. Θα καθιερώσουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα μας ταιριάζει: ανοιχτό, ανταγωνιστικό, γεμάτο ήλιο, κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Καταλαβαίνω ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν τις χώρες μας με σκεπτικισμό. Μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την αντίληψη. Δε χρειαζόμαστε σωτήρες. Ο νότος της Ευρώπης είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου για να ζήσει κανείς.

22 σχόλια

  1. Καταστρεψατε την Ελλαδα καθικια και τωρα αντι να κανετε το κοροιδο την καταστρεφεται και με την αντιπολιτευση σας Το ποσοστο σας δεν ανεβαινει με τετοια τερτιπια σας εχει παρει χαμπαρι ο Ελληνικος λαος Ο Γιωργος αγωνιζεται να σωσει την Ελλαδα και θα την σωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8,46 δεν θα την σωσει επ ουδενι ο Σαμαρας αλλα αν περιμενεις να την σωσει ο Παγκοσμιος κυβερνητης θα εχεις πολλες δυσαρεστες εκπληξεις.
    Αυτος δεν ξερει που πανε τα τεσσερα,μαλλον ξερει πανε απο την τσεπη μας στην τσεπη των τραπεζιτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλους τους έχουν πάρει χαμπάρι οι έλληνες. Μην έχεις αμφιβολία. Και εκείνους που έβλεπαν που οδηγούνται τα πράγματα, αλλά και έκείνους που τα δημιούργησαν με τις πολιτικές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ Κος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???
    ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ???
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΘΕΣ???
    ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΜΑΡΑ, Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΗΡΘΕ Η ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΣΩΣΗΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΣΟΥ ,ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ .ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ.Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ελληνικό χρέος και πως περιήλθε η ελληνική οικονομία σε δραματική κατάσταση συνεχίζουν να απασχολούν τα διεθνή οικονομικά ΜΜΕ. Σε άρθρο της εφημερίδας Financial Times που υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι, o πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Καραμανλής χαρακτηρίζεται «ανίκανος και ψεύτης», ενώ επισημαίνεται ως«χαώδης» η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

    Στο άρθρο του ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύστερα από έναν χρόνο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός όπως συνέβη και στο α’ τρίμηνο του 2010.

    Ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «κληρονόμησε ένα χάος» ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όχι ακόμη» ανέφεραν οι Financial Times.

    Ο δημοσιογράφος, παράλληλα, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία που μετέτρεψε σε πολιτικό όφελος τη δημοσιονομική αυστηρότητα που επέβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Γιωργος αγωνιζεται να σωσει την Ελλαδα και θα την σωσει

    18 Φεβ 2011 8:46:00 μ.μ.
    --------------------
    Να την σωσει απο π ο ι ο υ ς ; ! !

    Απο τον ΠΑΠΠΟΥ του;
    η
    απο τον ΠΑΤΕΡΑ του που επαιρναν ΔΑΝΕΙΑ
    που τωρα
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;!


    Σκατα στο σοϊ τους


    α λ η τ ε ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 8:46 pasokathiki ksypna!!!!
    vlima ksypna!!!!!!
    ypoanaptikte ksypna!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. PALIOMAZOXA 8:46 GOUSTARHS NA SE BINEDIAZOUNE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 18 Φεβ 2011 8:46:00 μ.μ.,

    φίλε μου εφημερεύει το δαφνί σήμερα. Δεν πας καμία βόλτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MERA KAI NYXTA AGONIZONTE OLOI )) VLAMENE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. o giorgos agonizetai na swsei tin ellada.....XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. koimase orthios file an pisteveis oti o tzortzis ergazete gia na sosei tin ellada..... pio poli ergazete gia tous pistotes tis....

    kalo ximeroma.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10 ΕΥΡΩ ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ!Η ΕΙΣΑΙ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,Η Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ.ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ.Ο ΓΑΠ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ,ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Η συνέντευξη κλείνει με την ερώτηση του πώς θα βγουν από αυτή την κατάσταση οι περιφερειακές χώρες της Ευρώπης, με τον Αντώνη Σαμαρά να αποφαίνεται:
    -Δουλεύοντας σκληρά, αλλάζοντας τα πάντα γύρω μας και διατηρώντας τον μοναδικό μας χαρακτήρα. Θα καθιερώσουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα μας ταιριάζει: ανοιχτό, ανταγωνιστικό, γεμάτο ήλιο, κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Καταλαβαίνω ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν τις χώρες μας με σκεπτικισμό. Μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την αντίληψη. Δε χρειαζόμαστε σωτήρες. Ο νότος της Ευρώπης είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου για να ζήσει κανείς."

    Μπράβο στο Σαμαρά! Αναλυτικότατος κι επεξηγηματικότατος! Το μοντέλο που προτείνει είναι το
    "μοντέλο ανάπτυξης που θα μας ταιριάζει: ανοιχτό, ανταγωνιστικό, γεμάτο ήλιο, κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας."
    Πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς;

    Έτσι να συνεχίσει ο Σαμαράς και η ΝΔ θα εξασφαλίσει το 15%....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σωστός φίλε 2.57,αλλά σκέψου
    ότι αυτό το 'σούπερ-ουάου' μοντέλο του τίποτα που πλασάρει ο Σαμαράς ανταγωνίζεται το κυβερνητικό μοντέλο του 'πουλάμε τα πάντα εκτός από την Ακρόπολη'.
    Ούτε κι αυτό θέλει ιδιαίτερη σκέψη για να το πει κανείς.
    Μόνο αρκετή δόση δουλικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε λίγο αυτοί θα μας κάνουν
    να ψάξουμε την ελπίδα ακόμα
    και στο Σαμαρά και στην Παπαρήγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Γιωργος αγωνιζεται να σωσει την Ελλαδα και θα την σωσει

    18 Φεβ 2011 8:46:00 μ.μ.

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ,
    ΛΕΝΕ "ΣΩΘΗΚΕ" ........

    ΟΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ...

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ "ΣΩΣΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
    ΘΑ ΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ....

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΦΤΥΣΩ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. απο την τσεπη μας στην τσεπη των τραπεζιτων.

    18 Φεβ 2011 9:02:00 μ.μ.

    ΠΗΡΑΜΕ 110 ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ....

    ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ 105 ΔΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ..... ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ...

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ 27 ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΑΡΑ-ΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ.

    "ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ???"

    ΤΟΣΟ ΕΒΡΑΙΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ...
    ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΑ 80 !!!!

    ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 18 Φεβ 2011 9:41:00 μ.μ.

    ΝΑΙ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ,
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση