GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλ. Παπαρήγα: «Ο όρος Μακεδονία έχει καθαρά γεωγραφικά χαρακτηριστικά»...

Τη θέση του ΚΚΕ ότι ο όρος Μακεδονία έχει γεωγραφικά και όχι εθνοτικά χαρακτηριστικά ανέφερε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρ...

Τη θέση του ΚΚΕ ότι ο όρος Μακεδονία έχει γεωγραφικά και όχι εθνοτικά χαρακτηριστικά ανέφερε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της σε εφημερίδα στην ΠΓΔΜ, λέγοντας πως το σημαντικότερο ζήτημα δεν είναι εκείνο της ονομασίας αλλά «η ύπαρξη εγγυήσεων για το αμετάβλητο και την ασφάλεια των συνόρων και η αποκήρυξη όποιων εδαφικών και αλυτρωτικών βλέψεων και ισχυρισμών από όπου και εάν προέρχονται».
Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Πούμπλικα» που κυκλοφορεί ως ένθετο της εφημερίδας «Ντέβνικ» που εκδίδεται στα Σκόπια, η Αλ.Παπαρήγα αναφέρει πως το ΚΚΕ, από το 1992 ακόμη, έχει προτείνει να υπάρξουν απ΄ευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, «χωρίς τη μεσολάβηση των ιμπεριαλιστών».
Η κ.Παπαρήγα αναφέρει ότι το ΚΚΕ, αμέσως μετά την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, έχει ...
υποστηρίξει ότι ο όρος «Μακεδονία» ή κάποιο παράγωγο αυτού, πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη λύση για το θέμα του ονόματος, στο πλαίσιο όμως μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, για την αποφυγή διαφόρων λανθασμένων εντυπώσεων και ισχυρισμών.
Η ίδια σημειώνει ότι από τη στιγμή που η ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας διαιρέθηκε με τους βαλκανικούς πολέμους, κανείς δεν μπορεί να έχει το αποκλειστικό προνόμιο της χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του.
«Για εμάς ο όρος Μακεδονία έχει καθαρά γεωγραφικά χαρακτηριστικά και όχι εθνοτικά. Η Μακεδονία μπορεί να γίνει αντιληπτή ως μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή στην οποία ζουν διάφορες εθνότητες»,συμπλήρωσε η κ.Παπαρήγα.
Σε αναφορά του περιοδικού «Πούμπλικα» ότι στην Ελλάδα «υπάρχουν πολίτες οι οποίοι λένε ότι είναι Μακεδόνες, όμως δεν έχουν το δικαίωμα να προσδιορίζονται ως τέτοιοι και να μιλούν τη γλώσσα τους», η κ.Παπαρήγα σημειώνει: «Στην Ελλάδα υπάρχουν και κάποιοι σλαβόφωνοι. Αυτοί είναι Έλληνες πολίτες (κάποιοι από αυτούς έχουν σλαβική καταγωγή) και πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση».
«Είμαστε κατά των όποιων διακρίσεων προς αυτούς τους ανθρώπους και αγωνιζόμαστε γι΄ αυτό» συνέχισε, λέγοντας: «Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι είναι δίγλωσσοι και λόγω εσωτερικής μετανάστευσης, μεικτών γάμων και άλλων παραγόντων ζουν διάσπαρτοι σε διάφορα τμήματα....Με άλλα λόγια δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για την αναγνώριση κάποιας μειονότητας. Από την άλλη μεριά, παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση στη χώρα σας (σ.σ εννοεί της ΠΓΔΜ) και διάφοροι εθνικιστικοί κύκλοι, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, τα τελευταία χρόνια συνεχώς προωθούν το ζήτημα της αναγνώρισης της "μακεδονικής" εθνότητας, προβάλουν εδαφικά αιτήματα κ.α..Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ιμπεριαλιστές δε νοιάζονται για τους λαούς και τις μειονότητες παρά μόνο για την προώθηση των ταξικών και γεωπολιτικών συμφερόντων τους».
Η γγ του ΚΚΕ ανέφερε επίσης ότι τα διάφορα σενάρια περί «Μεγάλης Αλβανίας ή Μεγάλης Βουλγαρίας επινοούνται από το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστές με στόχο την ενίσχυση της κυριαρχίας της αστικής τάξης και οι λαοί των χωρών της περιοχής και η εργατική τάξη δεν έχουν κανένα συμφέρον από την αλλαγή των συνόρων διότι ενέχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης των εθνικισμών».
Η ίδια σημείωσε ως λάθος της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το τμήμα του νόμου του 1982 που δεν επιτρέπει τον επαναπατρισμό των σλαβόφωνων πολιτικών προσφύγων «οι οποίοι αγωνίστηκαν στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας».
Πηγή: http://www.tovima.gr

21 σχόλια

  1. Απόφαση 3ου Έκτακτου Συνεδρίου Κ.Κ.Ε (26/11/1924-03/12/1924), δημοσιευμένη στον Ριζοσπάστη, 14/12/1924

    «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.

    Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…

    Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!

    Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!

    Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.

    Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
    Το Προεδρείο»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως γνωρίζει κάποιος να μας πει τα ονόματα όσων έχουν υπογράψει για το ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία?
    Κάποιο συνέδριο είχε γίνει και είχε παρθεί κάποια σχετική απόφαση νομίζω.
    Αν γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες ας τα γράψει να μάθουμε και οι νεώτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948):

    «..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μπολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση…» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1949):

    «..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι’ αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά”. (“Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 6ος, σελ. 337-338).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1956):

    «.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» (“Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 7ος, σελ. 18)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το βιβλίο του Ν. Μέρτζου “Τα 10 Θανάσιμα αμαρτήματα του ΚΚΕ” :

    Οι πρώτοι Ακροναυπλιώτες στελέχη του Κ.Κ.Ε. απελευθερώθηκαν τον Ιούνιο του 1941 με επέμβαση της πρεσβείας της Βουλγαρίας. Η φασιστική κυβέρνηση της Βουλγαρίας απήτησε και πέτυχε —ως σύμμαχος της χιτλερικής Γερμανίας και ως δύναμη Κατοχής της Ελλάδος— να απελευθερωθούν ως Βούλγαροι το γένος τα φυλακισμένα ηγετικά στελέχη του Κ.Κ.Ε. που ανήκαν στην λεγόμενη «μακεδονική ομάδα». Μεταξύ αυτών ήταν ο Ανδρέας Τσίπας, που, αμέσως μετά την απελευθέρωσή του εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. από τον Ιούλιο του 1941 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1941. Μαζί του απελευθερώθηκε ως «σλαβομακεδόνας» —αν και βλαχόφωνος— ο δικηγόρος Ανδρέας Τζήμας, βουλευτής του Παλλαϊκού Μετώπου μέχρι την 4η Αυγούστου, που αμέσως προωθήθηκε στα ανώτατα ηγετικά κλιμάκια του ΚΚΕ μετά την απελευθέρωσή του από τους Βούλγαρους φασίστες: μέλος της Κ.Ε., μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ.Ε., υπεύθυνος για την οργάνωση του ΕΛΑΣ στην Ρούμελη, μέλος της τριανδρίας που κατηύθυνε τελικά τον ΕΛΑΣ (μαζί με τον Γ. Σιάντο και τον στρατηγό Στέφανο Σαράφη) και χαρακτηριστικά σύνδεσμος του ΕΛΑΣ, κατά την Κατοχή, με το Γενικό Στρατηγείο του Τίτο στην Γιουγκοσλαβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΛΕΚΑ ΔΕ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤ. 1940, ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ????

    ΣΙΧΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΑΜΩ ΤΟ ΓΙΑΧΒΕ ΣΑΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    ΜΠΑΝΑΡΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΕΝΤΟΥΡΑ .... ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΙΔΡΥΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γηράσκει αεί διδασκόμενη, μέχρι ένα σημείο, σωστά τα τοποθέτησε και σπάζοντας την ομίχλη φάνηκε το τοπίο, φανερώθηκε ότι ο όρος Μακεδονία, συνάδει με την Ελληνική Ιστορία και Πολιτισμό, το δε τμήμα που υπάρχει στα όρια της ΠΓΔΜ είναι ένα αποσπασμένο κομμάτι του γεωγραφικού χώρου της Ελληνικής Μακεδονίας που προσεταιρίστηκε σε άλλη χώρα κατά τους Βαλκανικούς πολέμους.

    Απομένει για την Παπαρήγα να μας φωτίσει για το όρο του ΚΚΕ τι ιδεολογικά χαρακτηριστικά έχει κι αν παραιτείται από την πολιτική ιμπεριαλιστικής ψηφοθηρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη, οι σλαβομακεδόνες αποτελούν παρελθόν για το ΚΚΕ. τώρα ο αγώνας του κόμματος κατά της Ελλάδος συνεχίζεται με τους μουσουλμάνους που μας στέλνουν οι τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mήπως ξέρει να μας πει κανείς τι απέγιναν και μουγκάθηκαν όλοι αυτοί που δεν δεχότανε ούτε ως συνθετικό στο όνομα της γειτονικής χώρας το «μακεδονία»;

    Έφτασε σήμερα να γίνουμε στο ζήτημα αυτό, «ουρά» της Παπαρήγα, του «προδοτικού ΚΚΕ», που ήθελε να χαρίσει την Μακεδονία στον κομμουνισμό.

    Γιατί η Παπαρήγα είχε από την αρχή και εξακολουθεί να έχει, την μόνη σωστή θέση για την υπεράσπιση των Ελληνικών συμφερόντων σήμερα.

    Στην θέση αυτή κατέληξε και η ΝΔ, στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, που την παρουσίασε μάλιστα και σαν δική της επιτυχία.

    Επειδή αυτός που ανακάλυψε την λογική κατάγονταν από την περιοχή της Μακεδονίας θα σας θυμίσω τι έγραψε:

    Εκτός από τα δυο άκρα που ο Αριστοτέλης χαρακτηρίζει το ένα έλλειψη και το άλλο υπερβολή, ο άνθρωπος που γνωρίζει, επιλέγει «το μέσον».
    «οὕτω δὴ πᾶς ἐπιστήμων τὴν ὑπερβολὴν μὲν καὶ τὴν ἔλλειψιν φεύγει, τὸ δὲ μέσον ζητεῖ καὶ τοῦθ᾽ αἱρεῖται».

    Για να βρει κανείς το σωστό δεν χρειάζεται να φωνάζει, πρέπει να σκεφτεί.

    ΜΚΑΤΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντε καλα.
    Αυτό είναι πολιτική Ελληνική;
    Γιατι τέτοιες χοντράδες;
    Μα το ζόρι να πετάξει ο, γάϊδαρος;
    Τουλάχιστον μην μιλάει αφού δεν τις κάθεται η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχώς.
    Έπρεπε να έρθει το 2011 γιά να ανοίξουν τα μάτια εκεί στο ΚΚΕ.
    Κάλιο αργά παρά ποτέ.
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ 17:00,ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ.ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ,ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ,ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ,ΤΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝΜΠΟΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΣΤΙΣ 10-03-2011 ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ , ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;


    ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ;

    ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ;

    ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΟ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

    ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ;
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΕΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ;
    ΑΛΕΚΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΑΙΔΡΗ !
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Σ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΑΣ ;
    ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΜΙΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και προς την συμπολίτευση και προς την αντιπολίτευση από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά.
    Όποιος γνωρίζει το πώς θα βγούμε από αυτό το λάκκο με τα σκατά που μας ρίξατε όλοι μαζί, εσείς οι μορφωμένοι στο κομματικό γίγνεσθαι αλλά και σπουδαγμένοι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί κλπ, κατέχοντες πολιτική θέση να το πει με λεπτομέρειες, μέχρι δεκάρας αλλιώς ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!.
    Και προπαντός τις συνέπειες για την κάθε κίνηση που θα γίνει ή και που δεν θα γίνει!
    Και να πει τόσο χρωστάμε, τόσο μπορούμε να δώσουμε, τόσο μπορούμε να κερδίσουμε κάνοντας αυτό, τόσο μπορούμε να κόψουμε από έργα, τόσο μπορούμε να κόψουμε από Άμυνα, τόσο μπορούμε να κόψουμε από κοινωνικές παροχές , τόσο από μισθούς, τόσο από παιδεία, αυτό μπορούμε να το πουλήσουμε, αυτό μπορούμε να το νοικιάσουμε, αυτό το έργο μπορούμε να κάνουμε, και οτιδήποτε άλλο αλλά με λεπτομέρειες και όχι με αφορισμούς του τύπου ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο γιατί τα είδαμε και τα εκτός αυτών τι σκατά είναι, και όποιος ονειρεύεται Αφρική, Ασία ή Νότια Αμερική ο δρόμος είναι ανοιχτός!
    Αλλιώς το, ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγια το ξέρει και η κουτσή Μαρία, γι’ αυτό και εσείς βγάλετε το σκασμό και σκύψετε πάνω από το Εθνικό μας πρόβλημα όλοι μαζί και μην λέτε ότι άλλοι ξέρουν και άλλοι δεν ξέρουν, ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΤΕ, αλλά για το συμφέρον της παράταξης σας κάνετε άλλοι τους ανήξερους και άλλοι τους φωστήρες.
    Όλοι ξέρατε πως και η τελευταία δεκάρα που ζητούσατε και απαιτούσατε για το ένα ή για το άλλο ήταν από δανεικά και όμως σαν άφρονες και ανεύθυνοι το κάνατε, προκειμένου όλοι σας να ικανοποιήσετε την εκλογική σας πελατεία ή να αποκτήσετε και άλλη πέραν αυτής που είχατε.
    Γι’ αυτό και πάλι σας λέω όπως και παλιότερα συμμαζευτείτε και συμμαζέψετε τα οικονομικά μας αλλιώς ο ΛΟΧΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ!
    Υστερόγραφο, αν δεν έχετε σοβαρή πρόταση να καταθέσετε βγάλετε το σκασμό και αφήσετε αυτούς που φορτώθηκαν το σταυρό του ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ να δουν τι θα κάνουν μόνοι τους, το να παπαρίζετε δεξιά και αριστερά σαν παπαγάλοι ούτε αυτούς ωφελεί ούτε και εσάς, και στο κάτω κάτω αν τα παρατήσουν και έρθει η σειρά σας που δεν το θέλετε, θα δείτε ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.youtube.com/watch?v=j30oc2DCdd8&feature=related Για να μην ξεχναμε .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι τόθελες να ανοίξεις το στόμα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Τίτο πού βοήθησε-περιέθαλψε
    τούς ηττημένους τού εμφύλιου.
    Ήσαν τού ΚΚΕ.
    Κατόπιν ονόμασε τήν Βαρντάρσκα,
    Μακεδονία ώστε οί εκεί εγκατεστη-
    μένοι Έλληνες χαμένοι τού εμφύλιου
    νά γίνουν μοχλός αλλυτρωτισμού.
    Όπερ εγένετο.
    Οί πιό φανατικοί "Μακεδόνες" είναι
    αυτοί.
    Καί βέβαια ή Αμερικανοσπουδαγμένη
    ηγεσία τών Σκοπίων,πού εξυπηρετεί
    τά USA-NATOικά συμφέροντα.
    Μακροχρόνια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΠΑΡΗΓΑ,
    ΜΩΡΗ ΣΑΠΙΑ ΕΒΡΑΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ,
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 27 Φεβ 2011 8:44:00 π.μ.

    Η ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΜΙΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ;



    Ποιος το καταλαβε αυτο;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση