GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χώρα στο έλεος του λαϊκισμού...

Toυ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟY http://www.andrianopoulos.gr/ Η χώρα πνίγεται σε ένα ωκεανό λαϊκισμού . Και δύσκολα θα επιβιώσει αναδιατάσσο...

Toυ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟY
http://www.andrianopoulos.gr/

Η χώρα πνίγεται σε ένα ωκεανό λαϊκισμού. Και δύσκολα θα επιβιώσει αναδιατάσσοντας τις δυνάμεις της αν δεν αναγνωρίσει την αλήθεια. Η κρίση δεν προήλθε από τη διαφθορά πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Οι κλοπές δημόσιων πόρων συνέβαλαν στα αδιέξοδα. Αλλά δεν ήσαν τα αίτια που τα προκάλεσαν.
Από το σύνολο των ετησίων ελληνικών κρατικών δαπανών (σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ) το 70% καλύπτει μισθούς του δημοσίου τομέα και συντάξεις. Το 20% αποτελούν εξυπηρετήσεις του εξωτερικού χρέους της χώρας (τόκοι, χρεολύσια) και το 10% δραστηριότητες. Στο 10% αυτό περιλαμβάνονται όλα τα έργα, οι προμήθειες, οι εργολαβίες και οι στρατιωτικές και νοσοκομειακές δαπάνες. Από τα ποσά αυτά έχουν βγει οι όποιες μίζες, προμήθειες και λοβιτούρες. Αλλά βέβαια έγιναν και έργα. Άρα ένα 3% περίπου αυτού του 10% (όχι πάνω από 1,5% στο σύνολο των ετησίων δαπανών) συνιστά την διαφθορά πολιτικών προσώπων και δημοσίων λειτουργών. Δεν μπορεί λοιπόν να ...
προκάλεσε την χρεωκοπία το 1,5% και να είναι αθώο το 70%.
Η χώρα έχει δυνατότητες για να σωθεί και να βγει από την κρίση. Με μέτρα όμως συγκεκριμένα και ορθολογικά. Δίχως να χρειάζεται να θίξει μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά και συνεισφέρουν ουσιαστικά στην πρόοδο του τόπου. Πρέπει να ακολουθήσει όμως τρεις δρόμους για να φθάσει στην ανάκαμψη.
Α. Ο ένας αφορά στη δραστική περικοπή των δαπανών του δημοσίου. Αυτό σημαίνει κατάργηση δημοσίων φορέων και απολύσεις προσωπικού. Το ξεκίνημα οφείλει να γίνει με τους 600 κρατικούς φορείς που ιδρύθηκαν τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια (595 επί ΝΔ και 5 επί Πασόκ). Οι εργαζόμενοι εκεί είναι νέοι στην ηλικία και είναι δυνατή η μελλοντική τους αξιοποίηση από μια οικονομία που θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Β. Ο δεύτερος συνδέεται με την ουσιαστική μείωση των φορολογικών συντελεστών και την γενικότερη περικοπή των φόρων. Μαζί με την εγκαθίδρυση ενός μόνιμου και σταθερού φορολογικού συστήματος που για μια πενταετία τουλάχιστον θα μείνει αμετάβλητο. Οι όποιες δημοσιονομικές ανάγκες θα αντιμετωπίζονται με περικοπές δαπανών κι’ όχι με αύξηση άμεσων τουλάχιστον φόρων.
Γ. Κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών σε όλο το πλάτος της δημόσιας διοίκησης αποτελεί το τρίτο βήμα. Όχι απλούστευση, ούτε και αποκέντρωση – απλά και καθαρά κατάργηση. Άδειες, εγκρίσεις, πιστοποιητικά, ρυθμίσεις, κλπ καταργούνται. Τουλάχιστον για πέντε χρόνια κανένα νέο γραφειοκρατικό εμπόδιο στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στις γενικότερες οικονομικές και οικοδομικές δραστηριότητες. Μας ενδιαφέρουν κατά προτεραιότητα οι άνθρωποι και σε δεύτερο βαθμό το περιβάλλον και οι όποιες ανησυχίες των ειδικών συμφερόντων.
Με όλα τα παραπάνω η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση. Και φροντίζοντας τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη κοινωνικής προστασίας και στήριξης να οδηγηθεί στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης και δυναμικής οικονομικής πραγματικότητας

23 σχόλια

  1. Eχεις φαει τα λυσακα σου τοσους μηνες να μας φορτωνεις με ποσοσστα επι του χαρτου,δεν καταλαβαινεις οτι επαναλαμβανεσαι επικυνδυνα?
    Για ολα φταινε οι μισθοι και οι υπάλληλοι οκ μας επεισες,εσεις οι αποτυχημενοι ολοι δεν φταιτε σε τιοποτα,γιατι δεν φτιαχνεις ενα τσαι να πας προς το Πασαλιμανι να αγναντεψεις τον Σαρωνικο και εκει μεσα στην βρωμα της θαλασσας να δωσεις μια και να φουνταρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΝ ΜΕΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ [ ΚΟΝΤΡΑ ] ΤΡΩΣ ΚΑΛΑ.ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΣΕ.ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΣΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΜΕ ΖΗΛΟ ΤΑ ΥΠΗΡΑΤΗΣΕΣ ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά τί λέει τώρα (9,45 π.μ)η Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤΕΝΑ για τους ψιλικατζήδες;
    Η γυναίκα το έχει χάσει τελείως;
    Άκου,να μη υποβάλουν φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά!
    Ηλεκτρονική ανυπακοή, το νούμερο!
    Και πριν ο λογιστής των ψιλικατζήδων ,υπέβαλε τη δήλωση, αυτός θα την υποβάλει και τώρα, ηλεκτρονικά.
    Βάστα ρε επαναστάτρια της Εκάλης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η θεια Κουλα21 Φεβ 2011, 10:00:00 π.μ.

    Μπορει να εχεις και δικηο.....

    ομως ΔΕΝ εισαι στην κυβερνηση

    και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν προκειται να ΑΚΟΥΣΕΙ . . . .

    Εκεινοι ηδη εχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ απο καιρο
    για το τι θα κανουν. . . . . . . . .

    ΓΙΑΤΙ λοιπον γραφεις; . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τά βάφει,ή δέν τά βάφει?
    Ότι καί νά κάνει,he has a point.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτικάντη της συμφοράς μας, κωλομάγουλε, σας έχουμε πάρει όλους σας χαμπάρι. Έσεται ήμαρ πουσταράδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κειμενο μπηκε 9 η ωρα

    τωρα ειναι 11

    να δουμε π ο τ ε
    θα δημοσιευτει . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Η κρίση δεν προήλθε από τη διαφθορά πολιτικών"

    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΔΡΕΑ,ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΕΓΩ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝ ΕΡΩΤΩ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΒΙΛΕΣ ΣΕ ΕΞΩΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕΣΩ ΟΦ ΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.ΟΙ ΔΕ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ , ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΣ ΑΓΓΕΛΕΙΟΣΗΜΟ,ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΩΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΡΒΑΝΑ,ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΜΙΛΙΑ,ΚΑΜΟΡΑ.ΑΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ, ΠΙΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΜΗΝ .ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΓΚΥΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ.Η ΜΟΝΟΜΑΝΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ.Γ. ΜΑΚΡΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να περάσεις τέλος του μηνός την Παρασκευή, να πάρεις τον μισθό σου από τους μεγαλο-εργολαβοκλέφτες. Άξιος ο μισθός σου,σε λίγο θα κάνουμε έρανο να τους ενισχύσουμε τους κακόμοιρους!!!!
    Φτάνει ρε Ανδριανόπουλε έχεις γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη, δεν σε ενημέρωσε κανένας; το βγάλαμε πλέον το καρφί από το κεφάλι μας.
    Οι μαλακίες έχουν και τα όρια τους έλεος φθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απο τις 9 που δημοσιευτηκε
    δεν γινεται μεχρι τωρα 13:40 να μην υπαρχει ουτε ενα σχολιο!!
    Αρα ΔΕΝ τα βαζουν


    π ο τ ε
    θ α
    τα
    δημοσιευσετε;

    Η αμεσοτητα δειχνει
    και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ....





    Αν τα βαλετε ΜΕΤΑ πεντε ωρες, οταν θα εχουν φανει
    αλλες αναρτησεις
    ειναι σαν να μην τα βαλετε . . .



    γιατι
    δεν καταργειτε
    τον μετριασμο σχολιων;!




    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι εντύπωση μου ή είναι πραγματικότητα και γεγονός ότι ό καθ’ όλα Αξιότιμος Υπουργός Δικαιοσύνης είναι διστακτικός ( το ψειρίζει πάρα πολύ μέχρι παρεξηγήσεως ενώ έχουμε πόλεμο και κατοχή και χρειάζονται γρήγορες λύσεις) στο να βοηθήσει με όσες δυνάμεις διαθέτει αλλά και αν δεν διαθέτει να δημιουργήσει και να συμπράξει με τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομίας ούτως ώστε το Εθνικό μας σπορ η φοροδιαφυγή να βρει επιτέλους τους μάστορες της και οι άνθρωποι που έτσι ή αλλιώς δεν φοροδιαφεύγουν να ελαφρυνθούν, αλλά και το κράτος μας να γίνει κράτος δικαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε 1.43 αν καταργησουν τον μετριασμο σχολιων ξερεις τι θα γινει?Ας μην σου πω,ομως παντα τα δημοσιευουν ολα εστω και με καθυστερηση οποτε καλυτερα ενα καθαρο ιστολογιο απο το να διαβαζεις τις υβρεις το καθενος ανωνυμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΚΩΛΟΜΑΓΟΥΛΕ? ΣΙΓΑ ΜΗ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΠΟΣΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο @21 Φεβ 2011 9:09:00 π.μ.
    Πολύ σωστός. Άντε γιατί έχουμε βαρεθεί να ακούμε βλακώδη προπαγάνδα (δεν στέκεται με τίποτε μπροστά ατην πραγματικότητα).
    Αν στην Ελβετία προσθέσεις τα νησιά Κεϋμαν, την Κύπρο και άλλους φορολογικούς παραδείσους κλπ. θα δεις πόσο ήταν το δήθεν 10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δε μου λες Χάρη (21 Φεβ 2011 3:25:00 μ.μ) ,είναι "καθαρό" το ιστολόγιο με το σχόλιο "ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΚΩΛΟΜΑΓΟΥΛΕ?",αμέσως κάτω από το δικό σου σχόλιο (21 Φεβ 2011 4:21:00 μ.μ);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΕΛΙΚΑ ΚΩΛΟΜΑΓΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟΣ....ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙΣ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΚΩΛΟΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΓΟΥΛΑ, ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΕΛΙΚΑ ΚΩΛΟΜΑΓΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟΣ....ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙΣ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΚΩΛΟΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΓΟΥΛΑ, "Η κρίση δεν προήλθε από τη διαφθορά πολιτικών" ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νεοφιλελευθερο νεαντερταλ, ακομα πασχιζεις να αποδειξεις οτι ο ηλιος γυριζει γυρω απο τη γη; Νεοφιλελευθερα λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όσο περισσότερο τον βρίζετε, τόσο περισσότερο διαφαίνεται ότι ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ σε αυτά που γράφει. ΑΥΤΟ ακριβώς είναι που σας πονάει όλους εσάς τους κομπλεξικούς! Η συκοφαντία και η ύβρις είναι προσφιλείς μέθοδοι σε αυτούς που πάσχουν από έλλειψη επιχειρημάτων. Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί μπαίνετε καν στο κόπο!!! Ο Ανδρέας απευθύνεται σε νοήμονες ανθρώπους. Δεν απευθύνεται σε εσάς που η νοημοσύνη σας δεν ξεπερνά αυτήν μιας αγκινάρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση