GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γερμανία πρόθυμη να προσφέρει καταφύγιο στον Μουμπάρακ...

Η αδιάντροπη-κωφάλαλη συμπεριφορά της Ε. Ε. στον τριγύρω αραβικό κόσμο Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου, http://ellinas - xoris - ellada ....

Η αδιάντροπη-κωφάλαλη συμπεριφορά της Ε. Ε. στον τριγύρω αραβικό κόσμο

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η μέχρι τώρα ανοχή της Ευρώπης στο αυταρχικό καθεστώς της Αιγύπτου τα τελευταία 30 χρόνια, δεν αποκλείεται να επιβραβευτεί και με την προσφορά καταφύγιου στον Μουμπάρακ. ΄Οπως ακριβώς το διαβάζετε. Να δούμε πώς θα αντιδράσουν αύριο οι 27 ηγέτες της στο ευρωπαϊκό συμβούλιο στις Βρυξέλλες για την κωφάλαλη και αδιάντροπη εξωτερική πολιτική των χωρών τους απέναντι σ΄ όλα τα αυταρχικά αραβικά καθεστώτα γύρω από την Μεσόγειο. Την ίδια περίπου ώρα, ημέρα προσευχής των μουσουλμάνων η Παρασκευή, εκατομμύρια Αιγύπτιοι θα επιμένουν στο μοναδικό αίτημά τους για απομάκρυνση του Μουμπάρακ. Η πριν λίγων ωρών κοινή προτροπή προς την ίδια κατεύθυνση της Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Ισπανίας και Ιταλίας ήρθε αργά.
΄Ολα δείχνουν πώς ο χρόνος άρχισε να κυλά αντίστροφα, με την οικονομική ελίτ, την αποδυναμωμένη αντιπολίτευση και τον στρατό να...
 κρατούν τα ηνία στις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Στο μεταξύ, διπλωματικές πηγές που δεν διαψεύδουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι υπάρχει αρχική συμφωνία για καταφύγιο του Μουμπάρακ στην Γερμανία. Το συζήτησαν-και μάλλον φαίνεται σαν καλύτερη λύση-το περασμένο Σάββατο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία οι Μέρκελ, Σαρκοζί και Κάμερον. Την επομένη ενημέρωσαν και τον Ομπάμα, με τον πλανητάρχη να συμφωνεί (λέτε να ΄μαθε το πάθημα του προκατόχου του Τζίμυ Κάρτερ με το Ιράν!).
Η “φιλοξενία” στη Γερμανία θα άρεσε στον Μουμπάρακ, που ενημερώθηκε από τον απεσταλμένο του Ομπάμα στο Κάιρο (Frank Wisner, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αίγυπτο), μια και έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και το εκεί ιατρικό περιβάλλον τού είναι γνωστό. Θαυμαστής της χώρας αυτής, την έχει τιμήσει με τις περισσότερες επίσημες επισκέψεις του, πέρα από τις ιατρικές και χειρουργικές επεμβάσεις του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Heidelberg (τον περασμένο χρόνο νοσηλεύτηκε εκεί τρεις εβδομάδες). Το σχέδιο απομάκρυνσης από το Κάιρο περιλαμβάνει και λεπτομέρειες, όπως την μεταφορά του με ειδικά εξοπλισμένο με ιατρικό προσωπικό αεροσκάφος, προφανώς για να αποφευχθεί ο διασυρμός με τον αντίστοιχό της Τυνησίας, Μπεν Αλί.
Ο φόβος για ενδεχόμενη εξέγερση του ισλαμικού στοιχείου στη γειτονία της Ευρώπης, είναι αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τόσο την ίδια όσο και την Αμερική, με το Ισραήλ να βαρά ήδη το καμπανάκι. Η συνεχιζόμενη καταπίεση του αραβικού κόσμου από διεφθαρμένα καθεστώτα, σαν αντίδοτο συγκράτησης των όχι μετριοπαθών ισλαμιστών, ίσως να αποδειχτεί η αιτία καλλιέργειας αυτού του φαινόμενου. Το έγραψε προ ημερών σε κύριο άρθρο της η “El Pais” με τίτλο “Ευρωπαϊκή ντροπή”. Η Ε.Ε. αγνόησε τελείως τις συνθήκες της περί πανανθρώπινων δημοκρατικών αξιών, όπως και για την καλή διακυβέρνηση των χωρών τριγύρω της. Να, στην Τυνησία, 48 ώρες πριν την διαφυγή του Μπεν Αλί η γαλλίδα ΥΠΕΞ ήταν πρόθυμη να στείλει κατάλληλο υλικό για την αντιμετώπιση των εξεγερμένων πολιτών. Και βέβαια στην Αίγυπτο, όπου τα F16, οι σφαίρες κι άλλος κατασταλτικός οπλισμός είναι made in …..

3 σχόλια

  1. Καψαμπέλη,
    ό κόσμος καίγεται κυριολεκτικά καί αναρτάς ανούσια σχόλια καί συνεχίζης νά μαλακίζεσαι μαζί μέ τόν Παπαγιάννη!!!!!!


    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ.

    Άσχετο μέ τό θέμα αλλά λίαν σοβαρό.
    Αντιγραφή από τό antinews

    Quote

    Λάβαμε και δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη το εξής μήνυμα:

    Kαλούμε όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλους τους υπέρμαχους της ελευθερίας και όλα τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης εντός και εκτός της Αιγύπτου να παρέμβουν άμεσα και να υπερασπιστούν τις ειρηνικές μας διαδηλώσεις από τη βάρβαρη επίθεση της ασφάλειας εναντίον των διαδηλωτών. Σε αυτή την επίθεση χρησιμοποιούν όλων των ειδών τον οπλισμό (μαχαίρια,δακρυγόνα,μολότοφ,γκλομπ εκκένωσης ηλεκτρισμού), προκειμένου να σπείρουν τον φόβο ανάμεσα στους διαδηλωτές. Όπλα τα οποία είναι παράνομα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και ενάντια σε οποιαδήποτε αντίληψη περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάνω από 270 νεκροί και τραυματίες και η αστυνομία συνεχίζει να προστατεύει τους υπέυθυνους αυτών των εγκλημάτων.

    Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει κάθε πρόσβαση στο internet αλλά και στην κινητή τηλεφωνία ώστε να εξασφαλίσει ότι οι φωνές μας δεν θα φτάσουν στα μέσα ενημέρωσης.

    Χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και όλων των υπέρμαχων της ελευθερίας ανά τον κόσμο, ώστε να σταματήσει αυτή η σφαγη.

    Αυτό που σημβαίνει στην Αίγυπτο είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

    Σας καλούμε απελπισμένα να δείξετε την άλληλεγγύη και την υποστηριξή σας στον αγώνα μας.

    Κίνημα νεολαίας 6ης Απριλίου

    Κίνημα Αιγυπτιακης Αντίστασης

    Unquote.

    Σχόλιον.
    Πώς θά δείξουμε τήν αλληλεγγύη ΜΑΣ στόν δοκιμαζόμενο Αιγυπτιακό Λαό?????

    Ή Αιγυπτιακή πρεσβεία στήν Αθήνα,ή Πλατεία Συντάγματος καί τό Μπουρδέλο-Βουλή,ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!!!!!!!

    ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!


    Είναι εξαιρετικά σημαντικό,διά τήν βοήθειαν τού Αιγυπτιακού Λαού,τό παραπάνω μήνυμά του,νά τό διαδώσουμε μέ κάθε μέσο ΠΑΝΤΟΥ (Blogs,facebook, sms κ.λ.π.)!!!!!

    ΑΦΥΠΝΙΣΘΗΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!



    Medo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΑΤΟΚΕΦΑΛΕ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΕ ,ΜΑΚΕΛΑΡΗ ,ΔΙΝΕΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ,Ο ΛΑΟΣ ΣΦΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΕΣΕ .ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΚΑΤΟΓΕΡΕ,ΒΡΩΜΙΚΕ ΔΥΝΑΣΤΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Ερχεται κοινωνικη εκρηξη...
    να μαζευτουν οι τραπεζες...

    Να γινει η νεα Σεισαχθεια ειπε σημερα σην Μηλιωνη ο δρ Κουτσουκος...

    Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης, από τους 3 μήνες στους 6 μήνες ή στο 1/3 της συνολικής οφειλής των δανείων και ρυθμίσεων

    Απο 24 Φλεβαρη αρχιζει η εξεγερση...

    Νωντας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση