GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν "άνοιγμα" του επαγγέλματος...

Δείτε γιατί οι Φαρμακοποιοί δεν θέλουν "άνοιγμα" του επαγγέλματος για νέους Φαρμακοποιούς ‏Κ.Γ. Αφαίμαξη 1,6 δισ. από τα Τα...

Δείτε γιατί οι Φαρμακοποιοί δεν θέλουν "άνοιγμα" του επαγγέλματος για νέους Φαρμακοποιούς
‏Κ.Γ.


Αφαίμαξη 1,6 δισ. από τα Ταμεία. Είχαν ετήσιο τζίρο 500.000 ευρώ μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία και ελέγχονται για συμμετοχή σε κύκλωμα θολές συνταγές! Φαρμακεία «χρυσωρυχεία», με ετήσιο τζίρο άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, βρίσκονται στο επίκεντρο των ελέγχων του υπουργείου Εργασίας. Οι έλεγχοι αποκάλυψαν πως 3.200 φαρμακεία είχαν καταφέρει το 2009 να εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων εισπράττοντας πάνω από 40.000 ευρώ τον μήνα (το καθένα) από τα Ταμεία. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το ποσό αφορά χρήματα που...
έχουν πάρει οι φαρμακοποιοί από τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν αντικατοπτρίζει τον συνολικό τους τζίρο. Δηλαδή τα έσοδα των συγκεκριμένων φαρμακείων είναι πολύ περισσότερα.
Τώρα οι συνταγές που εκτέλεσαν τα συγκεκριμένα φαρμακεία μπαίνουν στο «μικροσκόπιο», ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ορισμένοι φαρμακοποιοί συνδέονται με κυκλώματα ελεγχόμενης συνταγογράφησης. Ουσιαστικά θα ελεγχθούν όλες οι συνταγές, για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει «συνεργασία» των φαρμακοποιών με συγκεκριμένους γιατρούς για την εκτέλεση εικονικών συνταγών.
Μαζί και το Σ.Δ.Ο.Ε. Αυτό είναι το ένα μόνο σκέλος της έρευνας, καθώς παράλληλα θα ζητηθεί και η συνδρομή του ΣΔΟΕ. Στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο οι φαρμακοποιοί δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματα που έχουν βγάλει ή έχουν? ξεχάσει να τα συμπεριλάβουν στη δήλωσή τους. Από τους ελέγχους έχουν προκύψει αποκαλυπτικά στοιχεία για τα κυκλώματα που λυμαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο υπουργείο Εργασίας είναι οι εξής:
A. Σε έλεγχο που έγινε σε φαρμακείο της Αττικής διαπιστώθηκε πως το 70% των συνταγών που είχαν εκτελεστεί προερχόταν από συγκεκριμένο γιατρό. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως... συμπτωματικά τη συνταγογράφηση έκανε η σύζυγος του φαρμακοποιού που ήταν γιατρός!
B. Σε φαρμακείο στην Αρκαδία διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον 400 φάρμακα είχαν πληρωθεί από το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ, αλλά στη συνέχεια πωλούνταν εκ νέου σε άτομα που δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη. Δηλαδή ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός έβγαζε τις σχετικές ταινίες από τα φάρμακα και εκτελούσε θεωρητικά τις συνταγές από τα Ταμεία.
Αυτά τα φάρμακα -για τα οποία πληρωνόταν από τα Ταμεία- δεν πήγαιναν ωστόσο σε ασφαλισμένους. Αντιθέτως τα πωλούσε σε άτομα που δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη, βγάζοντας διπλό κέρδος. Τα πρωτεία στην είσπραξη χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν συγκεκριμένοι φαρμακοποιοί που δραστηριοποιούνται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Στους δύο αυτούς νομούς βρίσκονται έξι στα δέκα φαρμακεία (συνολικά 1.900) που έχουν τζίρο άνω των 500.000 ευρώ. Ακολουθούν οι νομοί Αχαΐας με 100 φαρμακεία, Μαγνησίας με 65 φαρμακεία, Καβάλας και Φθιώτιδας με 60 και 35 φαρμακεία αντίστοιχα.
ΟΙ... ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣA. Σε 3.200 υπολογίζονται τα φαρμακεία που είχαν το 2009 ετήσιο τζίρο από τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 500.000 ευρώ.
B. Το 60% αυτών των φαρμακείων βρίσκονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.
Γ. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα είναι πως το 70% των συνταγών που εκτελούσε συγκεκριμένο φαρμακείο προέρχονταν από έναν γιατρό. Στη συνέχεια αποκαλύφτηκε πως τη συνταγογράφηση έκανε η σύζυγος του φαρμακοποιού που ήταν γιατρός!
«Φρένο» στα κυκλώματα που λυμαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να βάλει η επέκταση του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το μέτρο ξεκίνησε τον Οκτώβριο από τον ΟΑΕΕ και μέχρι τον Μάιο θα εφαρμόζεται στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.
Στο ΙΚΑ ξεκίνησε πριν από έναν μήνα η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα και σταδιακά επεκτείνεται. Με βάση τα στοιχεία του Ιανουαρίου, η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε στα 131 εκατομμύρια από 187 εκατομμύρια τον αντίστοιχο μήνα πέρσι (δηλαδή, παρουσίασε μείωση κατά 30%).
Ουσιαστικά με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα υπάρχει μία σαφής εικόνα για τις συνταγές που εκτελούν γιατροί και φαρμακοποιοί. Δηλαδή, θα φαίνεται το κατά πόσο οι γιατροί δείχνουν ιδιαίτερη... προτίμηση σε συγκεκριμένα φάρμακα, το αν οι συνταγές εκτελούνται «συμπτωματικά» από τα ίδια φαρμακεία αλλά και το κατά πόσο οι συνταγές αφορούν πράγματι ασφαλισμένους (καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις που οι συνταγές αφορούν ασφαλισμένους «φαντάσματα»).
Μεγάλες υποθέσεις παράνομων οικονομικών συναλλαγών στον χώρο της υγείας, σε σχέση με τις προμήθειες νοσοκομείων, έχει ήδη εντοπίσει το ΣΔΟΕ και αξιολογεί πλήθος στοιχείων που προέκυψαν. Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, απαντώντας στην ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδη και Αθ. Πλεύρη που αναφέρονταν σε «καθυστερήσεις διαχειριστικών ελέγχων στα νοσοκομεία».
Ο κ. Κουσελάς ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαχειριστικός έλεγχος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ εκκρεμεί και η εντολή διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.
«Διενεργήθηκαν από το ΣΔΟΕ εκτεταμένοι έλεγχοι στον τομέα της υγείας, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω του μεγάλου όγκου των προς διερεύνηση και αξιολόγηση στοιχείων. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα των ελέγχων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές.
Στρατηγική επιδίωξη του ΣΔΟΕ αποτελεί η σταδιακή μετατόπιση της ελεγκτικής του δράσης σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας με μεγάλη παραβατικότητα και σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις. Το ΣΔΟΕ έχει ενισχυθεί και θεσμικά με τη δυνατότητα άμεσης επιβολής προστίμων και άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων», καταλήγει ο κ. Κουσελάς.
Και μετά από όλα αυτά τα ωραία... στον χώρο της δημόσιας υγείας (που προστάτεψαν... με την τίμια... απεργία τους οι φτωχοί... Φαρμακοποιοί-ιδιοκτήτες Φαρμακείων), εγώ θέλω να κάνω μία ερώτηση:
α) Για ποιόν λόγο ο κ. Λοβέρδος δεν καταργεί την κληρονομικότηα των Αδειών Φαρμακείων; Σε ένα "κλειστό" επάγγελμα δεν έχει αξία η επιχείρηση (π.χ. Φαρμακεία, ταξί, φορτηγά κ.τ.λ.), αλλά η Άδεια. Αυτονόητο και δίκαιο το ερώτημα μου. Γιατί τόση αδικία σε βάρος των πολλών νέων πτυχιούχων Φαρμακοποιών και ΥΠΕΡ των λίγων τέκνων Φαρμακοποιών; Γιατί τόση αδικία χωρίς κανένα προφανή λόγο; Γιατί αυτός ο ρατσισμός;
Γιατί -μόνο- τα παιδιά των Φαρμακοποιών -με Φαρμακεία- να απολαμβάνουν το -προκλητικό και φασιστικό- προνόμιο της κληρονομικής εργασίας;; Τι είδους απελευθέρωση έκανε στο φαρμακευτικό επάγγελμα όταν συνεχίζεται η φεουδαρχία και η κληρονομικότητα των κρατικών Αδειών Φαρμακείων; Υπάρχει στην Ευρώπη κληρονομική εργασία; Γιατί τόσα προνόμια για τα παιδιά των Φαρμακοποιών και μόνο; Γιατί αυτός ο διαχωρισμός; Γιατί;
β) Για ποιόν λόγο ο κ. Λοβέρδος δεν καταργεί την -παράνομη- αγοραπωλησία -κρατικών- Αδειών Φαρμακείων; Με το νομικό τέχνασμα... της συστέγασης... και της ίδρυσης... Ο.Ε. μεταξύ παλιού... και νέου Φαρμακοποιού, νομιμοποιείται η -παράνομη και "μαύρη"- αγοραπωλησία των -κρατικών- Αδειών Φαρμακείων. Δείτε τις αγγελίες του Π.Φ.Σ. και θα καταλάβετε το "όργιο" της -παράνομης- πώλησης -κρατικών- Αδειών.
Όσοι ιδιοκτήτες Φαρμακείων δεν έχουν παιδιά Φαρμακοποιούς (για να κάνουν χρήση του -προκλητικού- κληρονομικού δικαιώματος) ή δεν έχουν παιδιά, πουλάνε -παράνομα και "μαύρα"- σε νέους ενδιαφερόμενους Φαρμακοποιούς την -κρατική- Άδεια του Φαρμακείου τους που είχαν πάρει οι ίδιο δωρεάν από τις Νομαρχίες. Την Άδεια πουλάνε -τον "αέρα" δηλαδή- και όχι την επιχείρηση (όπως λένε), γιατί η Άδεια, όπως είπαμε, έχει αξία σε ένα "κλειστό" επάγγελμα. Γιατί να "ανοίγουν" όλα τα επαγγέλματα και -μόνο- οι ιδιοκτήτες Φαρμακείων να απολαμβάνουν την προκλητική ασυλία... του κ. Λοβέρδου;
Ο αξιότιμος κ. Δ. Ρέππας είχε καταργήσει το -χουντικό- προνόμιο των φορτηγατζήδων να πουλάνε -παράνομα και "μαύρα"- σε ενδιαφερόμενους τις -κρατικές- Άδειες των φορτηγών τους. Γιατί ο κ. Λοβέρδος προστατεύει προκλητικά την ευκατάστατη κοινωνική ομάδα των λίγων και παλιών ιδιοκτητών Φαρμακείων; Γιατί του αρέσουν τόσο πολύ οι συντεχνίες; Γιατί προχώρησε σε "δήθεν άνοιγμα" του φαρμακευτικού επαγγέλματος, ενώ ο κ. Πρωθυπουργός -και η Κυβέρνηση- μιλάει συνεχώς για πλήρη απελευθέρωση όλων των "κλειστών" επαγγελμάτων και για είσοδο όλων των νέων επιστημόμων στην αγορά εργασίας χωρίς αδικαιολόγητους περιορισμούς, όπως τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια για την ίδρυση και τη λειτουργία νέων Φαρμακείων; Γιατί το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι το μόνο "κλειστό" επάγγελμα που δεν "άνοιξε" και μάλιστα με ευθύνη του κ. Λοβέρδου; Γιατί δεν έχει μιλήσει με την Π.Ε.Φ.; Γιατί μόνο τα συμφέροντα του Π.Φ.Σ. ακούει και υπερασπίζεται; Γιατί έκανε πίσω στην δική του πρόταση για ίδρυση νέων Φαρμ!
ακείων κοντά στους Φ.Κ.Α. (π.χ. Ι.Κ.Α.); Γιατί είναι φανατικός οπαδός των συντεχνιών στην Ελλάδα; Γιατί δεν "ανοίγει" πλήρως το φαρμακευτικό επάγγελμα; Γιατί μας κοροϊδεύει; Γιατί ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Πρωθυπουργός παίζουν... με άνεργους επιστήμονες; Γιατί;
Έτσι... απελευθέρωσε... το φαρμακευτικό επάγγελμα ο κ. A. Λοβέρδος. Η αγγελία (δείτε το link) είναι υπαρκτή ("Χρυσή Ευκαιρία" - http://www.xe.gr/) και έγινέ μετά το δήθεν... "άνοιγμα" το "κλειστού" επαγγέλματος των Φαρμακοποιών-ιδιοκτητών Φαρμακείων:

 http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?catId=21&SC_GUID=ca1110fc-c14d-423a-b3d2-e1b8d6740f1b&proId=11943386&pageSize=10

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΙΜΗ: 700.000 ΕΥΡΩ! Η επιχείρσηση... πωλείται προς 700.000 ευρώ ή η Άδεια; Η Άδεια φυσικά πωλείται κυρίες και κύριοι, γιατί σε ένα "κλειστό" -όπως το άφησε... ο κ. Λοβέρδος- επάγγελμα η Άδεια έχει την αξία και όχι η επιχείρηση.
Αφού λοιπόν καταργήθηκαν όλοι οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί για την άσκηση των επαγγελμάτων εγώ σαν νέος Φαρμακοποιός γιατί πρέπει να πληρώσω -νταβατζηλίκι- σε έναν ιδιώτη Φαρμακοποιό-ιδιοκτήτη Φαρμακείου για να πάρω μία Άδεια που κανονικά θα έπρεπε να την εκδίδει μία κρατική Αρχή; Και αφού το επάγγελμα απελευθερώθηκε.., γιατί οι Φαρμακοποιοί πουλάνε τόσο ακριβά τα Φαρμακεία τους; Αν θέλω ανοίγω δίπλα τους με πολύ λιγότερα χρήματα ένα νέο Φαρμακείο. Τρελάθηκαν... οι παλιοί Φαρμακοποιοί ή μήπως ο κ. Λοβέρδος συνέχισε τα φασιστικά προνόμια τους και τους άφησε το επάγγελμα τους "κλειστό" με δικαίωμα να πουλάνε τις κρατικές Άδειες και να τις κληρονομούν; Όλα τα άλλα επαγγέλματα "ανοίγουν" και το φαρμακευτικό επάγγελμα παραμένει "κλειστό" για να πουλάνε οι ιδιοκτήτες Φαρμακείων κρατικές Άδειες 350.000-700.000 ευρώ!
ΖΗΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΥΛΕΣ, ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΛΕΙΣΤΑ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΖΗΤΩ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ kokkaliari@pegasus.gr

72 σχόλια

  1. bxncbn
    bncbncbn
    cbvncvbncvbnc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην παραπληροφορείς τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Για αλλη μια φορα δικαιωνεται ο δρ Κουτσουκος!

    Βασιλοχουντικοι σχεδιαζουν πραξικοπημα ενω δηθεν τρωνε στο Κολωνακι!!!

    ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΛΟΓΩ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ

    Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε σύντομη συνομιλία μαζί με τον πρώην υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη.
    Συναντήθηκαν ...δηθεν τυχαία πριν από 5 λεπτά έξω από την Βιβλιοθήκη, στην οποία γευματίζει τώρα μαζί με την σύζυγό του Άννα Μαρία και τους δύο γιους του Παύλο και Νικόλαο.

    Μαζί τους και η αδελφή του Ειρήνη που όσο περνάνε τα χρόνια μοιάζει περισσότερο στη μητέρα τους Φρειδερίκη...

    Ενω συμβαινουν ολα αυτα στην Ιπποκρατους κοιμουνται οπως κοιμουνται και οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ που οφειλουν να προασπιστουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Πως κυκλοφορει ετσι ο ΤΕΩΣ?

    Και ενω ο Γιωργος

    ειναι ανημπορος οι Βασιλοχουντικοι σχεδιαζουν πραξικοπημα οπως τον Απριλη του 1967!!

    Ακουει κανεις??

    Στελιος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hey guys,

    Would you like to win Montreal Canadiens Hockey Tickets? We are the number one website on the web to purchase your concert tickets. What are you waiting?

    Click here to get [url=http://www.ticketsground.com/montreal-canadiens-tickets.php]montreal canadiens tickets[/url]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΣΛΟΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ.
    ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    ΗΔΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Γλυξμπουργκ - δρ Κουτσουκος

    Μολις βγηκε σημερα απο την Βιβλιοθηκη στο Κολωνακι ο τεως Γληξμπουργκ με τις τεως βασιλισσες

    ετυχε να ειναι απεναντι ο δρ Κουτσουκος

    που του φωναξε

    "Φυγε Φιλε δεν σε θελουν οι πολιτες, κατσε ησυχος"!

    Την σκηνη αποθανατισαν φωτορεπορτερ

    Ο Δρ Κουτσουκος πηγε προς την παρακειμενη δικοιρια ΜΑΤ και τους συνεστησε μολις ο Τεως κανει κατι εναντιον της Δημοκρατιας να τον συλλαβουν για διαταραξη πολιτευματος!

    Αν στην Ιπποκρατους κοιμουνται καποιοι δεν κοιμουνται!

    Μηνας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άνοιγμα δεν γίνεται για τους "νέους" φαρμακοποιούς που έχουν δικαίωμα να μπούν στο επάγγελμα αλλά για εκτοπισμό όλων των φαρμακοποιών από πολυεθνικές.

    Μαζί με το Νατούρα στη γη και τον Codex Alimentarius ΄ρόκειται για ένα πακέτο που στοχεύει εξαφάνιση μικρών αγροτών και φαρμακοποιών για τον έλεγχο της διατροφής και της απαγόρευσης συμπληρωμάτων διατροφής και απαγόρευση εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας.

    Δεν θα υπάρχουν πλέον φαρμακεία γειτονιάς αλλά πρατήρια μεγάλων φαρμακευτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ENAS FARMAKOPOIOS.
    LES BLAKIES KAI PARAPLIROFOREIS TON KOSMO . KAI GO KANO TSIRO 500.000 TO XRONO SE ASFALISTIKA TAMEIA ENTELOS NOMIMA KAI MONOS XORIS BOITHO .YPARXOUN LAMOGIA OPOS SE OLA TA EMAGGELMATA OMOS EIMASTE OI PERISSOTEROI POY STINOME K-LO GIA NA BGALOUME ENA KALO MEROKAMATO . KAI AYTES OI EPOXES TELEIONOYN TA TAMEIA SE LIGO KAIRO THA BARESOUN KANONI 30.000 MOY XROSTAEI TO OPAD 50000 O OGA 12000 TO IKA KAI GO PLIRONO TIS APOTHIKES SE 40 IMERES . LOIPON MIA AKOUO BLAKEIES.
    SE LIGO KAIRO TAH PIGENEIS NA P[AREIS DANIKO FARMAKO APO TO FARMAKEIO TOY SOUPER MARKET KAI THA PERNEIS TA A X I DI A MOY EXIPNE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ti ? poioyn?
    oi farmakopoles boyliaxane ta tameia na elenx8ei to po8en esxes toys !
    edw xtizoun kai emporika kentra!!!!!!!!!! me tis aspirines???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτοι που κανουν καποια κριτικη στον αρθρογραφο δεν λενε τιποτα για τη ταμπακιερα.Οτι πραγματι το επαγγεμα δεν ανοιξε οχι μονο οσον αφορα τα νεα φαρμακεια αλλα και ως προς τη κατωτερη αμοιβη και εξου η μαυρη αγορα στις αδειες .Ας ενεργοποιηθει τουλαχιστον το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγη και ποθεν εσχες αυτων που πουλανε τις αδειες
    Αυτη τη στιγμη οι φαρμακοποιοι ειναι οι επαγγελματιες με τα περισσοτερα συντεχνιακα συμφεροντα και μαλιστα εις βαρος των ασφαλιστικων ταμειων και του χρεους της χωρας

    Ενας γιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποβρασματα φαρμακομπακαληδες. Νεοελληνες του χειριστου ειδους. Νεοπλουτοι με το συνδρομο του φραγκοφονια. Κολυμπατε μεσα στη δυσωδια που αποπνεουν οι πραξεις σας, οι δηλωσεις και η σταση σας. Ζητω η SUPERPHARM, και τα BOOTS!!! Να λυσσαξετε στην πεινα. Ερχεται το τελος σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντάλλαξαν το κλεισιμο του επαγγελματος, με την εφαρμογη του κατ'αποκοπην το 2012 και την πληρωμη των χρεωστουμενων με ομολογα!! Δεν θελω παραπονα τωρα.... Ολα κι ολα!! Ετσι εξαγορασατε τον αποκλεισμο μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To τραγικό είναι, ότι κλαίγονται κιόλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειλικρινα με αυτα που βλεπω θελω τον Μαρτη ,στην συνοδο κορυφης να τελειωνουμε μια και εξω ,τελος τα δανεικα ,οποτε τελος και οι κοροιδιες του Λομβερδου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυξάνεται η δυσπιστία Γερμανών για την Ελλάδα
    Η αδυναμία της Αθήνας να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές ισχυροποιεί τις φωνές κατά των μηχανισμών διάσωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...υποχωρήσεις στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, υπό την πίεση των συντεχνιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι γερμανοί λευτά θέλουν , άμα τους τα βρει ο λοβ από αλλού δεν τους νοιάζει . ίσως στριμόξει και άλλο τους συνταξιούχους και τους μισθοτούς ή να πουλίσει τα ασημικά .Γιά να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και να τα βάλουν με τις συντεχνίες χροιάζοντε κότσια και αποδεικνίετε ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε από αυτά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο κ. Λοβέρδος αντιλαμβάνεται τη φαιδρότητα του πράγματος, αλλά τα παζάρια που έκανε με τους φαρμακοποιούς και οι τροποποιήσεις που δέχτηκε, γέλωτα προκαλούν. Οπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή» (10.2.2010) «Η αρχική διατύπωση στο πολυνομοσχέδιο έδινε τη δυνατότητα τριπλασιασμού του αριθμού των φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες υγείας και υποκαταστήματα των ασφαλιστικών Ταμείων. Χθες, αργά το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας άλλαξε τη διατύπωση της σχετικής παραγράφου ως εξής: «Σε απόσταση 100 μ. εκατέρωθεν των πλησιέστερων άκρων της εξωτερικής κεντρικής πύλης των νοσοκομείων άνω των 150 κλινών επιτρέπεται η μεταφορά και ίδρυση επιπλέον φαρμακείων, των οποίων ο αριθμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των ήδη λειτουργούντων κατά τη δημοσίευση του παρόντος».
    Αυτή και μόνη η διάταξη μπορεί να χαρακτηρίσει το νομοσχέδιό του «απελευθέρωση με τη μεζούρα». Το σημαντικό, όμως, δεν είναι ο γέλωτας που τέτοιες διατάξεις νόμων προκαλούν. Είναι η υποβάθμιση του ρόλου των υπουργών. Είναι δυνατόν κοτζάμ υπουργός να ασχολείται με αποστάσεις «100 μ. εκατέρωθεν των πλησιέστερων άκρων της εξωτερικής κεντρικής πύλης των νοσοκομείων άνω των 150 κλινών»;
    Είναι δυνατόν να παζαρεύει τις αποστάσεις, να τροποποιεί τον νόμο και τελικά να μη βρίσκουμε άκρη; Δηλαδή τα 100 μέτρα είναι στην ευθεία ή περιλαμβάνει και τις γωνίες;
    Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση, αλλά η περιβόητη απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος που έκανε κ. Λοβέρδος είναι μια τρύπα στο νερό. Δεν θα δημιουργήσει ανάπτυξη και στο τέλος της ημέρας τα ίδια προβλήματα θα δημιουργηθούν. H αλλαγή, για παράδειγμα, των πληθυσμιακών κριτηρίων από ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους σ' ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους απλώς θα εκτονώσει εν μέρει την πίεση από τους άνεργους φαρμακοποιούς. Δεν είναι απελευθέρωση.
    Το χειρότερο όλων είναι ότι το κέρδος των φαρμακοποιών παραμένει αμετάβλητο. Σε μια χώρα που στενάζει από ιδιωτικές και κρατικές δαπάνες στα φάρμακα, οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν 35% κέρδος. Κέρδος το οποίο θα το πληρώνουμε όλοι και πρώτα απ' όλα τα πολύπαθα Ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι γερμανοί λευτά θέλουν , άμα τους τα βρει ο λοβ από αλλού δεν τους νοιάζει . ίσως στριμόξει και άλλο τους συνταξιούχους και τους μισθοτούς ή να πουλίσει τα ασημικά .Γιά να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και να τα βάλουν με τις συντεχνίες χροιάζοντε κότσια και αποδεικνίετε ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε από αυτά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι εναλλακτικές λύσεις, που έχει ένας νέος φαρμακοποιός ο οποίος επιθυμεί να ιδρύσει φαρμακείο σήμερα είναι οι εξής:

    Α) Να του μεταβιβάσει ένας αποχωρών συνάδελφος τη δικιά του άδεια ιδρύσεως φαρμακείου. Έχει καθιερωθεί, οι αποχωρούντες φαρμακοποιοί να μεταβιβάζουν τις άδειες λειτουργίας των φαρμακείων τους έναντι αδρότατου χρηματικού αντιτίμου, που κυμαίνεται μεταξύ 300.000-500.000 ευρώ. Ο παλιός φαρμακοποιός σχηματίζει Ο.Ε. με το νέο φαρμακοποιό (για μία ημέρα συνήθως) και στη συνέχεια ο παλιός φαρμακοποιός αποχωρεί (την επόμενη ημέρα).
    Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων προσπαθούν να σας πείσουν ότι πουλάνε την επιχείρηση και όχι την άδεια. Σε κάθε κλειστό επάγγελμα αυτό που έχει αξία είναι η άδεια. Η άδεια είναι αυτή που εξασφαλίζει την είσοδο σε ένα προστατευμένο περιβάλλον εργασίας και όλα τα οφέλη που απορρέουν από αυτό. Η άδεια ιδρύσεως φαρμακείου εκδίδεται από τις Νομαρχίες, αποτελεί κρατική περιουσία, είναι προσωποπαγής και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να επιστρέφει στην εκδούσα αρχή κατά τη συνταξιοδότηση. Οπότε, η κάθε αγοραπωλησία άδειας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Επιπλέον, όσοι σήμερα συνταξιοδοτούνται την έλαβαν ΔΩΡΕΑΝ από το κράτος και είναι τουλάχιστον παράλογο να προβάλουν οικονομικές αξιώσεις για την μεταβίβασή της.
    Ο εξαναγκασμός ενός νέου φαρμακοποιού σε αγορά της "επιχείρησης" αποχωρούντα φαρμακοποιού προκειμένου να ασκήσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εγείρει έναν οικονομικό φραγμό στην είσοδο στο επάγγελμα. Όποιος έχει 300.000 ευρώ, έχει και το "δικαίωμα" να ανοίξει φαρμακείο. Β) Να αναζητήσει μια περιοχή όπου, βάσει των περιορισμών του νόμου, δύναται να ιδρυθεί φαρμακείο. Η πραγματικότητα είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα τέτοια χωριά, που αφενός δεν επαρκούν για να απορροφήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους, αφετέρου έχουν αριθμό κατοίκων που απέχει πολύ από το όριο που επαρκεί για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου, σύμφωνα με τον ΠΦΣ. Αναφερόμαστε δηλαδή για χωριά των 300 κατοίκων, τη στιγμή που ο ΠΦΣ ωρύεται για την οριακή αναλογία του ενός φαρμακείου ανά 1.000 κάτοικους, με συνέπεια, να δημιουργείται αφ' ενός ένα μη βιώσιμο οικονομικά φαρμακείο και αφ' ετέρου ο Φαρμακοποιός να δραστηριοποιείται σε ένα χώρο, που δεν είναι της δικής του επιλογής αλλά επιβεβλημένο από άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι περιορισμοί οι οποίοι αναφέρθηκαν, είναι οι παρακάτω: Α) Πληθυσμιακοί περιορισμοί (1 φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους, σύμφωνα με το ΣΝ)
    Β) Γεωγραφικοί περιορισμοί (ελάχιστη απόσταση 100-250 μ. από προϋπάρχοντα φαρμακεία, ανάλογα με τον πληθυσμό του δημοτικού διαμερίσματος)


    Οι προαναφερθέντες περιορισμοί καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ίδρυση νέων φαρμακείων σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, όσο μικρή και αν είναι, όπου και αν αυτή βρίσκεται. Αυτό έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό ενός μεγάλου αριθμού νέων επιστημόνων, πτυχιούχων φαρμακοποιών, από τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Το αποτέλεσμα είναι, αρκετοί από αυτούς, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να υποαπασχολούνται (σε κάποιο φαρμακείο όπου αρκετοί δεν δηλώνονται καν με την ιδιότητα του πτυχιούχου φαρμακοποιού) ή να ετεροαπασχολούνται σε κάποια άλλη επαγγελματική (ξένη ως προς αυτούς) δραστηριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυστυχώς, από τους ως άνω περιορισμούς εξαιρούνται τα τέκνα των φαρμακοποιών, που εκμεταλλευόμενα τη δυνατότητα της ελεύθερης μεταβίβασης της άδειας, αποκτούν το πλεονέκτημα της πρόσβασης στο επάγγελμα. Τόσο της επιχείρησης (επαγγελματικός χώρος, εξοπλισμός, ράφια, φάρμακα), κάτι που είναι θεμιτό καθώς αποτελούν ιδιοκτησιακά στοιχεία του αποχωρούντα φαρμακοποιού, όσο όμως και της άδειας, που αποτελεί δημόσιο αγαθό, μια και αφορά ένα ρυθμισμένο και προστατευμένο επάγγελμα και άρα θα έπρεπε να μην αποτελεί αντικείμενο ούτε αγοραπωλησίας, ούτε και ελεύθερης μεταβίβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ... ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ; ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΥΛΑ, ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΣ ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ. ΜΗ ΣΚΑΣ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΚΩΛΟΠΑΤΡΙΝΕ ΛΟΒΕΡΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μύθος 2ος είναι οτι δεν υπάρχει ανεργία. Μας αγνοούν επιδεικτικά ενώ πολύ καλά γνωρίζουν οτι η ανεργία μας απαγορεύεται να καταγραφεί στον ΟΑΕΔ αφού θεωρούμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες (σ'ενα κλειστό επάγγελμα δεν υπάρχει ελευθερία βέβαια) άρα δεν καταγραφόμαστε ως φαρμακοποιοί. Αν θεωρούν οτι καταπολεμούν την ανεργία του κλάδου προσφέροντας εικονικές συστεγάσεις και υποχρεωτική υπαλληλοποίηση προκειμένου να απαλλαγούν από τις δικές μας φωνές, τότε σίγουρα αυτές οι προτάσεις τους δεν θα έπρεπε να υιοθετηθούν από εσάς, αφού είναι απλά για να καλύψουν προσωρινά την ανάγκη μας για εργασία. Φυσικά, δεν είναι υποχρεωμένοι να συστεγαστούν μαζί μας, ούτε φυσικά να μας προσλάβουν ως υπαλλήλους (αφού όπως λένε είμαστε και ακριβοί βάσει της ΣΣΕ). Πραγματικό άνοιγμα του επαγγέλματος είναι η πλήρης άρση πληθυσμιακών και γεωγραφικών περιορισμών, γιατί η Ελλάδα τουλάχιστον έχει ένα Σύνταγμα που δεν εμποδίζει την ελέυθερη επαγγελματική επιλογή κατι που στην δική μας περίπτωση έχει καταστρατηγηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι όποιες αποφάσεις ΔΕΚ, αφ'ενός αφορούν μια άλλη χώρα με διαφορετικό Σύνταγμα, αφ'ετέρου δεν είναι υποχρεωτικές για καμία χώρα μέλος. Επομένως, κάτι που για την Χώρα μας αποτελεί παραβίαση του βασικού δικαιώματος της εργασίας δεν θα μπορούσε να αποτελεί υποχρέωση.
    Για εκείνους είμαστε ανύπαρκτοι, στην καλύτερη περίπτωση αχυράνθρωποι, άνθρωποι των συμφερόντων και του κεφαλαιου. Εύκολα αποδεικνύεται ποιοί είμαστε.. Αρκεί να σταματήσει το προνόμιο των Συλλόγων οι οποίοι δίνουν την τελική έγκριση και υπογράφουν τις άδειες ιδρύσεως και λειτουργίας των φαρμακείων μας. Γιατί ως τώρα απειλούν κάθε άνθρωπο που βγαίνει στα ΜΜΕ για να εκθέσει την αλήθεια που βιώνουμε, ώστε να σταματήσουμε να πολεμάμε για τα Συνταγματικά μας δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΛΟΒΕΡΔΑΚΟ, ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΓΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΟΛΕΨΑΝ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΑΛΙΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΙΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ... Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥΤΣΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΑΠ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ένα τεράστιο ποσοστό από εμάς είμαστε άνεργοι, αρκετοί είναι υπάλληλοι των συναδέλφων με φαρμακεία και κάποιοι ετεροαπασχολούμενοι. Γεγονός πάντως είναι οτι είμαστε ένας κλάδος χωρισμένος σε 2 ταχύτητες. Σε αυτούς που μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα (πλούσια τέκνα, κληρονόμοι) και σε αυτούς που θέλουν και δεν μπορούν όπως είμαστε εμείς που βρισκόμαστε αποκλεισμενοι απο το επάγγελμα μας από το 1997.
    Απίστευτα ψεύδη έχουν ακουστεί από τα στόματα των συνδικαλιστών ιδιοκτητών φαρμακείων τον τελευταίο χρόνο με αποκορύφωμα την διαφημιστική καταχώρηση με τίτλο το επάγγελμα δεν είναι κλειστό. Αναφέρουν προκλητικά οτι άνοιξαν 2000 περίπου νέα φαρμακεία τα τελευταία χρόνια (βάζοντας μέσα και τις μεταβιβάσεις αδειών, έναντι αδράς αμοιβής, νομότυπες καθ' όλα) και διαφημίζουν τις εξορίες σε ακριτικά νησιά ως κατόρθωμα. Ένα τελευταίο νησί υπήρχε και τελείωσαν τα νησιά της Ελλάδας, εκτός και επιθυμούν πραγματικές εξορίες σε ακατοίκητα όπως η Μακρόνησσος και η Γυάρος. Θα ήταν μια κάποια λύση να υπάρχουν φαρμακεία χωρίς να εξυπηρετούν πολίτες προκειμένου να σας παρουσιάζουν νούμερα για να διεκδικούν το κλειστό του επαγγέλματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. α) Άρση των πληθυσμιακών περιορισμών
    β) Άρση των γεωγραφικών περιορισμών
    γ) Κατάργηση της κληρονομικότητας της άδειας
    δ) Κατάργηση της αγοραπωλησίας αδειών
    ε) Δημιουργία ενιαίου Συνδικαλιστικού φορέα, με συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων φαρμακοποιών, ώστε να εκφράζονται όλες οι φωνές και κανείς να μην νιώσει στο μέλλον αποκλεισμένος συνδικαλιστικά και να μην μπορεί να αρθρώσει ανάστημα και λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. > http://www.youtube.com/watch?v=rVeY-kKAZ34&feature=player_embedded

    > http://www.youtube.com/watch?v=vJKHwCXEqDw&feature=related

    Είναι καιρός να αποκατασταθεί μια αδικία ετών, που το μόνο που έχει επιτύχει είναι να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και να οδηγεί εκατοντάδες ανθρώπους στην ανεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι Φαρμ. Σύλλογοι και το Υπουργείο Υγείας, επικαλούνται την αύξηση των δαπανών υγείας ως τροχοπέδη στην μη πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος, αγνοώντας τη γενική αλήθεια πως μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για την συνταγογράφηση είναι ο θεράποντας ιατρός -εγκύκλιος Φ7/2249/25-2-2002- και πως η αύξηση των φαρμακειών δεν αυξάνει την δαπάνη για την υγεία. Η αύξηση της δαπάνης από μέρους του φαρμακοποιού μπορεί και μόνο να επιτελεστεί σε συνεννόηση και συνεργασία με τον ίδιο τον ιατρό, φαινόμενο παθογένειας που πρέπει να καταπολεμηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ίδιου του Υπουργείου και όχι από την στέρηση του δικαιώματος μιας επιστημονικής μερίδας να ασκεί το επάγγελμα που επέλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 28 Φεβ 2011 3:58:00 μ.μ., ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ; ΜΟΥΓΚΑ..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 28 Φεβ 2011 2:44:00 μ.μ., ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ; ΓΙΑ ΠΕΣ... ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 28 Φεβ 2011 7:29:00 μ.μ., ΒΛΑΚΙΕΣ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ; ΠΟΥΛΑΝΕ 'Η ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΦΑΜΑΚΕΙΩΝ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ; ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΡΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΑΥΤΑ; ΤΡΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΡΙΟΛΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ. ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ... ΚΛΕΙΣΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 28 Φεβ 2011 8:26:00 μ.μ., και όμως φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η κληρονομικότητα, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της απόκτησης άδειας ιδρύσεως νέων φαρμακείων καθιστούν άνιση την μεταχείριση από το κράτος , της μερίδας των φαρμακοποιών που δεν έχουν γονείς στο επάγγελμα, καθώς και άνιση μεταχείριση νέων φαρμακοποιών έναντι παλαιότερων που είχαν την τύχη να γεννηθούν και να αιτηθούν άδεια φαρμακείου πριν το 96 και κατά τη διάρκεια του 2006.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η αγοραπωλησία των φαρμακείων και των αδειών αποτελεί διακίνηση «μαύρου χρήματος» ποινικά κολάσιμου. Η απόδειξη του παραπάνω, προς όλους τους έχοντες άλλη άποψη είναι απλή για το κράτος με άνοιγμα των λογαριασμών συνταξιοδοτημένων φαρμακοποιών άνευ τέκνων φαρμακοποιών και ερώτηση "πόθεν έσχες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος στις νέες άδειες που εκδίδονται σε νέους φαρμακοποιούς για συγκεκριμένο φαρμακείο αποχωρούντα φαρμακοποιού, παρά παρακάμπτονται οι περιορισμοί που εφαρμόζονται μόνο σε νέους φαρμακοποιούς που θέλουν να κάνουν ίδρυση νεότατου φαρμακείου; Γιατί εδώ να υπάρχει άνιση μεταχείριση, εφόσον το σκεπτικό είναι πως υπάρχουν πολλά φαρμακεία που αυξάνουν την δημόσια δαπάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για ποιά Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας μιλάμε; Εγώ, σαν νέος επιστήμονας Φαρμακοποιός, δεν απολαμβάνω εντελώς καμία επαγγελματική ελευθερία. Το φαρμακευτικό επάγγελμα στην Ελλάδα (που υπηρέτησα ως Στρατιώτης και στηρίζω ως φορολογούμενος) είναι «κλειστό» και διέπεται, παράνομα και αντισυνταγματικά (απόφαση Ολομέλειας ΣτΕ υπ' αριθμ. 3665/2005), από πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια, άσχετα με τα απαραίτητα επιστημονικά προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να είναι Φαρμακοποιός. Kαταργηση των πληθυσμιακων κριτηριων, οπως ισχυει για ολα τα επαγγελματα υγειας (ιατροι, οδοντιατροι) και οπως προβλεπεται για ολα τα κλειστα επαγγελματα. Το επαγγελμα του φαρμακοποιου, ειναι το μονο κλειστο επαγγελμα στο οποιο θα ισχυουν πληθυσμιακα κριτηρια. Δεν μπορει να αποτελει εξαιρεση, ούτε ανάμεσα στα άλλα επαγγέλματα υγείας, ούτε ανάμεσα στα άλλα κλειστά επαγγέλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:
    > ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.
    > ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.
    > ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 3665/2005).
    > ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.
    > ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ» ΑΓΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ; ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΝΩ ΑΦΗΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΕ 3665/2005).
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ» ΑΓΟΡΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΟΡΕΙ ΤΟ 2011 ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αφού οι κύριοι. Φαρμακοπιοί με Φαρμακείο επικαλούνται τι συμβαίνει στην Ευρώπη (1 φαρμακείο/5.000 κατοίκους), γιατί δεν κλείνουν τα μισά από τα υπάρχοντα φαρμακεία τους για να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των φαρμακείων και έτσι να «πιάσουμε» τις αναλογίες της Ευρώπης;
    Λένε ότι αν ανοίξουν και άλλα φαρμακεία, θα αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Αφού λοιπόν «καίγονται» για τα κρατικά συμφέροντα, να κάνουν μία πατριωτική κίνηση καλής θέλησης και να κλείσουν τα μισά από τα υπάρχοντα φαρμακεία τους για να μειωθεί στο 1/2 η φαρμακευτική δαπάνη!
    Και τέλος θα ήθελα από τους φαρμακοσυντεχνιολόγους του Βαγιωνά, του Αμπατζόγλου, του Λουράντου και του κλαψιάρη Λοβέρδου να μου πούνε αν στην Ευρώπη υπάρχει το χουντικό καθεστώς της Ελλάδας με τις κληρονομικά μεταβιβάσιμες άδειες των φαρμακείων. Υπάρχει στην Ευρώπη κληρονομική εργασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δίνετε άδεια φαρμακείου μόνο στο παιδί του φαρμακοποιού (που είναι φαρμακοποιός φυσικά) και δεν δίνετε άδεια φαρμακείου στο παιδί του αγρότη που σπούδασε και αυτό φαρμακοποιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δηλώσεις του φίλου... των ιδιοκτητών Φαρμακείων, κυρίου Α. Λοβέρδου:
    «Το επάγγελμα του αδειούχου φαρμακοποιού και η λήψη άδειας και λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό, πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελάχιστων αποστάσεων».


    Ακριβώς αυτοί οι δύο (2) περιορισμοί, πληθυσμιακοί και γεωγραφικοί, είναι αυτοί που ουσιαστικά κρατούν το φαρμακευτικό επάγγελμα «κλειστό». Τι είδους «άνοιγμα» κάνετε δηλαδή; Κοροϊδεύετε με τόσους άνεργους Φαρμακοποιούς; Πως δηλαδή «ανοίγει» το επάγγελμα; Με το να λειτουργούν τα Φαρμακεία Δευτέρα και Τετάρτη; Αυτό είναι «απελευθέρωση»; Ντροπή στον κ. Λοβέρδο που θέλει να λέει ότι είναι και συνταγματολόγος. Τα γεωγραφικά και τα πληθυσμιακά κριτήρια που υπάρχουν για την ίδρυση και τη λειτουργία νέων Φαρμακείων, έχουν καταργηθεί ως παράνομα και αντισυνταγματικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας εδώ και τέσσερα (4) χρόνια! ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ το «ΑΝΟΙΓΜΑ» των επαγγελμάτων ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θέλω να απαντήσω σύντομα σε μερικούς βολεμένους φαρμακοποιούς με φαρμακεία και στα παιδιά τους: Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικασητιρίου των Κοινοτήτων (C-570/07 και C-571/07) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.
    Επομένως ισχύει το Σύνταγμα της Ελλάδας και η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (3665/2005), που καταργεί ως παράνομα και αντισυνταγματικά τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια για την είσοδο στο φαρμακευτικό επάγγελμα από φαρμακοποιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. να γιατί αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη....Ποιος την αυξάνει? τα ψαράκια όλοι εμείς που θα μπούμε στο επάγγελμα, αν μπούμε, που δεν ξέρουμε πως να κάνουμε μια μικρή απάτη? ή οι κληρονόμοι που εκτός της αδείας κληρονομούν και το colpo grosso από τους γονείς τους? Κατάργηση της κληρονομικότητας τώρα, σήμερα όχι αύριο...να σωθεί τουλάχιστον ο χώρος να κληρονομήσουμε και εμείς μια εργασία που να μην είναι μαυρισμένη πριν μπούμε στο χώρο, μην καταντήσετε την φαρμακευτική επιστήμη, δεύτερη πολιτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ...ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αφαίμαξη 1,6 δισ. από τα Ταμεία με... θολές συνταγές | ειδησεις , κοινωνια | v4.ethnos.gr
    www.ethnos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σήμερα υπάρχουν μόνο δύο (2) τρόποι... να έχει κάποιος Φαρμακοποιός το δικό του Φαρμακείο:
    Α) Άν είναι παιδί παλιού φαρμακοποιύ θα κληρονομίσει την άδεια ίδρυσης του φαρμακείου και έτσι θα έχει πρόσβαση στο επάγγελμα.
    Β) Άν δεν είναι παιδί παλιού φαρμακοποιού με φαρμακείο και έχει 300.000 ευρώ, μπορεί να αγοράσει (παράνομα) μία κρατική άδεια ίδρυσης φαρμακείου από υπάρχον φαρμακείο, σε περίπτωση δηλαδή που ο παλιός ιδιοκτητης φαρμακοποιός βγεί στη σύνταξη και πωλήσει (παράνομα) την κρατική άδεια που έλαβε κάποτε δωρεάν απο τη Νομαρχία.
    Εγώ λπου δεν ανήκω στις πιο πάνω προνομιούχες τάξεις, πώς, σύμφωνα με το Νομοσχέδιο του «ανοίγματος» θα έχω ελεύθερη πρόσβαση στην άσκηση του επαγγέλματος που επέλεξα και σπούδαζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ. ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 1. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.
    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΕ 3665/2005).
    3. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.
    4. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ» ΑΓΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δεν ζητάμε διορισμούς στο δημόσιο, ζητάμε ισότητα και δικαιοσύνη στην πρόσβαση στην αγορά εγρασίας. Δεν έχουμε όλοι γονείς Φαρμακοποιούς για να κληρονομίσουμε την κρατική άδεια του Φαρμακείου. Δεν έχουμε όλοι 300.000 ευρώ για να αγοράσουμε παράνομα μια κρατική άδεια Φαρμακείου από κάποιον παλιο Φαρμακοποιό. Έχουμε όλοι όμως το δικαίωμα να επιλέξουμε ελεύθερα το επάγγελμα μας, καθώς και τον τόπο και τον τρόπο που θα το ασκήσουμε. Ζητάμε τα αυτονόητα, όπως και στα υπόλοιπα επιστημονικά επαγγέλματα (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί κ.ά.): πλήρες άνοιγμα του φαρμακευτικού επαγγέλματπς χωρίς φεουδαρχίες, κληρονομιές κρατικών αδειών, παράνομες "μαύρες" πωλήσεις κρατικών αδειών και χωρίς αδικαολόγητους περιορισμούς, εκτός φυσικά από τα απαραίτητα επιστημονικά προσόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΔΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ, ΕΤΣΙ; ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ. ΜΠΑΣΤΑΡΔΙ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ... ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΜΟΥΝΟΠΑΝΙ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ; ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΚΩΛΟΠΑΤΡΙΝΕ. ΣΕ ΓΑΜΗΣΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΒΕΡΔΟ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΝΑΝΔΡΟ ΠΟΥΣΤΑΚΙ. ΞΕΦΤΥΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΤΟΥ Π.Φ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΓΑΛΑΖΙΟΥ... ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ. ΟΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ "ΑΝΟΙΞΕ" ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΤΣΙ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΞΕΦΤΥΛΑ ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΗ ΓΥΦΤΟΠΑΤΡΙΝΕ. ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ. ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΣ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ. ΠΟΥΣΤΑΡΑ, "ΑΝΟΙΞΕΣ" ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ; ΜΑΣ "ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ" ΠΑΛΙΟΠΥΣΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Οι φαρμακοποιοί-ιδιοκτητών φαρμακείων προκλητικά εξαιρούνται και πάλι από το πλήρες "άνοιγμα" των επιστημονικών επαγγελμάτων. Συγχαρητήρια κ. Λοβέρδο και συγχαρητήρια στον κ. Πρωθυπουργό και σσυγχαρητήρια στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Ντροπή σας καριόλια. Σας "χορεύει στο ταψί" ο Αμπατζόγλου και ο Λουράντος. Βολεύετε τους δεξιούληδες... τους ιδιοκτήτες φαρμακείων και μετά το "παίζετε" σοσιαλιστές... Βλάκα Λοβέρδο, σε λίγο δεν θα είσαι υπουργός για να έχεις ασφαλίτες και κρατικούς μπράβους για να σε σώσουν, είδες τι έπαθε... ο Χατζιδάκης; Γελοίε, κληρονομούνται οι κρατικές άδειες των φαρμακείων και εσύ μιλάς για απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, ντροπή σου ξεφτύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΑ ΓΑΜΗΣΕ ΟΛΑ, ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑ ΖΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΩΡΓΟ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Από τα 12.000 φαρμακεία της χώρας, τα 8.000 είανι ήδη κληρονομικά. Δηλαδή 8.000 κρατικές άδειες φαρμακείων, δεν επιστρέφονται στην κρατική εκδούσα αρχή με την συνταξιοδότηση, αλλά κληρονομούνται στα παιδιά των φαρμακοποιών. Οι υπόλλοιποι φαρμακοποιοί τι θα κπάνουν; Η απάντηση είναι η εξής: Πρέπει να πληρώσουν παράνομα και "μαύρα" για να αγοράσουν μια κρατική άδεια φαρμακείου από έναν ιδιώτη φαρμακοποιό που ήδη έχει πάρει δωρεάν την άδεια και αφού έβγαλε λεφτά με το τσουβάλι.., την πουλάει όπου θέλει. Ντροπή σου Λοβέρδο και Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Eίναι μεγάλη απογοήτευση ο κ.Λοβέρδος που δήθεν ανοιξε το επάγγελμα του φαρμακοπόιού ,δηλαδη του πιο προνομιούχου συντεχνιακής κάστας που δρά όχι εις βαρος μόνο της όλης κοινωνίας αλλα κυρίως εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων δηλαδή της κρατικής περιουσίας
    Δείχνει ο φέρελπις υπουργός φαινόμενα κόπωσης ,συμβιβασμού και αναξιοπιστίας

    Ενας γιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Συνάδελφοι ο αγώνας είναι στο ΣΤΕ και να δούμε τους συντεχνίτες να καταρρέουν μαζί με τα πληρωμένα πιόνια της εξουσίας τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η παρούσα κυβέρνηση διάλεξε ένα ήπιο δρόμο προσαρμογής, όχι γιατί διαθέτει κάποιο βιώσιμο ρεαλιστικό σχέδιο, αλλά γιατί προσπαθεί να πετύχει το ακατόρθωτο. Δηλαδή μια ομαλή διαδοχή από την δημοκρατία των συντ...εχνιών σε μια δημοκρατία με περισσότερο παραγωγικό μοντέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Και η ξεφτιλα της Κυβερνησης συνεχιζεται κανοντας τα χατηρακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Φαρμακείο: Μια σύγχρονη φεουδαρχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Βαδίζουμε προς την επιτυχία. Η επιτυχία για εμάς, δεν είναι προνόμιο των λίγων, όπως νομίζουν κάποιοι αλαζόνες συνδικαλιστές, που έχουν επιτελεία αυλικών γύρω τους και όταν κάνουν λάθη, τα κρύβουν όλοι μαζί. Εμείς εδώ αποδεικνύουμε τι σημαίνει ομαδικότητα και συνεργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Θα είμαστε δίπλα στον φαρμακοποιό που απολύεται άδικα από το φαρμακείο ή την εταιρία που δουλεύει, καταγγέλλοντας όσα κρυφά γίνονται, όταν αδικείται και δεν βρίσκει κανέναν να τον ακούσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΚΛΕΙΣΤΑ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΚΑΝΕ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ. Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ (15-02-2011) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΨΕΦΤΟ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΤΟΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Κάποιοι ζούνε με 500 ευρώ το μήνα και τα παιδιά των Φαρμακοποιών κληρονομούν κρατικές άδειες Φαρμακείων -εμποδίζοντας άλλους νέους Φαρμακοποιούς να μπούν στην αγορά εργασίας- και ζούνε με 5.000 ευρώ την εβδομάδα! Μόνο για τα παιδιά των Φαρμακοποιών, το επάγγελμα τους συνεχίζει να είναι "κλειστό"! Αυτό κ. Πρωθυπουργέ δεν έχει ξαναγίνει... Ντροπή σας. Άλλα... λέγατε στη Δ.Ε.Θ. -09-2010- για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά θα μου πείτε ότι έχετε πεί και χειρότερα, όπως "λεφτά υπάρχουν"! Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ειμαι φαρμακοποιος,δεν εχω γονεις φαρμακοποιους και επελεξα τη φαρμακευτικη επειδη νομιζα οτι τα φαρμακεια εχουν λεφτα.Αγορασα αδεια και εριξα λεφτα στο φαρμακειο..ξερετε κατι?πρωτον,και οι αδειες να ειναι δωρεαν αν δεν εχεις 200000 στην ακρη δεν κανεις τιποτα.Δευτερον,εγω σαν νεος φαρμακοποιος επειδη τα παππουδια δεν μου εχουν εμπιστοσυνη ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΠΡΟΓΟΝΟ (πραγματικα τα παππουδια εχουν εμμονες,νομιζουν οτι η επιστημη περναει με το dna) δεν βγαζω τα λεφτα που πιστευετε εσεις οτι βγαζει ενα φαρμακειο..ισα ισα απλα ζω αξιοπρεπως.Το παιδι ομως του φαρμακοποιου λιγο πιο κατω απο εμενα που κληρονομησε την αδεια του μπαμπα του χεζεται στο χρημα..γιατι τοσα χρονια τα παππουδια ειχαν υποχρεωση στον πατερα λογω διευκολυνσεων στις πληρωμενες ή γιατι πηγαινε τα φαρμακα στους ανημπορους στο σπιτι..για χιλια δυο πραγματα..45 χρονια φαρμακοποιος ο μπαμπας.ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΔΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΙΟ ΑΠΟ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ.Αυτα τα πραγματα τα καταλαβα οταν επιασα δουλεια,πριν και εγω τους ειχα αχτι αυτους που κληρονομουν ετσι τις αδειες.ΤΩΡΑ ΟΜΩς ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΔΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.Τωρα ενας παλιος φαρμακοποιος που ειχε πολλη δουλεια σε συνοικιακο σημειο-οχι κεντρο και πουλησε την αδεια του σε αγνωστο κοπηκε ξαφνικα το 60% της πελατειας.Λοιπον βαλτε καλα στο μυαλο σας οτι για να ανοιξεις φαρμακειο θελει πολλα λεφτα..συρταριενες,παγκους,πρωτη τοποθετηση φαρμακων κανα 70000 στη ξεφτυλα + παραφαρμακα,για να βαλεις κορρε η τοποθετηση ειναι 3000..βιτρινες..τι να λεμε τωρα 2 σταυρους και 1 επιγραφη 5.800 οποτε οσοι δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα και η αδεια να ειναι δωρεαν δεν θα μπορεσουν,οκ???κατανοητο???Και δευτερον και να τα ριξουν αυτα τα λεφτα αν δεν εχουν απο πισω στρωμενη πελατεια δηλαδη δεν εχουν γονιο φαρμακοποιο τα πρωτα 5 χρονια δεν θα τους μενει κερδος.οκ???ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...ΣΟΡΡΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση