GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Νησί δίχως εμένα...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Βλέπω το " ναυαγό " στον ANT1. Ξανά, στο ίδιο κανάλι που μοιάζει να απειλείται κι αυτό από οικονομ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Βλέπω το "ναυαγό" στον ANT1. Ξανά, στο ίδιο κανάλι που μοιάζει να απειλείται κι αυτό από οικονομικό ναυάγιο, ενώ στα σκαλοπάτια του συχνά πυκνά στήνονται απεργοί απολυμένοι. Λυμένη η απορία γιατί μ' αρέσει πάντα στον ίδιο βαθμό η ταινία. Όχι αυτή η εξίσου πολυπαιγμένη, με βασικό σενάριο άνεργους να διαμαρτύρονται για την απώλεια του δικαιώματος στην εργασία, αλλά το κινηματογραφικό έργο με τον φιλέλληνα Tom Hanks. Άσχετα με το πόσες φορές το 'χω ματαδεί, ξέρω γιατί μένω μέτοχος στη συχνή επανάληψή του, αρνούμενος ν΄ αλλάξω κανάλι. Είναι η απουσία περιττών διαλόγων η αιτία. Ακούγονται μόνο συναισθηματικές κραυγές ενός ανθρώπου που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια πρωτόγνωρη γι' αυτόν κατάσταση. Σ' όμοια κατάσταση όλοι, τώρα πια. Κι αν όχι όλοι, σίγουρα οι πιο πολλοί. Τουλάχιστον, εκείνοι που μπρος στο βύθισμα των ονείρων τους, κουράζονται οικτρά από λόγια περιττά. Σίγουρα κι η Νίνα. "Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει (μια αιώρα σ') ένα νησί..." γνωστοποιεί στους διαδικτυακούς της φίλους στο βιβλίο των προσώπων. Πρόσωπα απρόσωπα, με προσωπική ή απλά "κοινωνικe" σχέση μαζί της, σπεύδουν να...
συμφωνήσουν με τον επιλεκτικό περιορισμό της πρότασης του Ελύτη. Λιτά, με δυο λέξεις. Πολλοί, δηλώνουν σύμφωνοι ν΄ακολουθήσουν κι άλλοι "μιαν εποχή στη κόλαση" γυρεύουν, απρόθυμοι να μεταφερθούν στην ηρεμία και την σιγουριά του Παραδείσου. Κι εγώ, εδώ, τη λύπη μου τονίζω γράφοντάς σου. Λύπη, όχι για κείνους που απόδραση ζητούν από το ναυαγισμένο αύριο των θέλων τους. Όχι για όσους τα όνειρά τους απειλούνται. Αν δεν υπήρχε, εξάλλου, η απειλή της μη πραγμάτωσής τους, δεν θα 'ταν όνειρα αλλά προγραμματισμένες συναντήσεις με στημένο σκηνικό, στυμμένο από το σαγηνευτικό ενδεχόμενο της ανατροπής. Θα 'ταν ανίερες, προκαθορισμένες ζωές. Κι είναι αυτή που σου γράφω η έξοδος από τον διάχυτο φόβο που σε κυριεύει καθημερινά. Μην στήνεις κι άλλα αυτοσχέδια σκιάχτρα σε μια ήδη τρομοκρατημένη ζωή. Στη ζωή σου. Θα 'ρθεις πιο μακρυά από το Νησί του Παραδείσου σου, έτσι. Κι ενώ μπορεί να βρίσκεσαι κοντά του, απομακρύνεσαι, βάζοντας τη λύπη πλοηγό.  Όμως, εσύ την ανήσυχη έγνοια μου δεν μπορείς να πνίξεις και μ' αφήνεις μονάχος μου να βυθίζομαι στη σκέψη της εγκατάλειψης. Διέξοδο που θ' απαλύνει τον καημό μου δεν δύνασαι να μου χαράξεις.
Η Νίνα, φίλε μου, κλείνει reserve δίχως εμένα. Έχει μπανίσει μέρος ιδανικό και δεν με γουστάρει για 'κει παρέα...

3 σχόλια

  1. Ποιά είναι η Νίνα?
    Οφείλω νά τή γνωρίζω,όπως π.χ.
    τόν ΣΔΟΕ,τόν ΦΠΑ,τήν εφημερίδα τής
    Κυβέρνησης,τίς ΚΥΑ?
    Πάντως τό ρήμα "μπανίζω",ήταν καλή
    καταχόρηση.
    Μή φοβάσαι ρέ.Εκφράσου.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου.
    Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές Και Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ.
    Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
    Οι στιγμές είναι ιστορικές και θα πρέπει όλοι σας να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτό που εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες προσδοκούσαν και ήρθε επί τέλους η στιγμή να το δούνε με τα μάτια τους, να το απολαύσουν, να το χαρούν και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την Απελευθέρωση τους από τα κλειστά επαγγέλματα, από τις κληρονομικότητες τους, από τις παρακρατήσεις από ιδιώτες και Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των ταμείων των μετεχόντων σε αυτά, από την δουλεία των πολλών υπέρ των ολίγων.
    Ο Αείμνηστος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είχε πει και είχε ξεσηκώσει και συναθροίσει γύρω του εκατομμύρια ανθρώπους με το σύνθημα Η Ελλάδα στους Έλληνες, και σε εσάς έλαχε η ιστορική στιγμή να την αποδώσετε, αφήστε στην άκρη τους κομματισμούς, αφήστε στην άκρη φίλους αληθινούς, φίλους από ανάγκη, φίλους από συμφέρον, και ελευθερώστε την Παντέρμη Ελλάδα.
    Όταν ο αείμνηστος ιδρυτής του Πασόκ, αυτός που ένωσε όλους εσάς, παλαιότερους και νεότερους στο Κίνημα του δεν είχε στο μυαλό του μόνο την ξενοκρατία στην Ελλάδα και που δεν προερχόταν μόνο από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη και άλλες, αλλά και από τους ντόπιους καταπατητές, επικυρίαρχους, αλλάζοντες και υπερφίαλους και πιστεύοντες εις εαυτόν και μόνον, συντοπίτες μας Έλληνες και Ελληνίδες.
    Γι’ αυτό έσπασε τα δεσμά της εισόδου στην Σχολή Ευελπίδων ούτως ώστε να μπαίνουν οι καλύτεροι σε αυτήν και όχι κληρονομικό και κομματικό δικαιώματι οι έχοντες τον μπάρμπα στην Κορώνη, γι’ αυτό κατέστησε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Αδιάβλητες με την ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων από την μια άκρη της Πατρίδας μας έως την άλλη για να μην μπαίνουν στην Ιατρική Σχολή τα τυχόν ανεπίδεκτα μαθήσεως παιδιά των μεγαλογιατρών αλλά οι καλύτεροι, καθώς πίστευε στην Υγεία για ΟΛΟΥΣ και το έδειξε με το ΕΣΥ.
    Τώρα είναι η σειρά σας να πράξετε ούτως ώστε να ελευθερώσετε τα εκατομμύρια σκλαβωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων από εκείνους που έχοντας άμεση πρόσβαση στην Εξουσία άρπαξαν, θεσμοθέτησαν πιέζοντας έχοντας πρόσβαση στην Βουλή των Ελλήνων, και με την δική σας ευθύνη, δικαιώματα εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων και Ελληνίδων.
    Ελευθερώστε τους Έλληνες από τα κλειστά επαγγέλματα!!!!!!!!!!!!!!!
    Από εκείνους που όχι με τον προσωπικό τους μόχθο αλλά με το μόχθο των άλλων, απομυζώντας τους με κατώτερες αμοιβές, με παρακρατήσεις υπέρ των δικών τους ταμείων συντάξεων παίρνουν συντάξεις απίστευτα υψηλές και εφ’ άπαξ που αγγίζουν τις 250.000- 350.000 Ευρώ.
    Είτε Παίδες Ελλήνων! Αν νιώθετε έτσι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καινούρια φάμπρικα αυτή το, δεν πληρώνω δεν πληρώνω των Ψευτοαριστερούληδων, δεν τους έκατσε να τους αυγατίσει η Κούνεβα μετά το γιουχάρισμα που φάγανε. ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Δεν τους έκατσε η δουλειά με τους μετανάστες που κουβάλησαν στην Νομική καθώς το πράμα πήγαινε για μεγάλο μακελειό στην Αθήνα και όχι μόνο.
    ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Τώρα πάλι με το δεν πληρώνω δεν πληρώνω ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ!
    Τέτοια Σαδομαζοχιστική αντίληψη της Πολιτικής δεν έχω ξαναδεί, τύφλα να έχει ο NΤΕ ΣΑΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση