GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τιμή και δόξα στους υπερασπιστές του Στάλινγκραντ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/     2 Φεβρουαρίου 1943: Νίκη στο Στάλινγκραντ! Στις 2 Ιανουαρίου, ο Δε...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/   
2 Φεβρουαρίου 1943: Νίκη στο Στάλινγκραντ!
Στις 2 Ιανουαρίου, ο Δευκαλίων δημοσιοποίησε το πρώτο άρθρο για το 2011. Το άρθρο είχε τίτλο "Το 2011 έτος Τιμής και Αντίστασης". Στον επίλογο του το εν λόγω άρθρο ανέφερε:
«Επειδή, όμως, σε αυτήν την χώρα γεννιούνται κάθε ημέρα παιδιά, που πρέπει να διδαχθούν πάνω από όλα Αξιοπρέπεια, το καθήκον όλων μας είναι να δείξουμε στους νέους, με πράξεις και στάση ζωής, ότι το πρότυπο τους δεν πρέπει να είναι οι επιλήσμονες του νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και οι προσκυνημένοι στο ΔΝΤ, αλλά οι άνθρωποι που υπηρετούν με συνέπεια αρχές και αξίες»
Πριν λίγες μόνον ημέρες, ο λαός της Τυνησίας ξεχύθηκε στους δρόμους ζητώντας «Αξιοπρέπεια, Ψωμί, Ελευθερία». Η εξέγερση του λαού της Τυνησίας επέτυχε να ανατρέψει και να εκδιώξει τον δικτάτορα Μπεν Αλί. Αυτές τις ημέρες ο λαός της Αιγύπτου με το ίδιο ακριβώς σύνθημα δηλαδή το «Αξιοπρέπεια, Ψωμί, Ελευθερία», έχει ξεχυθεί στους δρόμους και ζητά την απομάκρυνση ενός άλλου δικτάτορα, του Προέδρου της Αιγύπτου Μουμπάρακ.
Αξιοπρέπεια… έννοια και στάση ζωής, πού όσο και να...
 φανεί περίεργο, ως ζητούμενο αγαθό από τους λαούς, τροφοδότησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την κίνηση της ιστορίας.
Η στήλη έχει πολλές φορές χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της επικής μάχης του Στάλινγκραντ, για να εμψυχώσει όλους αυτούς που αγωνίζονται υπέρ αρχών και αξιών και εναντίον της βαρβαρότητας του νεοφιλελευθερισμού.
Σαν σήμερα, στις 2 Φεβρουαρίου 1943, ο Γερμανός Στρατάρχης Φον Πάουλους και η Γερμανική 6η Στρατιά, που επιχειρούσαν εναντίον της πόλης του Στάλινγκραντ, παραδίδονταν άνευ όρων στις δυνάμεις του Στρατάρχη του Κόκκινου Στρατού Αλεξάντερ Βασιλιέφσκι.
Ήταν το πρώτο φώς στον τρόμο και το σκοτάδι που είχε ζώσει τότε την ανθρωπότητα. Ήταν η πρώτη νίκη εναντίον της βαρβαρότητας. Και την είχαν πετύχει απλοί άνθρωποι σαν εμάς... Υπάλληλοι, Εργάτες, Αγρότες, Φοιτητές.
Άνθρωποι, όμως, που είχαν αποφασίσει να ζήσουν με Αξιοπρέπεια και γι’ αυτό αγωνίστηκαν στις όχθες του παγωμένου Βόλγα μέχρι θανάτου.
Τι άλλο να προσθέσει κανείς μια τέτοια ημέρα που η παγκόσμια υπόθεση του ανθρώπινου πολιτισμού γιορτάζει μία τόσο μεγάλη και σημαντική νίκη επί της βαρβαρότητας, ενώ ταυτόχρονα οι πρωτεύουσες του Αραβικού Κόσμου συνταράζονται από το σύνθημα Αξιοπρέπεια, που σαρώνει δικτατορικά και διεφθαρμένα καθεστώτα.
Μόνο να αποδώσουμε ένα μικρό δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης στους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ.
Ας ακούσουμε λοιπόν τον «Ύμνο των Μαχητών του Στάλινγκραντ» και ας αποδώσουμε νοερά Τιμή και Δόξα στους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ!

5 σχόλια

  1. Φυσικά καί τιμή στούς αγωνιστές
    τού Στάλιγκραντ.
    Αλλά καί απέχθεια γιά τούς πολιτι-
    κούς κομμισάριους πού έφερναν κα-
    ραβιές νέων Σιβηριανών καί χωρίς
    σχέδιο τούς έστελναν στά Γερμανικά
    πολυβόλα,μέ τήν ελπίδα νά περάσει
    1 στούς 40 στή πόλη γιά νά τήν
    υπερασπιστεί.
    Αυτός ο ένας,άν δείλιαζε καί υπο-
    χωρούσε,τόν...σκότωναν οί κομμι-
    σάριοι.Η ανθρώπινη ζωή είχε αξία
    όσο τής κατσαρίδας.
    Αυτοί βέβαια ήσαν στό απυρόβλητο
    όπως γίνεται παντού καί πάντα.
    Καί ώς πολιτικοί δέν πολέμησαν.
    Μετά τούς πολέμους όμως,παίρνουν
    τά οφίκια.
    Μοιράζονται καί παράσημα μέ τούς
    αληθινούς ήρωες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ:
    1] ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    2] ΤΟΥΡΚΙΑ
    3] ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    4] ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ [ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ]
    5] ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ
    6] ΚΙΝΑΙΔΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ - ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ [π.χ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ], ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ Ο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΝΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΕ.ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ,ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ,ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΕΣΕ.ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΖΗΤΑΣ .30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ.ΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ.Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ,ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.-Δευκαλίωνα,
    Τιμή καί Δόξα στόν Εξεγερμένον Αιγυπτιακόν Λαόν κι Όνειδος διά τούς Έλληνες.
    Καί σταμάτα νά γράφης μαλακίες!!!!!!

    2.-Καψαμπέλη,
    ό κόσμος καίγεται κυριολεκτικά καί αναρτάς ανούσια σχόλια καί συνεχίζης νά μαλακίζεσαι μαζί μέ τόν Παπαγιάννη!!!!!!


    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ.

    Άσχετο μέ τό θέμα αλλά λίαν σοβαρό.
    Αντιγραφή από τό antinews

    Quote

    Λάβαμε και δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη το εξής μήνυμα:

    Kαλούμε όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλους τους υπέρμαχους της ελευθερίας και όλα τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης εντός και εκτός της Αιγύπτου να παρέμβουν άμεσα και να υπερασπιστούν τις ειρηνικές μας διαδηλώσεις από τη βάρβαρη επίθεση της ασφάλειας εναντίον των διαδηλωτών. Σε αυτή την επίθεση χρησιμοποιούν όλων των ειδών τον οπλισμό (μαχαίρια,δακρυγόνα,μολότοφ,γκλομπ εκκένωσης ηλεκτρισμού), προκειμένου να σπείρουν τον φόβο ανάμεσα στους διαδηλωτές. Όπλα τα οποία είναι παράνομα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και ενάντια σε οποιαδήποτε αντίληψη περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάνω από 270 νεκροί και τραυματίες και η αστυνομία συνεχίζει να προστατεύει τους υπέυθυνους αυτών των εγκλημάτων.

    Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει κάθε πρόσβαση στο internet αλλά και στην κινητή τηλεφωνία ώστε να εξασφαλίσει ότι οι φωνές μας δεν θα φτάσουν στα μέσα ενημέρωσης.

    Χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και όλων των υπέρμαχων της ελευθερίας ανά τον κόσμο, ώστε να σταματήσει αυτή η σφαγη.

    Αυτό που σημβαίνει στην Αίγυπτο είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

    Σας καλούμε απελπισμένα να δείξετε την άλληλεγγύη και την υποστηριξή σας στον αγώνα μας.

    Κίνημα νεολαίας 6ης Απριλίου

    Κίνημα Αιγυπτιακης Αντίστασης

    Unquote.

    Σχόλιον.
    Πώς θά δείξουμε τήν αλληλεγγύη ΜΑΣ στόν δοκιμαζόμενο Αιγυπτιακό Λαό?????

    Ή Αιγυπτιακή πρεσβεία στήν Αθήνα,ή Πλατεία Συντάγματος καί τό Μπουρδέλο-Βουλή,ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!!!!!!!

    ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!


    Είναι εξαιρετικά σημαντικό,διά τήν βοήθειαν τού Αιγυπτιακού Λαού,τό παραπάνω μήνυμά του,νά τό διαδώσουμε μέ κάθε μέσο ΠΑΝΤΟΥ (Blogs,facebook, sms κ.λ.π.)!!!!!

    ΑΦΥΠΝΙΣΘΗΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!



    Medo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Αναστάση 3 Φεβ 2011 10:48:00 π.μ.

    Αυτές τις ιστορίες με τους κομισάριους που έστελναν τον κόσμο σε μαζική σφαγή την πήραν οι δυτικοί κατευθείαν από την προπαγάνδα του Γκέμπελς και την εντάσσουν στις ταινίες τους λες και πρόκειται για ιστορικό γεγονός. Αντίθετα από τα στοιχεία που δεν μπορούν να διαψευστούν από κανέναν από τα 8,600.000 θύματα του Κόκκινου στρατού στο 2ο π.π. οι 2,500.000 ήσαν οι κομμουνιστές. Επίσης αξίζει να μνημονευτεί ότι υπήρχε στην Βερμαχτ διαταγή για επιτόπου εκτέλεση των κομισάριων.
    Η μάχη του Σταλινγκραντ όπως και η Μάχη της Μόσχας και του Κουρσκ διδάσκονται στις ακαδημίες πολέμου όλου του κόσμου γιατί έχουν διαχρονική αξία.
    1. Η Μάζη της Μόσχας –καθολική άμυνα και αντεπίθεση, 2. Η Μάχη του Σταλινγκραντ ως την μεγαλύτερη στρατιωτική συντριβή της Γερμανίας 3. Η Μάχη του Κουρσκ ως η μεγαλύτερη μάχη των τάνκς.
    Και για να πούμε ποιός ξεκίνησε τον θεσμό του κομισάριου στον στρατό; Αυτός ήταν ο Αμερικάνικος στρατός που αντιλήφθηκε την σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην μάχη.
    Τιμώντας του μαχητές του Σταλινγκραντ αξίζει να τιμήσουμε τους στρατιωτικούς ηγέτες τους στρατάρχες Ζουκοφ, Ροκοσσοφσκι και φυσικά τον Στάλιν. Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση