GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eπιτακτική η άμεση κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας...

Του Παντελή Τσακίρη    Πολιτευτή ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Είναι ίσως τριτοκοσμικό ακόμα και σήμερα, εν έτη 2011, οι Έλληνες βουλευτές να απολ...

Του Παντελή Τσακίρη  
Πολιτευτή ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης
Είναι ίσως τριτοκοσμικό ακόμα και σήμερα, εν έτη 2011, οι Έλληνες βουλευτές να απολαμβάνουν ασυλίας για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Όσο και να ψάξει κανείς να βρει την σχέση που μπορεί να έχει η ιδιότητα του βουλευτή με την παραβίαση για παράδειγμα του κ.ο.κ., το πιο πιθανό είναι να καταλήξει ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη, συντεχνιακή αντίληψη και σίγουρα όχι δημοκρατική. Η αρχή της ισονομίας καταστρατηγείται με το έτσι θέλω και χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.
Αν ένας βουλευτής οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, τότε ο αστυνομικός που θα τον συλλάβει δεν έχει το δικαίωμα να τον περάσει από την διαδικασία του αυτοφώρου, διότι ο βουλευτής δεν διώκεται χωρίς την έγκριση της Βουλής!
Υπάρχει περίπτωση Έλληνα βουλευτή που μηνύθηκε για εκβιασμό, δεν δικάστηκε ποτέ διότι η...
Βουλή αρνήθηκε να άρει την ασυλία του, ο ίδιος ο βουλευτής προχώρησε σε αντιμήνυση με αποτέλεσμα ο αρχικά ενάγων να οδηγηθεί στη φυλακή! Υπάρχει επίσης πρόσφατη περίπτωση Ελληνίδας βουλευτού η οποία ήρθε σε διένεξη με τον πρώην σύζυγος της για το παιδί τους. Το ελληνικό κοινοβούλιο θεώρησε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία της βουλευτού και να δικαστεί η περίπτωση όπως κάθε Έλληνα πολίτη.
Το ευρωπαϊκό δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε ο πρώην σύζυγος όμως είχε άλλη άποψη. Οι ευρωδικαστές έκριναν ότι η απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας παραβιάζει το δικαίωμα του πρώην συζύγου της βουλευτού να έχει πρόσβαση στα ελληνικά δικαστήρια (άρθρο 6 παράγραφος 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Τα προφανή ερωτήματα τα οποία ανακύπτουν είναι, τι σχέση μπορεί να έχει η επίδικη συμπεριφορά της βουλευτού με την βουλευτική της ιδιότητα; Για ποιόν λόγο να εμποδίζεται ο πρώην σύζυγος να κινηθεί νομικά εναντίον της πρώην συζύγου του – βουλευτού, ενώ αυτή να διατηρεί αυτό το δικαίωμα;
Οι βουλευτές οι οποίοι εκλέγονται με την ψήφο των πολιτών δεν είναι πολίτες ανώτερης κατηγορίας. Ασυλία λόγου και πράξεων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ιδιότητα του βουλευτή και μόνο θα έπρεπε να υπάρχει και αυτό να ελέγχεται όχι από τους βουλευτές, διότι αναπόφευκτα οδηγούμαστε σε κλειστή συντεχνιακή αντίληψη, αλλά από ανεξάρτητο σώμα δικαστών. Αν θέλουμε πραγματικά να λέμε ότι υπηρετούμε μια σύγχρονη δημοκρατία.

13 σχόλια

  1. Πασοκ

    Γλυξμπουργκ - δρ Κουτσουκος

    Μολις βγηκε σημερα απο την Βιβλιοθηκη στο Κολωνακι ο τεως Γληξμπουργκ με τις τεως βασιλισσες

    ετυχε να ειναι απεναντι ο δρ Κουτσουκος

    που του φωναξε

    "Φυγε Φιλε δεν σε θελουν οι πολιτες, κατσε ησυχος"!

    Την σκηνη αποθανατισαν φωτορεπορτερ

    Ο Δρ Κουτσουκος πηγε προς την παρακειμενη δικοιρια ΜΑΤ και τους συνεστησε μολις ο Τεως κανει κατι εναντιον της Δημοκρατιας να τον συλλαβουν για διαταραξη πολιτευματος!

    Αν στην Ιπποκρατους κοιμουνται καποιοι δεν κοιμουνται!

    Μηνας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις του κυρίου που δηλώνει μάλιστα πολιτευτής της ΝΔ.
    Θα ήθελα όμως να μου πεί τις κινήσεις που έκανε το κόμμα του όταν ήταν στην εξουσία προς αυτή την κατεύθυνση.
    Είσης θα ήθελα να μου πεί αν στο νέο πρόγραμμα του κόμματός του υπάρχει δέσμευση ή πρόθεση για κάποια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση.
    Στο τέλος ας μας δείξει τις δικές του εσωνοματικές ενέργειες προς την ίδια κατεύθυνση.
    Παραθέτω το e-mail μου για την απάντησή του.
    hlias963@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουστ! ΝΔ=Πασοκ. Και Πασοκ=ΝΔ. Εχουμε χωρτάσει από μπλα μπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νά αντιγράψετε τό Σύνταγμα τού 1968,όπου διά αυτού είχε καταργηθή ή βουλευτική ασυλία αλλά καί ή βουλευτική ατέλεια (ταχυδρομεία,επικοινωνίες,αυτοκίνητα κ.λ.π.) κι ό αριθμός τών βουλευτών εκαθορίζετο στούς 150 ΜΟΝΟΝ!!!!!!!!
    Εάν πράγματι θέλετε νά αποδειχθήτε τίμιοι κι αξιόπιστοι στήν Ελληνική κοινωνία,όλοι οί εκλεγμένοι βουλευτές,οί διά τών ψηφοδελτίων επικρατείας κι όσοι κατήχον δημόσιες κυβερνητικές/υψηλόβαθμες θέσεις (γ.γ.,διοικητές/πρόεδροι οργανισμών,υψηλόβαθμοι δημ/κρατ.υπάλληλοι κ.λ.π.),ακόμη κι οί διατελέσαντες πρόεδροι τής δημοκρατίας διαχρονικά,νά δημοσιεύσετε μέ τήν θέληση σας,όλα τά φορολογικά προσωπικά καί συγγενών σας,μέχρι β΄ βαθμού, στοιχεία από τό 1970 έως σήμερα.
    Μόνον τότε έχετε τήν ευκαιρία εξιλέωσης καί τής μή απαξίωσης σας,από τούς Έλληνες πολίτες.
    Όσο δέν τό πράττετε,θά κερδίζετε τήν δημόσια χλεύη καί κατακραυγή,ώς καί τίς δεδικαιολογημένες ύβρεις ""κλέφτες!!!!κλέφτες!!!!.

    Ίδού λοιπόν,πεδίον δόξας λαμπρόν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μηνας Πασοκ

    28 Φεβ 2011 4:09:00 μ.μ.

    Μάλλον τόσον εσύ όσο κι ό Κουτσούκος,ζουρλομανδύα χρειάζεσθε,διότι σήμερα ό Ελληνικός Λαός φωνάζει κι απαιτεί ""Τζέφρυ δέν σέ θέλει ό λαός.
    Πάρε τήν Τσάντ καί ΄μπρός""!!!

    Μήπως είσαι κουφός ή μαλάκας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρ. βουλευτη κοιταξτε ολοι τα μουτρα σας στο καθρεπτη της Λυβιης και θα δειτε τα μουτρα σας.
    Ξερουμε το παιγνιδι σας απο παλια απλα σαν βλακες ελπιζαμε πως.....εις ματην ομως,ο λυκος (ακακος μπροστα στο ειδος σας) δεν αλαζει τομαρι.
    Καληνυχτα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και διάλεξες τον κατάλληλο πολιτικό φορέα για να εφαρμόσεις τις απόψεις σου έ;

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε βλακα παντελη τραβα με τον αχρηστο τον μπατο να κανεις παρεα.χασατε τον δημο απο τον βλαχο, αχρηστοι.ποσο πολυ το προσπαθησε ο αχρηστος μπατος;;;εεε ποσο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο χλέμπουρας δηλώνει "πολιτευτής"
    Τι είναι το πολιτευτής?
    Επάγγελμα? Τίτλος ευγενείας? Βγάζεις τα προς το ζείν απ' αυτό?
    Αν δεν ήταν "πολιτευτής" και ήταν βουλευτής, θα ζήταγε την άρση της βουλευτικής ασυλίας?
    Προτείνω, όσοι σαν κι' αυτόν, αμολάνε παπάρες στο διαδίκτυο, να κοινοποιούν και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, για να ακούνε τα μπινελίκια τους απευθείας.
    Θα σε καταγγείλω πονηρέ (και μαλάκα) πολιτευτή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝΑ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μηνάς έφα: "Eπιτακτική η άμεση κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας... "
    Ημείς απαντώμεν: Ρε Μηνά, κοίτα μη σου φύγει κάνας πόντος από το καλσόν και άστα αυτά. Την κατάσταση θα την καθαρίσουμε εμείς στα πεζοδρόμια, αλλά που να τολμήσετε να εμφανισθείτε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση