GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Τέχνη της Αθλιότητας των ΜΜΕ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης «Λιώστε τους» «πατήστε τους», «ρεζιλέψτε τους», «οι έλληνες θεοί έδωσαν ένα μάθημα…...». Αυτοί είναι μόνο ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
«Λιώστε τους» «πατήστε τους», «ρεζιλέψτε τους», «οι έλληνες θεοί έδωσαν ένα μάθημα…...». Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πιο ήπιους τίτλους άθλιων πρωτοσέλιδων «αθλητικών» εφημερίδων . Ο ελληνικός «αθλητικός» τύπος έχει καταρρίψει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ χυδαιότητας και ηλίθιας-φτηνής προπαγάνδας. Πολλές φορές θα μπορούσε να επέμβει ο εισαγγελέας κάνοντας χρήση των νόμων περί «προσβολής της δημοσίας αιδούς», «κακοποιήσεως της ελληνικής γλώσσας» ή «διαδόσεως σοβινιστικών-ρατσιστικών συνθημάτων και υποκινήσεως στη βία».
Μετά τη νίκη της εθνικής μας μπάσκετ επί της γαλλικής, «Δημοσιογράφος» της κρατικής τηλεόρασης ρωτά τον Διαμαντίδη, «πως νιώθεις που ταπεινώσατε τους γάλλους»; Ευτυχώς ο παίκτης αποδεικνύεται πιο σοβαρός και απαντά «δεν τους ταπεινώσαμε τους νικήσαμε σε έναν αγώνα μπάσκετ και τίποτα παραπάνω. Η ήττα δεν είναι ταπείνωση, θα ...
μπορούσε να συμβεί στον καθένα».
Το Μάρτη του 2005, πριν το ντέρμπι του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής, θέλοντας δήθεν να κατευνάσει το πολεμικό κλίμα που υπήρχε πριν τον «αγώνα», είπε το παράδοξο: «λέμε ναι στο Φανατισμό, όχι όμως στη Βία». Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για να γνωρίζει και ο πιο αδαής πως φανατισμός και βία πάνε μαζί.
Αφού φανατισμός και βία πάνε μαζί, γιατί τότε κάποιοι, με «Πρωταθλητές» τις αθλητικές εφημερίδες καλλιεργούν σκόπιμα το Φανατισμό;
Μήπως θέλουν το Φανατισμό, γιατί δίχως αυτόν δεν θα υπήρχαν πειθήνιοι και κατευθυνόμενοι οπαδοί και δίχως τέτοιους οπαδούς δεν θα υπήρχαν πάνω από 17 αθλητικές εφημερίδες(Παγκόσμιο ρεκόρ, όταν η Γερμανία των 82 εκατομμυρίων έχει μόνο μια εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα) με εκατοντάδες ακαλλιέργητους «δημοσιογράφους» της πλάκας, που βγάζουν το ψωμί τους πουλώντας το μόνο που κατέχουν, τη μισαλλοδοξία;
Είναι απορίας άξιον, γιατί κάποιοι απορούν, που οι νεαροί φανατικοί-οπαδοί επιδίδονται στο σπορ της βίας. Ποιος έχει συμφέρον να τους διδάξει πως αθλητισμός και βία είναι έννοιες ασυμβίβαστες; Η πολιτεία;
Η πολιτεία, δηλαδή οι κρατούντες, είναι οι τελευταίοι που έχουν κάποιο λόγο να διδάξουν στους άνεργους ή εργαζόμενους νέους, πως με το να ανέχονται υπομονετικά να τρώνε όλη τη βδομάδα σφαλιάρες στη δουλειά και στην καθημερινή τους ζωή, δεν θα αντισταθμίσουν αυτές τις ταπεινωτικές ήττες με τις ποδοσφαιρικές νίκες της ομάδας τους. Δίχως την ψευτοϊκανοποίηση, που πηγάζει από την ταύτιση της νίκης της ομάδας τους με την δική τους προσωπική νίκη, όλοι οι αποτυχημένοι, οι απογοητευμένοι και οι απελπισμένοι από τις καθημερινές προσωπικές τους ήττες θα ξεσπούσαν αλλού. Θα ξεσπούσαν πάνω σ’ εκείνους που τους ρήμαξαν τη ζωή και τους πέταξαν τα όνειρά τους στα σκουπίδια. Ιδιαίτερα τούτη την εποχή, το πανάρχαιο και επιτυχημένο μοντέλο διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο «panem et circenses» (άρτον και θεάματα) είναι για τους κρατούντες χρήσιμο όσο ποτέ άλλοτε. Οι «δημοσιογράφοι» της χυδαιότητας «έχουν να επιτελέσουν ένα σημαντικό έργο κοινωνικής ειρήνης», φανατίζοντας και αποπροσανατολίζοντας τους νέους. Οι κριτικές κατά των πρόσφατων φαινομένων βανδαλισμού από φανατικούς οπαδούς στο Θέατρο Τέχνης είναι υποκριτικές, διότι οι άνθρωποι των ΜΜΕ γνωρίζουν πολύ καλά, ότι με τις απόψεις, τις λέξεις και τις εικόνες που μεταδίδουν γίνονται συνδιαμορφωτές της παιδείας των νέων μας και μ’ αυτόν τον τρόπο είναι ηθικοί αυτουργοί τέτοιων φαινομένων βίας. Η βία στα γήπεδα είναι μέρος του εμπορεύματός τους. Δίχως αυτήν την αθλιότητα, οι περισσότεροι «αθλητικογράφοι» θα ήταν άνεργοι και η παιδεία του λαού μας θα ήταν αναμφίβολα καλύτερη.

7 σχόλια

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου.
    Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές Και Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ.
    Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
    Οι στιγμές είναι ιστορικές και θα πρέπει όλοι σας να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτό που εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες προσδοκούσαν και ήρθε επί τέλους η στιγμή να το δούνε με τα μάτια τους, να το απολαύσουν, να το χαρούν και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την Απελευθέρωση τους από τα κλειστά επαγγέλματα, από τις κληρονομικότητες τους, από τις παρακρατήσεις από ιδιώτες και Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των ταμείων των μετεχόντων σε αυτά, από την δουλεία των πολλών υπέρ των ολίγων.
    Ο Αείμνηστος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είχε πει και είχε ξεσηκώσει και συναθροίσει γύρω του εκατομμύρια ανθρώπους με το σύνθημα Η Ελλάδα στους Έλληνες, και σε εσάς έλαχε η ιστορική στιγμή να την αποδώσετε, αφήστε στην άκρη τους κομματισμούς, αφήστε στην άκρη φίλους αληθινούς, φίλους από ανάγκη, φίλους από συμφέρον, και ελευθερώστε την Παντέρμη Ελλάδα.
    Όταν ο αείμνηστος ιδρυτής του Πασόκ, αυτός που ένωσε όλους εσάς, παλαιότερους και νεότερους στο Κίνημα του δεν είχε στο μυαλό του μόνο την ξενοκρατία στην Ελλάδα και που δεν προερχόταν μόνο από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη και άλλες, αλλά και από τους ντόπιους καταπατητές, επικυρίαρχους, αλλάζοντες και υπερφίαλους και πιστεύοντες εις εαυτόν και μόνον, συντοπίτες μας Έλληνες και Ελληνίδες.
    Γι’ αυτό έσπασε τα δεσμά της εισόδου στην Σχολή Ευελπίδων ούτως ώστε να μπαίνουν οι καλύτεροι σε αυτήν και όχι κληρονομικό και κομματικό δικαιώματι οι έχοντες τον μπάρμπα στην Κορώνη, γι’ αυτό κατέστησε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Αδιάβλητες με την ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων από την μια άκρη της Πατρίδας μας έως την άλλη για να μην μπαίνουν στην Ιατρική Σχολή τα τυχόν ανεπίδεκτα μαθήσεως παιδιά των μεγαλογιατρών αλλά οι καλύτεροι, καθώς πίστευε στην Υγεία για ΟΛΟΥΣ και το έδειξε με το ΕΣΥ.
    Τώρα είναι η σειρά σας να πράξετε ούτως ώστε να ελευθερώσετε τα εκατομμύρια σκλαβωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων από εκείνους που έχοντας άμεση πρόσβαση στην Εξουσία άρπαξαν, θεσμοθέτησαν πιέζοντας έχοντας πρόσβαση στην Βουλή των Ελλήνων, και με την δική σας ευθύνη, δικαιώματα εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων και Ελληνίδων.
    Ελευθερώστε τους Έλληνες από τα κλειστά επαγγέλματα!!!!!!!!!!!!!!!
    Από εκείνους που όχι με τον προσωπικό τους μόχθο αλλά με το μόχθο των άλλων, απομυζώντας τους με κατώτερες αμοιβές, με παρακρατήσεις υπέρ των δικών τους ταμείων συντάξεων παίρνουν συντάξεις απίστευτα υψηλές και εφ’ άπαξ που αγγίζουν τις 250.000- 350.000 Ευρώ.
    Είτε Παίδες Ελλήνων! Αν νιώθετε έτσι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ. ...
    ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΓΚΕΣ
    ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΟΤΕΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν όντως ο δημοσιογράφος της Κρατικής Τηλεόρασης είπε αυτήν την λέξη( ταπεινώσατε)ένα του αξίζει" ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8 Φεβ 2011 9:59:00 μ.μ.

    ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ?!?!?

    ΕΙΣΑΙ ΦΟΥΛ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φανατισμός είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό παιδί της αμορφωσιάς. Και η αμορφωσιά παιδί της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ μας.
    Πρόταση μου για μείωση -όσο γίνεται- του φανατισμού. «Απάγορεύεται τα γράμματα των αθλητικών εφημερίδων να είναι μεγαλύτερα από 2 πόντους.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στήν ανάρτηση.
    Δυστυχώς δέν θά τήν διαβάσουν
    αυτοί πού διαβάζουν
    "Πράσινη","Γαύρος","Σπόρ","Ντέρμπυ
    "Αθλητικά Νέα","Πρωταθλητής","ΩΡΑ"
    καί άλλες φανατοφυλάδες.
    Μισή ντροπή στούς οπαδίσκους καί
    μισή στούς δημοσιογραφίσκους.
    ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ
    ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΟΠΑΔΙΣΚΟΙ.
    Σέ όοολους αυτούς,η έννοια "αντι-
    κειμενικότητα",είναι σάν τό ψυγείο
    στόν Εσκυμώο.Ανύπαρκτη.
    Γενικότερα όλα είναι θέμα τής
    ανύπαρκτης παιδείας καί τών
    ενδοοικογενειακών προβλημάτων
    λόγω τής οικονομικής ανέχειας.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ''φίλαθλοι οπαδοί''έχουν την ψυχολογία του αγελαίου πλήθους, και μπορείς να τους φανατίζεις κατά βούληση προς διάφορες κατευθύνσεις-ποδοσφαιρικές, και μή.
    Τα ΜΜΕ έχουν την δυνατότητα να επηρρεάζουν μεγάλες μάζες πληθυσμού παρουσιάζοντας τις ειδήσεις όπως εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους σε κάθε δεδομένη στιγμή .
    Πολλοί καναλάρχες τυγχάνει να είναι καιπρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά και εργολάβοι μεγάλων έργων.
    ΤΥΧΑΙΟ? Καθόλου!

    -Και προς το Kourdistiri:
    Θαυμάζω την πίστη σας στις πάλια ποτέ αξίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά , απο τα δεδομένα βγάζουμε συμπέρασμα ότι ο Υιός ΓΑΠ του 'Αείμνηστου' βάλθηκε να αντιστρέψει τα πάντα-λέτε μάλιστα κάτι περί Σχολής Ευελπίδων:
    ''Γι’ αυτό έσπασε τα δεσμά της εισόδου στην Σχολή Ευελπίδων ούτως ώστε να μπαίνουν οι καλύτεροι σε αυτήν και όχι κληρονομικό και κομματικό δικαιώματι οι έχοντες τον μπάρμπα στην Κορώνη,κτλ...''
    Μάθετε λοιπόν ότι τώρα , η πόρτα του ιστορικού αυτού κτιρίου, χρησιμεύει καθημερινά ως 'τέρμα' για τα ποδοσφαιρικά γκώλ των φανατισμένων εισαγόμενων από Αφρική και Ασία νεοχουλιγκάνων- κι αν τολμήσει κανείς περαστικός να διαμαρτυρηθείέντονα,τρώει και μπουνιές και κλωτσιές ( πραγματικά συμβάντα).
    Γι΄αυτό και για το ΝεοΠΑΣΟΚ , τα συνθήματα όπως ''η Ελλάδα στους Ελληνες'' είναι πλέον κούφια λόγια -είναι πλέον καιρός να το αντιληφθείτε!

    Penelope

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση