GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Koυβεντιάζοντας" με τον Γιάννη Φλέσσα...

Της Όλγας Σαράφη Στη Παλιά αγορά της Κυψέλης , παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Φλέσσας το νέο του βιβλίο με τον τίτλο « Κουβεντιάζον...

Της Όλγας Σαράφη
Στη Παλιά αγορά της Κυψέλης, παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Φλέσσας το νέο του βιβλίο με τον τίτλο «Κουβεντιάζοντας», με ομιλητές, τον Βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη, την συγγραφέα- ποιήτρια και χρονογράφο Άννα Μπιθικώτση, την ηθοποιό Ηρώ Μουκίου, τον δημοσιογράφο-στιχουργό-λαογράφο Γιώργο Λεκάκη, τον εκδότη Νίκο Μουρατίδη, τον ηθοποιό Γιώργο Βλάχο και την δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου.
Στη παρουσίαση παραβρέθηκαν προσωπικότητες από τις Τέχνες και...
τα Γράμματα, μεταξύ αυτών, ο Χρήστος Νικολόπουλος, Κλεώ Σκουλούδη, Τέλης Ζώτος, Ελένη Φιλίνη, Ζανέτ Καπούγια, Κρίστη Στασινοπούλου, Γιώργος Δελαπόρτας κ.α
Στην ομιλία της η Άννα Μπιθικώτση τόνισε: «Έχω τη τιμή να χαίρω της φιλίας ενός από τους δημοσιογράφους-θρύλους του Πολιτισμού μας που γνώρισα μέσα από τη διαπροσωπική σχέση του δίπλα στο μύθο Μπιθικώτση , τον ακριβό μου πατέρα Γρηγόρη.
Σας μιλώ για τον του εξαίρετο άνθρωπο με κεφαλαία γράμματα τον Γιάννη Φλέσσα, που για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες έζησε στο πλάι των κολοφώνων που υπηρέτησαν την Τέχνη προσφέροντας άμετρα στον πολιτισμό.
Τους παραμόνευε, σκαρφιζόταν τεχνάσματα για να τους γνωρίσει, ταξίδευε μαζί τους (ή γι’ αυτούς) σε όλο τον κόσμο εξασφαλίζοντας αποκλειστικές συνεντεύξεις.
Οι Έλληνες του άνοιγαν την καρδιά τους, οι ξένοι υποκλίνονταν στο επαγγελματικό του θράσος.
Στο Γιάννη Φλέσσα μου έκανε παράλληλα εντύπωση η γνώση του για την κινηματογραφική μουσική και το πάθος του γι' αυτό που ονομάζουμε soundtracks. Γνωρίζοντας καλά ότι οι κινηματογραφικοί συνθέτες ήταν πάντα οι αφανείς ήρωες του κινηματογράφου, ο Γιάννης Φλέσσας προσπάθησε να επανορθώσει αυτή την αδικία, παρουσιάζοντας τα βιβλία του, με πολλή αγάπη.
Θέλοντας, λοιπόν, να τιμήσω την ευγενική αυτή προσφορά βρίσκομαι απόψε κοντά του για να του ευχηθώ με όλη μου την καρδιά καλή επιτυχία στο νέο βιβλίο του.
Φίλε και αδελφέ μου Γιάννη, είδες πολλά, έμαθες περισσότερα, έγραψες κάποια, ξέρεις παραπάνω.
Το βιβλίο για το οποίο βρισκόμαστε όλοι απόψε με τίτλο «Κουβεντιάζοντας» ( από τις εκδόσεις Τετράγωνο) και ξεφυλλίσουμε μαζί σου μας χαρίζει το φωτογραφικό άλμπουμ της καριέρας σου, που μας παρέδωσες μέσα από τις μοναδικές σου αναμνήσεις από τις δεκαετίες του ’70, ’80 και ’90.
Το ταξίδι μας μαζί σου είναι σε χρόνο όπου η Ελλάδα ευτύχησε να γεννήσει ανθρώπους που κουβάλησαν άξια στις πλάτες τους τον Πολιτισμό μας ανεβάζοντάς τον στον Όλυμπο της Τέχνης, κάνοντάς μας υπερήφανους!
Αγαπημένοι φίλες και φίλοι, το συλλεκτικό αυτό λεύκωμα δε πρέπει να λείψει από καμιά βιβλιοθήκη, γιατί είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία στο είδος του, εμπλουτισμένο με συγγραφικά ντοκουμέντα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό προσωπικοτήτων διεθνούς φήμης.
Μια μικρή γεύση από τις συνεντεύξεις που φιλοξενεί αποδεικνύει τη σπουδαιότητά του:
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Γνώρισα την Μέριλιν Μονρόε έξω από τις τουαλέτες ενός στούντιο.»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Στην Ελλάδα σου κάνουν μόνο καλή κηδεία...»
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: «Οι καλλιτέχνες είναι η φωνή του λαού και όχι κλόουν!»
ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η σκοτεινότερη ώρα είναι η ώρα πριν απ’ την αυγή».
ΤΖΕΪΝ ΦΟΝΤΑ: «Οι Έλληνες έχετε πολιτική συνείδηση».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Το Όσκαρ μου είναι ελληνικό».
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ: «Εμένα η φιλοδοξία μου είναι να αισθάνομαι τρυπωμένος με τη μορφή βιβλίου στην τσάντα κάποιου νέου ή κάποιας κοπέλας σε ώρες μοναξιάς. Η μυστική επικοινωνία είναι το παν».
Απλά βαθειά κι ανθρώπινα θα σου πω φίλε και αδελφέ μου Γιάννη ότι σε θαυμάζω από έφηβη και σε αγαπώ, γιατί είδα τη ψυχή σου να περπατά σ' όλα τα μονοπάτια.

Γιατί ξέρεις ότι η ψυχή δεν περπατά πάνω σε μια γραμμή, ούτε μεγαλώνει σαν καλάμι. Η ψυχή ξεδιπλώνεται, όπως ο λωτός με τα αναρίθμητα πέταλα. Γιατί η καρδιά σου γνωρίζει σιωπηλά τα μυστικά των ημερών και των νυχτών. Γιατί τ' αφτιά σου διψούν για τον ήχο της γνώσης. Γιατί θέλεις να μοιραστείς τις μνήμες και τις γνώσεις σου, όλα όσα συνάντησες στον απλοϊκό περίπατο της ζωής σου μαζί μας.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΝΑ ΧΕΙ 
ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
Άννα Μπιθικώτση"

4 σχόλια

  1. Νεα

    Μιχαλη Καρχιμακη

    αν εισε Αντρας Κρητικος
    και φορας παντελονια

    πεταξε εξω απο το Πασοκ αυτους που κοροιδευουν τον Γιωργο
    και κλεβουν την Ελλαδα

    Ονοματα:
    Γερουλανος Παυλος
    Παμπουκης Χαρης
    Παπακωνσταντινου Γιωργος
    Ραγκουσης Γιαννης
    Αννα Νταλαρα
    Μαγια Τσοκλη

    Πεταξε τους εξω!

    Πασοκοι @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Οι μεγαλες δυναμεις χρησιμοποιουν τους προδοτες της χωρρας τους και μετα τους εκτελουνε!!

    Ο Μουμπαρακ ηταν η αρχη μετα ερχεται Παπακωσταντινου Ραγκουσης Γερουλανος Παμπουκης και η δεξιοστροφη συμμορια!!


    Σε διάβημα προς τους επικεφαλής της τρόικας Ντομινίκ Στρος-Καν (ΔΝΤ), Ζοζέ Μπαρόζο (Κομισιόν) και Ζαν-Κλοντ Τρισέ (ΕΚΤ) προχώρησε η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους στην Αθήνα, οι οποίες προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

    Ήδη, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ντομινίκ Στρος-Καν και Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ εντός της ημέρας θα συνομιλήσει και με τον Ζοζέ Μπαρόζο.



    Ο Γιωργος
    αντι να κανει διαβηματα να καστει μπροστα σε ενα καθρεπτη και να αναρωτηθει ΤΙ ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΛΕΙ!!

    Θελει να πουλησει την Ελλαδα για μια μιζα?
    Θελει να τον κοροιδευουν οι δεξιοστροφοι?
    Θελει να φυγει νυχτα?
    Θελει να τον διωξουν οι μεγαλες δυναμεις αφου τον χρησιμοποιησουν?

    Γιωργο ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ?


    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Οι ληστρικοι τραπεζιτες δολοφοονουν και η Κυβερνηση κοιμαται ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηιωνη, να ψηφιστει η Νεα Σεισαχθεια εδω και τωρα!

    37χρονος άνδρας στη Σύρο κρεμάστηκε επειδή δεν άντεξε τις πιέσεις των τραπεζών!

    ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΟΣ μέσα στο σπίτι του βρέθηκε τελικά χθες ένας άνδρας ηλικίας 37 ετών στη Σύρο που αγνοούνταν από τις αρχές του νησιού εδώ και μία εβδομάδα!

    Τον άτυχο εργάτη το βρήκε νεκρό ο φίλος του,ο οποίος υπέστη και ΣΟΚ!
    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές πρόκειται για πατέρα δύο παιδιών,

    μόνιμο κάτοικο Σύρου και εργάτη στα Ναυπηγεία Νεωρίου,ο οποίος πριν πριν προβεί στη μοιραία πράξη άφησε ένα γράμμα εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επρόκειτο να αυτοκτονήσει.

    Στο γράμμα έγραφε πως χρωστά πολλά χρήματα στις τράπεζες και δεν άντεχε τις καθημερινές πιέσεις που δεχόταν για τις Καθυστερημένες δόσεις!

    Νικητας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Αριστερούληδες του Κόλου πληρωμένοι από τους μεγαλοεργολάβους είσαστε να κατεβάσουν την τιμή των διοδίων αλλά να πάρουν μια παράταση της εκμετάλευσης καμιά δεκαριά χρόνια; Ή μήπως έχετε και εσείς σχέση με αυτήν την υπόθεση και δουλεύετε και για πάρτη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση