GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο σκαμνί για διαφθορά (21 διορισμούς!) ο Ζακ Σιράκ...

Από το kentri.gr Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στο διάστημα μεταξύ 7 Μαρτίου και 8 Απριλίου 2011 ο πρώην πρόεδρος της Γαλλική...

Από το kentri.gr
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στο διάστημα μεταξύ 7 Μαρτίου και 8 Απριλίου 2011 ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας. 
Ο 77χρονος  πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι διέπραξε τα αδικήματα αυτά στο διάστημα της θητείας του ως Δημάρχου Παρισίων 1977 – 1995.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι...
στο διάστημα 1992 -1995 διόρισε στο Δήμο 21 κομματικούς του φίλους, οι οποίοι προσέφεραν εργασία στο κόμμα του UMP και όχι στο Δήμο από όπου και πληρώνονταν. Μία πρακτική δηλαδή που στη χώρα μας ανέκαθεν εφαρμόζεται στη Γαλλία είναι αδίκημα και τιμωρείται.
Η ποινή που μπορεί να αντιμετωπίσει ο 77χρονος πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι ακόμη και κάθειρξη 10 ετών καθώς και πρόστιμο 150.000 ευρώ.
Ο Δήμος Παρισίων απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του, όταν προχθές Δευτέρα συμφώνησε με τον πρώην πρόεδρο και το UMP να καταβάλουν στον Δήμο Παρισίων αποζημίωση ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Η συμφωνία για αποζημίωση δεν σημαίνει και ματαίωση της δίκης. Ο Σιράκ έχει διατελέσει πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1995 μέχρι το 2007.

5 σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά, αν τον Σιράκ τον καταδικάσουν για 21 διορισμούς, τους δικούς μας αγράμματους, άεργους, τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, σιτιζόμενους δημοσία δαπάνη, που τα τελευταία 30 χρόνια έκαναν 221 εκατομύρια διορισμούς, τίπρέπει να τους κάνουν??????

    Να τους γαμήσουν πρίν τους κρεμάσουν?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nomizv oti oi "filoi Sirak

    htan anyparkta prosvpa

    kai o idiow tsepvne toyw misuoyw opvw ginetai kai edv

    gia na mhn jeftylistei lene oti einai ypartoi filoi toy

    opvw ali edv

    emeiw kanoyme kai tiw dyo kompinew ;h olew tiw kompinew

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. <>

    French investigators believe Jacques Chirac received huge commissions from a middleman who brokered the resale of Iraqi oil-for-food contract.

    Ανώτατοι Γάλλοι πολιτικοί κατηγορούνται από την αμερικανική Γερουσία για είσπραξη υπέρογκων προμηθειών εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση ιρακινού πετρελαίου μέσω του επίμαχου προγράμματος του ΟΗΕ «Πετρέλαιο Αντί Τροφίμων».

    Ο μεγαλύτερος όγκος των πληροφοριών της αρμόδιας επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας προήλθε από πρώην αξιωματούχους του ανατραπέντος καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, περιλαμβανομένου του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ταρέκ Αζίζ και του αντιπροέδρου Τάχα Γιασίν Ραμαντάν.

    Ο Ζακ Σιράκ είχε εγκαίρως (οπως νόμιζε) επισφραγίσει μεγάλη συμφωνία μεταξύ Σαντάμ και Γαλλικών πετροεταιρειών και πάντοτε φυσικά με το αζημίωτο.

    Αυτά και άλλα βρώμικα παιχνίδια συνέβαιναν στον μαγικό κόσμο του Σιράκ και της ναρκωμένης απο προπαγάνδα Ευρώπης, μέχρι που για κακή του τύχη (να πάρει η ευχή) εμφανίσθηκε κάποιος "κακός" cowboy απο το Texas και του κλώτσησε τα κουβαδάκια του.

    Έκτοτε κρύφτηκε στην τρύπα του σαν λαβωμένο φίδι, εγκατέλειψε ξαφνικά τα μεγάλα λόγια, τα μεγάλα αεροπλάνα και την πολιτική της μεγάλης Ευρώπης, ελπίζοντας πως ολα θα ξεχαστούν.

    It's a small world . . κι εχει ο καιρός γυρίσματα . .

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ τους έστελναν με τα πούλμαν από την επαρχία με τις πρασινιφρουρίστικες κάρτες στα υπουργεία για διορισμούς και μιλάμε τώρα για 21 του Σιράκ. Εδώ έβαλαν και 4 μηδενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση