GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα μπορούσε να λέει...

-Μ' έχει πιάσει το παράπονο! Κανείς δεν θυμήθηκε ότι σα σήμερα, στις 7 Μαρτίου 2004 , κέρδισα τις εκλογές. Όλοι θυμούνται μόνο...

-Μ' έχει πιάσει το παράπονο! Κανείς δεν θυμήθηκε ότι σα σήμερα,
στις 7 Μαρτίου 2004, κέρδισα τις εκλογές.
Όλοι θυμούνται μόνο την ημέρα που τις έχασα. Γιατί άραγε;
Δια την αντιγαρφήν
Ο Ταχυδρόμος

21 σχόλια

  1. Εδώ ξεχάστηκαν άλλοι και άλλοι πολύ πιό δυνατοί οδηγοί. Αυτός που εκτοχιάστηκε στην αρχή του 2ου γύρου ...

    Θα τον θυμόμαστε πάντως για τα πρωταθλήματα και τις νίκες που μας πρόσφερε στον αθλητισμό, η θητεία του ως ΡΜ.

    Αν δεν τον παραπέμψουν τελικά για την οικονομία.


    ΜΚΑΤΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλα γιατι θυμουνται οτι τη μερα που εχασες ανελαβε ενας πανιβλακας ανθελλην με μοναδικο σκοπο την εξαφανιση του Ελληνα και της Ελλαδας.Μαγκας ησουνα και σε λιγο οι τωρινοι κατηγοροι θα βγουν μεγαλοι υπερασπιστες σου,απλα για ο χαζογιωργος δεν μπορει να κανει αλλο τη δουλεια τους.Αποτυχανε τα σχεδια τους και πρεπει να την πληρωσει καποιος.Ποιος?Μα ο βλακας φυσικα που νομισε οτι η εξουσια ειναι παιχνιδι με κανω και ποδηλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδύνατο να καταλάβω πώς ανέχεται ο Καραμανλής να τον εξευτελίζουν καθημερινά και να μην αντιδρά. Επί 5,5 χρόνια ήταν πρωθυπουργός και κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, αλλά εδώ και εναν χρονο χαρακτηρίζεται ολετήρας της Οικονομίας σχεδόν από όλους. Πρωθυπουργός και υπουργοί τον χαρακτηρίζουν "αρχιμαϊμουδιάρη" των στοιχείων προς την ευρωπαϊκή ένωση, του χρεώνουν όλη την αναξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, αλλά εκείνος... άλαλος! Μετά τη μεταπολίτευση... κανείς πρωθυπουργός -ούτε καν ο Μητσοτάκης- δεν άκουσε όλον τον πολιτικό κόσμο να χαρακτηρίζει περίπου "ντροπιαστική" για την Ελλάδα τη θητεία του στο τιμόνι της χώρας. Μόνον ο νεώτερος Καραμανλής, που ήρθε στην εξουσία το 2004 με ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, ως νέος, άφθαρτος, έντιμος και με καινοτόμες ιδέες. Τι απέμεινε από όλα αυτά; Τίποτα. Όλα δείχνουν ότι θα περάσει στην ιστορία ως ο χειρότερος πρωθυπουργός τον τελευταίων δεκαετιών, ως ο Καραμανλής ο μικρός, για να γίνεται διακριτή η πορεία του από τον Κων/νο Καραμανλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζε το βοδι οτι θα κυβερνηση την Ελλαδα παιζοντας πλαυ στασιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατηγορούμενε, εγέρθητι! Κατηγορείσαι ότι: Παρέλαβες την ελληνική οικονομία στην 35η θέση στη διεθνή κλίμακα ανταγωνιστικότητας και την παρέδωσες στην 71η. Φόρτωσες μέσα σε πέντε χρόνια κάτι περισσότερο από 100 δισ. ευρώ στο δημόσιο χρέος μιας ήδη καταχρεωμένης χώρας. Κατόρθωσες σε μια περίοδο αύξησης του ΑΕΠ με υψηλούς ετήσιους ρυθμούς (38%) να μειώνονται χρόνο με τον χρόνο τα δημόσια έσοδα και, από την άλλη, κατόρθωσες να αυξάνεις τις καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου με ρυθμό 75%- διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ! Παρέλαβες το κονδύλι της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων στα 13 δισ. και το έφθασες κοντά στα 22 δισ. μέσα σε μια πενταετία. Και ενώ είχες υποσχεθεί επανίδρυση του κράτους, το φόρτωσες με μερικές εκατοντάδες νέους (άχρηστους) δημόσιους οργανισμούς και μερικές δεκάδες χιλιάδες (πελατειακές) προσλήψεις, προς διευκόλυνση των οποίων ανακάλεσες και τα όποια δειλά βήματα αποκομματισμού είχαν προηγηθεί, περιθωριοποίησες το ΑΣΕΠ και όλες τις ανεξάρτητες αρχές, έδεσες χειροπόδαρα στο κομματικό σου άρμα τη Δικαιοσύνη και εισήγαγες τον φαύλο θεσμό της συνέντευξης.

    Κατηγορείσαι, επίσης, ότι: Υπονόμευσες, με χαρακτηριστική επιπολαιότητα, την αξιοπιστία της χώρας και την (ήδη προβληματική) αξιοπιστία των στατιστικών της. Πρώτα με το τέχνασμα της απογραφής του 2004 και το τρικ της αναδρομικής αύξησης του ελλείμματος διά της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των αμυντικών δαπανών. Έπειτα, με τη σουρεαλιστική, κοντοπυράκειο αύξηση του ΑΕΠ (στο οποίο προσμετρήθηκαν η πορνεία και το λαθρεμπόριο). Με τη συστηματική δημιουργική λογιστική, στα χρόνια της πρώτης ευρωεπιτήρησης (όπου τα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και των νοσοκομείων αυξάνονταν με μαγικό τρόπο, οι αμυντικές δαπάνες άλλαξαν ξανά τρόπο καταγραφής και οι δαπάνες για τόκους μεταφέρθηκαν με swaps στο μέλλον). Και, τέλος, με τη συστηματική και προκλητική χειραγώγηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, το οποίο ξεκίνησε από 3% για να κλείσει τελικά κοντά στο 13% - και αφού είχαν ξεφύγει τα ελλείμματα τόσο του 2007 (3,5% αντί 2,4%) και του 2008 (πάνω από 5% αντί 1,6%).

    Κάπως έτσι (και με καλύτερη τεκμηρίωση από την πρόχειρη που προηγήθηκε) θα μπορούσε να διατυπωθεί το κατά Καραμανλή κατηγορητήριο σε ένα υποθετικό, φανταστικό δικαστήριο που θα δίκαζε τα εις βάρος της εθνικής οικονομίας εγκλήματα. Μόνο που τέτοιο δικαστήριο ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει. Τα εγκλήματα αυτού του είδους κρίνονται στις κάλπες, όπου και κρίθηκαν ήδη. Και αν ο βαθμός της ενοχής είναι τόσο βαρύς όσο στην περίπτωσή μας, την εκλογική ήττα συμπληρώνει ένα είδος πολιτικής ατίμωσης του ενόχου- η οποία ήδη, σιωπηλά, συνομολογείται στην κοινή συνείδηση, ακόμη και των οπαδών του κόμματός του.

    Κι εκεί τελειώνουν όλα. Οι Εξεταστικές Επιτροπές στην Βουλή το μόνο που θα μπορούσαν να προσθέσουν είναι να μετατρέψουν την τραγωδία σε φάρσα και την ιστορική λογοδοσία σε κομματική κλωτσοπατινάδα.

    Κι ίσως όχι μόνον αυτό. Η κλωτσοπατινάδα και η εντυπωσιοθηρία, που κατ΄ έθιμον χαρακτηρίζουν τις εργασίες των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, θα μπορούσαν επίσης να μας εμποδίσουν να δούμε καθαρά το πρόβλημα.

    Να αναγνωρίσουμε, δηλαδή, πως, όσο βαριά και ασύγγνωστη κι αν είναι η αμέλεια της καραμανλικής διακυβέρνησης, τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν τα δημιούργησε αυτή- απλώς τα επιδείνωσε- και πως η αδυναμία προσαρμογής μας στις ευκαιρίες και τους κινδύνους του περιβάλλοντος ευρώ μπορεί να έγινε οξύτερη στα χρόνια της δικής του αφρόντιστης διακυβέρνησης, αλλά οι ρίζες της είναι βαθύτερες και οι αιτίες της δομικές- όσο και οι αιτίες της διαρκούς αποτυχίας των μεταρρυθμίσεων από το 2000 κι έπειτα. Κι αν δεν το αναγνωρίσουμε σωστά το πρόβλημά μας, πώς θα μπορέσουμε να το λύσουμε; Πώς θα πιστέψουμε ότι το πικρό ποτήρι που θα πιούμε, κατά πώς λέει και ο Θ. Πάγκαλος, δεν θα είναι φαρμάκι, αλλά φάρμακο και γιατρικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκανε όλη την υφήλιο να μιλάει για την Ελληνική οικονομία....
    Δημιούργησε μια νέα στατιστική επιστήμη ...
    Πολιτικός με όραμα πειραματίστηκε σε μια οικονομική κρίση πριν ακόμη προκύψει η παγκόσμια ...
    Το όνομά του θα συνδεθεί με το πρώτο σοβαρό οικονομικό ταρακούνημα μιας ολόκληρης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Κάποτε λέγαμε ότι ο Μητσοτάκης είχε προταθεί για το νόμπελ χημείας γιατί :
    "πήρε το χιλιάρικο και το έκανε σκ..."
    Μετά από όλα αυτά, τι βραβείο να δώσουμε στον "καταλληλότερο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. <>

    Σε θυμούνται γιατι εκ των υστέρων κατάλαβαν
    τι εννοούσες οταν είχες πει του φιόγκου στο τελευταίο tv debate:

    «Δεν έχετε πολιτικές κ.Παπανδρέου,
    πείτε έστω και ένα μέτρο που δεν ηχεί ευχάριστα
    για να αποκτήσετε αξιοπιστία».

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΑΝΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ .ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ο που καλα καθοτανε , καλλιο να βρει γυρεύει
    Ο διαολος στον πισινόν κουκια του μαγειρεύει" ( Βυζαντινό)
    Α ρε φουκαρα, δεν εμενες βουλευτης.. μια χαρα θα πέρναγες..
    "Δυστυχης! παρηγορια μονη σούμελε να λες
    Περασμενα μεγαλεία και διηγοντας τα να κλαίς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Καραμανλής να βγεί και να μιλήσει, να πεί γιατί τον είπαν να τα παρατήσει και να φύγει χωρίς να ανοίξει το στόμα (ποιά ήταν η απειλή), τίδουλειά του είπαν οτι ετοιμάζουν να κάνουν που αποφάσισαν να την κάνουν με τον Γιωργάκη τον Αμερικανό και όχι μ' αυτόν. Τί φοβάται, μην στηθεί για τον Γιωργάκη Ειδικό δικαστήριο και τον κρεμάσουν στο σύνταγμα????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε 12.7 τι συνομολογια ειναι αυτη εσυ κανεις για το μεγαλο βραβειο της ανοιχτης παλαμης Τοσο βοδι μα τοσο βοδι εσπασες ολα τα βοιδομετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ.....
    ΑΦΟΥ ΤΟ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ

    Ο Καραμανλής να βγεί και να μιλήσει, να πεί γιατί τον είπαν να τα παρατήσει και να φύγει χωρίς να ανοίξει το στόμα (ποιά ήταν η απειλή), τίδουλειά του είπαν οτι ετοιμάζουν να κάνουν που αποφάσισαν να την κάνουν με τον Γιωργάκη τον Αμερικανό και όχι μ' αυτόν. Τί φοβάται, μην στηθεί για τον Γιωργάκη Ειδικό δικαστήριο και τον κρεμάσουν στο σύνταγμα????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kai parola ayta ton plhrwnoyme kai apo panw...giati den xerei na kanei tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ουτε σεμνος ουτε ταπεινος.. απλως ασχετος
    (κ ο γυος του κανταφι εχει πτειχια!!!!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΑΛΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕ ΕΡΙΞΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ
    ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανίκανος και ψεύτης ο Καραμανλής
    Το ελληνικό χρέος και πως περιήλθε η ελληνική οικονομία σε δραματική κατάσταση συνεχίζουν να απασχολούν τα διεθνή οικονομικά ΜΜΕ. Σε άρθρο της εφημερίδας Financial Times που υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι, o πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Καραμανλής χαρακτηρίζεται «ανίκανος και ψεύτης», ενώ επισημαίνεται ως«χαώδης» η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

    Στο άρθρο του ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύστερα από έναν χρόνο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός όπως συνέβη και στο α’ τρίμηνο του 2010.

    Ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «κληρονόμησε ένα χάος» ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όχι ακόμη» ανέφεραν οι Financial Times.

    Ο δημοσιογράφος, παράλληλα, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία που μετέτρεψε σε πολιτικό όφελος τη δημοσιονομική αυστηρότητα που επέβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με παρέσυραν οι εντυπώσεις που άφησε η Νέα Διακυβέρνηση (τη θυμάστε;) και αδίκησα τον Κώστα Καραμανλή. Όπως με πληροφορεί φίλος ο οποίος είχε το προνόμιο να βρίσκεται την ίδια ώρα με τον πρόεδρο στον χώρο του γυμναστηρίου, ο Κ. Καραμανλής γυμνάζεται, επιδεικνύοντας μάλιστα επιμέλεια αντιστρόφως ανάλογη εκείνης που επέδειξε κατά την πενταετή διακυβέρνηση της χώρας από τον ίδιο. «Σήκωσε 68 κιλά, τέσσερις φορές, σου λέω! Με τα ματάκια μου τον είδα», επέμεινε ο φίλος και τον πιστεύω. Είναι καλό ότι γυμνάζεται ο Κ. Καραμανλής, διότι ίσως κληθεί στο μέλλον να σηκώσει πολύ μεγάλα βάρη, καθώς αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία του πολιτικού κόσμου. (Το τελευταίο ήταν ένα κακό αστείο - μην τρομάζετε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011
    H καταραμένη 7η Μάρτη

    - 7 Μαρτίου 2004 : Ξεκινά τη θητεία της η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης με τον εκλογικό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή.

    - 7 Μαρτίου 2011: H Μoody's υποβαθμίζει ακόμα 3 μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας προκαλώντας αλυσιδωτές πολιτικές εξελίξεις.

    Τα δυο γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους σε σχέση αιτίου-αποτελέσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δυστυχώς από τον βλάκα Κωστάκη περάσαμε στον πανύβλακα Γιωργάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση