GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

24ωρη απεργία...

Από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ) ΟΧΙ στην χρεοκοπία των λαϊκών οικογενειών ΟΧΙ στη νέα αντεργατικ...

Από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)
ΟΧΙ στην χρεοκοπία των λαϊκών οικογενειών
ΟΧΙ στη νέα αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – Ευρ. Ένωσης
Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο στη Λιβύη
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΗ
24ωρη Απεργία στην Περιφέρεια
5ωρη στάση εργασίας σε Αθήνα – Πειραιά (10.00 – 15.00)
Συγκέντρωση 10.30 στην Ομόνοια και πορεία στο Υπουργείο Υγείας
Το «Σύμφωνο για το Ευρώ», όπως ονομάστηκε το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που συναποφάσισαν οι κυβερνήσεις - και συμφωνεί και...
 η ΝΔ και το ΛΑ.ΟΣ. - προβλέπει μειώσεις μισθών, νέες ανατροπές στην Ασφάλιση, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, νέες φοροαπαλλαγές - επιδοτήσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Διαφωνούν για το ποιανής χώρας οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα χάσουν λιγότερα από την κρίση. Συμφωνούν όμως όλοι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα κάνουν συνολικά φθηνότερους τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα από την δημοσιονομική κατάσταση κάθε χώρας. Για να γίνουν οι ευρωπαϊκοί επιχειρηματικοί όμιλοι πιο αποτελεσματικοί στον ανταγωνισμό με τους αντίστοιχους αμερικανικούς, ιαπωνικούς, ρωσικούς και κινεζικούς ομίλους.
Στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, εντάσσεται και η επίθεση των αμερικανοευρωπαϊων ιμπεριαλιστών στη Λιβύη. Πρόθυμα συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει μερίδιο της αιματοβαμμένης λείας στους Έλληνες επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στη Λιβύη
Μέρος της γενικευμένης αντιλαϊκής επίθεσης είναι και οι εξελίξεις σε Υγεία – Πρόνοια. ΟΙ αυξανόμενες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά υπονομεύουν την παρεχόμενη φροντίδα και τα δικαιώματα των υγειονομικών. Ήδη, ουσιαστικά έκλεισε το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο και από 1η Ιούνη θα αρχίσουν και οι συγχνωνεύσεις – κλείσιμο νοσοκομείων. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ κάνει προτάσεις για το ποια νοσοκομεία θα συγχωνευθούν – κλείσουν.
Την ίδια στιγμή που μας οδηγούν στη χρεοκοπία, η κυβέρνηση επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δις ευρώ με τον ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό νόμο. Δίνει νέο πακέτο 30 δις ευρώ στις τράπεζες. Οι καταθέσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών σε ελβετικές τράπεζες φτάνουν τα 600 δις ευρώ.
Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης, η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και του παραγόμενου πλούτου δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία – Πρόνοια. Οι υγειονομικοί να έχουν μόνιμη, σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Αυτά μπορεί να τα εξασφαλίσει μόνο το αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Σκέψου και βγάλε συμπεράσματα.
Όσο συνεχίζεται η πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης, τόσο θα χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Τόσο θα υποβαθμίζεται και θα κινδυνεύει η υγεία των λαϊκών οικογενειών.
Την πρόταση μας – επειδή έρχεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της Υγείας – απορρίπτουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατάξεις τους. Την απορρίπτουν η ΑΡΣΙ και η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, γιατί – πέρα από τα δήθεν υπερεπαναστατικά λόγια – δεν αντέχουν ούτε να ακούν ένα αίτημα που έρχεται σύγκρουση με την καπιταλιστική ιδιοκτησία.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
● Καμιά μείωση αποδοχών – ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. 1400 κατώτερο μισθό.
● Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
● Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο κλάδο υγείας και κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
● Να μην καταργηθούν κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία και καμία μονάδα του ΙΚΑ.
● Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.
● Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – επικουρικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

5 σχόλια

  1. Οι άνθρωποι δε χρωστάνε στον μπακάλη! χρωστάνε της Μιχαλούς! Πάμε να φύγουμε! Η παράταξη με τα συνθήματα! Λύσεις βρεεεεε! λύσεις!!!! Κάτω το κεφάλαιο πάνω το κεφάλι! Μα ποιο κεφάλι; το άδειο;. Πού ζεις Αλέκα! Άλλαξε τον ντορό! Έχουμε 2011!! Τα κεφάλαια έχουν κάνει φτερά και αν εσύ τα κυνηγάς με καθημερινές "κινητοποιήσεις" τόσο εκείνα θα λακάνε και τόσο ο λαός θα υποφέρει! Η συνεργασία και όχι ο πόλεμος είναι σήμερα. Αρκετές επιχειρήσεις έκλεισε η συμνπεριφορά σας ως συνδικαλιστών σε όλη τη χώρα!! Φτάνει πια!!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αυτόματα» δωρητής οργάνων κάθε έλληνας πολίτης, αν δεν έχει δηλώσει την άρνηση του στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων...



    - Μερικά στοιχεία για το που πάμε και δηλώνουμε άρνηση ; Έτσι για να μην "εξαφανιστούμε" κάποια στιγμή.

    + Όχι πως έμεινε κανένα συκώτι ή πνευμόνι για μεταμόσχευση αλλά να μην το ρισκάρουμε κιόλας....

    Προσπάθησα ήδη να στείλω email, αλλά είχε πρόβλημα ο server τους.

    Αύριο θα πάρω τηλ. και θα επανέλθω


    - Όποιος πάρει το συκώτι μου... τον ήπιε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σύντομα θα φάτε πολύ ξύλο. Να είστε σίγουροι .

    Και εσείς κ. Λοβέρδε και οι υπόλοιποι μαντανοί και μολώχες του Υπργείου Θανάτου.
    Γιατι τοσο ψέμα και τόση κοροιδία σε όλα τα θέματα ενός κράτους που δεν λειτουργεί και δεν υπάρχει ?

    Ολοι μαζεμένοι οι ψευτες σε μια κυβέρνυση που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που τους έχετε καταπατήσει και την όποια αξιοπρέπεια διαθέτει ο καθένας, δεν μπορεί να σας ανεχτεί άλλο.
    και δεν μπορεί να υποστεί άλλη μείωση στα ήδη ψλιχουλα που τους δίνετε ως αμοιβή για να συντηρήσουν τους εαυτούς και τις οικογένειες τους.

    Σε αντίθεση με όλους εσάς που πέρνετε παχυλούς μησθούς , δεν σας λείπει απολύτως τίποτε , σας πληρώνουμε απο την τσέπη μας τα χωρίς ουσία ταξιδάκια σας στο εξωτερικό και στο τέλος λόγω της τεράστιας προσφοράς σας στην Ελλάδα και στον Έλληνα/ιδα ΅κατακουρασμένοι΅ απο την μεγάλη σας προσπάθεια γι'αυτό το επίτευμα θα πάρετε και παχυλές συντάξεις μια και κολλατε και βαρέα και ανθυγειηνά μέσα στην Βουλή και τα Υποργεία...που κοιμάστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή να μεινει ελεύθερος ο αρχιδικτάτορας Καντάφι και οι πραιρωριανοί του να σφάζουν το λαό!

    Καλά ,πως μισείτε τον Ελληνικό λαό το ξέραμε (τον ταλαιπωρείτε κάθε καλοκάιρι με τα μπλόκα σας) ,τώρα μάθαμε πως μισείτε και τον...Λιβυκό λαό!

    Αμα είναι άρωστος ο άνθρωπος...ΠΑΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση