GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλουτήσαντες…

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΕΙΧΕ η Ευρώπη τους ξενιτεμένους της, είχε και η Γερμανία τον Άκη της....

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΕΙΧΕ η Ευρώπη τους ξενιτεμένους της, είχε και η Γερμανία τον Άκη της. Τον μάζεψε ο Ανδρέας με τους άλλους στη γύρα για το ΠΑΚ και ο «ωραίος» είχε μέλλον. Στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ που έγινε εκσυγχρονιστικό και κανένας δεν του γύρισε την πλάτη. Από υπουργείο σε υπουργείο ο Άκης, ο εξ απορρήτων του Ανδρέα και αγκαλιά με τον Σημίτη, ένιωσε δυνατός και πως χωρίς αυτόν δεν κάνουμε. Κι αν η εξουσία φθείρει, ένα Υπουργείο «αλλιώτικο» μπορεί να διαφθείρει. Κι αν σου πέσει ένα απειροελάχιστο ποσοστό «κέρδους» από μια παραγγελία μαμούθ, έφτιαξες τη ζωή σου. Κι αν η μίζα έχει να κάνει με υποβρύχια, θα χαθεί στα νερά του ωκεανού και ποιος την ψάχνει…
ΚΑΙ, βέβαια, είχαν πάρει τα μέτρα τους. Σχετικοί και άσχετοι. Οι τότε και οι κατοπινοί. Τους ενθουσίασε η ιδέα και ψήφισαν έγκαιρα και με...
 τα δυο τους χέρια τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών-σωτήριο, προστατευτικό και πολύτιμο σαν το χρυσάφι. Στα… ντουζένια τους οι «σοσιαλιστές» κι οι άλλοι στο «περίμενε, έρχεται η σειρά σου». Αμάρτησαν οι πρώτοι κι ακολουθήσουν άλλοι που τους ξεπέρασαν. Πιο έμπειρα κάποια «εθνικοφρόνων» γόνοι παλικάρια το «διέπραξαν» και… την έκαναν, χωρίς ν’ αφήσουν ίχνη χειροπιαστά. Κι όταν στριμώχτηκαν στη βουλή αποχώρησαν. Κι όταν χρειάστηκε να καταθέσουν την αλήθεια για Βατοπέδια, ομόλογα κ. ά… συνήθη και προσοδοφόρα, αρνήθηκαν τις εξεταστικές, με πείσμα, φόρεσαν τα αγγελικά φτερά κι έδειξαν τον αντίπαλο.
ΝΑ ξαναπάμε στους Άκηδες και δεν είναι ένας. Τον τσάκωσε η κρίση κι αν όλα πήγαιναν καλά, κανένας δεν θα’ χε κάτι υποψιαστεί κι ίσως τότε να ξανάκανε και τρίτο γάμο στο Παρίσι. Κι αν κάποιοι πεινασμένοι δεν έψαχναν στους κάδους για τροφή, δεν θα προσέχαμε το… ταπεινό σπιτάκι του στις παρυφές την Ακρόπολης. Κι ούτε θα τον είχε «ξεγράψει» το σημερινό ΠΑΣΟΚ για να δρομολογήσει ό,τι πάει να κάνει-και θα το δούμε. Μόνο τα «κέρδη» να επιστρέφονται δεν θα δούμε, μιας κι έχουν παραγραφεί, ούτε μετανοιωμένους να χτυπούν τα στήθια, ούτε παραιτημένους.
ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ, λοιπόν, την αμαρτία σε 2-3 κι άλλοι πάμε για τον ύπνο (του δικαίου), απαλλαγμένοι από έγνοιες, φόβους και φοβίες. Ωστόσο, η ευθύνη διαχέεται κι ας μην τη νιώθουν. Από χρόνια η κα Βάσω Παπανδρέου έριξε το θανατερό της βόλι. «Οι πλουτήσαντες του ΠΑΣΟΚ» είπε, αλλά δεν έπιασε το βόλι σάρκα. Σταμάτησε στο λίπος, και τα (πολιτικά) παχύδερμα όλων των παρατάξεων συνέχισαν το γλέντι.

16 σχόλια

  1. ΛΥΣΑΞΑΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΟΨΑΝΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ .ΠΑΣΟΚ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΝΟ ΛΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OTI KAI NA ΠΕΙΣ EINAI ΛΙΓΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.ΠΑΝΤΟΣ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ ΠΑΡ΄΄ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη φυλακή ο αχρείος ο Άκης. Μας ξεφτίλισε όλους. Σκέψου ο παλιάνθρωπος, να γινόταν και πρωθυπουργός!!!
    Δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο, ο άπληστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάντε την Μακρόνησο Alkatraz και χώστε τους μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
    ΤΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ?

    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και νάτανε μόνο ο Άκης.....
    Ένα αχρείο,διεφθαρμένο και σάπιο μέχρι το μεδούλι μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα καταλεηλάτησε τον εθνικό πλούτο και μας έφερε σε αυτήν την κατάντεια.
    Μίζες,προμήθειες,χορηγίες γιά διευκολύνσεις επιχειρηματικών τραστ (Τσουκάτος και Μαντέλης οι ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ διαπράξεις),υπέρ-υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων και πάει λέγοντας.
    Και μετά κόψανε ποσοστό από τις συντάξεις συνταξιούχων των 500 € γιά να μειωθούν λέει τα ελλείματα.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ.
    Και πως να ντραπούν μέσα από αυτήν την γενική κατάπτωση και την κρίση ηθών και αξιών.
    ΚΠ

    Υ.Γ. Έχω Θανάση μία απορία.Φιλολογική.
    Χάλασε ο κόσμος με το θέμα του Βατοπεδίου με έναν από τους κύριους στόχους τον Ρουσόπουλο.
    Ωραία λοιπόν,κύριος υπαίτιος του σκανδάλου ο Ρουσόπουλος.
    ΤΟΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεσμώτες του λαού,άρχοντες της αρπαχτής επι τέλους εξιλεωθείτε. Ισως σας δίδεται η τελευταία ευκαιρία άσωτοι υιοί να ζητήσετε συγνώμη απο τον λαό,τον οποίο εκμαυλίσατε,εξευτελίσατε,στίψατε και τον ρίξατε ετοιμοθάνατο στον καιάδα.Διαβήτε το καθαρτήριο και παραδόσετε τους προδότες στην κρίση του.Είστε ανάλγητοι κυνηγοί της εξουσίας και φανατικοί χούλιγκανς του Μαμμωνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν υπαρχει καποιος εντιμος μεσα στο πασοκ, θα πρεπει να βγει δημοσια και να προτείνει την αυτοδιάλυση του και την αναγενηση του απο την αρχη.
    Δεν υπαρχει αλλη οδος διαφυγής.

    Διαφορετικα στο πολυ εγγυς μελλον οι συνθηκες θα το οδηγησουν ως ενα κομμα που δεν θα εχει θεση στην κοινωνια, κοντολογίς θα τεθει εκτος νομου για την κοινωνικη καταστροφη που εξακολουθει να επιφερει.

    Ειναι γνωστο και στους ιδιους το μεγεθος της κοινωνικης διαβρωσης που εχει δημιουργησει. Η οικονομικη χρεωκοπια ειναι συναρτηση της ηθικης καταπτωσης που επι δεκαετιες δημιουργησε.

    Καλλιεργησε τον οχαδερφισμο και αποτυναξε την αισθηση σε κοινωνικο επιπεδο της συλλογικης ευθυνης εναντι του συνολου.
    Τα παντα λειτουργουν με το εγω.

    Ειναι ενα κομμα που βασιστικε στην πατριωτικη ρητορια και στον κενο λογο απο την αλλη. Δημιουργησε συνθηκες οχι ιστορικου μελοντος, αλλα παροντος, το πως δηλαδη θα περασουμε καλα σημερα.

    Για αυτο το συμπτωμα θα μπορουσε κανεις να γραφει ολη μερα. Το ζητουμενο δεν ειναι αυτο, αλλου ειναι η ουσια.
    Δεν μπορω να διακρινω ακτιδα φωτος για την εθνικη επαναγεννηση.
    Υπαρχουν προσωπα που εχουν προτεινει πρακτικες λυσεις, αλλα η κλεπτοκρατια και κομματοκρατια φοβουμενη μη χασει την εξουσια εχει φροντισει καθε αντιθετη φωνη να την παρουσιαζει ως γραφικη.

    Αλλα ως ποτε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο γιάννης ο σμπώκος, όνομα και πράμα, είναι υπό κλήτευση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Παπανδρέου δεν ήταν υπουργός, βουλευτής, ή whatever, σε κυβερνήσεις του ΠΑσόκ?
    Τώρα λοιπόν τι λέει για όλα αυτά ?
    Και μόνο ο Τσοχατζόπουλος βούταγε στο μέλι?
    Ε ρε, για γέλια είμαστε.

    ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΠΕΤΑΛΩΜΕΝΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ..ηταν και ΠΑΡΑΗΤΑΝ….

    Ο Υπουργος Εξωτερικων μαλιστα, είναι αυτος που έκανε τις Δημοσιες σχεσεις με ολους τους παραεξω……
    Και έτσι γίνετε και..σε
    Ολο τον Κόσμο.

    Μελος του Υπουργικου Συμβουλιου ηταν...και υπεγραφε στο ΚΥΣΕΑ τις μεγαλες συμφωνιες..οποτε μια χαρα ηξερε.. Απλα δεν σχολιοταν..ηταν τουριστας αυτος..!!

    ΚΑΙ..Ωρες ωρες ειναι να απορει καποιος !
    Οι επιλογες για τον αμυντικο εξοπλισμο γινονται συμφωνα με τις αναγκες της χωρας ?
    Ή συμφωνα με το που υπαρχει μεγαλυτερη μιζα ?

    Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι εαν η αγορα μουλαριων ειχε μεγαλυτερα περιθωρια μιζας απο οτι η αγορα αρματων, θα αγοραζαμε μουλαρια!

    Ολα σε αυτη τη χωρα θα τα δουμε! Υποβρυχια που γερνουν, αεροπλανα τυφλα και κανενας
    δεν ειναι υπευθυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΦΡΕΝΑΡΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΧΡΕΟΣ 93% ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΟΣΕ 93%. ΤΟΥ ΑΕΠ
    ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΡΟΚΑΝΙΖΑΝ ΔΙΑΡΚΩΣ...
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ...ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΤΡΟΣΚΑΝ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟ...
    ΝΟΙΩΘΩ ΤΑΠΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...YES MAN?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το ονομα του υπουργου με τα 180.οοο.000 ευρω ποτε θα το μαθουμε μονο του ακη λετε ελευθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανασχηματισμος

    Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλούν ανοιχτά για την αναγκαιότητα ενός δομικού ανασχηματισμού. «Ανασχηματισμός πρέπει να γίνει, διότι ο ανασχηματισμός, και πάλι θα τονίσω, όταν δεν εξυπηρετεί ισορροπίες θα είναι μια εκκίνηση δυναμικών προσπαθειών και αποτελεσμάτων» υποστηρίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. <>

    Ελευθεροτυπία
    8/10/2007
    Φύλλο Δευτέρας

    (Ημέρες ενδοκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, μετά την ήτα του 2007, για ανάδειξη προέδρου)

    Η κα Βάσω Παπανδρέου
    ερωτηθείσα γιατί ακόμη δεν ειχε τοποθετηθεί εκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Δεν θέλω να έχω σχέσεις με κάποιους που έκαναν περιουσίες επί ΠΑΣΟΚ και μίλησε για στρατηγικές ήττας και για στελέχη που πλούτισαν".

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπρε μπρε!!ανακαλυψαμε τωρα τον Ακη. Τοσα χρονια βοουσε το συμπαν οτι την Ελλαδα την κυβερνουσε ο Αλη Παπα και οι 40.000 κλεφτες και καναμε τα κοροιδα, και ξαφνικα μας επιασε ο πονος..βρε ουστ...Σαν τον Ακη υπαρχουν αλλοι 200.000 που ειτε εχουν αποσυρθει και το παιζουν γαλλοι υπηκοοι ειτε μας το παιζουν ρομπεν των δασων και σωτηρες..βρε ξαναουστ...Αν, λεω αν, η Ελλαδα θελει να γινει χωρα ευρωπαικη συγχρονη και λειτουργουσα, πρεπει να χωσει ισοβια οσους εχουν "υπηρετησει" τον κρατικο μηχανισμο ειτε σαν διοικητες ΔΕΚΟ ειτε σαν γραμματεις υπουργειων, ολοι οι υπουργοι, λαμογια δημαρχοι ακριβοπληρωμενα τσουτσεκια των ΜΚΟ και ενα σωρο αλλους.. Με λιγα λογια η Ελλαδα δεν σωνεται. Εδω ολο το σκυλολοι που λυμαινεται τον τοπο τα τελευταια 35 χρονια, σπορια και αποσπορια, χωρις αιδω και χωρις ενοχες, εξακολουθει, μετα το μεγαλο παρτυ, να επιμενει να μας σωσει!!!Βρε ξαναουστ. Ο Ακης θα φαει μερικα χρονια χωρις να μπει μεσα ουτε μια ημερα. Την ξερομε δα την ελληνικη δικαισυνη (εδω γελανε), θυμαστε την υποθεση ψωμιαδη, του κουτσαβακιου της ΑΕΚ, εφαγε 12 χρονια με 6ετη αναστολη πολιτικων διακιωματων και δεν μπηκε ουτε μια ημερα μεσα...Ελληνικη δικαιοσυνη!!Χαχαχαχαχαχαχα..ΑΑΑΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα..ΑΑΑΑχαχαχαχαχαχα..ΟΥΟΥχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....
    Ελληνικη Οικονομια!!Χαχαχαχαχαχαχα..
    ΑΑΑΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα..ΑΑΑΑχαχαχαχαχαχα..ΟΥΟΥχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση