GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Βάσω αγρίεψε για τα καλά...

Επικρίσεις για τη συχνότητα των νομοτεχνικών βελτιώσεων που κατατίθενται στα νομοσχέδια εξέφρασε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών τη...

Επικρίσεις για τη συχνότητα των νομοτεχνικών βελτιώσεων που κατατίθενται στα νομοσχέδια εξέφρασε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, στη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου.
«Παραέχετε ξεχειλώσει την έννοια των ''νομοτεχνικών βελτιώσεων''. Εδώ συζητάμε τα άρθρα, ψηφίζουμε τα άρθρα κι εσείς έρχεστε και τα αλλάζετε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου, με αφορμή την κατάθεση πλήθους αλλαγών και τροπολογιών στο εν λόγω νομοσχέδιο.
«Οι τροποποιήσεις και τροπολογίες έχουν κατατεθεί νόμιμα και εμπρόθεσμα», απάντησε ο κ. Κουσελάς, προσθέτοντας: «Έχουμε υιοθετήσει και...
 προτάσεις συναδέλφων και βεβαίως έχουμε περάσει και άλλα ζητήματα».
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη η κ. Παπανδρέου, καθώς και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπαμανώλης, καταψήφισαν τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία επιβάλλει αυστηρότερους όρους δόμησης στα νησιά.
Ο όγκος των αλλαγών που κατατέθηκαν προκάλεσε την αντίδραση και του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση: «η Επιτροπή και τα κόμματα καλούνται να συζητήσουν ένα νομοσχέδιο στον αέρα. Μας ακυρώνετε».
Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επαίνεσαν τις αλλαγές που έχει επιφέρει στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου το υπουργείο Οικονομικών.
Παρατηρήσεις διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση και σχετικά με τη διαδικασία συμψηφισμού των χρεών από και προς το Δημόσιο. Κατά τον κ. Βρούτση οι διατυπώσεις δεν είναι ξεκάθαρες και «δεν τίθεται χρονικός προσδιορισμός, βάσει του οποίου, στέρεα θα υπάρχει συμψηφισμός».
«Γιατί περιορίζετε τον συμψηφισμό στο στενό δημόσιο τομέα και όχι στους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ», ρώτησε ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ, ενώ και ο Δ. Παπαδημούλης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε να υπερψηφίσει το κόμμα του τη διάταξη, σε περίπτωση διεύρυνσης της εφαρμογής της.
«Ο γενικευμένος συμψηφισμός αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα, όσο και ουσίας», απάντησε ο κ. Κουσελάς, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει ενιαίος προϋπολογισμός στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αν πάμε να συμψηφίσουμε ποσά από Α.Ε. που ανήκουν στο Δημόσιο, παρεμβαίνουμε άμεσα στους προϋπολογισμούς τους. Δεν υπάρχει δυνατότητα. Το ψάξαμε από κάθε πλευρά».
«Η εξόφληση των χρεών του κράτους προς τις επιχειρήσεις μέσω ομολόγων, που επιτρέπεται με το άρθρο 15, αναιρεί τις διατάξεις περί συμψηφισμού» παρατήρησε ο κ. Βρούτσης.
Κατά τα άλλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επανέλαβαν τις επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει και κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου, την αντικειμενικότητα της συγκρότησης των νέων φοροελεγκτικών μηχανισμών, την μείωση της φορολογίας στις Α.Ε., την δυνατότητα δωρεών μέχρι 1000 ευρώ χωρίς την αναγραφή του ονόματος του δωρητή, τις επίμαχες διατάξεις για την αποπληρωμή από πλευράς του Δημοσίου, των χρεών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τη διευθέτηση της δικαστικής διαμάχης του ελληνικού κράτους με την ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης για την από πλευράς του πρώτου, αξιοποίηση δικής της περιουσίας, κ.ά.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα. Η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν πολλές παρατηρήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

7 σχόλια

  1. σεισμος 8.8 στην Ιαπωνια....

    Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ !!


    Τα βηματα Σου ακουω στα σημαδια
    βαρεια, μεγαλειωδη, φοβερα
    κοντευει εκεινη η μερα Σου η Αγια
    που θα φανει η δοξα Σου οπως ποτε ξανα!

    Τα βλεπω τα σημαδια του ερχομου
    λοιμοι και πεινες και σεισμοι
    πολεμοι εξεγερσεις και κακα παντου
    θλιψη η καρδια, στα ματια μας λυγμοι

    Όχι για τουτα που θα γινουν
    που Εσυ μας γνωρισες το τι και πως
    αλλα για τους απιστους που θα φυγουν
    χωρις Zωη, πιστη και Φως

    Ώ, ποσο φοβερος θαναι αυτος Σου ο ερχομος
    οχι σαν τοτε πουρθες σαν παιδο μικρο
    αλλα σαν Παντοδυναμος και Κυριος του παντος
    να τιμωρησεις τ’ αδικο ν’ αμοιψεις το καλο

    Ώ ποσο η καρδια μου λαχταρα
    εκεινη την στιγμη την ποθητη
    τα ματια μου να στρεψω εκει ψηλα
    πανω απ’ τα συννεφα που θαρθεις Λυτρωτη

    Πως οι ανθρωποι θα τρεχουν να κρυφτουν
    σαν τα ακουλικια φευγουν απ’ το φως περα
    σκεπαστε μας θα λενε στα βουνα να μη φανουν
    στην κριση Εκεινου που ‘ρχεται, να!, στον αερα

    Ελα Χριστε μου, ελα σε προσμενω
    πριν η κακία πλημμυρισει ολη τη γη
    το χερι Σου δωσ’ μου, ετοιμος να περιμενω
    εκεινη την μακαρία την στιγμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι σιγα μην της ξανοιξει η βαφη απο τα νευρα.
    Θελει υπουργειο βαρεθηκε να μην κανει τιποτα ενω αν παρει υπουργειο θα εχει να πηγαινει καθε μερα καπου.
    Τα καπη δεν την δεχονται ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε ρε Βασούλα;
    Έχεις ανησυχίες γιατί ΔΕΝ κάνεις τίποτα ;
    Τότε, στείλε ένα ραβασάκι στο Γιώργο,όπως έκανες και με το μακαρίτη τον Ανδρέα!
    Γελάστηκες μωρέ εάν νομίζεις ότι θα ξεχάσουμε τον τρόπο, που έδωσες το ραβασάκι στον Ανδρέα.
    Άντε καληνύχτα............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και που είσαι, κλείσε τραπέζι με θοδωρή (ρουσσόπουλο) στη Φλόγα, Αράχωβα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εξαφανιστε ρε το ζομπι τη παπανδρεου γαμοτο... ζει ακόμα?... στοιχειώσαμε με αυτους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να δείτε πόσο αγρίεψε τότε που έκανε εισαγωγή τον σάπιο καφέ από την Νικαράγουα για να στηρίξει τους Σαντινίστας. Και τον πούλαγε στην πλεμπάγια με μεγάλο καπέλο. Τον σάπιο καφέ από την Νικαράγουα. Ε Βασούλα. Τώρα ποιος κονόμησε τότε, πάμε στην πυθία να το βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άμα έκανε τέτοιο πράγμα για να στηρίξει τους Σαντινίστας,αλλάζω γνώμη για την κυρία και από σήμερα θα τη βλέπω με συμπάθεια.
    Ακόμα και το ραβασάκι στον Ανδρέα θα της συγχωρήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση