GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για νέο… μοντέλο;

Του Θανάση Νικολαΐδη ΟΛΟ αλλαγές είμαστε κι όλο στα ίδια μένουμε. Με σταθερή νοοτροπία και με «συνήθειες» πατροπαράδοτες. Ήρθε η αλλαγή...

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΛΟ αλλαγές είμαστε κι όλο στα ίδια μένουμε. Με σταθερή νοοτροπία και με «συνήθειες» πατροπαράδοτες. Ήρθε η αλλαγή του Ανδρέα για να την αφανίσουν αργά, οργανωμένα συμφέροντα, η αλλαγή του Κ. Καραμανλή που τη μασούλισαν… κουμπάροι, μέχρι να ‘ρθούμε στα σημερινά της σήψης και της κρίσης.
ΚΑΤΙ πάει ν’ αλλάξει βίαια και ξαφνικά κι έχει ανάμικτα το καλό με το κακό. Το βλέπαμε, το νιώθαμε πως το καράβι πάει στα βράχια και κάναμε την κορόιδα. Οι βολεμένοι της κορυφής και οι κακομαθημένοι στις παρυφές τους συστήματος. Και ξεσηκώθηκαν οι πέτρες μην αλλάξει τίποτα. Μη τελειώσει το πάρτι και...
 ξεχάσουμε τα παλιά. Και, βέβαια, το παιχνίδι είναι πονηρό.
ΔΕΝ ξεσηκώθηκε ο λαός. Αντιδρούν εκείνοι που έχουν συμφέρον. Ο έλληνας αντέχει και οι έλληνες ομονοούν την τελευταία στιγμή και θαυματουργούν. Οι «άλλοι» αμύνονται. Από συμφέρον συγκεκριμένο και χειροπιαστό. Συνδικαλιστές που αναδείχτηκαν με το σάπιο σύστημα. Πολιτικοί που ψάρεψαν ψηφοφόρους σε θολά νερά. Ο δήμαρχος με την ομάδα του, ο βουλευτής με τους πιστούς, ο υπουργός με τους φίλους του κι όλοι μαζί στον «αγώνα» (που τους χάρισε το πόστο). Από ‘ κει (απ’ το πόστο και με την ισχύ της εξουσίας), θα συνεχίσουν τον «αγώνα». Για το ίδιο μοντέλο, με τις ίδιες «συνήθειες» και πρακτική, για να μην αλλάξει τίποτα.
ΟΤΑΝ χαλάει το σύμπαν από απεργίες ελλήνων κατά ελλήνων και ο λαός στρέφεται κατά του… λαού, ψάξε για ηθικούς αυτουργούς. Αναζήτησε πρόσωπα και ομάδες που γουστάρουν τη συνέχιση και τη σαπίλα. Ξεκίνα απ’ τους πολιτικούς, άγγιξε τους συνδικαλιστές, σάρωσε τους βολεμένους (μιζαδόρους, φακελάκηδες, μεγαλοκλέφτες…), πριν φτάσεις στον τελευταίο πολίτη και βγάλε συμπεράσματα. Για την αλλαγή που δεν θέλουν να’ ρθει και για τη σαπίλα που δεν θέλουν να φύγει.
ΑΦΟΥ, λοιπόν, δεν γουστάρει την αλλαγή ο «παλαιοκομματισμός» και ο «εργατοπατερισμός», αφού σινάφια και ομάδες αντιδρούν, συμφέροντα και κατεστημένα αμύνονται, καιρός για… ανυπακοή της βάσης. Δεν μας κάνει το μοντέλο σας, το αλλάζουμε. Θέλουμε την αλλαγή σε πρόσωπα και «συνήθειες», μείνετε μόνοι σας. Με ΔΝΤ είτε όχι, πάντως με τον ξύπνιο έλληνα στρατευμένο στη σωτηρία της πατρίδας. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση («τις κυβερνάν βούλεται;») και με ικανούς (και ηθικούς) στο τιμόνι. Για το καινούριο μοντέλο που δεν στέργουν, γιατί πάνω στο παλιό ακούμπησαν τα συμφέροντα και δρομολόγησαν την πορεία τους. Και την καριέρα τους. Κάτι πάει ν’ αλλάξει και τους κακοφαίνεται. Κάτι προσδοκούμε κι ας μην το θέλουν.

7 σχόλια

  1. Ναι, έτσι είναι. Η σαπίλα εξυπηρετεί πολλούς. Υπάρχει όμως και το υγιές κομμάτι της κοινωνίας που υποφέρει και οραματίζεται κάτι καλύτερο γι' αυτήν και το μέλλον της. Αυτό πρέπει να βγει στην επιφάνεια και να σαρώσει τη κόπρο της ελληνικής κοινωνίας από το ένα άκρο μέχρι το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βίντεο από την επίθεση στον Πάγκαλο - Κάτοικοι της Κερατέας γιαούρτωσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
    Μέγεθος κειμένου
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
    Τελευταία ενημέρωση: 17.03.2011 | 09:40
    Πρώτη δημοσίευση: 17.03.2011 | 00:50

    - Καρέ, καρέ η επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
    - Διμοιρία των ΜΑΤ βρέθηκε στο σημείο και απώθησε τους κατοίκους έξω από την ταβέρνα
    - Κάτοικοι της Κερατέας φώναζαν στον κ. Πάγκαλο "Δεν τα φάγαμε μαζί"
    - Παρά την προτροπή του κ. Πάγκαλου να συζητήσουν εκείνοι συνέχιζαν με υβριστικά μηνύματα

    Άγρια επίθεση δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος σε μία ταβέρνα στα Καλύβια από εξαγριωμένους κατοίκους της Κερατέας, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά με ιδιαίτερα βαριές εκφράσεις και του πέταξαν γιαούρτια.

    Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση στον κ. Πάγκαλο

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πάγκαλος βρέθηκε στην ταβέρνα προκειμένου να μιλήσει με τη συντονιστική επιτροπή των κατοίκων της Κερατέας που αντιδρούν σθεναρά στη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής. Εκεί μία ομάδα κατοίκων άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον κ. Πάγκαλο και ένα από τα συνθήματα ήταν το περίφημο "Δεν τα φάγαμε μαζί".



    Εν συνεχεία οι κάτοικοι συνέχισαν τις αντιδράσεις και έφτασαν και στο σημείο να πετάξουν γιαούρτια στον κ. Πάγκαλο. Αμέσως επενέβη η προσωπική φρουρά του κ. Πάγκαλου τον οποίο φυγάδευσαν σε απόμερο σημείο της ταβέρνας, ενώ αστραπιαία βρέθηκε έξω από την ταβέρνα μία ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ.

    Οι κάτοικοι της Κερατέας παρέμεινανα για ώρα έξω από την ταβέρνα και εκεί παρέμενε και η διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ ο κ. Πάγκαλος βρισκόταν ακόμα μέσα στην ταβέρνα.

    Σε ιστοσελίδα των κατοίκων της Κερατέας και του αγώνα που κάνουν κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ, οι κάτοικοι ανήρτησαν φωτογραφίες από την επίθεση κατά του Πάγκαλου.

    Δείτε φωτογραφίες:
    Είναι άλλη μία επίθεση που δέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Είχε προηγηθεί η φραστική επίθεση στη Γαλλία από φοιτητές, όπου είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θανάση,
    ώρες ώρες γράφεις τόσο ειλικρινά,
    πού -χτύπα ξύλο-,είναι σάν νά...
    τελειώνεις.
    Αποκομματικοποίηση στά στερνά?
    Black,πολύ black τό χιούμορ μου.
    Αλλά μήν ανησυχείς.
    Στίς παρέες μου,αυτοσαρκάζομαι
    λές καί ο διάβολος πάρκαρε τήν
    τρίαινα στόν κώλο μου καί μέ
    περιμένει.
    Έσω έτοιμος ώς χαχαχούχα πρόσκοπος.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασόκαρε...Οποιος μιλαει πολυ αυτα παθαινει ..ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.

    ...και μετα απ ολα αυτα το Γρουν΄ συνεχισαν λεει να τρωνε ,
    ελα Παναγια μου !


    Ετσι μπραβο,απο εδω και περα ετσι θα γινεται με ολους εσας που βαλατε την Ελλαδα στον γυψο για πολλα χρονια.
    Μια διμοιρια ματ ετρεξε να τον σωσει τον μεγα αντιπροεδρο,για να μην χασει η βενετια βελονι.

    Τώρα είναι παραγωγικοί οι ματατζίδες χοντρέ...!!!

    Για φανταστείτε να ανάγκαζεσαι να προστατέψεις αυτούς που σε θεωρούν άχρηστο..
    ΣΚΑΤΑ κατάσταση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !
    Ο Πάγκαλος μετά της μανδάμ στρώθηκαν για φαγητό στην άδεια ταβέρνα (ποιος κοινός θνητός βγαίνει πια για φαγητό μεσοβδόμαδα ;),
    ενώ απ’έξω τα ΜΑΤ προπηλάκιζαν τους διαδηλωτές ώστε να μην κοπεί η όρεξη τού μουσιού Αντιπροέδρου !

    Ποια Μαρία Αντουανέτα ;
    Εκείνη η καημένη ήταν και αφελής !
    Αυτοί έχουν φτάσει σε παχυδερμία τους κομμουνιστές ηγέτες που ψωνίζανε χαβιάρια στα Γκαστρονόμ όταν ο κόσμος ξεροστάλιαζε με τις ώρες στην ουρά για ένα λάχανο !

    ΣΟΣΙΑ/ΛΗΣΤΕΣ με κεφαλαία ΚΑΦΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο: http://tamgr.blogspot.com/

    Συμφωνουμε 100% με τις καταγγελιες σας για το σημερινο πολιτικο συστημα και την "ατιμωρησια των βουλευτων", που οπως με ακριβεια αναφερατε αποτελουν "πολιτικους εγκληματιες που μενουν ατιμωρητοι και τις συνεπεις πληρωνουν οι πολιτες"!
    Συμφωνουμε με την διαμαρτυρια σας, που η Βουλη αφηνει "τα εγκληματα των κυβερνωντων να παραγραφονται, αντι να τα ελεγξει και διωξει"!Κατανοουμε ολη την οργη σας και την δυσαρεσκεια σας για αυτο το καταντημα και ειμαστε διπλα σας...
    Όμως ειμαστε 100% ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην παραιτηση σας!
    Η Ελλαδα μας, Κυριε Σακκα, σας χρειαζεται! Τετοιους ανθρωπους εχει αναγκη! Εσεις ειστε το αλατι τουτης της έρημης, απο τιμιους οδηγους, κοινωνιας! Που μας αφηνετε; Με τους λυκους; Εαν φυγουν και αλλοι εντιμοι σαν εσας, η κοινωνια μας θα βουλιαξει εντελως!
    Να γνωριζετε οτι δεν ειστε μονος σας! Εχετε μεγαλο "υπολοιπο" μαζι σας. Όμως με την παραιτηση σας γινεστε συνενοχος των κατ' εξακολουθηση κατα συνηθεια και κατ'επαγγελμα (...βουλευτη...) κακουργηματικων πραξεων που εχιναν αλλα και αυτων που προκειται να γινουν!
    Κυριε Σακκα, θερμως σας παρακαλουμε ολοι εμεις οι ανωνυμοι αδικημενοι να αναθεωρησετε την περι παραιτησης αποφαση σας. Αλλωστε οταν αναγνωρισουμε ενα λαθος και θελησουμε να το διορθωσουμε, αυτο καθε αλλο παρα οπισθοχωρηση απο τις ηθικες μας αξιες ειναι!
    Ειμαστε μαζι σας

    Με εκτιμηση
    ενας αγνωστος, αλλα ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρα πολύ ωραίο post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση