GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θερίζουμε θύελλες…

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΜΕ τα «νάματα παιδείας» και χωρίς ίχνος πειθαρχίας στην ψυχή, έγινε φο...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΜΕ τα «νάματα παιδείας» και χωρίς ίχνος πειθαρχίας στην ψυχή, έγινε φοιτητής. Πέρασε απ’ το δημοτικό όπου δεν του μάθαν’ να μην πετάει το χαρτάκι καταγής, απ’ το γυμνάσιο της κατάληψης κι απ’ το λύκειο της αποστήθισης με το όνειρο της «πενταήμερης». Ως φοιτητή και «ώριμο», τον τύλιξαν στην κομματική αφίσα. Ένιωσε δυνατός που του’ δωσαν ψήφο για να επιλέξει τον καθηγητής της αρεσκείας του (με ανταποδοτικά οφέλη) και η (φοιτητική) ζωή πήρε το δρόμος της. Με τον φοιτητή ανάμεσα σε «αιώνιους», που κανένας (μας) δεν νοιάστηκε που μας στοιχίζουν σε χρήμα και σε υποβάθμιση των σπουδών.
ΕΓΙΝΑΝ, κατά καιρούς, απόπειρες να ανέβη ο πήχης και ξανακατέβηκε. Τόλμησε η Πολιτεία να μιλήσει για «τάξη και… παράταξη» κι έμεινε στα λόγια, γιατί η πολιτική ψαρεύει μόνο ψήφους. Δύναμη να αντισταθεί στα «επαναστατημένα νιάτα» δεν βρέθηκε. Δεν ζυγιάστηκαν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις πάνω απ’ τα δικαιώματα και...
 τις υποχρεώσεις της σπουδάζουσας νεολαίας για να τα ζυγιάσουν και να χαράξουν τη χρυσή τομή.
ΚΙ άρχισε η «απελευθέρωση». Το Πανεπιστήμιο της μελέτης και της πειθαρχίας (με στοιχεία φόβου) έγινε «μεταφορά μεταφερομένου μαθήματος» και φοιτητική αυθαιρεσία. Κι αν κάποτε η ΕΚΟΦ έδερνε με ρόπαλα αντιφρονούντες και αργότερα το «Σπουδαστικό της Ασφάλειας» φακέλωνε δημοκράτες φοιτητές, σήμερα τα ρόπαλα έγιναν κοντάρια με κόκκινες τριγωνικές σημαιούλες και έντονη διάθεση για «ιδεολογική» αντιπαράθεση. Με δόρυ το θράσος των «αγωνιστών» και με ασπίδα το ακαταδίωκτο στο «άσυλο».
ΗΤΑΝ κάποτε ο αγώνας της αντιπαράθεσης ιδεολογικός και σήμερα δεν είναι. Και τι είναι; Ομάδα φοιτητών ξεκομμένων απ’ τη μάζα και… απαιτητικών. Για να συναντήσουν τον (κάθε) Πρωθυπουργό! Να καταγράψουν οι κάμερες τη διαμαρτυρία, να τους… καμαρώσουμε (το βράδυ στις ειδήσεις) ανάμεσα σε δακρυγόνα.
ΕΙΠΑΜΕ να λέμε αλήθειες πέρα από κόμματα και ο λόγος μας να είναι ελεύθερος και δημοκρατικός. Κι αν βλέπαμε ένα φοιτητικό κίνημα με στόχο να βγει απ’ το τέλμα (και) η ανώτατη εκπαίδευση, θα χαμε λόγο θετικό. Αυτό, ωστόσο, σήμαινε ήθος ατομικό και δημοκρατικό φρόνημα, συνολικά. Ό,τι δηλαδή δεν έχει καμιά σχέση με κάποιους που τα βάζουν χωρίς λόγο με την αστυνομία διεκδικώντας τα εφήμερα, ευκαιριακά και εντυπωσιακά.
ΣΤΟ όνομα του εκδημοκρατισμού στα πανεπιστήμια έγιναν υπερβολές και το εκκρεμές πήγε στο άλλο άκρο. Ευθύνεται («τα μάλα» που λέει και ο Ρώμας) ο Α. Παπανδρέου. Έβαλε τις… βάσεις για τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης και θερίζουμε θύελλες.

5 σχόλια

  1. χαχαχαχα χα.
    Από την πίσω πόρτα….τα παιντιά.

    Όσοι συμβούλεψαν τον πρωθυπουργό να αποχωρήσει χθές στη Σύρο, από την πίσω πόρτα, σαν κυνηγημένος, του έκαναν μεγάλη ζημιά! Κατέστρεψαν το προφίλ του λαϊκού ηγέτη, που με επιμέλεια έκτιζε επί δεκαετίες!

    Αμφιβάλλει κανένας ότι από εδώ και στο εξής, σε κάθε συζήτηση στη Βουλή, θα γίνεται αναφορά «στο πρωθυπουργό που έφυγε από την πίσω πόρτα;» Και όλοι ξέρουμε ποιοι φεύγουν από την πίσω πόρτα!!!

    Στον κ. Παπανδρέου μπορεί να καταλογίζουμε πολλά, αλλά του αναγνωρίζουμε ότι πάντα του άρεσε να μιλάει με τον κόσμο. Να κινείται άνετα, να ποδηλατεί, να κωπηλατεί, να κολυμπά, να τρέχει. Όλα αυτά ήταν στοιχεία της προσωπικότητάς του, που τον έκαναν δημοφιλή.

    Όσοι το είδαν να τρέχει προς το αυτοκίνητό του, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά, ο κόσμος διαμαρτυρόταν, θα συνειδητοποίησαν ότι μας κυβερνάει πλέον ένας φοβισμένος άνθρωπος.

    Ένας πρωθυπουργός, που δεν μπορεί ή δεν αντέχει να αντιμετωπίσει το λαό, δεν θα απολαμβάνει για πολύ καιρό της εμπιστοσύνης του. Είναι σχεδόν νομοτελειακό. Θα φύγει νύχτα.

    Ακόμα και ο κ. Πάγκαλος στα Καλύβια, είχε το θάρρος (έστω την άγνοια κινδύνου) να βγεί έξω και να προσπαθήσει να μιλήσει στους συγκεντρωθέντες («καμιά πενηνταριά «αλήτες» κατά τον Πάσχο Μανδραβέλη)

    Γιατί ο κόσμος εξοργίζεται περισσότερο, όταν τον αγνοείς και τον αποφεύγεις.

    Θα ρωτήσετε: «και τι να έκανε; Να περνούσε μπροστά απ’ τον κόσμο με τον κίνδυνο να τον λιντσάρει;»

    Ένας πρωθυπουργός που έχει αυτοπεποίθηση και δεν είναι πανικόβλητος (και δεν αισθάνεται ενοχές), θα δεχόταν μια αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων, θα συζητούσε μαζί τους, θα άκουγε τα αιτήματά τους, εν ανάγκη θα τους απηύθυνε και το λόγο, έστω υπό το βάρος των αποδοκιμασιών, και στη συνέχεια θα αποχωρούσε από την κυρία είσοδο. Όχι από την πίσω πόρτα!

    Το να φεύγεις από την πίσω πόρτα είναι δηλωτικό ενοχής, αδυναμίας και φόβου.

    Αυτά προεξοφλούν την επερχόμενη ήττα...
    Next please..


    Είχαμε τον cabinet man
    Τώρα θα έχουμε τον back door man
    Και όπως λένε οι “γνωρίζοντες” Αμερικάνοι, Greeks are back door bandits !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕ.
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
    ΔΙ Ο ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ..ΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΛΙΓΟ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ;
    ''ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ...
    ''ΠΑΚ ΠΑΚ ΦΕΝΤΑΓΙΝ...

    Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η στοματική διάρροια του Πάγκαλου

    Λάλησε το Πάγκαλο από το πολύ φαΐ.

    Το θεριό με το αποκρουστικό σουλούπι, αυτό που φανερώνει τη σοσιαληστρική εγκράτεια, λάλησε και είπε ανάμεσα σε άλλα "βαρύγουπα" απ' αυτά που συνηθίζει:

    "Δεν ξέρω τι δουλειά είχε ο Μανώλης Γλέζος επιτιθέμενος εναντίον της φρουράς του Αγνωστου Στρατιώτη. Θα προτιμούσα να είχε προστατεύσει τον εαυτό του και τη συμβολική αξία που έχει η προσωπικότητά του, από τέτοιου είδους περιπέτειες. Ίσως δεν κάνει και τις καλύτερες παρέες."

    Οι παρέες του Πάγκαλου ήταν βέβαια πάντοτε οι καλύτερες. Αυτό το χαρακτηριστικό, το πήρε από τον παππού του. Κι έτσι συχνωτίζεται μονίμως με γουρονόπουλα. Και κρίνοντας από τον εαυτόν του μας χαρακτηρίζει κοπρίτες, ο κοπρίτης. Και αγράμματους αυτούς που εξεγέρθηκαν ενάντια στους Τούρκους, στους οποίους παρέδωσε τον Οτσαλάν. Γνώριζα ότι τα παχύδερμα δεν είναι δυνατόν ούτε να χαρακτηρίζονται από ευγένεια, ούτε από διάθεση αυτοκριτικής.

    Δε γνώριζα όμως ότι η μεγάλη αύξηση της χοληστερίνης και του σακχάρου, εκτός από συχνουρία, προκαλεί και στοματική διάρροια. Μέχρι που άκουσα τον Πάγκαλο. Το δήμιο του Οτσαλάν. Αυτόν που πρότεινε να υποσταλεί η ελληνική σημαία από τα Ιμια και να ισχυριστούν ότι την πήρε ο άνεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυβέρνηση δεν φοβάται το γιαούρτωμα και βγαίνει στον λαό.
    έφη...
    ΓκΑΠα ΓκουΠΑ..σήμερα !!

    Ας αρχίσουν να του μαθαίνουν
    τα gay συμβουλάκια του
    μερικά που θα ακούσει...
    τί σημαίνουν..για να μην λέει δεν ήξερα όπως με την ΜΚΟ του Καντάφι
    όπου και μίλησε επίσημα ο ΜΑΛΑΚΑΣ.

    1.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
    ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.
    Γαλλία..Βερολίνο..κλπ.

    2.
    ΗΡΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΜΟΥΡΗ
    ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ
    ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΧΟΥΡΙ.
    Σύρο ..και έπεται πανελλαδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. { Κουίζ.

    Πόσες φορές ο Γιώργος Παπανδρέου, από τότε που έγινε πρωθυπουργός, έχει παραστεί σε παρέλαση εθνικής επετείου (25η Μαρτίου ή 28η Οκτωβρίου) ? .}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση