GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαμπρή Αρχόντισσα-σκλάβα...

Του Αθανάσιου Βαμβίνη Η Ελλάδα βιώνει τη δική της ταπείνωση ...Πολλές φορές, όταν στοχάζομαι την κατάσταση αυτή, η εικόνα η οποία σχημ...

Του Αθανάσιου Βαμβίνη

Η Ελλάδα βιώνει τη δική της ταπείνωση...Πολλές φορές, όταν στοχάζομαι την κατάσταση αυτή, η εικόνα η οποία σχηματίζεται στο μυαλό μου είναι αυτή της ταπεινωμένης και ατιμασμένης γυναίκας-σκλάβας, η οποία έχει κακοποιηθεί από τον αφέντη της... Μιας αρχόντισσας γυναίκας, που πιάστηκε σκλάβα αφού έχασε τον άντρα της... Μια εικόνα με αποκρουστικές και άκρως προκλητικές συμπεριφορές αφεντάδων και αρχόντων.
Ο στοχασμός μου στη συνέχεια προχωρά...Προχωρά και ψάχνει...
τις αιτίες που αυτή η αρχόντισσα κατήντησε σκλάβα... Σκλάβα στα χέρια σκληρών αφεντάδων, χωρίς ιερό και όσιο, χωρίς ανθρωπιά και ήθος... Τις αιτίες δεν τις εντοπίζει εύκολα ο στοχασμός μου... Πάλι ψάχνει και δυσκολεύεται πολύ... Μετά από ώρα, καταλαβαίνει... "Είναι μέσα σου", μου λέει... "Είναι μέσα σου γιατί αιτία είσαι εσύ και όσοι δεν πράττουν, για να σώσουν τη σκλάβα γυναίκα..."
Πάντα, καταλήγω σε αυτή τη φράση..."Είναι μέσα σου οι αιτίες της ταπείνωσης της αρχόντισσας γυναίκας"...Και πάντα, προσπαθώ να τη θάψω και να τη λησμονήσω, να κοροιδέψω τον ίδιο μου τον εαυτό... Να κατηγορήσω προσπαθώ τους αφεντάδες και τους άρχοντες... Πάντα προσπαθώ να περνώ στη λήθη...
Η αρχόντισσα Ελλάδα, που τα όρια του σπιτικού της, της παραχωρήθηκαν με συμφωνίες από τους γείτονές της, εκτός δύο κομματιών γης, που τα κατέκτησε με τον ιδρώτα της, ήταν ευάλωτη. Ευάλωτη και πρόσχαρη πάντα με τους γείτονες της. Δύο χαρακτηριστικά, που της στερούν και πάλι την ελευθερία.
Αυτή η πληγωμένη αρχόντισσα-σκλάβα χρειάζεται άνδρα-στήριγμα, άνθρωπο ικανό να σταθεί δίπλα της, να την ελευθερώσει από τους ανίερους αφεντάδες της, να την στηρίξει, να την αποκαταστήσει και να την κάνει πάλι περήφανη. Αυτός ο άνδρας δεν πρέπει να είναι ένας... Ένα μοναδικό φυσικό πρόσωπο... Χρειάζεται πολλούς, που θα έχουν μία ενιαία φωνή,  κοινή λογική και έντονο συναίσθημα. Θα ξέρουν την ένδοξη ιστορία της και την παράδοση της, από που ξεκίνησε και πως ήταν η πιο λαμπρή αρχόντισσα για 10 αιώνες... Χρειάζεται πολλούς οι οποίοι διά του κοινού στόχου, θα ενοποιούνται και θα γίνονται ένας δυνατός, πανίσχυρος στη θέληση.
Αυτοί οι πολλοί είμαστε ΟΛΟΙ οι πολίτες, που φιλοξενούμαστε στο σπίτι της σκλαβωμένης αρχόντισσας. ΟΛΟΙ οι πολίτες, που αφήσαμε τους μνηστήρες της, όπως στη βασίλισσα Πηνελόπη, να κατασπαταλήσουν το βιο της, όλοι όσοι επιλέξαμε να μην υπερασπιζόμαστε με τις επιλογές μας το σπίτι της και σπίτι μας.
ΟΛΟΙ μας πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να σταθούμε πλέον πανίσχυρο στήριγμα για την αρχόντισσα. Μία απλή εξέγερση δε θα δώσει πολλά...
Μία επανάσταση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πραγματικότητας, σε όλους τους συνδέσμους της κοινωνικής συνοχής, σε όλες τις δομές της κοινωνίας θα φέρουν τη νέα αρχή στη ζωή της.
Ένα πρόβλημα, όμως, αντιμετωπίζω...
Πως και ποιος ξεκινάει αυτήν την επανάσταση;
Πως οργανώνεται και διασπείρεται η "ανατροπή";
Ποιο θα είναι το μόρφωμα της "επανάατασης";
Μέχρι να βρω απαντήσεις, μόνο θα στοχάζομαι...

4 σχόλια

  1. Περίγελο, υποτελή και σκλάβα την κατάντησαν την Ελλάδα ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε κύμα μόνο τα δύο κόματα που κυβερνούσαν τη χώρα φαταίνε; Οι δικοί σου ή τέλος πάντων εκείνοι που βγήκαν στο βουνό γιατί δεν τους έκατσε η κουτάλα δεν φταίνε; να σου πω εγώ, όσο και να θέλουμε να βγάζουμε την ουρά μας απέξω άλλος λίγο άλλος περισσότερο όλοι φταίμε.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΒΑΡΗΓΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ
    ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ,ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ .ΔΙΑΒΑΣΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά επανάσταση?
    Δημοκρατία έχεις καί σέ κυβερνάνε
    αυτοί πού ψήφισες.
    Δέν φταίνε μόνο οί αργυρώνητοι
    πολιτικοί.
    Φταίει καί ο ρουσφετολάγνος πού
    τούς στέλνει στή Βουλή.
    Ο Παπαδόπουλος πήρε 97% σέ κάποια
    εκλογή τού ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
    Έ,όση νοθεία καί νά έγινε,τό 60%
    τών πολιτών τόν ψήφισε.
    Από αυτούς πόοοσοι δεξαμενίστηκαν
    στό ΠΑΣΟΚ τού 1981?
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.Οί μισοί τού 40φεύγα
    πού πήρε ο Α.Παπανδρέου.
    Καί έγιναν οί σκληρότεροι πρασι-
    νοφρουροί καί συνδικάλες.
    Τώρα είναι 60-80 χρονών.
    Καμμιά φορά αποφεύγουν καί τόν
    καθρέπτη.
    Πόσους γνωρίζω?Πάμπολους στή
    πόλη μου.
    Οί αριθμοί δέν σέ ξεγελάνε ποτέ.
    Τό ρουσφέτι σέ καταντά από
    δημοκράτη πολίτη ,σέ σκύλα μέ
    παρατεταμένο οίστρο.
    ΌΣΟ ΚΑΤΑΚΡΙΤΑΙΟ ΗΤΑΝ ΤΌ:
    "ΠΕΡΑΣΤΕ ΔΙ΄ΥΠΟΘΕΣΗΝ ΣΑΣ"ΑΠΟ ΤΟΝ
    ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ,ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ
    ΤΟ:"ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΌ ΡΟΥΣΦΕΤΑΔΙΚΟ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ".
    Καί μετά ο αναρτήσας Κος Βαμβίνης
    σκέπτεται επανάσταση......
    Σάν νά υποχρεώσεις τόν sir Elton
    John νά γαμάει πού καί πού.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση