GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρηνικός όλεθρος...

Με ελικόπτερα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και ειδικούς εκτοξευτήρες νερού της αστυνομίας προσπαθούν οι Ιάπωνες να αποτρέψουν την υπερθέρμα...

Με ελικόπτερα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και ειδικούς εκτοξευτήρες νερού της αστυνομίας προσπαθούν οι Ιάπωνες να αποτρέψουν την υπερθέρμανση του αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
Σύμφωνα και με ανακοίνωση της εταιρείας Tepco οι προσπάθειες θα συνεχιστούν καθ'όλη την διάρκεια της νύχτας έτσι ώστε να καταφέρουν να αποφύγουν τα χειρότερα ενώ...
 την Παρασκευή θα γίνουν ρίψεις νερού και στον αντιδραστήρα Νο2. 200.000 άνθρωποι που ζουν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων περιμετρικά…

Περισσότερα εδώ http://www.meteo-news.gr/

3 σχόλια

  1. Πυρηνικα: Ναι η Οχι;
    Πολλα ακουγονται και γραφονται τελευταια, με την ατυχη εκρηξη του πυρηνικου εργοστασιου στην Ιαπωνια, θα ηθελα λοιπον να μοιραστω δυο σκεψεις μαζι σας.

    Καπου διαβασα σχολια καποιου Φυσικου, πως "δεν υπαρχει κινδυνος εαν τα πυρηνικα εργοστασια ειναι ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ προδιαγραφων" κλπ., ενω εκεινο της ιαπωνιας ΔΕΝ ΗΤΑΝ!!!!
    ... και να "καταργηθουν", λεει, "τα απαρχαιωμενα εργοστασια που υπαρχουν σημερα", κλπ., κλπ., και "να απαγορευτουν να κτιζονται σε ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΕΙΣ περιοχες" κλπ., κλπ.,
    .................................
    Εαν, λεω κι εγω, η γιαγια μου ειχε μουστακι
    θα την συλλαμβαναν σαν λιποτάκτη, επειδη δεν πηγε φανταρος!
    ...................
    Ας σοβαρευτουμε:
    Εδω δεν μιλαμε για καποιο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,
    ουτε για καμια ΠΥΡΚΑΓΙΑ
    ουτε για ΠΛΗΜΜΥΡΑ
    ουτε για καποιο ιο γριππης
    ουτε για ΑΙDS
    αλλα μιλαμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ που ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ και ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ
    με ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (ακομα....) συνεπειες στο κυτταρο της κοινωνιας μας, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ αλλα και στον κοινωνικο ιστο, συνεπειες τοσο ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, τοσο ΑΤΟΜΙΚΕΣ, οσο και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, για τις οποιες, υποτιθεται, λειτουργουμε αυτον τον εφιαλτη....
    Εχουμε την καραμελλα "ενεργειακες αναγκες της ανθρωποτητας".

    Ειχα μια ΣΚΑΣΙΛΑ για τις ενεργειακες αυτες αναγκες. Μου φτανει το ΑΓΧΟΣ το καθημερινο, ΠΟΥ Η "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ" καμια διορθωση δεν εκανε στη ζωη μου (το αντιθετο το αυξησε!)
    Οι γιαγιαδες μας ΔΕΝ ειχαν τοσα μεσα και ομως η οικογενεια τοτε ηταν ΠΙΟ ΔΕΜΕΝΗ και οι ανθρωποι ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΑΝ περισσοτερο.
    Παντα θα υπαρχουν "αυξημενες αναγκες" για τα παντα, ομως αξιζει να ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ εμεις και τα ΠΑΙΔΙΑ μας με αυτον τον φρικτο εφιαλτη, για να εχουμε τι; περισσοτερο ηλεκτρικο; να το κανουμε τι; Αφου θα ειμαστε ΤΥΦΛΟΙ, θα ειμαστε ΑΝΑΠΗΡΟΙ η θα φροντιζουμε καποιο δικο μας, ωστε να ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ για τιποτα αλλο.
    Να εχουμε καλυτερο αυτοκινητο; Γιατι και αυτο που εχουμε μηπως μπορουμε να το κυκλοφορησουμε; Ειναι αλλωστε τοσα πολλα . . . .
    Για να μην σας κουραζω, το συμπερασμα μου ειναι πως η πυρηνικη ενεργεια ειναι σαν να πουλαμε ναρκωτικα στα παιδια των αλλων, επειδη θελουμε να στειλουμε το δικο μας παιδι στο εξωτερικο να σπουδασει και θελουμε να καλυψουμε τα αυξημενα μας εξοδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ΜΜΕ
    Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, σχεδόν έκθαμβοι , εκθειάζατε την ετοιμότητα της Ιαπωνίας στην αντιμετώπιση της καταστροφής. Ότι οι νεκροί είναι λιγότεροι του αναμενομένου ότι οι υποδομές τα τρένα κ.λ.π. Δεν αφήνουμε του ανθρώπους στην δυστυχία τους! Όλα αυτά με σαφή υπονοούμενα για την δικά μας ανεπάρκεια.Ήδη για μια ολόκληρη πόλη δεν υπάρχουν πληροφορίες. Οι νεκροί συνεχών αυξάνονται και το σπουδαιότερο , η ύπαρξη πυρηνικών αντιδραστήρων ισχύος, όχι πειραματικοί, σε σεισμογενή χώρα. Αυτό το απολύτως, όπως αποδεικνύεται αλλά και γνωρίζαμε, ασύμβατο ουδείς το θίγει!!
    Ασφαλώς η πληγωμένη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έχει σύγχρονη αντισεισμική υποδομή. Γι΄αυτό οι ζημιές από τον σεισμό είναι σχετικά μικρές. Το πρόβλημα ήταν το τσουνάμι, αλλά από εδώ και μετά θα είναι, για αρκετό καιρό, η ραδιενέργεια. Σπεύσατε όμως αρχικά να μιλάτε για ελεγχόμενη έκρηξη κ.λ.π.
    Θυμίζω ότι στον σεισμό το Κόμπε και πάλι οι δημοσιογράφοι εκθείαζαν την ετοιμότητα της Ιαπωνίας , φυσικά έναντι της δικιάς μας προχειρότητας, όταν είχαν κατασκευάσει δρόμο επί τοίχου με διατομή Τ, ασύμβατη τέτοια κατασκευή σε σεισμογενή χώρα, ο οποίος κατέρρευσε. Επακολούθησαν βέβαια λεηλασίες κ.λ.π.
    Λίγο καιρό μετά είχαμε τον σεισμό της Καλαμάτας όπου είχαμε σχεδόν άψογη αντιμετώπιση της κατάστασης.
    Ακόμα στον σεισμό της Πάρνηθας, ενώ στατιστικά αναμένονται 750 νεκροί, για τέτοιο σεισμό σε κατοικημένη περιοχή, είχαμε 130 εκ των οποίων οι 100 σε δύο προβληματικές οικοδομές που είχαν παραβιάσει τους αντισεισμικούς κανονισμούς. Τα κτήρια, στην πλειονότητα τους έσωσαν και δεν καταπλάκωσαν τον κόσμο!!!!
    Καλός ο αυτοσαρκασμός αλλά επί ουσιαστικών θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ?ΜΠΟΥΓΕΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΑΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση