GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δώστε τώρα απάντηση: ποιος απέλυσε τον Ρασούλη;...

Της Δήμητρας Γκουντούνα Aπό το newstrap.gr Ε άει στα σηχτήρια . Ξεχείλισε το ποτήρι για να κάνω τη μαϊμού που δεν ακούει δεν βλέπει δ...

Της Δήμητρας Γκουντούνα
Aπό το newstrap.gr
Ε άει στα σηχτήρια. Ξεχείλισε το ποτήρι για να κάνω τη μαϊμού που δεν ακούει δεν βλέπει δεν καταλαβαίνει. Να μας πείτε ρε τώρα ποιοι έβαλαν την υπογραφή τους για την απόλυση του Ρασούλη. Ποιοι καλύτεροι έμειναν στην ΕΡΤ και αυτός έπρεπε να μείνει στο δρόμο.
Εικοσιπέντε χρόνια σας λούστηκα συμπορεύτηκα μαζί σας, πίστεψα στην σοβαρότητα του καναλιού σας έκανα χίλια πράγματα την ημέρα, έμπαινα Πέμπτη και έφευγα Κυριακή και δεν ζήτησα τίποτα παραπάνω. Χτυπήσατε ανελέητα κάθε τι που άνθιζε και δεν καταλαβαίνατε το κόλλημα που είχα με τη νεολαία μας.
Ξεχνάγατε να πληρώσετε τους συμβασιούχους Χριστουγεννιάτικα και αν δεν σας κλείδωνα μέσα στο...
στούντιο των ειδήσεων ακόμη απλήρωτοι θα έμεναν. Αφού είχαμε πληρωθεί εμείς οι μόνιμοι . Τι σας ένοιαζε;
Αλλά και εγώ η πρώτη απ' όλους συμβιβασμένη δεν βγήκα να φωνάξω ''Ε παιδιά τι περιμένατε από τον σύμβουλο του Προέδρου; Αυτός στην χούντα είχε καρφώσει το Νίκο Κωνσταντόπουλο και τώρα θα κιοτέψει;'' -- . Εμ δεν το φώναξα τότε. Και έτσι το θηρίο ανδρώθηκε και έφαγε και μένα στη συνέχεια που μέχρι τότε δεν μπόρεσε να με καταπιεί και να φανταστείτε έγινε ο ΠΑΝΟ από τον πρόεδρο και έφαγε και άλλους πολλούς μαζί με τα τσιράκια του. Για να δίνει τις 25αριές χιλιάδες ευρώ στους νενέκους του.
Βρε αει σηχτήρι που σας δόθηκε εσάς η δύναμη να διώξετε τον Ρασούλη.
Γέλαγε και τότε μαζί σας και γελάει και τώρα που σας βλέπει ανθρωπάκια να έχετε την αγωνία να πληρώσετε τη Βίλα σας. Εκείνος δεν είχε να πληρώσει το νοίκι του, αλλά τώρα του παραχωρήθηκε ολόκληρος ο Παράδεισος, γιατί ποτέ δεν πρόδωσε τον εαυτό του και πάνω από όλα εμάς.
Σας επισυνάπτουμε το γράμμα που έχει στείλει ο Μανώλης Ρασούλης στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.
Δημοσίευσε στην εφημερίδα Τα Νέα, σήμερα 16 - 03-2011
«Αρτι αφιχθείς από την Αυστραλία, όπου πήγα για έναν µήνα ν' αλλάξω παραστάσεις, να πάρω µια ανάσα γιατί µοιάζω µε µωρό στη φωτιά και αρχαία σκουριά, µε όλα τούτα τα τεκταινόµενα εγχωρίως, πληροφορήθηκα ότι οι ιθύνοντες µου έκοψαν την εκποµπή που είχα στο Α' πρόγραµµα του ραδιοφώνου (105,8) επί 6 χρόνια, κρατώντας τα µπόσικα στην κατιούσα.
Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα µε τον τρόπο που µε πέταξαν στον κάδο, γιατί βασικά είµαι ένας απ' αυτούς που υποστηρίζουν τις αξίες. Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόµα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. ∆εν έχω, πάντως, να πληρώνω ούτε και το νοίκι µου. Εδιωξε και την κόρη µου, από το δηµοτικό Κανάλι 1 του Πειραιά, αµέσως µόλις βγήκε δήµαρχος ο µπασκετµπολίστας Φασούλας. Κι ας έκανε το χαρισµατικό και µορφωµένο κορίτσι επί 4 χρόνια εκποµπές πρότυπα. Είµαι στο κουρµπέτι και το ραδιοφωνικό 50 χρόνια και ξέρω τι είναι τι και ποιος είναι ποιος. Η αυτογνωσία µου είναι πολύ ενισχυµένη. Αντί ν' ακούν εµάς, που περάσαµε από 40 κύµατα και να µαθαίνουν, µόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν µε τη γνωστή εµπάθεια, απάθεια και αµάθεια τις εκκαθαρίσεις.
Νοµίζω ότι µέσα στο γενικό και αποδεδειγµένο µπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασµένες και τιµωρητέες. Όποιος φοβάται τη γνώµη µου ή όποιος νοµίζει ότι είναι ανώτερος, ας βγει να µετρηθούµε στα φανερά. Η χώρα δεν αντέχει άλλο κυνισµό, σαχλαµάρα, µπαλαφάρα, αµάθεια και αρχοντοχωριατισµό. Το µικρό µου έργο δείχνει ότι είµαι πειθαρχηµένος στα κοινωνικά ιδεώδη και στην παραγωγή κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Ο υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης, ο Παπαδηµητρίου και ο Ταγµατάρχης µε ξέρουν χρόνια πολλά. Ποιος ιθύνων έβγαλε την απόφαση να µε διώξουν; Ας βγει να µας πει το σκεπτικό. Με το ίδιο σκεπτικό µε έδιωξαν το '84 και από την τότε ΥΕΝΕ∆, όταν είπα µια µαντινάδα που αφορούσε τον Κοσκωτά...
  »

13 σχόλια

  1. που ειναι κανένα λαλίστατο
    Πασοκικό χαμένο κορμί.... τώρα

    στην τουαλέτα ή στην χέστρα
    να τρώει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΚΑΙ.ΣΤΕΦΑΝΙ
    ΚΥΡΙΕ ...ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ;

    Γράφει ο Νίκος Σάνσης
    (οικονομολόγος)
    nisansis@hotmail.com


    Σήμερα (16/3/2011), στην στήλη Ματιές, του Λευτέρη Παπαδόπουλου στα ΝΕΑ, διάβασα την τραγωδία του στιχουργού Μανώλη Ρασούλη, και ανατρίχιασα.

    Ο τελευταίος πριν ένα μήνα έδωσε ένα γράμμα στον Παπαδόπουλο...που του ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι μόλις είχε πάει ταξίδι στην Αυστραλία και είχε επιστρέψει.

    Και διαπίστωσε ότι τον είχαν κόψει από την το α πρόγραμμα του ραδιοφώνου 105,8, της ΕΡΤ όπου είχε εκπομπή για 6 ολόκληρα χρόνια για να κρατά τα μπόσικα στην κατιούσα της ποιότητας του σημερινού τραγουδιού.
    Ήταν άνεργος, αχρήματος και ηλικιωμένος.
    Δεν είχε να πληρώσει ούτε το νοίκι του.
    Την κόρη του την είχαν διώξει από κανάλι 1 του Πειραιά, όταν βγήκε ο δήμαρχος Παν. Φασούλας.

    Σύνταξη δεν είχε και ευελπιστούσε ότι θα βγάλει.
    O Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Παπαδημητρίου, ο Ταγματάρχης, τον ήξεραν από παλιά.
    Και διερωτάται Ποιος έβγαλε την απόφαση να τον διώξουν ;

    Και εγώ ρωτώ κάτι απλό.
    Μήπως στην κηδεία του προχθές η ΕΡΤ έστειλε και στεφάνι ;
    Αν ναι.
    Αιδώς Αργείοι!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σωστό ερώτημα είναι: γιατί απέλυσε τον Ρασούλη όποιος τον απέλυσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΣΤΗΝ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ.ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ .ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΡΑΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .Ο ΚΥΡ ΣΠΙΘΑΣ , ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ . ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΚΑΝΕ ,ΚΟΜΜΑ , ΚΙΝΗΣΗ , ΚΟΥΝΗΜΑ .ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΕΞΕΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ,ΚΑΝΑΤΕ.ΑΣ ΒΑΖΑΤΕ ΟΛΟΙ 50 , 100 ,200 ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΤΕ.Ο ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ,ΚΟΝΟΜΙΜΕΝΟΣ ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΑΝΣΑΣΕΡ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΑ, ΧΑ,ΧΑ ΩΡΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΙΘΑ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ. .ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΥΨΕΙΣ ΑΡΓΑ.ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ . ΣΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ. ΑΝΤΕ ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ .ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.ΥΓ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ,ΤΣΙΡΙΖΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ , ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΨΩΜΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ,ΝΔ,
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ,ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ , ΚΑΙ ΒΑΛΕ.ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΤΟΝ ΝΗΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως αν είχα πρόβλημα δεν θα πήγαινα βόλτα στην Αυστραλία. Και στο κάτω-κάτω, τι είναι η ΕΡΤ? Το αποκούμπι για τον καθένα που θέλει να μισθοδοτείται? Αν έκανε κάτι αξιόλογο να πληρώνεται.
    Μόνο τα πνευματικά δικαιώματα από τα τραγούδια του, θα έφταναν για να ζήσει αξιοπρεπώς. Προφανώς έκανε τα λάθη του και ο συγχωρεμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια είναι η αξία της ζωής στην ελλάδα; Μάλλον το μοναδικό της μέτρο είναι το χρήμα μέσα σ αυτή τη βαθιά άρρωστη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τι είναι ρε η ΕΡΤ;

    πτωχοκομειο ορφανοτροφείο;

    Γιατί δεν τον προσέλαβε ενα ιδιωτικό κανάλι;

    Και μετά,

    οποιος εγραψε δυο στοιχάκια στη ζωή του πρέπει να του δίδεται ισόβιος μισθός και σύνταξη απο το κράτος;

    Α σιχτίρ ρε κρατικοδιαιτα λαμόγια που μιλάτε κιολας.

    Απο την ΕΡΤ πρέπει να φύγουν πολλοί ακόμα, απο το ΣΤΡΑΤΟ, την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ το ΛΙΜΕΝΙΚΟ, το ΔΗΜΟΣΙΟ γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΝΩΛΗ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.

    ΕΥΛΟΓΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ .

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΈΣΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Ο ΑΞΙΟΣ.

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ .

    ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.

    ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕ ΤΟΣΟ ΣΑΛΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

    ΤΟ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΝΩΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ .

    ΤΟ ΕΡΠΩ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΩΝ


    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ
    (ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώς τό λένε?
    Άντε νά μαγειρέψεις.
    Γιατί?
    Διότι έγραψες: Χριστουγεννιάτικα και αν δεν σας κλείδωνα μέσα στο...
    στούντιο των ειδήσεων ακόμη απλήρωτοι θα έμεναν.
    Τό έχασες τό δίκαιο σου.
    Νά τό βρείς στή ψήφο σου.
    //////////////////////////////////
    Aναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πεθαμένος άνθρωπος,δεν είναι σωστό ... αλλά ποιός ήταν ο Ρασούλης ρε παιδιά . Σιγά τον καλλιτέχνη !
    Ενας ασήμαντος στιχοπλόκος που στήριξε τη ζωή του σε αργομισθίες λόγω ....αντιστασιακότητας !!
    Αντε καλό ταξείδι ρε άνθρωπε , κι αν τύχει και ξανάρθεις σαυτή τη ζωή, φρόντισε να κάνεις κάτι δημιουργικό , κάτι που να αξίζει τον κόπο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νιώθω πίκρα να διαβάζω απο όλους τους παραπάνω 'ανώνυμους' λόγια που ο Ρασούλης δε θα τα ανεχότανε αν ήταν ζωντανός. Ας είναι...θα απαντήσω και θα πω ότι αυτός προσέφερε. Το λίγο ή το πολύ δε θα το μετρήσουν προσκυνημένοι. Αυτός δε προσκύνησε ποτέ.
    Οταν θα βγούμε από αυτή την κρίση που χωρίς λόγο μας βύθισαν κάποια πουλημένα τομάρια, αμετανόητοι οπαδοί του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, θα ψάχνουμε να βρούμε άν έμεινε κανένας με το επίπεδο του Ρασούλη ζωντανός. Τότε θα καταλάβουν όλοι πόσο φτωχύναμε.
    Ειδικά για τους ανώνυμους '17 Μαρ 2011 4:22:00 μ.μ' και '17 Μαρ 2011 4:46:00 μ.μ', η ερώτηση είναι :
    Με ποιό δικαίωμα η ΕΡΤ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΛΥΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,αν μη τι άλλο, ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ;
    Αντε και γαμ...... καθήκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καπιοι εδω μεσα εκαναν τον εμετο τους,και δεν ντρεπονται.Μεμφονται εναν Ανθρωπο,επειδη δεν φροντισε να εχει χρηματα,χωρις να ρωτουν το γιατι..Απλα δεν ηταν οπως αυτοι παραδοπιστος,ξερουν αυτοι αν τα μοιραζε? και εαν ναι? τι εχουν να πουν?Βγηκε ζητιανια? ΟΧΙ.Ε λοιπον ας τον αφησουνε ησυχο,αυτον τον ΓΙΓΑΝΤΑ που μας εκανε με τον στιχο του,να δουμε και τα αορατα κακως κειμενα..ομως απο τυφλους αυτος ο τοπος εχει περισευμα.Το εχει η μοιρα,καπιοι σαν κι εσενα και τον Στελαρα,που τοσο αγαπουσες να ακουσουν τα ανηκουστα. Καλη ανταμωση φιλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση