GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα σκουπίδια τραγουδάνε ακόμα...

Του Παύλου Χαϊκάλη http://www.aixmi.gr/ Πάντα πίστευα πως ό,τι κι αν κανείς στη ζωή σου πρέπει να ξεκινάς από χαμηλά. Έτσι, στην πρώτη...

Του Παύλου Χαϊκάλη
http://www.aixmi.gr/
Πάντα πίστευα πως ό,τι κι αν κανείς στη ζωή σου πρέπει να ξεκινάς από χαμηλά. Έτσι, στην πρώτη ευκαιρία αναδίπλωσης των σκέψεων μου σ’ ένα χαρτί αρχίζω από χαμηλά. Πολύ χαμηλά. Απ’ τα σκουπίδια, θα’ λεγα.
Πάντα αναρωτιόμουν πού πάνε τα σκουπίδια. Και μου έλεγαν ότι τα σκουπίδια είναι χρυσός. Τρώνε άνθρωποι από εκεί. Δεν καταλάβαινα. Μετά απορούσα γιατί τα Λιόσια να τρώνε όλη τη βρώμα της Αθήνας. Και μου’ λεγαν, πάλι, ότι τα σκουπίδια είναι χρυσός. Τα Λιόσια παίρνουν περισσότερη επιδότηση απ’ όλους τους δήμους και γι’ αυτό δεν μιλάνε. Πήγα και Αμερική. Και στη Βαλτιμόρη είδα να καίνε σκουπίδια και να ηλεκτροδοτείται η πόλη από την καύση και να παράγονται στοιχεία για την άσφαλτο και αλλά παράγωγα (και χωρίς να μολύνεται η ατμόσφαιρα). Ναι, είπα, εδώ τα σκουπίδια είναι χρυσός.
ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΥΣΗ; Γιατί εμείς είμαστε Ελλάδα. Και αυτά δεν είναι για μας. Και για την καύση εδώ γίνεται πόλεμος. Δεν τη θέλει κανείς. Κάτι πήγε να κάνει ο Φασούλας στον Πειραιά και πέσανε να τον φάνε. Από δικούς του μέχρι και Οικολόγοι που...
 λέει ο λόγος. Και να’ σου μετά η Λευκίμη, και να’ σου μετά η Κερατέα. Και ο πόλεμος για τον χρυσό αρχισε. Για να δούμε, όμως, στην Κερατέα {που πέφτουν τα γιαούρτια σαν το χαλαζι} τι έγινε; Και πάνω απ’ όλα να συμφωνήσω με όλους και με τον κύριο Πάγκαλο ότι πρέπει να τηρούνται οι νόμοι. Σύμφωνοι; Πάμε να δούμε.
Στις 29/12/1995 με ΦΕΚ του κυρίου Μικρούτσικου {υπουργού Πολιτισμού τότε} χαρακτηρίζεται ως Α’ ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Την ιδία ημερομηνία 29/12/1995,η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ αποφάσισε να γίνει ΧΥΤΑ στο ΟΒΡΥΟΚΑΣΤΡΟ {Κερατέα}.Ε ρε γέλια!
Το 1999, επί υπουργεία Λαλιώτη, ακυρώνεται η απόφαση της Ένωσης. Το 2002, και ενώ υπάρχουν δύο αποφάσεις γερμανού αρχαιολόγου ότι η περιοχή είναι ακατάλληλη για ΧΥΤΑ, η κυρία Βάσω Παπανδρέου φέρνει νόμο για τους ορεινούς όγκους, με σύμφωνη γνώμη του ίδιου του γερμανού αρχαιολόγου, ότι μπορεί να γίνει και εκεί ΧΥΤΑ, αλλά με προϋποθέσεις. Ε ρε γέλια
Υπ’ όψιν, εικάζεται ότι από την περιοχή περνάει ποτάμι, ενώ είναι σίγουρο ότι υπάρχει υδάτινος πόρος, και επίσης, ότι από τον όγκο αυτό περνά αγωγός φυσικού αερίου, καθώς επίσης υπάρχουν μελέτες για αρχαίες στοές, και στοές της πάλε ποτέ γαλλικής εταιρείας. Επίσης, στο χώρο αυτό των 540 στρεμμάτων, που μιλάμε, υπάρχει νόμιμη κατοικία. {Που πας ρε Καραμήτροοοο}…
Τα ΜΑΤ που φυλάνε εκεί έχουν αποκλείσει μια περιοχή 6500 στρεμμάτων. Η περιοχή κατοικείται, βέβαία, οι κάτοικοι που μένουν υπόκεινται κάθε φορά σε σωματικό έλεγχο και οι επισκέψεις απαγορεύονται. Αλήθεια τί φύλανε τα ΜΑΤ;
Τα μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί από τις 11/12/2010 είναι παλαιάς τεχνολογίας και τεράστια σε όγκο και, φυσικά, δεν κάνουν αρχαιολογικές μελέτες. Μετά από παρέλευση τριών μηνών τα μηχανήματα έχουν αχρηστευθεί.
Άρα τα ΜΑΤ τι φυλάνε; Άχρηστα μηχανήματα ή τους κατοίκους της περιοχής; Υπάρχει απόφαση του ειρηνοδικείου Λαυρίου που δεν δικαιολογεί τη παρουσία των ΜΑΤ εκεί, στην οποία άσκησε έφεση το Δημόσιο και την έχασε. Άρα, ισχύει η απόφαση του Ειρηνοδικείου, αλλά τα ΜΑΤ είναι ακόμη εκεί. Επίσης, υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις απαλλοτρίωσης εδαφών εδώ και καιρό.
Σύμφωνα με τους νόμους, για να γίνει ένας τόπος σκουπιδότοπος πρέπει να μην υπάρχει εκεί κοντά αρχαιολογικός χώρος, υδάτινοι πόροι, στοές, να μην έχει χαρακτηριστεί περιοχή κάλλους, (που έχει χαρακτηριστεί, ξέχασα να πω) και, βέβαια, να συμφωνούν οι κάτοικοι. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.
Ο Δήμος Κερατέας και άλλοι όμοροι δήμοι που έχουν μετατραπεί σε δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού έχουν δεχθεί τη διαχείριση των σκουπιδιών τους σε τοποθεσία που θα ορίσουν, αρκεί να γίνει τροποποίηση περιφερειακού σχεδιασμού κυβέρνηση αρνείται.
Πρόσφατα, η υπόθεση έφτασε μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο, όπου και αναρτήθηκε πανό. Ενώ η κυρία Τζάγκρη συνεχίζει να ψεύδεται με όσα συμβαίνουν στη περιοχή.
Και ερωτώ; Τις πταίει; Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη δουλειά και πού ποσώς μ’ ενδιαφέρει ποιος είναι!! Αχ αυτοί οι εργολάβοι! Όλοι πάνω τους. Όλο αυτοί μας φταίνε. Όποιος και να’ ναι τη δουλειά του κάνει και γι’ αυτό λέγεται εργολάβος. Γιατί παίρνει έργα. Αλλιώς θα λεγόταν τιραμισού. Και πρέπει να παίρνει έργα. Και να βοηθά η Πολιτεία σ’ αυτό. Αλλά στο κατάλληλο μέρος. Τα συμφέροντα είναι ίδια για όλους. Ο εργολάβος, λοιπόν, φταίει; Ή μήπως οι κάτοικοι που έχουν έννομο συμφέρον; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
Μάλλον η Πολιτεία, που πάλι δεν ξέρει τι της γίνεται και που δεν ξέρει να διαχειριστεί ούτε τα συμφέροντα των εργολάβων, που και αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, καθώς και των κατοίκων της περιοχής. Και, φυσικά, να τηρηθεί ο νομός. Ποιος νόμος; Τον ξέρουμε; Και όλοι μαζί ξευτιλιζόμαστε διεθνώς γιατί έχουμε αφήσει, δυστυχώς, τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ.
ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ.

10 σχόλια

  1. Γιατί όχι στην Εκάλη ή στο Λαγονήσι ο ΧΥΤΑ ;

    Στην φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της Κερατέας Αττικής, πρόκειται να εγκατασταθεί ένας από τους μεγαλύτερους σκουπιδότοπους (ΧΥΤΑ) στην Ελλάδα.

    Η ίδια η ιδέα του “υγιεινού” ΧΥΤΑ, είναι επιστημονικά αμφίβολη, όχι όμως και η διαπλοκή γύρω από αυτήν.
    Οι κάτοικοι, δίνουν δίκαιο αγώνα, εδώ και χρόνια νομικά και εδώ και μήνες σε διαρκείς διαδηλώσεις, συγκρούσεις και οδοφράγματα, τα οποία στηρίζει σύσσωμη η τοπική κοινωνία.

    Το βιντεάκι και το blog παρουσιάζουν λίγη μόνο από την πρωτοφανή βία η οποία εξαπολύθηκε σήμερα από την αστυνομία στην Κερατέα, για να ανοίξει το μπλόκο στην εθνική οδό, το οποίο έστησαν οι απεγνωσμένοι αλλά και αποφασισμένοι πολίτες.

    Την αστυνομία στηρίζει σύσσωμη η κυβέρνηση, η οποία δια των υπουργών της έχουν μιλήσει με χυδαιότητα για τους κινητοποιούμενους κατοίκους.

    Αναμένονται πάρα πολύ σκληρά επεισόδια απόψε το βράδυ.
    Ίσως, είναι η πιο δύσκολη ως τώρα νύχτα του “πολέμου”.
    Στην Κερατέα δεν διακυβεύεται ένας ΧΥΤΑ.

    Οι πολίτες της Κερατέας, είναι παράδειγμα αξιοπρέπειας για ολόκληρη την κοινωνία μας, που έσκυψε πολλές φορές.
    Είναι επίσης παράδειγμα αξιοπρέπειας απέναντι στη “νομότυπη” τακτική, να επιλέγονται μόνο φτωχές περιοχές για τους ΧΥΤΑ, μόνο φτωχές ομάδες για περικοπές, μόνο φτωχοί πολίτες για δυσανάλογους φόρους.

    Μια κυρία, το λέει καθαρά στο βίντεάκι: ”Από εδώ, να πάει παντού”.
    http://www.youtube.com/watch?v=g3Q_ACeUuC4

    Στο 06:27 η δημοσιογράφος το λέει καθαρά: ‘Πρωτοφανής η αστυνομική βία”.
    Επίσης:
    http://attikanea.blogspot.com/ .

    Υπάρχει ένα συμβολικό ερώτημα: Γιατί όχι στην Εκάλη ή στο Λαγονήσι ο ΧΥΤΑ;

    Δεν είναι ρητορικό.
    Πιθανότατα, η ίδια η ιδέα του ΧΥΤΑ, είναι αντιεπιστημονική και παρωχημένη.
    Οι λαμογιές όμως και το σύστημα των ΧΥΤΑ (εταιρείες μεγαλοκαρχαριών, εκμετάλλευση κλπ) τρέφει τα “κατάλληλα πολιτικά πρόσωπα”.

    Επίσης, όπως παντού αλλού στη χώρα, υπάρχουν οι “αξιόλογοι” πολίτες πρώτης ταχύτητας που “πρέπει” να ζουν καλά, και οι “υπάνθρωποι”, “χωριάτες”, οι παρίες που είναι “αναλώσιμοι”.

    Γιατί άλλωστε, όλες οι υποδομές στην Εκάλη ή στο Ψυχικό είναι άλλες από αυτές στο Πέραμα…: τα σχολεία (αν και δεν ενδιαφέρονται για τα δημόσια…), τα πάρκα, τα πάντα.
    Και εάν κανείς αντιτάξει πως οι ΧΥΤΑ πρέπει να γίνονται εκτός Αθηνών, γιατί δεν τον κάνουν σε καμμία ακατοίκητη περιοχή με “φιλέτα” αλλά σε κατοικημένη ζώνη ;

    Είναι ψέμμα πως οι “κατώτερες” τάξεις, θεωρούνται “από τη φύση τους δυνατές και μαθημένες να ζουν ανάλογα”.
    - “Θα αντέξουν (δηλ. θα υπομείνουν) όπως πάντα”)-

    (Οπότε, δεν πειράζει ένας ΧΥΤΑ με σκουπίδια για εκατοντάδες χιλιάδες δίπλα στο σπίτι τους).
    Ξέρουμε άλλωστε με πόση αξιοπιστία τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας στην Ελλάδα, από τους ίδιους μεγαλεργολάβους που θα χτίσουν τον ΧΥΤΑ.

    Μήπως δεν είναι απλά διότι δεν συμφέρει ο ΧΥΤΑ να γίνει αλλού,σε ακατοίκητη ζώνη, ούτε διότι “δεν υπάρχουν” οι κάτοικοι για το σύστημα εξουσίας -πλούτου;
    Μήπως, στο βάθος, υπάρχει η ανάγκη επιβεβαίωσης της δύναμης του συστήματος, πάνω στους αδύναμους ;

    Ένα διεφθαρμένο σύστημα, έχει ανάγκη από διαρκή επιβεβαίωση και υποταγή των πολιτών του.

    Υπάρχουν τόσες μελέτες και ιστορικές αποδείξεις για αυτό, που δεν χρειάζεται καν να τις παραθέσω.
    Είναι όμως ανάγκη, η Κερατέα να γίνει οδηγός της ανυπακοής στην αδικία ή στη “νομότυπη” διάκριση.

    Για αυτό, είμαστε όλοι πολίτες της Κερατέας.___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η κατάσταση θυμίζει έντονα χούντα, με μία διαφορά ότι η χούντα δεν ενδιαφερόταν για τα συμφέροντα των εργολάβων αλλά και δρόμους άνοιγε και ηλεκτρικό έφερνε και χρέη των αγροτών χάριζε.
    Τώρα αυτό που συμβαίνει δείχνει καθαρά οτι είναι θέμα πείσματος και μόνο από την πλευρά των κρατούντων.
    Η Κερατέα είναι μία πολύ όμορφη πόλη που θα μπορούσε να γίνει ένας θαυμάσιος παραθεριστικός τόπος μια και έχει δροσιά το καλοκαίρι, είναι κοντα στη θάλασσα, έχει αυτό το δροσερό αεράκι που θυμίζει έντονα Μύκονο και είναι κοντά στην Αθήνα.
    Αντί να εκμεταλλευτεί η πολιτεία αυτ΄τα προσόντα της, την χτυπά και θέλει να την καταστρέψει.
    Γιατί άρραγε αυτό το πείσμα που εναντιώνεται ακόμα και σε δικαστικές αποφάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άσχημο, κύριε Χαϊκάλη, είναι ότι οι εργολάβοι που είναι εργολάβοι και όχι τιραμισού, κυβερνούσαν ανέκαθεν αυτή τη χώρα.
    Δηλαδή δεν είχαν αρκεστεί μόνο στο να παίρνουν δημόσια έργα, αλλά ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις και επέβαλλαν τις απόψεις και επιθυμίες τους και κοστολογούσαν τα μεγάλα δημόσια έργα κατά το δοκούν.
    Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
    Αν είχαν περιοριστεί μόνο στο να κάνουν απλά και τίμια τη δουλειά τους, δεν θα είχε ανακύψει κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε ρε "Μιμάκο". Σαφώς φταίνε οι κάτοικοι (όχι όλοι).
    Ξέρεις τί θέλουν;
    Θέλουν τα σκουπίδια στην αυλή του γείτονα!
    Θέλουν να αξιοποιηθούν τα αρχαία της αυλής του γείτονα.Τα αρχαία στη δική τους αυλή,νύχτα τα παραχώνουν!
    Αλλά,Μιμάκο, δεν γράφεις τίποτα για τους βανδαλισμούς (των αναρχικών αποβρασμάτων),που ρίχνουν μολότωφ και καίνε καταστρέφοντας περιουσίες (δεν με νοιάζει εάν είναι του Μπόμπολα) γιατί θα τις πληρώσουμε εμείς.
    Δεν γράφεις τίποτα για τα μπάζα που ρίχνουν και κλείνουν τους δρόμους!
    Τα έχεις δει αυτά, κοσμογυρισμένε Μιμάκο, στον πολιτισμένο κόσμο;
    Αυτοί ,να μου το θυμηθείς, δικαιώνουν τους χουντικούς και γιγαντώνουν τον... Καρατζαφέρη!!!
    Εύγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιουχαν Ελληναρους30 Μαρ 2011, 5:02:00 μ.μ.

    εφ' οσον συμφωνα με τον "νομο" για να γινει σκουπιδοτοπος πρεπει να μην εχει αρχαιολογικους χωρους, να μην βρισκεται σε υδατινους πορους, να μην εχει χαρακτηριστει περιοχη καλλους και να ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ και οι κατοικοι (το κυριωτερο)
    και αφου ο "νομος" αυτος ΔΕΝ εφαρμοζεται απο την κυβερνηση,
    τοτε
    να παρουν τα σκουπιδιαρικα τους οι κατοικοι
    και να πανε να τα ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στο προαυλιο της Βουλης
    και αυτο να το κανουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    συνοδευομενοι απο φουσκωτους
    ητοι πληρωμενους σωματοφυλακες
    ωστε σε περιπτωση επιθεσης ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ελλαδα νεα
    να μπορουν να ΑΜΥΝΘΟΥΝ προστατευοντας τις ζωες τους

    ολα τα αλλα ειναι λογια

    ΥΓ: Παυλο εισαι και ομορφουλης στην φωτο, φτου σου, ποτε την εβγαλες; Υποθετω τοτε που τελειωσες την δραματικη σχολη, ετσι;

    πονηρουλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπουτάρης: Σε 10 ημέρες θα καθαρίσει η πόλη από τα σκουπίδια...
    ε λέμε και καμιά μαλακ@@ κάθε φορά και μέρα...


    Αντιδράσεις από Κ. Γκιουλέκα και Σ. Ζαριαννόπουλο.

    Σε 10 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα καθαρίσει από τα σκουπίδια, όπως δήλωσε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Πρόσθεσε, πως έως το καλοκαίρι η εικόνα στην πόλη θα βελτιωθεί, και μέχρι το τέλος του χρόνου η Θεσσαλονίκη, με τη βοήθεια και των πολιτών, θα είναι υποδειγματική στον τομέα της καθαριότητας.

    Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε τέσσερις κινήσεις που είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν για να λυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα με τα απορρίμματα. Πρώτον, να αναδιοργανωθούν πλήρως οι υπηρεσίες στον τομέα της Καθαριότητας, δεύτερον να αποφασίσει η δικαιοσύνη για τους συμβασιούχους, τρίτον να βάλουν «πλάτη» οι εργαζόμενοι για να καθαρίσει η πόλη και τέταρτον οι πολίτες να κρατούν στα μπαλκόνια τα ανακυκλώσιμα υλικά.

    Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο δήμαρχος, η νέα διοίκηση παρέλαβε την 1η Ιανουαρίου 68 απορριμματοφόρα και 12 τράκτορες, εκ των οποίων λειτουργούσαν μόλις τα εννέα απορριμματοφόρα και ο ένας τράκτορας. «Επίσης, από τα 1.500 άτομα προσωπικό, οι 700 ήταν μόνιμοι, οι υπόλοιποι συμβασιούχοι, ενώ "αγνοούνται" 150 εργαζόμενοι που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες. Ήδη εντοπίστηκαν οι 21 στην δημοτική τηλεόραση», είπε ο δήμαρχος.

    «Η κατάσταση είναι τραγική. Και από εξοπλισμό και από οργάνωση και από προσωπικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, για να ξεκαθαρίσει πως η διοίκηση δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, καθώς επιδίωξή της είναι να υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Παράλληλα, προανήγγειλε πρόστιμα για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που βγάζουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια.

    «Κύριε Μπουτάρη, αφήστε τις δικαιολογίες και μαζέψτε τα σκουπίδια. Το οφείλετε στη Θεσσαλονίκη. Τη δημόσια υγεία, την καθαριότητα της πόλης, την ποιότητα της ζωής μας, εμείς οι Θεσσαλονικείς δεν τα διαπραγματευόμαστε» επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, αμέσως μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος.

    «Δυστυχώς στερείται σοβαρότητας και υπευθυνότητας η νέα διοίκηση όταν φτάνει μέχρι του σημείου και συνιστά στους πολίτες να κάνουν υπομονή …ως το καλοκαίρι, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο δήμαρχος να γίνει η πόλη καθαρή», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.

    Νωρίτερα, συνέντευξη Τύπου για το θέμα των σκουπιδιών παραχώρησε στο χώρο του νέου δημαρχιακού μεγάρου ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριαννόπουλος: «Την πόλη δεν τη βρωμίζουν οι "τεμπέληδες εργαζόμενοι" όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι του δήμου. Η πόλη βρωμίζει μεθοδευμένα και συνειδητά, ώστε να καλλιεργηθεί η "αναγκαιότητα" της έλευσης του σωτήρα-ιδιώτη επιχειρηματία-εργολάβου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαριαννόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά ρε ..μεροίκια φιλαράκια, τι παίζει εδώ ;
    Πληρώνεστε για όλα αυτά που γράφετε ;
    Έχετε πάρει ωραίες θεσούλες από το κράτος ή από τον εργολάβο, ή είστε παγματικά τόσο αφελείς, ανενημέρωτοι και ανίκανοι να σκεφτείτε λίγο πιο σφαιρικά και ολοκληρωμένα ;

    Και για να μαθαίνετε, οι ΧΥΤΑ απαγορεύονται στην ΕΕ και αρα προκειται για έργο που δεν έχει βιωσιμότητα. Θα το κάνουν για να πάρουν κάποιοι το δωράκι τους (κι εσείς μάλλον κάτι λίγα) και μετά θα τρώμε και πρόστιμα από την ΕΕ (που θα τα πληρώνουμε μαζί, ενώ δεν τα φάγαμε μαζι...). Το έργο θα μολύνει την ευρύτερη περιοχή, τον υδροφόρο ορίζοντα και όλη τη θαλάσσια περιοχή στα ανατολικά παράλια της Αττικής.

    Αν δεν είναι φασισμός το να αποφασίζει μια κυβέρνηση-παρεούλα για την τύχη της περιουσίας και του τρόπου ζωής των πολιτών σε μια οποιαδήποτε περιοχή, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και χωρίς να κάνει κανένα διάλογο, τότε τι είναι ;

    Πάντως, η αντίδραση των πολιτών, όσο κι αν σκληραίνει εξαιτίας της ακρότητας της κυβερνησούλας-παρεούλας,
    είναι φυσιολογική, αναμενόμενη και αντίθετη στις φασίζουσες ακρότητες της κυβέρνησης.

    (Αρά είναι αντιφασιστική και όχι φασιστική όπως χαριτωμένα λέτε... χαχαχα βάλατε αυτογκόλ!
    Και αν δεν το καταλάβατε ακόμη, διαβάστε λίγο πώς ορίζεται ο φασισμός ή η χούντα, χαχαχα).

    Α, και μια συμβουλή: όσα και
    να παίρνετε δεν αξίζει να μαγαρίζετε τα μυαλουδάκια σας και την κοινωνία με τέτοια αντικοινωνικά, φθηνά, ανορθολογικά και αδιέξοδα σχολιάκια.
    Μερικοί-μερικοί ΚΑΦΡΟΙ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 2:19
    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλάβωσαν στο ΒΗΜΑ!!!:
    Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται... βομβαρδισμό της από αέρος στην Κερατέα!!!


    Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται... βομβαρδισμό στην Κερατέα..Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί η συνεχιζόμενη ένταση στην Κερατέα

    Απόρρητη έκθεση αποδίδει ευθύνες για τα επεισόδια σε... κυνηγούς, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, πρώην αστυνομικούς και Αλβανούς

    Νέο ειδικό σχέδιο που προβλέπει τις αντιδράσεις σε ενδεχόμενη επίθεση στη βάση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα με... τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια γεμάτα εκρηκτικά αλλά και εκτόξευση ρουκετών από γύρω λόφους έχει εκπονήσει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ.!

    Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για επίθεση με τηλεχειριζόμενη βόμβα ή με Καλάσνικοφ εναντίον λεωφορείων των ΜΑΤ που κινούνται ή σταθμεύουν στην περιοχή. Ακόμη, ανώτεροι αξιωματικοί σε απόρρητη έκθεσή τους αποδίδουν τα επεισόδια σε κυνηγούς, απόστρατους αστυνομικούς αλλά και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και ζητούν μεταξύ άλλων να κλείσουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες στην περιοχή της Κερατέας !.....
    ....ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ..........
    ..............................
    Τέλος, ζητείται η άμεση λήψη 12 μέτρων, μεταξύ των οποίων η ενεργοποίηση του συνολικού σχεδίου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων για τη διαχείριση κρίσεων, η άμεση εμπλοκή εναερίων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η βιντεοσκόπηση όλων των συμβάντων.
    Επιπλέον, σε μια τέτοια περίπτωση ζητείται «άμεση αύξηση στο διπλάσιο της φρουράς στην οικία του κ. Θόδωρου Πάγκαλου στο Λαγονήσι». !!!!

    θοδωρε..
    ΜΗΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    αυτό που λέμε και εμείς όσοι
    διαβάζουμε αυτές τις γελοιότητες απο το βήμα της ΧΟΥΝΤΑΣ πασοκ.....

    ΕΛΑ..ΜΟΥΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 7:33

    Πολύ θα θέλαμε να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής αλλά δεν μας δίνεις αυτή τη δυνατότητα.
    Προσπάθησε να συγκεντρώσεις το μυαλό σου γιατί μάλλον σου έχει ξεφύγει.
    Το πιό πιθανό είναι να αναφέρεσαι σε άλλη ανάρτηση και από λαθος έστειλες αλλού το σχόλιο σου.
    Σε συγχωρούμε.
    Δεν φταις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση