GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσερνόμπιλ, 25 χρόνια μετά: Νέα στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων...

Από τον Δημήτρη Τρικεριώτη Γναθολόγιο Σε λίγες ημέρες, στις 26 Απριλίου, κλείνουν 25 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα και την καταστροφή ...

Από τον Δημήτρη Τρικεριώτη
Γναθολόγιο
Σε λίγες ημέρες, στις 26 Απριλίου, κλείνουν 25 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα και την καταστροφή του Τσερνόμπιλ το 1986. Στις 5 Μαρτίου, έξι μόλις μέρες πριν το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, η Dr. Janette Sherman έδωσε συνέντευξη στον Karl Grossman, στο πρόγραμμα Enviro Close-Up, παρουσιάζοντας το βιβλίο με τίτλο «Τσερνόμπιλ: Συνέπειες της καταστροφής για τους ανθρώπους και το περιβάλλον» που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε πριν έναν περίπου χρόνο από την Ακαδημία Επιστημών της Νέας Υόρκης.
Στο βιβλίο, με συγγραφείς τους Dr. Alexey Yablokov, Dr. Vassily Nesterenko και Dr. Alexey Nesterenko και τη συμβολή της Dr. Janette Sherman, υποστηρίζεται ότι, μετά από μελέτη χιλιάδων άρθρων που εξετάστηκαν για πρώτη φορά, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του Τσερνόμπιλ δεν ήταν 4000, όπως ισχυρίστηκε ο Διεθνής Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας αλλά...
..σχεδόν ένα εκατομμύριο.

Ακολουθεί το video αυτής της πραγματικά ενδιαφέρουσας συνέντευξης με ελληνικούς υπότιτλους:



Για το Bιβλίο:

The New York Academy of Sciences
Dr. Janette Sherman
Strahlentelex

Για Κριτικές στο Bιβλίο:
Mona Dreiser. Environmental Health Perspecive (2010)
Monty Charles. Radiation Protection Dosimetry (2010)
Ian Fairlien. Radiation Protection Dosimetry (2010)
Για περισσότερα videos από το Enviro Close-Up με τον Karl Grossman:
http://envirovideo.com/

4 σχόλια

  1. Καλησπερα,

    ας κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου.

    με το θεμα αυτο ασχοληθηκε πολυ προσφατα ο George Monbiot, γνωστος ακτιβιστης και περιβαλλοντολογος και νυν υπερμαχος της πυρηνικης ενεργειας με βαση επιστημονικες ενδειξεις και μονο. Δεν θα του απεδιδα δολο και κανεις δεν το διανοειται οτι μπορει να ξεπουληθηκε. Αρα αξιζει να τον ακουσουμε.

    Ζητησε επιμονα στοιχεια απο την Helen caldicott,γιατρο και πρωτο ονομα στην αντιπυρηνικη εκστρατεια , τα οποια ο Monbiot κανει φυλλο και φτερο εδω:

    http://www.monbiot.com/2011/04/13/why-this-matters/

    Το περιοδικο Journal of the american academy of science αποστασιοποιηθηκε απο τη μελετη των ρωσων που μιλησαν για 1 εκατομ. θυματα.

    Εχει ενδιαφερον το αρθρο οπως και οι απαντησεις της Caldicott.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ
    «Δρακόντειες» ποινές σε βάρος των επίορκων υπαλλήλων, που θα αποκλείονται, εκτός των άλλων, από την ιεραρχία και επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο, προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο.

    Με το νέο υπό κατάρτιση πειθαρχικό δίκαιο, θα διαχωριστούν τα πειθαρχικά από τα υπηρεσιακά συμβούλια, προκειμένου να απαλειφθούν τα γνωστά φαινόμενα «συναδελφικής αλληλεγγύης» -που εξασφαλιζόταν μέσω της συμμετοχής συνδικαλιστών σε αυτά- στην εξέταση υποθέσεων διαφθοράς και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων, που είχε ως αποτέλεσμα την απαλλαγή τους.


    Σας αρχισουν τοτε με την Ευανθια Μακρη Μποτσαρη που κατηγγειλε σημερα στο ΣΔΟΕ ο δρ Κουτσουκος για τα εκατομυρια ευρωπαικα προγραμματα που χειρίστηκε!!

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΚΗ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ.

    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "που κατηγγειλε σημερα στο ΣΔΟΕ ο δρ Κουτσουκος για τα εκατομυρια ευρωπαικα προγραμματα που χειρίστηκε!!

    Μιλτος Πασοκ"

    ΚΟΨΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΓΑΛΑ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ .......

    ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση