GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιμέτωπη με καταδίκες η Ελλάδα για τη διαχείριση οικοδομικών υλικών και απορριμάτων...

 Tης Όλγας Σαράφη Τα μπάζα και τα υλικά κατεδάφισης θα πρέπει να διατίθενται σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. από την στιγμ...

 Tης Όλγας Σαράφη

Τα μπάζα και τα υλικά κατεδάφισης
θα πρέπει να διατίθενται σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. από την στιγμή που θα κλείσει ο υφιστάμενος χώρος ταφής στην Αττική (Ζωίτσα), σε αντίθετη περίπτωση, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να προβεί στη λήψη των αναγκαίων πρόσθετων μέτρων για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Αυτό σημειώνει στην απάντησή του ο Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος κ. Γ. Ποτότσνικ, σχετικά με τη διαχείριση των υλικών οικοδομών και...
αποβλήτων έπειτα από το κλείσιμο του τελευταίου και μοναδικού αδειοδοτημένου και νόμιμου χώρου απόρριψης μπαζών στην Αττική.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος
αναφέρει πως η περίπτωση της Ελλάδας απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή της Επιτροπής, λόγω της ύπαρξης της δικαστικής απόφασης (υπόθεση C-502/03) με την οποία καταδικάζεται η Ελλάδα για την έλλειψη κατάλληλης περιβαλλοντικής υποδομής διαχείρισης των αποβλήτων και για την ανεξέλεγκτη και παράνομη διάθεση αποβλήτων.
Η Επιτροπή, επιπροσθέτως αναφέρει πως η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ικανοποιητική και για αυτό τον λόγο τον Οκτώβριο του 2010 η Επιτροπή απηύθυνε προς τις ελληνικές αρχές επίσημες προειδοποιητικές επιστολές. Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή της Ελλάδας, έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο δράσης για την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2011, ωστόσο, η Επιτροπή εξακολουθεί να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στην Ελλάδα, ώστε να βεβαιωθεί για την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα διστάσει να παραπέμψει εκ νέου την υπόθεση στο Δικαστήριο και να ζητήσει την επιβολή χρηματικών κυρώσεων.

1 σχόλιο

  1. Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών στο ΠΑΣΟΚ.
    Οι φράξιες και η επόμενη μερα.


    Ήδη ετοιμάζονται για την μετά ΓΑΠ εποχή και οι κινήσεις δεν είναι πλέον διακριτικές. Αντίθετα, όσο περνά ο καιρός και η οργή του κόσμου μεγαλώνει θα εντείνονται και τα χτυπήματα.

    Ο Παπακωνσταντίνου είναι το αγαπημένο παιδί των τοκογλύφων του εξωτερικού άρα δεν υπάρχει περίπτωση να διασωθεί όσο και αν πιστεύει ότι οι φίλοι του από το εξωτερικό θα τον κρατήσουν σε θέσεις εξουσίας.

    Αντίθετα έχει γίνει ο συνήθης στόχος από τον άλλον ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης, τον Γιάννη Ραγκούση όχι μόνο για λόγους εσωκομματικής κόντρας αλλά κυρίως εξοργισμένος από τις τρικλοποδιές που του βάζει στην εκπλήρωση των θεσμικών αρμοδιοτήτων. Ο Ραγκούσης πιστεύει ότι ενώ ο Καλλικράτης αποτελεί κατόρθωμα δεδομένων των χρονικών περιορισμών, ο Παπακωνσταντίνου με πρόσχημα την κρίση, στερεί τα απαραίτητα κονδύλια της λειτουργίας του εσκεμμένα.

    Στον αντίλογο του τύπου “μα δεν έχει γι’ αυτό δεν δίνει”, ο Ραγκούσης ανταπαντά: “Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε λεφτά και ο ίδιος να κάνει ζωή μεγιστάνα κινούμενος με το προεδρικό αεροσκάφος και μετακομίζοντας σε βίλες – φρούρια των βορείων προαστείων.”

    Και έχει κάθε λόγο να το λέει αυτό αφού όλοι παραδέχονται ότι ο Ραγκούσης παραμένει απλός στον τρόπο ζωής του χωρίς να προκαλεί με νεοπλουτίστικη στάση ζωής. Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει διείσδυση και σε μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που τον διευκολύνει να περνά τις θέσεις του ή την κριτική του ενάντια στον υπουργό οικονομικών ακόμα και σε φιλοκυβερνητικά μέσα.

    Ο Ραγκούσης όμως πληρώνει την απαράδεκτη στάση του στο λαθρονομοσχέδιο και εκεί καραδοκεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που αφήνει τον Παπακωνσταντίνου να πέφτει σαν “ώριμο φρούτο” αλλά μεθοδικά βάλλει κατά του Ραγκούση καταλογίζοντας του μερίδιο από την ασυδοσία που προκύπτει λόγω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Εκεί είναι το πεδίο του Χρυσοχοΐδη που θεωρείται “σκληρός” απέναντι στην λαθρομετανάστευση αλλά και τα κρούσματα αστικής βίας। Είναι ίσως ο μόνος πράσινος υπουργός με ερείσματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους, καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ, αλλά και στο “αντάρτικο” της ενημέρωσης.

    Ενδεικτικά προ ημερών είχε συνάντηση πολλών ωρών σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου με πασίγνωστο blogger στον οποίον μάλιστα προέβλεψε την επίθεση στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου. Γενικά ξέρει να αντιμετωπίζει κρίσεις και αναμένεται να είναι αθόρυβος εως ότου κρίνει σκόπιμο να βγει δυνατά.


    *** σχολιανο....
    Ώστε σκοτώνονται και στο ΠΑΣΟΚ ε ; τι λε ρε παιδί μου...;
    εγώ νόμιζα ότι είναι μόνο σύμπνοια, συνεννόηση και όλοι μαζί μονιασμένοι δουλεύουν ολημερίς για το καλό του Έλληνα και του λαθρομετανάστη
    (γιατί είμαστε και ψυχάρες συν τοις άλλοις...), πέφτω από τα σύννεφα !

    Στο Μέγκα άλλο μου είχαν πει..!
    Με θεωρούν ΠΟΛΥ μαλάκα..εε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση