GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα και μεταναστευτικό ζήτημα...

Του ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ Θα περίμενε κανείς από την, έστω και άγουρη νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Δημαρά και παρά την πρώιμη αποδομητ...

Του ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

Θα περίμενε κανείς
από την, έστω και άγουρη νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Δημαρά και παρά την πρώιμη αποδομητική της εσωστρέφεια, να έχει στρατηγικά και κατά σπουδαιότητα αξιολογήσει και ιεραρχήσει τις προτεραιότητες των δράσεων και παρεμβάσεων της θητείας της για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν και βασανίζουν την τοπική μας κοινωνία, έχοντας σαν πλεονέκτημά της τον...
πλούτο και το μικρό ακόμα άχθος της ποικιλότητας των διαφορετικών προσεγγίσεων της παράταξης της σε κρίσιμα ζητήματα.
Και σαν κρισιμότερο, μεταξύ πολλών άλλων σοβαρών θεμάτων (σκουπίδια, κυκλοφοριακό, κ.λ.π.), θα περίμενε κανείς να έχει εξ αρχής διακρίνει και αποφασιστικά προτάξει το μεταναστευτικό ζήτημα και την προϊούσα εγκληματικότητα στην πόλη μας, που μέρα με την ημέρα παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις τέτοιες, που βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο την ποιότητα ζωής όλων μας, αλλά και τις περιουσίες και την ίδια την αξιοπρέπεια και την ζωή μας πολλές φορές.
Αντί λοιπόν, όπως θα ΕΠΡΕΠΕ, αυτή η άγουρη και ακροβατούσα νέα δημοτική αρχή της Πάτρας να έχει συγκεντρώσει την φαιά πολιτική της ουσία και τις δυνάμεις της σε αυτό το μέγιστο κοινωνικό τοπικό μας ζήτημα και πάνω σε αυτό να ζητήσει τις σκέψεις και την αρωγή του κάθε συνδημότη πολίτη και του κάθε θεσμικού τοπικού φορέα, αντ αυτού διαβάσαμε και είδαμε στα τοπικά ΜΜΕ να έχει προσκαλέσει ο δήμαρχος τους πρώην ομολόγους του κ.κ. Καράβολα, Φλωράτο και Φούρα να συσκεφτούν όλοι μαζί και να δράσουν για την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας!!
Με άλλα λόγια, «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» και μάλιστα σήμερα που και το λιμάνι της Πάτρας είναι ίσως ενταγμένο στα εκποιήσιμα, για τα 50 δις ευρώ του μνημονίου, ασημικά.
Εμείς όμως οι δημότες της Πάτρας, που δεν μπορούμε πλέον να κυκλοφορήσουμε ασφαλείς στην πόλη μας, αυτό το μειζον ζήτημα των λαθρομεταναστών που αγγίζουν αισίως τους 4.000 εξαθλιωμένους και απελπισμένους ανθρώπους, θα περιμέναμε με ανησυχία και ευθύνη πρώτο πρώτο να το συζητούσατε κύριε δήμαρχε με τους προσκληθέντες πρώην συναδέλφους σας και όχι να ζητήσετε μόνον τις σκέψεις του για την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της πόλης μας σε μια παραλιακή που φοβάται πλέον να κυκλοφορήσει κανείς ακόμα και το μεσημέρι.
Αγαπητέ δήμαρχε, ακόμα και ο πιο προκατειλημμένος πολιτικός σας αντίπαλός δεν θα περίμενε ποτέ να έχετε κάνει τόσα πολλά λάθη σε τόσο λίγο χρόνο.
Επειδή όμως μπροστά είναι ο χρόνος ωρίμανσης και όλοι όσοι προφητεύσαμε και δεν στηρίξαμε την εκλογή σας θέλουμε ειλικρινά να διαψευστούμε και να καταφέρετε το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας, γι αυτό νομίζω πως πρέπει να αφήσετε πλέον στην άκρη τις αστείες επικοινωνιακές παραστάσεις, όπως εκείνη η.μεταξωτή παρέλαση με τα απορριματοφόρα, να αφήσετε στην άκρη την ανάγνωση γραμμένων ύβρεων κατά της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια, να αφήσετε στην άκρη τις ανόητες και αλαζονικές διαγραφές των συντρόφων σας, να αφήσετε στην άκρη τα ψευτοακτιβίστικα και ανούσια κλεισίματα των διοδίων και μακριά από τις κάμερες να ενσκήψετε ουσιαστικά με το βάρος της θεσμικής σας ευθύνης στα προβλήματα της πόλης, ξεχωρίζοντας πάντα το σημαντικό από τα δεύτερο.
Και μετά να μας καλέσετε
όλους μας ανεξαιρέτως να βάλουμε πλάτη δίπλα σας με πρώτο και κυρίαρχο το δραματικό μεταναστευτικό ζήτημα και την συνακόλουθη εγκληματικότητα που κυριολεκτικά ενδημούν και διακυβεύουν βασικά ανθρώπινα και δημοκρατικά μας δικαιώματα στην πόλη που γεννηθήκαμε και ζούμε.

4 σχόλια

  1. Τούρκος αντιπρόεδρος: "οι Ελληνες σε λίγο θα ζητιανεύουν"


    Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους σχετικά με τις εντυπωσιακές επιδόσεις της τουρκικής οικονομίας, μίλησε ειρωνικά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    " Η τουρκία αναπτύχθηκε το 2010 με ρυθμό 8.9%. Αυτό είναι ενα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Στην Ε.Ε στις ΗΠΑ πολλές χώρες είναι πνιγμένες στα χρέη, στην Ισπανία στην Πορτογαλία πέφτουν κυβερνήσεις.
    " δήλωσε ο Αρίντς και άρχισε να τονίζει για τη χώρα μας
    "η Ελλάδα χρωστά σχεδόν ενα τρισ. δολάρια.

    Σε λιγο θα ανοίξουν μαντήλια για να ζητιανεύουν. Σε όλα τα εργοστάσια τους σταμάτησε η παραγωγή.

    Βάλανε πωλητήριο στα εργοστάσια του και κανείς δεν τα αγοράζει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Ελεος οι δανειοληπτες αυτοκτονουν!

    Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 78 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες, ενώ προγραμματίζονται άλλα 30 δις!

    Ας επιλεγεί ή το Ταμείο Παρακαταθηκών, ή μια Κρατική Τράπεζα ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην οποία θα δοθούν τα 30 δις, η οποία θα επιφορτιστεί στην συγκέντρωση των «οφειλών των υπερδανεισμένων"

    Αυτα ελεγε ο δρ Κουτσουκος σημερα και εστειλε ενα αρθρο στο πρεσσσ

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ακαταλαβίστικο κείμενο,( όπως πάντα βέβαια...)


    Μού φαίνεται, θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε διερμηνέα για να καταλάβουμε τί ακριβώς θέλει να μάς πεί πάλι ο Θρασύβουλος...

    Αττικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε βάλτε τους όλους σ' ένα καράβι πως θα παν Ιταλία και στο μέσο0ν της διαδρομής τραβήξτε τον πύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση