GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγχωνεύσεις και στα Νοσοκομεία...

Από τον Γιώργο Δρακούλη Ξεκίνησαν με τις συγχωνεύσεις στην παιδεία και την κατάργηση πολλών σχολικών μονάδων και συνεχίζουν με συγχωνε...

Από τον Γιώργο Δρακούλη
Ξεκίνησαν με τις συγχωνεύσεις στην παιδεία και την κατάργηση πολλών σχολικών μονάδων και συνεχίζουν με συγχωνεύσεις στην Δημόσια Υγεία υπό την μορφή πέντε τύπων:
Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινό διοικητή.
Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινή διοίκηση
Συγχωνεύσεις μονάδων εντός του ίδιου νοσοκομείου.
Συγχωνεύσεις κλινικών σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοινή απόσταση
Μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας. Ο κύβος ερρίφθη για τις συγχωνεύσεις που θα γίνουν σε πολλές περιοχές της χώρας μας όπως σε νοσοκομεία...
..της Αττικής, του Πύργου Ηλείας, της Κρήτης αλλά και της Πάτρας. Από 1ης Απριλίου η συζήτηση περί αυτών τέθηκε επί τάπητος με τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο να έχει στα χέρια του τον κατάλογο των νοσοκομειακών μονάδων που θίγονται από τον επικεφαλή της ειδικής επιτροπής καθηγητή Λ. Λιαρόπουλο και να προχωρά σε διάλογο για τις συγχωνεύσεις με σκοπό να τεθούν σε εφαρμογή έως τον Ιούλιο.
 Είναι ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει ακόμα και την Υγεία ως έναν οικονομικό παράγοντα χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες που συνεπάγονται μέσα από αυτές τις απερίσκεπτες αλλαγές. Με ποιο σχεδιασμό και ποια λογική η Κυβέρνηση προχωρά σε τέτοιες αλλαγές όταν οι ήδη υπάρχουσες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις δεν είναι επαρκείς για την κοινωνία, όταν πολλά νοσοκομεία χρειάζονται επέκταση και επιπλέον προσωπικό για την σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών; Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Καλλικράτης στην υγεία που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση θα προκαλέσει σύγχυση στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο σύνολο του πληθυσμού. Άτομα από απομακρυσμένες περιοχές θα πρέπει για θέματα υγείας να μετακινούνται στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης που πολλές φορές το χάσιμο χρόνου μπορεί να αποβεί μοιραίο και καθοριστικό σε κάποιες περιπτώσεις.
Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει την αδιαφορία της για την Δημόσια Υγεία και αντί να συμβάλει στην βελτίωση της περίθαλψης και της μέριμνας των πολιτών από την υποτιθέμενη «δωρεάν» Δημόσια Υγεία την υποδαυλίζει, χωρίς να σκέφτεται πως σε αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή για πολλές οικογένειες η δωρεάν και άμεση περίθαλψη από την Δημόσια Υγεία είναι αναγκαία.
Αυτό είναι το έργο της σοσιαλιστικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στο τομέα της Υγειονομικής Περίθαλψης…
Θέτει ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση χρημάτων ακόμη και μπροστά στην υγεία των πολιτών…
Τι άλλο θα δούμε!;
*Ο Γιώργος Δρακούλης είναι Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αχαϊας

3 σχόλια

  1. ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΠΗΔΗΜΑ
    ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ – ΠΡΟΔΟΤΕΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ , ΚΟΥΚΟΣ , ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
    ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ .
    Καταζητούνται για άγριο ξυλοδαρμό όπου και αν τους δείτε μπροστά σας , διότι υπέγραψαν νύχτα την συμφωνία μείωσης των μισθών , διαφώνησαν στα φανερά και στα κρυφά υπόγραψαν (θα κάνουν κάνα δυο απεργίες έτσι για τα μάτια του κόσμου ) λέγετε ότι πήραν χοντρά πακέτα κάτω από το τραπέζι για να πουλήσουν τους εργαζομένους .
    Καταζητούνται για πολύ ξύλο , ΚΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΧ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ.Λ.Π .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αναστέλλουν τη λειτουργία τους δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο λόγω έλλειψης κονδυλίων. Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι των νοσοκομείων, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τρόφιμα, ούτε για καύσιμα αλλά ούτε και για φάρμακα. Τα δύο νοσοκομεία δεν θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στις εφημερίες και αποφασίστηκε να σταματήσουν να κάνουν εισαγωγές ασθενών.»

    Πρώτο Θέμα: «….Ως φυσιολάτρης και fit πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει τα θερινά σπορ μιας και ο καιρός πλέον το επιτρέπει. Άφησε τα βουνά και το αγαπημένο του Mountain bike αξίας 5.000 ευρώ και χάρην της εγχώριας λιτότητας έπιασε κουπί για ένα πιο οικονομικό σπόρ, όπως το κανόε-καγιάκ. Το καινούργιο του απόκτημα αυτή τη φορά είναι ένα ντιζαινάτο και επαγγελματικών προδιαγραφών κανό αξίας σχεδόν 1000 ευρώ, που αγόρασε από το κατάστημα του κ. Μπουτσορή μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μπουτσορή να ξεκινήσουν προπονήσεις στο καγιάκ εν όψει του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού. Η συζήτηση, όμως, δεν έμεινε εκεί. Ο γυμναστής ξεκίνησε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καγιάκ στην Ελλάδα και έφτασε να αναλύει στον πρωθυπουργό τα προβλήματα του αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και τις ευκαιρίες αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε με τις απόψεις του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και του είπε: «Σκέφτομαι να σε αξιοποιήσω κάπου όπου θα μπορείς να κάνεις όλα αυτά που σκέφτεσαι πραγματικότητα»….

    Είναι δυνατόν; Ύστερα από αυτά τα ρεζιλίκια αλλά και τα υπόλοιπα που ακολουθούν να θέλεις να την κάνεις με κανό;

    Και καταργήθηκε και το Λιμενικό …. Μέχρι να ξεκαθαρίσουνε αν η περιοχή είναι Ελληνικής ευθύνης SAR /FIR/ΑΟΖ έχεις φτάσει απέναντι.

    Οπότε πάλι τυχερός είσαι. Όλο και θα βρεθεί κανένας Τούρκος ψαράς που δεν ρωτάει -εκ φύσεως- και πολλά πολλά.

    Καλού κακού έχε και κάποιο διαβατήριο, ταυτότητα, driver’s Licence μαζί.

    Μην περάσεις ρε παιδί μου το κάζο που πέρασες πέρσι που δεν σε πιστεύανε και θέλανε ταυτοπροσωπίες κλπ.

    Γι’ αυτό, πούλα τουλάχιστο το ποδήλατο να βάλεις καύσιμα στο ελικόπτερο, να πας με χαϊλίκια.

    Να δεις και την Ρώμη από ψιλά να την θυμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε ρε αγράμματε μαϊντανέ που θα μιλήσεις και για τα νοσοκομεία. Τεκμηρίωσε πρώτα με επιχειρήματα αυτά που σου υπαγορεύουν να λες και βγες μετά να μιλήσεις. Αλλά, παπαγαλάκι δεν είσαι κι εσύ; Τι άλλο θα πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση