GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν πρέπει να πυροβολείτε τον ταχυδρόμο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του χθεσινού Δευκαλίωνα, θα ήταν χρήσι...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του χθεσινού Δευκαλίωνα, θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε τα εξής.
Η υιοθέτηση από τον τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, της θέσης για κούρεμα ή αναδιάρθρωση του χρέους, αφαιρεί από όλους τους υπερασπιστές της απαρέγκλιτης τήρησης του μνημονίου το πιο βασικό τους επιχείρημα.
Της σοβαρότητας και υπευθυνότητας με την οποία η φίλο-μνημονιακή πολιτική και οικονομική ελίτ αντιμετωπίζει τα σημερινά προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας. Δηλαδή, όλοι αυτοί οι αγαπητοί κύριοι που λένε ΟΧΙ στην αναδιάρθρωση είναι σοβαροί, υπεύθυνοι και γνώστες της κατάστασης, ενώ ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης είναι επιπόλαιος, ανεύθυνος, δεν γνωρίζει τι λέει, τι σημαίνουν αυτά που λέει και προτείνει για την πορεία της χώρας.
Αν πρέπει να καταλογίσει κανείς ένα προτέρημα στον τέως πρωθυπουργό είναι αυτό ακριβώς. Ότι πάντα ήταν σοβαρός και μετρημένος και ήξερε ακριβώς τι έλεγε. Το γεγονός ότι σήμερα όλοι αυτοί που τον κατηγορούν είναι πολιτικά πνευματικά του τέκνα, σημαίνει...
 κάτι πάρα πολύ απλό. Ότι ο τέως πρωθυπουργός απέτυχε σαν πολιτικός μέντορας και ότι η πατροκτονία στον χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι ευρέως διαδεδομένη συνήθεια.
Εμείς έχουμε από την αρχή σταθεί απέναντι στο πολιτικό σύστημα που ορίζεται μεταξύ της φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκφράζεται πολιτικά και ιστορικά κυρίως από τον τέως πρωθυπουργό. Τον θεωρούμε υπεύθυνο για όλα τα δεινά που περνά σήμερα η χώρα. Κυβέρνησε τελείως ανεμπόδιστα την χώρα την τελευταία 20ετία και προφανώς τα αποτελέσματα ούτε τον τιμούν ούτε τον δικαιώνουν.
Πιστεύουμε όμως ότι η δημόσια τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού για το πρόβλημα του χρέους, σηματοδοτεί ένα βαθύ πολιτικό ρήγμα στο μπλοκ των κυρίαρχων οικονομικά και πολιτικά τάξεων και είναι η καλύτερη συνθήκη για να πετύχει η αντεπίθεση των πατριωτικών δυνάμεων. Στον σκοπό αυτό είχαμε άλλωστε στρατευθεί ευθύς εξ’ αρχής, προτείνοντας σχεδόν πρώτοι από όλους σαν μοναδική αντί-μνημονιακή πολιτική πλατφόρμα με νικηφόρα προοπτική την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Σήμερα θα σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους κάνει κακό στην εθνική προσπάθεια και θα ρωτήσουμε μερικά απλά πράγματα…
Πόσο έβλαψε την εθνική προσπάθεια η αποτυχία του Γιώργου Παπανδρέου και της υπό αυτόν ηγετικής ομάδας να προβλέψουν σωστά, έστω και ένα από τα κρίσιμα μεγέθη που θα χαρακτήριζαν την υλοποίηση του προϋπολογισμού 2010 αξιόπιστη;
Το Έλλειμμα, η Ύφεση, η Ανεργία, ο Πληθωρισμός ξέφυγαν εκτός των τεθέντων στόχων. Αυτή η αποτυχία τροφοδότησε και την δημόσια συζήτηση για το Χρέος.
Αν είχαν τουλάχιστον προσεγγισθεί οι τεθέντες με τον προϋπολογισμό 2010 στόχοι, σήμερα θα συζητάγαμε πότε θα βγούμε στις αγορές και θα είχε δικαιωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου που δήλωνε ότι αυτό θα συνέβαινε κάπου στο τέλος του 2011.
Αν ήταν σωστή η μνημονιακή επιλογή, σήμερα θα μετράγαμε τα γυμνά από πουκάμισα πτώματα των κερδοσκόπων, που θα είχαν σκοτωθεί με το γνωστό πιστόλι πάνω στο τραπέζι και δεν θα τους βλέπαμε να κάνουν πάρτυ, γιατί στις 16.29 της 18ης Απριλίου το spread έφθασε στις 1.116 μβ και το CDS στις 1.167 μβ.
Πρέπει κάποιος να εξηγήσει στον Γιώργο Παπανδρέου και την υπό αυτόν ηγετική ομάδα, ότι η πολιτική τους απέτυχε και απλώς ο Κ. Σημίτης τους το είπε δυνατά και δημόσια. Δεν πρέπει να πυροβολείτε τον ταχυδρόμο (Κ. Σημίτη) γιατί σας έφερε την κακή είδηση!

10 σχόλια

  1. ΕΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
    ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ 2 ΕΥΡΩ..
    Η ΒΕΝΖΙΝΑ.


    Όλοι έξω απ' το σπίτι του Καραμανλή !!

    Να διαμαρτυρηθούμε για τα αίσχη του !!

    Πουλούσε την αμόλυβδη 93 λεπτά και μας κατέστρεψε !!!!
    _____________________________

    χορηγοί επικοινωνίας $$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    ΡΑΔΙΟ ΑΡΔΥΛΑ
    ..οι γνωστοί. Πούστηδες Κανάκηδες με τα των Σερβιετάδων των πτωχών...ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
    του ΠΑΣΟΚ
    Βαρδινογιάνης-Λάτσης και cia oil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΑΥΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΤΙΜΙΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ .ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΖΥ ΣΟΥ ΣΥΝΕΠΡΑΞΑΝ .Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΑΙ .ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΚΟΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σημητης και ο καραμανλης ο νεοτερος και ανικανοτερος πριν μας δωσουν οδηγιες για την αντιμετωπηση της κρισης οφειλουν και οι δυο να μας δωσουν εξηγεισης για το πως δημιουργηθηκε η κριση.Σε αλλη περιπτωση συμφωνω απολυτως με τα γιαουρτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αν πρέπει να καταλογίσει κανείς ένα προτέρημα στον τέως πρωθυπουργό είναι αυτό ακριβώς. Ότι πάντα ήταν σοβαρός και μετρημένος και ήξερε ακριβώς τι έλεγε."

    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.

    "ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ"

    "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ"

    "ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ"....

    ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΑΛΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ .

    ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΜΜΟΝΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ , ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΠΙΑ ΜΥΑΛΑ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ...12,30 ...ΒΛΑΚΑ
    ΦΑΕ
    ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ

    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΚΑΙ ΧΩΝΕΨΕ ΤΑ ..... ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΑΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σημιτης καλος ηταν μεχρι
    που πηγε στα γιαννενα
    και εφαγε απο αυτο το φαστ-φουνταδικο
    ετσι οπως ηταν αφηρημενος


    μετα τοπαθε . . . .

    ΥΓ: αν θελετε να μαθετε για το φαστ-φουνταδικο
    δες τε ΕΔΩ (τριτο "φαστ φουντ" στη σειρα:


    http://www.xo.gr/search/?what=Φάστ%20Φουντ&where=Ιωάννινα&locid=B9&page=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΠΙΚΡΟΝ ..ΠΟΤΗΡΙΟΝ ___________

    Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ και σήμερα:
    Turbo και σήμερα spread (1136μ.) και CDS (1326μ.)

    ολεεεεεεεεε...
    ΠΑΣΟΚάραααααα...........


    Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ:
    Δανείστηκαν 1200% ακριβότερα απ' ότι επί Καραμανλή !!!

    Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ των μάγων ΓΑΠ-ΠΑΠ κατάφερε σήμερα και διέθεσε τίτλους αξίας 1,625 δισ. ευρώ με απόδοση 4,10%!!!

    Στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων, τον Φεβρουάριο, η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 3,85% ενώ στις 20 Οκτωβρίου του 2009, με τα απόνερα του Καραμανλή, η απόδοση ήταν 12 φορές κάτω , στο 0,35%!!!!

    Η αξία των συνολικών προσφορών ήταν 4,316 δισ. ευρώ, με το αρχικό ζητούμενο ποσό στα 1,25 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό που διατέθηκε αφορά -σε ποσοστό 30%- μη ανταγωνιστικές προσφορές. Η δημοπρασία υπερκαλύφθηκε κατά 3,45.


    ΣΧΟΛΙΟ......___________________
    αν θα το πιεί....!!!
    μωρέ θα το πεί Ολο το βαρέλι
    και ολα τα ποτήρια μέχρι πάτου
    και το ποτήρι...
    Για να μην ξοδεύουμε και σφαίρα
    για τον Τσογλάνογλου Γεώργιο του
    Αντρέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 19 Απρ 2011 11:34:00 π.μ.

    ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΧΑΖΟΣ .
    IQ ραδικιού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3,28 πρασινόσκατο....

    μου θυμίζεις.
    “Πως τον λέν πώς τον λέν τον ποταμό” ;

    Θυμάμαι παλιά μερικούς άσχετους ή βλαμένους, αντί να πούν “Ιλισσό”, απαντούσαν “Υμηττό”.

    Όπως και τότε, “μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός”.

    Εσάς σας πήρε ο ...ΒΟΘΡΟΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση