GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί αναδιάρθρωσης‏...

Δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση του χρέους υπο τις παρούσες συνθήκες. Με ύφεση που θα φθάσει το 5% στο τέλος του 11 και με δεδομένη την ...

Δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση του χρέους υπο τις παρούσες συνθήκες. Με ύφεση που θα φθάσει το 5% στο τέλος του 11 και με δεδομένη την χρονική επέκταση της ύφεσης για την επόμενη τριετία, δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση του σημερινού χρέους.
Εφόσον αυτοί που παριστάνουν τους κυβερνώντες, απλά διαβουλεύονται μεταξύ τους και κατά τα λοιπά, τίποτε και κατά δεύτερο λόγο περιμένουν "επενδύσεις" από το εξωτερικό, η ελπίδα είναι μόνον το κούρεμα του χρέους και η χρονική παράταση για 30 χρόνια, ώστε να προλάβουμε να ...
δημιουργήσουμε μιά οικονομική-παραγωγική υποδομή, ώτσε να πράγουμε πλούτο (ΑΕΠ) και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ρεαλιστικά στις υοχρεώσεις μας.
Συγχρόνως βέβαια πρέπει να απαλλαγούμε από τη ΄"κυβέρνηση" ηλιθίων Κουίσλιγκ που παριστάνουν τους πολιτικούς.
manene

8 σχόλια

  1. Αίτημα της Αθήνας για επιμήκυνση όλου του χρέους

    "Προσάναμμα" στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που έχουν αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα φαίνεται να προσέφερε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, η Αθήνα έχει υποβάλει αίτημα στην τρόικα για επιμήκυνση του συνόλου του χρέους, χωρίς να τύχει θετικής απάντησης προς το παρόν.

    Πηγές της Κομισιόν, που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και τον Απρίλιο κατά την επίσκεψη της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έθεσε το ζήτημα της επιμήκυνσης του συνόλου του χρέους, και όχι μόνο του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ώστε να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην εξυπηρέτησή του και να αρθούν οι ανησυχίες της αγοράς για ενδεχόμενο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

    Ωστόσο, τόσο η απάντηση της Κομισιόν όσο και της ΕΚΤ ήταν αρνητική με το αιτιολογικό ότι θα η επιμήκυνση θα προκαλούσε νέους κραδασμούς στο ευρωσύστημα, παρότι υπάρχουν χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία που είναι πρόθυμες να συζητήσουν το ενδεχόμενο.

    Η Κομισιόν και ΕΚΤ αντίθετα, θέτουν θέμα αδυναμία υλοποίησης του μνημονίου, που διαμορφώνει καθοριστικά την εκτίμηση των αγορών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Σφίγγουν τον κλοιό οι Βρυξέλλες
    Έτσι, τα περιθώρια της ελληνικής κυβέρνησης στενεύουν, καθώς δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα για την επιτάχυνση της εφαρμογής του μνημονίου.

    Για πρώτη φορά, η αποστολή αξιολόγησης που θα φθάσει στην Αθήνα στις 4 Μαΐου, δεν θα εξετάσει μόνο όσα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν αλλά και τις μελλοντικές δεσμεύσεις της χώρας.

    Η Ευρωζώνη περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να δείξει ότι έχει σοβαρές προθέσεις και σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

    Η στάση της Ουάσιγκτον
    Όχι αναδιάρθρωση του χρέους, πιστή εφαρμογή του μνημονίου από την κυβέρνηση και άμεση λήψη αποφάσεων από την ΕΕ για συνολική αντιμετώπιση της κρίσης, είναι οι τρεις άξονες στους οποίους κινείται το ΔΝΤ.

    «Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που θα πετύχει και το οποίο δεν περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους» δήλωσε στην «Κ» ο υποδιευθυντής του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι.

    Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συνεχίζουν να διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αν η Ελλάδα σκόπευε να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της και αν πιστεύαμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδα δεν είναι επιλύσιμο, τότε δεν επρόκειτο να στηρίζαμε σήμερα την Ελλάδα".

    skai.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση του Γιωργάκη θα πάει σε αναδιάθρωση είναι απαγορευτικό απο το ΔΝΤ.
    Το συμφέρον όλων αυτών είναι να σέρνεται ο ελληνικός λαός, αλλά αυτοί να πάρουν ότι μπορούν.
    Ούτε και εκλογές του επιτρέπουν, οπότε θα πρέπει τα γιαούρτια και τα αυγά να αναλάβουν δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαθήματα απλά οικονομικών.
    1. Δημόσιο έλλειμμα ή έλλειμμα δημόσιου τομέα σημαίνει οτι το κράτος εισπράττει πολύ λιγότερους φόρους από όσες είναι οι δαπάνες του.
    2. Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το έλλειμμα αυτό το κράτος δανείζεται. Στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Εκδίδει γι' αυτό τον λόγο ομόλογα, έντοκα γραμμάτια.
    3. Οι οφειλές μιάς χώρας στο εξωτερικό είναι το εξωτερικό χρέος της χώρας ( ιδιωτικό και δημόσιο).
    4. Οι οφειλές του Ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό ( τράπεζες, ΔΝΤ, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κ.λ.τοκογλύφους) αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού χρέους της χώρας ύψους 370δις ευρώ. Επιθανάτιος βρόγχος.

    Τι δεδομένα έχουμε;
    1. Το Ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει αυτά τα χρήματα ούτε από έμμεσους φόρους π.χ. ΦΠΑ (λόγω της ύφεσης) ούτε από άμεσους ( φόρους εισοδήματος)
    2. Κάποια χρήματα μπορεί να μαζευτούν από την "πάταξη" της φοροδιαφυγής αλλά θα είναι σταγόνα εν τω ωκεανώ.
    3. Η μόνη λύση είναι η πώληση των ασημικών. Δηλαδή της δημόσιας περιουσίας. Από όπου μπορεί να αντληθούν χρήματα αλλά και αυτή θα είναι βραχεία λύση αφού δεν λύνει το διαρθρωτικό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας.
    4. Η πώληση κερδοφόρων εταιρειών όπως η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ, που είναι "εργαλεία" του κράτους, δεν είναι λύση αν θέλουμε η Ελλάδα να μην παραδώσει στρατηγικές επιχειρήσεις και πλουτοπαραγωγικές πηγές σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Ναι όμως στην εισροή νέων ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων.
    5. Ας πουλήσουμε κάποιες βραχονησίδες-σε μη στρατηγικές περιοχές- έτσι κι' αλλιώς ανεκμετάλλευτες είναι. Άλλο ο πατριωτισμός και άλλο η βλακεία.

    Επειδή ακριβώς όμως δεν μπορούμε να πληρώσουμε τώρα ( ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος)πρέπει να πάμε σε παράταση του χρέους και αναδιαπραγμάτευση σε 1-2 χρόνια.

    ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

    Πρεπεινα κατασχεθούν όλες οι περιουσίες όσων πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια παράνομα και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την περιουσία τους και να εκποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλο "κόλπο" από Σόρος, Κυριακόπουλο, Δασκαλόπουλο, Μυτιληναίο, Ζαβό
    Share
    Ακόμα αναρωτιέστε ποιές ''οντότητες'' αγοράζουν μανιωδώς ελληνικό χρέος και που αποσκοπούν;;;

    Μυστικός δείπνος πέντε επιχειρηματιών με τον Τζορτζ Σόρος και μενού τις πωλήσεις των “ασημικών” του ελληνικού δημοσίου, αλλά και νέες επενδύσεις έγινε προχθές το βράδυ.
    Εκτός του (μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών) Τζ. Σόρος, στο σπίτι του....
    Οδυσσέα Κυριακόπουλου (βιομηχανικά ορυκτά) ήταν καλεσμένοι οι Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ), Βαγγέλης Μυτιληναίος (του γνωστού ομίλου) και ο ελληναοαμερικανός επιχειρηματίας Στέλιος Ζαβός.

    Στο δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η είσοδος funds που ελέγχει ο Σόρος στην Ελληνική αγορά για εξαγορές φιλέτων που πρόκειται να εκποιηθούν, αλλά και επενδύσεις για τη δημιουργία νέων επενδυτικών σχημάτων που θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, με εξαγορές μέσω του Χρηματιστήριο.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει μια πρώτη συμφωνία μεταξύ Κυριακόπουλου και Μυτιληναίου για επενδύσεις στον τομέα του αλουμινίου.

    Ιδιαίτερο ρόλο στη συνάντηση φαίνεται ότι διαδραμάτισε ο Στέλιος Ζαβός. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε καλέσει τον Σόρος στην Αθηναϊκή Λέσχη για διάλεξη στα τέλη του 2009, αλλά και ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου στη Βασιλίσσης Σοφίας 39, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει ρεβεγιόν Χριστουγέννων εκείνη τη χρονιά, λίγους μήνες αφούτου είχε αναλάβει πρωθυπουργός.

    Ο Ζαβός, συχνός συνδαιτυμόνας του Τζόζεφ Στίγκλιτζ, φίλου επίσης του Πρωθυπουργού, είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου- όλοι αναρωτιόμασταν γιατί...

    Είναι διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Partners, επενδυτικής εταιρείας που αναπτύσσει οικιστικά συγκροτήματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και, παράλληλα, έχει την ιδιότητα του προέδρου του Harvard Business School Club of Greece.

    Η ιδιότητά του ως διευθύνοντος συμβούλου, ίσως δίνει απαντήσεις και για ένα τομέα των επιχειρηματικών σχεδίων που καταστρώθηκαν στο δείπνο με τον Σόρος.

    Φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη και τη συνάντηση του Σόρος με το Γ. Παπανδρέου, ενώ στο ΔΣ της Zeus Capital Partners συμμετέχουν οι κ. Ν. Τσακος, Π. Παππάς και οι εφοπλιστές Ε. Βιδάλης και Κ. Πετρόπουλος.


    http://logioshermes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Τον γυρω του διαδικτυου κνει το Υπομνημα του δρ Κουτσουκου για τα Πειραματικα σχολεια!!

    Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο και με Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να καθορίζεται:

    α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας.
    β) Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), που θα είναι μερικά από αυτά που ορίζονται από τον νόμο του 1985.
    γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις). Αυτά απλά θα μπορούν με τον νέο νόμο, να «συνεργάζονται» με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
    Σε κανένα σχολείο δεν πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο όροι π.χ. Πρότυπο-Πειραματικό. Με Υπουργική Απόφαση δίδεται ο τίτλος στο κάθε σχολείο ανάλογα αν οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση = Πειραματικό ή οι μαθητές εισάγονται με εξετάσεις = Πρότυπο. Στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι σε όλα τα Λύκεια θα εισάγονται οι μαθητές με εξετάσεις, πράγμα που δεν είναι σωστό και καλό είναι, η ρύθμιση αυτή να γίνεται με Υπουργική Απόφαση!
    Τα Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων, που ίδρυσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Αλέξανδρος Δελμούζος, ο Ανδρέας Παπανδρέου κινδυνεύουν να αφανιστούν από το νέο νομοσχέδιο! Η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πιθανά, να είχε αγαθές προθέσεις και να ήθελε να δημιουργήσει νέα «Πειραματικά των Πανεπιστημίων», και νέα Πειραματικά που «συνδέονται» με τα Πανεπιστήμια (στη θέση αυτών που συνδεόντουσαν από τον νόμο 1566/1985 με τα Π.Ε.Κ.), αλλά η εισαγωγή του όρου «Πρότυπο» και οι «κρίσεις εκπαιδευτικών ανά πενταετία» και ο τρόπος
    παρουσίασης των «αλλαγών», περιέπλεξε τα πράγματα. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να επαναφέρει τα Πρότυπα, τα σχολεία της Χούντας και της Συντήρησης! Τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών της δημοκρατίας!
    Πειραματικό και Πρότυπο δύο διαφορετικές και αντίθετες έννοιες… που οι δήθεν ειδικοί δεν αντιλαμβάνονται! Επίσης, άλλο Πειραματικό Σχολείο «του» Πανεπιστημίου και άλλο «Πειραματικό» Σχολείο (του Νομού λειτουργίας, που εντάσσεται στα Π.Ε.Κ. από τον νόμο 1566/1985) και άλλο Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο!
    1. Πειραματικό Σχολείο «του» Πανεπιστημίου : Είναι ειδική κατηγορία και οφείλει να εξαιρεθεί από τον νέο νόμο. Ανήκει στο πανεπιστήμιο, η Σύγκλητος ασχολείται με τα βασικά θέματα λειτουργίας του, έχει πανεπιστημιακό άσυλο, έχει Επόπτη Πανεπιστημιακό Καθηγητή των Επιστημών Αγωγής. Το ΠΣΠΑ, το καλύτερο σχολείο σε όλη την Ελλάδα, αποτελείται από εξατάξιο δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο Λύκειο και κρατάει ακόμα και σήμερα αυτή την δομή. Η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση (χωρίς εξετάσεις).
    2. Πειραματικά Σχολεία: η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση (χωρίς εξετάσεις).
    3. Πρότυπα Σχολεία: η εισαγωγή γίνεται μόνο με εξετάσεις (Σχολεία της Συντήρησης και της Χούντας). Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις.
    4. Πρότυπα-Πειραματικά: Δεν υπάρχουν και αν η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με εξετάσεις, τότε θα είναι Πρότυπα και δίπλα ό όρος «Πειραματικά θα υπάρχει για να δημιουργεί σκόπιμη σύγχυση»!
    5. Πειραματικό Σχολείο που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο: Δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο. Δεν έχει επόπτη Καθηγητή Πανεπιστημιακό, απλά συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο.


    Σιγα σιγα και η ΟΛΜΕ και ολοι οι Πανεπιστηνιακοι συντασσονταιο με τον δρ Κουτσουκο, μονο οι αγραματοι ειναι ξεροκεφαλοι...

    Μινα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στρος Καν : "Η αναδιάθρωση ΤΩΡΑ δεν θα βοηθήσει"....


    Βέβαια δεν θα γίνει τώρα,
    δεν τα ξεπούλησαν ακόμα όλα.

    Μόλις ξεπουλήσουν και το τελευταίο ίχνος κρατικής περιουσίας τότε θα την κάνουν και εμείς καθόμαστε ακόμα και τους κοιτάμε.
    Ξεφτίλες λαμόγια προδότες..

    #
    Αναδιαρθρωση εδω και τωρα,
    ανευ ορων !
    Δεν εχουμε δεν πληρωνουμε,
    να καειτε και εσεις.
    Ας μην μας δανειζατε,
    δεν μας ξερατε ;

    Aς προσεχατε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στρος Καν : "Η αναδιάθρωση ΤΩΡΑ δεν θα βοηθήσει"....


    Βέβαια δεν θα γίνει τώρα,
    δεν τα ξεπούλησαν ακόμα όλα.

    Μόλις ξεπουλήσουν και το τελευταίο ίχνος κρατικής περιουσίας τότε θα την κάνουν και εμείς καθόμαστε ακόμα και τους κοιτάμε.
    Ξεφτίλες λαμόγια προδότες..

    #
    Αναδιαρθρωση εδω και τωρα,
    ανευ ορων !
    Δεν εχουμε δεν πληρωνουμε,
    να καειτε και εσεις.
    Ας μην μας δανειζατε,
    δεν μας ξερατε ;

    Aς προσεχατε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θερμό επεισόδιο του "Τσάρου" με δημοσιογράφο της "Ε" στην Ουάσιγκτον


    «Θερμό» επεισόδιο με τον ανταποκριτή της "Ελευθεροτυπίας" στις ΗΠΑ Θανάση Τσίτσα είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο τελευταίος εμφανιζόταν το προηγούμενο 24ωρο συνεχώς εκνευρισμένος από τις διαρροές και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου σχετικά με την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έδειχνε φοβερά αγχωμένος. Ο Στρος Καν όταν τελείωσε η συνάντηση του κτύπησε μπροστά στην κάμερα την πλάτη και του είπε «GOOD LUCK», δηλαδή «καλή τύχη».

    Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς τους Έλληνες δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών του. Μόλις αντίκρισε τον ανταποκριτή της "Ελευθεροτυπίας" με ειρωνικό ύφος του είπε: "Ωραίες ερωτήσεις μου έκανες. Τέσσερις φορές αν έχουμε αποτύχει και αν θα παραιτηθώ. Συγχαρητήρια". Ο Θανάσης Τσίτσας του απάντησε άμεσα : "Nα το εκλάβω ως κοπλιμέντο ή ως ένα σχόλιο για μια ένα καλό παραπολιτικό;"

    Η αιτία που πυροδότησε την έκρηξη του υπουργού Οικονομικών είναι γιατί το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας τον ρώτησε αν μετά τη δήλωση που είχε κάνει παλιότερα ( "αν χρειαστούν νέα μέτρα εγώ θα σημαίνει ότι έχω αποτύχει") σκέφτεται να παραιτηθεί ειδικά και μετά την ανταρσία που εκδηλώνεται στο ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές του στην οικονομική πολιτική.

    Επίσης ο ίδιος δημοσιογράφος τον ρώτησε αν σκοπεύει να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας την αλαζονική απάντηση του «Δεν έχω να στείλω κανένα μήνυμα. Εκφράζω την κυβερνητική πολιτική». Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν επίσης εξοργισμένος με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το γεγονός οτι χρησιμοποίησε το προεδρικό αεροσκάφος για να μεταβεί στην σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

    Φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει μάθει να κινείται σε «ασφαλή νερά» έχοντας επαφή με συγκεκριμένους δημοσιογράφους για να μην πολυενοχλείται από δύσκολες ερωτήσεις που χαλούν το προφίλ του.

    Ειδικά όταν αυτές καταγράφονται από κάμερες και δεν μπορούν να κρυφθούν από δελτία και από τον κόσμο.

    "Good night and good luck", κ. Παπακωνσταντίνου.

    Από το : newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση