GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς χρέος...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή αποκλειστικά για το PRESS-GR Όσο αργοπορημένο είναι αυτό το καλοκαίρι , τόσο βιαζόμαστε να το υποδεχτούμε. Γιατί άρα...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή
αποκλειστικά για το PRESS-GR
Όσο αργοπορημένο είναι αυτό το καλοκαίρι, τόσο βιαζόμαστε να το υποδεχτούμε. Γιατί άραγε; Τόσο πολύ μας λείπει μια νότα αισιοδοξίας; Ζούμε συνεχώς στο τεντωμένο σκοινί μιας κοινωνικοπολιτικής απογοήτευσης, χωρίς χρόνο για χαρά, για απλή ανέφελη χαρά.
Η κατάσταση είναι άγρια. Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη προοπτική, κάποιος στόχος. Όλα γίνονται για να βγάλει κανείς το μήνα, το χρόνο, έναν τρόπο να τα φέρει βόλτα.
Η αγωνία του σήμερα (ούτε καν του αύριο), η οικονομική δυστοκία, η φόρτιση της κάθε μέρας κάνουν τον καιρό να κυλάει δύσκολα μες την αναστάτωση των τελευταίων εβδομάδων. Σ΄ αυτή την αβέβαιη ατμόσφαιρα, θα βρεθεί κάποιος εγγυητής θαλπωρής; Μια διαυγής λύση; Ποια θα είναι αυτή; Η εκπαίδευση, η συλλογικότητα, οι ατομικές ανησυχίες; Τίποτα δεν είναι βέβαιο.
Η ρευστότητα είναι το motto της εποχής. Κι όμως...Πίσω από την...
καθημερινή σκληρότητα, η εποχή κρύβει μια επικίνδυνη λαχτάρα. Λαχτάρα για τι; Μα για μια ριζική αλλαγή. Για τη σταδιακή μεταμόρφωση της κοινωνίας. Μια εκ νέου αφύπνιση του συλλογικού, αν γίνει, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Η αλλαγή γίνεται πρώτα μέσα μας. Κι ο Έλληνας είναι ανάγκη ν΄ αλλάξει. Σκέψη, στάση, αισθητική. Κριτήριο ζωής. Δεν είναι εύκολη απόφαση.
Με τέτοιες σκέψεις φεύγουν οι τελευταίες μέρες. Κάτω από το πρίσμα της αβεβαιότητας, welcome to the abyss, είναι το σύνθημα που διάβασα προχτές σ΄ έναν τοίχο. Εκφράζει ότι ζούμε.
Ακόμη και στην άβυσσο, που βρισκόμαστε πάντως, χρειαζόμαστε λίγη αισιοδοξία - κι εκεί μέσα, ίσως - κάτι αιχμηρό διαπεράσει την καταχνιά των ημερών, μια ακτίνα σκίσει το σκοτάδι, εισβάλλοντας το φως που όλοι περιμένουμε, σαν μια θαλπωρή χωρίς χρέος, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις ή αυταπάτες.

3 σχόλια

  1. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΠΑΣΟΚ :
    "Επάγγελμα: νεκροθάφτης"

    Αυτό το παγκοσμιοποιημένο μουλάρι έχει ακόμα το θράσος να λέγεται Yπουργός Oικονομικών αντί να έχει φύγει όχι από το αξίωμα του αλλά από την χώρα ;
    Τόσο χοντρόπετσα ΤΟΜΑΡΙΑ έχει χρόνια να δεί ο τόπος.
    Τόσο δουλικά και άβουλα ανεύθυνα και πάνω από όλα επικίνδυνα πολιτικα λαμόγια.
    Τα εκτρέφανε σε ειδικές σχολές τόσα χρόνια για να ξεσκίσουν τον τόπο.

    Θα σου φύγει το γέλιο γυαλάκια όταν θα ψάχνεις αεροδρόμιο να την κάνεις μαυρο φίδι που σε εφαγε γομάρι.

    ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.......ΠΑΣΟΚΑΡΑ...

    Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Stις 1392 μβ το spread στις 1518 το CDS.

    Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει τη Δευτέρα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, ξεπερνώντας τις 1.380 μ.β. (13:00= 1392 μβ), καθώς εντείνονται όλο και περισσότερο οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, με πρωταγωνίστρια πάντα την Ελλάδα.

    Το ελληνικό χρέος έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει βρεθεί υπό αμφισβήτηση ενώ οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν την ΕΚΤ να βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με την γερμανική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
    Στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες έρχονται να προστεθούν οι υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης.

    "Τα πράγματα δείχνουν να επιδεινώνονται", σχολίασε στο Dow Jones Newswires trader της αγοράς ομολόγων προσθέτοντας "Νομίζω ότι οι πιθανότητες τείνουν προς περαιτέρω διεύρυνση των CDS”.
    ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....

    ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑ... ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΚΑ
    ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eνώ στην Ελλάδα ανακοινώνονται νέα μέτρα φωτιά, στην Ιρλανδία μειώνουν τον ΦΠΑ !!!


    Ο Σαμαράς παρουσίασε πριν λίγες μέρες στο Ζάππειο τις προτάσεις της Ν.Δ για την έξοδο από την κρίση.
    Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ήταν και η ΜΕΙΩΣΗ του ΦΠΑ.
    Πιο συγκεκριμένα πρότεινε :

    Το ΦΠΑ: Από το 23% που είναι σήμερα στο 19% για την υψηλή κατηγορία, και από το 13% στο 9% για τη μεσαία. Επίσης θα πέσει στο 4,5% για κλάδους όπως ο Τουρισμός.

    Δείτε τώρα τι προβλέπει το εγκεκριμένο μνημόνιο για την Ιρλανδία αναφορικά με τον ΦΠΑ.

    Μείωση κατά 4,5 %, από 13,5% στο 9% σε διάφορες υπηρεσίες όπως ο τουρισμός!!
    Κατά τα άλλα ήταν ανεδαφικές και ανεφάρμοστες οι προτάσεις Σαμαρά και δεν θα γίνονταν αποδεκτές από την τρόικα....
    Ενώ στην Ελλάδα ανακοινώνονται νέα μέτρα φωτιά, στην Ιρλανδία μειώνουν τον ΦΠΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή εβδομάδα,
    καναπε/νόβιοι...και καμπινε/νόβιοι
    ΠASSOK- PRESS αναλώσιμοι.

    Και μέτρα για την κάσα σας
    και μόνο μέχρι 15-Ιουλίου χρήμα.

    Μετά απο το Καστρί....
    η Μάγκυ θα σας μοιράζει ομόλογα...
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση